|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - zderzak i gril
sebastian - 2007-01-19, 16:39 Temat postu: zderzak i gril czy zderzak przedni bedzie pasować do Vento z Golfa III? bo do venta nigdzie nie moge znależć zderzaka, jezdzilem dzisiaj i wczoraj po szrotach i na allegro patr\załem i nic.
i jeszcze jedna sprawa, gril, czy gril z golfa 3 tez bedzie pasowac do vento, i co mnie taniej wyniesie: podoba mi sie zamiast grila mieć taka siateczke, krateczke (jak zwał tak zwał), drogie to jest, i co lepsze, gril z plastiku, zwykły, czy z ta siateczką?
plisssss.......
...ewentualnie jakieś przykłady pokażcie,żeby to fajnie wyglądało i miało ręce i nogi
jaca - 2007-01-19, 17:33
nie znam cen i dlatego nie pisze ile chce ale moge ci odsprzedac moje
gril tez
sebastian - 2007-01-19, 17:36
a ile chcesz za ten zderzak i grilek? i te kierunki wraz z halogenami też?
autko masz obniżone czy tak nisko masz zalozony zderzak?
jaca - 2007-01-19, 17:38
jest troche obnizone
co do ceny nie mam pojecia podaj ty na pw
[ Dodano: 2007-01-19, 17:39 ]
lampy tez moge a co
sebastian - 2007-01-19, 17:46
oki, masz wiadomość
[ Dodano: 2007-01-19, 19:51 ]
a jeśli zamontuje u siebie taki zderzak: http://www.allegro.pl/ite..._golf_iii_.html to gdzie wstawie kierunki albo halogenki? czy to juz jest w reflektorach?
spyro - 2007-01-20, 10:45
Zderzak i grill od Golfa 3 nie pasują, są zupełnie inne, grill to w ogóle, przecież Ventka ma inny przód!!
sebastian napisał/a: | podoba mi sie zamiast grila mieć taka siateczke |
Nowy będzie dużo droższy od takiego co się standardowo montuje, bo standard kupisz na allegro nówkę za 45 zł, zaś grille bez znaczka to co najmniej 70 zł za gów... laminat a z absu co najmniej 120 zł. O siateczce nie mówię bo droga...
No chyba, że się z Jacą dogadasz
MAPET - 2007-01-21, 22:43
sebastian napisał/a: | Zderzak i grill od Golfa 3 nie pasują, |
jak to zderzak pasuje ale jest inny nie pasuje hokej od vento do golfa i odwrotnie.. grilll jest napeweno inny bo mk3 ma inne lampy... ogoleni mi sie podoba w vento jak sa szczebelki a nie siatex
tu akurat sa mk4 look lamy i maja kierunki w sobie inaczej musisz kombinowac
sebastian napisał/a: | ezdzilem dzisiaj i wczoraj po szrotach i na allegro patr\załem i nic. |
nie przesadzajmy na allegro sa zderzki do vento tyl i prozd moze w danej chwili eni ma ale sa bo czesto je widze
idgray - 2007-01-22, 08:49
jesli chodzi o zderzak zapytaj tego gościa http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=2770863
ja od niego kupiłem nowy zderzak do vento za 120 zł z kosztami przesyłki.
http://www.allegro.pl/ite...rzod_nowy_.html
sebastian - 2007-01-22, 09:02
dzwoniłem, pytałem się, i nie ma. Kurde, pilnie potrzebuę zderzaka i grila!
idgray - 2007-01-22, 09:03
http://www.allegro.pl/item158721669_vw_vento.html
z dokładką
sebastian - 2007-01-22, 09:12
a czy NA PEWNO zderzag od golfa III bedzie pasować do vento???????? bo jesli tak, a nie znajde, to bede zmuszony wziasc od golfa
MAPET - 2007-01-22, 09:25
sebastian napisał/a: | a czy NA PEWNO zderzag od golfa III bedzie pasować do vento???????? bo jesli tak, a nie znajde, to bede zmuszony wziasc od golfa |
na 100% pasuje.. pameitaj jednak ze wtedy hokej tez bedziesz musial kupowac od golfa... bo ma inne i wg mnie jesli kupisz hokej typu VR6 bedzie ok ladnie ale jak kupisz hokej od cla ten waziutki z jezykiem do prozdu to nie bedzie mi sie podbac ;)ale pasowac pasuje...
sebastian - 2007-01-22, 09:28
taki np.: http://www.allegro.pl/ite...od_okazja_.html ?warto, oplaca się? a mocowania ma w tych samych miejscach? chce sie upewnic, zeby nie bylo, ze kupie, a nie bedzie pasować, wtedy to juz klapa
MAPET - 2007-01-22, 09:33
ale to nei chcesz widze seryjnego zderzaka???????????? to po co te pytania czy pasuej od golfa do vento? nei rozumiem.. przeciez to zderzk z zywicy ! ten to nie ma praktycznie zadnych mocowac trzeba samemu myslec ew dorabiac a na ((% nie bedzie to pasowac w seryjne uchwyty.. trzeba bylo od razu mowic ze szuaksz tuningowego z zywicy a nie walkujemy temat seryjnych.... bez sensu!
sebastian - 2007-01-22, 09:38
nie, po prostu znalazlem taki na allegro, ale ja nie szukam zadnego tunindowanego, tylko najzwyklejszy jaki moze byc, aby pilnie, bo mam rozwalony zderzak i musze wymnienić. a ten jeszcze za 190, wydało mi sie tanio. takze szukam zwykly zderzak do vento (no i przy okazju tez gril, mo tez mi poszedł)
MAPET - 2007-01-22, 09:42
masz za 230 z hokejem od vento a ten bez mocowan z zywicy za 190zl + siatka ci dojdzie apre dyszek + mocowania + jak dowadzisz to musisz kleic.. wiec tanio = drogo...
sebastian - 2007-01-23, 10:41
Jaca, to jak z tym zderzakiem i grilem? Jak nigdzie nie znajde dzisiaj, to ide zamówić nowy w sklepie, dłużej czekać nie bede, bo mi auto szybko potrzebne jest. nowy zderzak 300, gril ok. 100, lampy kierunki i wklad do lusterka no i błotnik.
spyro - 2007-01-23, 12:09
sebastian, nie rozumiem Cie w ogóle. Podajemy CI linki a Ty twardo swoje. Możesz wyrwać z aukcji ładny zderzak z hokejem, polakierować i już, to wolisz wydać 300 zł, na zderzak bez hokeja , który to trzeba jeszcze matować przed lakierowaniem i inne cuda wyczyniać. A grill kupisz z na allegro za 45 zł, a nie 100, no chyba, że chcesz nie standardowy, zwykłe są tanie jak barszcz.
sebastian - 2007-01-23, 12:24
no tak, ale gdzie nie zadzwonie to juz tego nie ma, a ten chce 230 za uzywany, doliczyc jeszcze koszty przesyłki to prawie na to samo wyjdzie co by nowy kupic. gril to zwykly taki "jakiś" ja chce troche lepszy, jak porwnywalem ceny w sklepie a na allegro, to na to samo wychodzi, takze nie wiem, czy sie opłaca skórka za wyprawkę. Podoba mi sie ten, co ma Jaca, ale nie wiem, czemu tak długo "duma" a te wszystkie czesci musze jak najszybciej dostarczyc mechanikowi, zeby mi szybko zrobil auto...
kovval - 2007-01-23, 12:27
jaca tak dlugo duma, bo zadko na forum jest
spyro - 2007-01-23, 12:27
sebastian napisał/a: | a ten chce 230 za uzywany |
tylko weż pod uwagę, że ten używany jest oryginalny i z hokejem!!! Ten za 300 nowy to podróbka, bo nie kupisz w tej cenie nówki oryginalesa. Dalej chyba mówić nie msuze czym różnic się nowy podróba a używka oryginalny VW
Dolicz cenę hokei do Vento - co najmniej 50-100zł za używke
sebastian napisał/a: | ja chce troche lepszy |
no to stówa CI na pewno nie wystarczy!
sebastian napisał/a: | jak porwnywalem ceny w sklepie a na allegro, to na to samo wychodzi |
nie bardzo. Ja w tej chwili pytałem o grill bez znaczka, najtańśze gów... z laminatujakie znalazłem w Łodzi kosztuje 150 zł, zaś za 120 na ALlegro masz ładny grillik wykonany z abs;u a za 150 to masz już firmowego JOM'a.
sebastian napisał/a: | o ma Jaca, ale nie wiem, czemu tak długo "duma" |
Weź pod uwagę, że Jaca nie mieszka w Polsce
kovval - 2007-01-23, 12:49
ja ze swojego doswiadczenia powiem ze jednak orginal to orginal. jak teraz zaczalem zamienniki kupowac i to znanych firm JOM, FK i InPro......to powiem ze zamiennik to tylko zamiennik. i nawet te markowe tuningowe firmy - troche tandete produkuja sad but true
idgray - 2007-01-23, 14:13
spyro napisał/a: | Dolicz cenę hokei do Vento - co najmniej 50-100zł za używke |
he biorę każdą ilość nie ważne ile kosztuje ważne że nigdzie nie można ich dostać
spyro - 2007-01-23, 14:29
No więc tym bardziej nie kumam takiego gadania, że 300 i biore bo nowy Jakby to był nowy oryginales z osobnym hokejem to spox, ale tak jak Idgray już gdzieś pisał, nowe podróby mają hokej razem ze zderzakiem, a to jak dla mnie błąd w sztuce...
MAPET - 2007-01-23, 16:55
spyro napisał/a: | sebastian, nie rozumiem Cie w ogóle. |
mam tro samo odczucie .. niby szukamy seryjnych a tu nagle z zywicy ja juz mam mentlik w glowie i tez juz nie kapuje ....
sebastian napisał/a: | a ten chce 230 za uzywany, doliczyc jeszcze koszty przesyłki to prawie na to samo wyjdzie co by nowy kupic |
odp:
spyro napisał/a: | tylko weż pod uwagę, że ten używany jest oryginalny i z hokejem!!! Ten za 300 nowy to podróbka, bo nie kupisz w tej cenie nówki oryginalesa. Dalej chyba mówić nie msuze czym różnic się nowy podróba a używka oryginalny VW
Dolicz cenę hokei do Vento - co najmniej 50-100zł za używke |
spyro napisał/a: | na ALlegro masz ładny grillik wykonany z abs;u a za 150 to masz już firmowego JOM'a. |
dokaldnie ja taki mam np! polecam!
ogolnie to kolujesz torche sebstian i chyab do konca nei wiesz co chcesz.. pameitaj ze uzywany oryginal zawsze lepszy niz lipna nowa podrobka..
pzdr
kovval - 2007-01-23, 17:56
MAPET napisał/a: | uzywany oryginal zawsze lepszy niz lipna nowa podrobka |
ja bym nawe wiecej powiedzail.....nawet niz dobra nowa podrobka tuningowa
sebastian - 2007-01-25, 22:52
włąśnie dzisiaj zakupiłem ten zderzak z allegro ten za 230 złotyszy... i czekam na dostawe. Ciekawe kiedy dostane, a bo mi sie spieszy pilnie (a przysnam sie, ze to moja pierwsza transakcja przez internet, dotychczas podchodzielm do tego sceptycznie, no ale zobaczymy jak przyjdzie) a, jeszcze jedna rzecz... ma ktoś z Was znaczek VW w gril? u nas nigdzie nie ma po sklepach, tlumacza sie ze to znak zastrzezony, a nie znam dokladnych wymiarow tego znaczka, bo moglbym kupic z allegra, ale kupie i nie bedzie pasować, chyba ze jakiś obrys tego, to mialbym mozliwość wyciąć z kwasówki i mieć metalowy pikny tylko bym wzór potrzebował... chyba ze ma ktos
MAPET - 2007-01-25, 22:58
chyba mam jak mam tomoge ci tanio dac tylko mam z inengo grilla od vento i nie wiem czy ci podejdzie... tzn jaki grill kupiles pokaz? a poza tym nei trzeba bylo bez znaczka od razu brac?
sebastian - 2007-01-26, 09:44
Gril kupiłem taki, jak ma mniej więcej Jaca, tylko że z trzema szczebelkami, do tego doszła jeszcze osobno listwa podreflektorowa... A grila bez znaczka nigdzie nie było, sam chciałem bez znaczka, lecz nigdzie bie znalazłem, tylko taki mieli, cóż, dobre i to
O, dokładnie taki, jak ten czerwony na zdjęciu, zaraz obok Jacy
spyro - 2007-01-26, 10:13
sebastian napisał/a: | Gril kupiłem taki, jak ma mniej więcej Jaca |
Chyba raczej mniej
sebastian napisał/a: | O, dokładnie taki, jak ten czerwony na zdjęciu, zaraz obok Jacy |
czyli taki jak mam aktualnie, ale ja też bym kupił bez znaczka - Allegro się kłania, miałbyś na drugi dzień u siebie w domu. Powiedz mi jeszcze ile dałeś za tego grilla?
sebastian - 2007-01-26, 10:19
Jakoś 100 zł (tworzywo z ABSu, a listwa metalowa)
Z allegro na drugi dzieeń bedzie jak zamowilem?
kovval - 2007-01-26, 12:10
sebastian napisał/a: | Z allegro na drugi dzieeń bedzie jak zamowilem |
no zebys sie nie zdziwil przypadkiem oni tak pisza - ze dostaw w ciagu 24h. ale zanim kasa dojdzie na ich konto, zanim osie sie skapuja ze doszla...to juz poczta bedzie zamknieta, to na drugi dzien... i tak 3 dni wychodza murowane! a jak jeszcze nie zaplaciles im za priorytet (zazwyczaj 1zl wiecej) to se poczekasz
Gavel - 2007-01-26, 15:34
a czasami to jeszcze człowiek mieszka w miejscu, które listonosz odwiedza od święta więc z tego 1 dnia czasami 2 tygodnie się robią
viva poczta polska
sebastian napisał/a: | O, dokładnie taki, jak ten czerwony na zdjęciu, zaraz obok Jacy |
Ventka Pabla Wg mnie to najładniejszy grill do Vento i nie mówię tego tylko dlatego że sam mam taki sam. Po prostu taki mi się najbardziej podoba i już
No ale z grillem Jacy to on ma wspólnego tylko jedno - jest do Vento
kovval - 2007-01-26, 16:09
Gavel napisał/a: | No ale z grillem Jacy to on ma wspólnego tylko jedno - jest do Vento |
a moze i nawet nie to. bo ten jacy, z vento to ma malo wspolnego barrrrdzo rzadki okaz
MAPET - 2007-01-26, 17:52
Cytat: | Jakoś 100 zł (tworzywo z ABSu, a listwa metalowa) |
za podobna cene mialbyz bez znaczka a na allegro jest ich kilka... poprostu slabo szukasz...
sebastian - 2007-01-26, 19:29
Moje
Vento
spyro - 2007-01-26, 19:59
sebastian napisał/a: | Moje
Vento |
coś ci isę link sypnął...
kovval napisał/a: | no zebys sie nie zdziwil przypadkiem |
Jeśli CI zależy to dojdzie, po pierwsze ak bardzo ci zależy na czasie a gościu ma knto w innym banku niż ty bierzesz za pobraniem, kolo wyślę ci tego samego dnia, na drugi masz w domu. Ja mam konto w mBankum więc zazwyczaj większość Allegrowiczów też ma w mBanku (pierwszy elektroniczny, więc internauci masowo otwierali w nim konta parę lat temu) i wtedy przelew idzie w czasie rzeczywistym, czyli wysyłając przelew jest on od razu na Twoim koncie.
Na Allegro handluje i kupuje od dawien dawna przejechałem już ze 3 konta (:-)) i rzadko zdarzało mi się żeby coś szło długo (nie liczę strajków poczty ostatnio), aha no i jest jeden wyjątek: GAVEL, do którego przesyłki zawsze idą tygodniami
Ogólnie, ja wszystko wysyłam oraz jak kupuje to dopłacam do priorytetu, i zazwyczaj mam na drugi dzień, no chyba ze gościu ma konto w innym banku, więc wtedy przelew idzie 1-2 dni.
Zaś najlepsi są Allegrowicze co wpłacają kase na poczcie i oczekuję przesyłki na drugi dzień, wtedy mnie nerwy łapią, bo jak wiadomo kasa z poczty potrafi iśc nawet 2 tygodnie, minimum to 4 dni, ale zdarzyło misię to raz, zazwyczaj ponad tydzień sukinkoty obracają ta kasą...
Reasumując, niema problemu z wysyłką 24 h, jeśli od razu zrobi się przelew, bądź poprosi o przesyłkę za pobraniem jest 95% szans na to że na drugi dzień masz ją u siebie...
sebastian - 2007-01-26, 20:58
ja zamówiłem za pobraniem, zamówiłem też i lusterko prawe całe, bo jak się okazało, mam uszkodzone coś z mechanizmem, jakimiś wnętrznościami, także by silniczek sie obracał, ale lusterko nie, i tego niby by nie dało zrobić, a lusterko za 70 złotyszy... ciekawe czy jutro dostane
no u mnie obrazek sie wyswietla jak kliknę...
może teraz...:
Jescze jedna sprawa... mianowicie, potrzepuję mocowanie żarówki do kierunku w przednim zderzaku, bo gdzies wyleciała, pytałem sie jednego goscia na allegro to mowil, ze nie bezie pasowac do venta, bo to niby w ogole nie od zderzaka... po sklepach tego nie mają, a u nas nigdzie zadnych czesci nie mozna dostac po szrotach..., nawet tej oprawki, mocowania zarówki
kovval - 2007-01-26, 21:29
uuu tos ty dokladke do vr6 mial
sebastian - 2007-01-26, 21:53
a wiesz, ze nawet nie wiem? heheh
kovval - 2007-01-26, 22:03
a caly jest czy pekniety?
sebastian - 2007-01-26, 22:10
no tak on wygląda z bliska, no jest pęknięty, ale ta dokładka ma się dobrze, jest pęknięta w jednym miejscu, ale nie od tego, tylko ktos kiedyś zachaczył o krawężnik, podobnie jak ma Jaca da się to zespawać i będzie gicior, ale ze zderzakiem raczej nie...
przemolas4 - 2007-01-26, 22:32
przepraszam cie stary , ale cos ty z ta ventka zrobil....
taka ladna dokladka....... (apropos dokladekk.... kto sie orientuje gdzie to mozna kupnac?)
sebastian - 2007-01-26, 22:42
No też mi jej szkoda, w ogole całego autka mi szkoda, ale niestety była mała bąbka i trah... (ciach ciach i po paznokciach)
kovval - 2007-01-26, 22:47
dokładke mozesz zdemontowac i do nowego zderzaka zalozyc. myslalem zeby ja od ciebie odkupic, ale nie chce mi sie malowac na czarno
sebastian - 2007-01-26, 23:08
jak nie chce Ci sie malowac na czarno, to pomaluj całe auto na czerwono i będzie gites -czerwony to piękny kolor przecie
Gavel - 2007-01-26, 23:27
kovval ale jakbyś dołożył dokładkę czerwoną to dopiero miałbyś super hiper extra tuning
Czarna Ventka z czerwonymi dodatkami
sebastian - 2007-01-28, 20:14
jeszcze potrzebowalbym oprawke zarowki w zderzak przedni pod kierunkowskaz. tu jest: http://allegro.pl/show_it...2+wys%C5%82any. ale gosciu mi napisal, ze do venta nie bedzie pasować... ez kurcze nigdzie u nas ni mają tego ustrojstwa...
MAPET - 2007-01-28, 20:21
sebastian napisał/a: | jeszcze potrzebowalbym oprawke zarowki w zderzak przedni pod kierunkowskaz |
no a na aukcji masz do kierunku bocznego!
przemolas4 - 2007-01-28, 20:22
stary . zrob zdiecia dokladne tej dokladki pod zderzak , to ubijemy interez .
ok?
tylko musze wiedziec czy moocno popekana jest , wiec po to mi zdiecia .
a nie lepiej ci caly kierunek kupic?
ja za pare dni bee chcial opyli c obydwa za groszki .
tylko czekam za clearami . pozdro .
sebastian - 2007-01-28, 20:27
te zdjęcia do zrobie, jak odbiore auto od mechanika, lakiernika, co mi go doprowdza na picus glancuś a kierunki, owszem, kupiłem nowe, komplet, ale bez żarówek i oprawek, kurna... ( a nie wiedzialem, ze to nie bedzie w komplecie) po incydencie, jedna mi wyleciała, i tego nie moge nigdzie skąbinować
przemolas4 - 2007-01-28, 20:31
a piszesz sie na sprzedaz podzderzaka?
sebastian - 2007-01-28, 20:41
tak
a ma ktoś te oprawki w zarowki?
przemolas4 - 2007-01-28, 22:53
ja bym ci dal w prezencie nawet , ale czekam za clarami wiec narazie sam nie mam czego wsadzic .
sam rozumiesz .
ale gdybym juz dostal cleary to co innego .
bym ci je dal . hehehe. znaczy wyslal bo z torunia do zar to kawaleczek maly stary jest hehe . pozdro . to daj znac z ta lotka .
[ Dodano: 2007-01-28, 22:54 ]
podzderzakiem znaczy .
sebastian - 2007-01-31, 11:01
No więc ta dokladka jest po obu stronach pęknięta, z jednej mniej, z drugiej więcej, ale może da się to zespawać
prawie wszystkie częsci już mam do autka, tylko sie okazało, ze potrzebna jest belka (wzmocnienie zderzaka przednie), Na allegro znalazlem dwie, i co Wy o nich myślicie, która się opłaca?: http://www.allegro.pl/ite...d_orginal_.html
http://www.allegro.pl/ite..._1991_1998.html
spyro - 2007-01-31, 11:44
sebastian napisał/a: | co Wy o nich myślicie, która się opłaca? |
Powtóze to co pisałem wcześniej, lepiej kupic oryginalną używkę niż nowy zamiennik nie wiadomej produkcji.
Ogólnie widzę ze staniało to na maxa, jak ja wjechałem w Malucha parę lat temu to za samo wzmocnienie zapłaciłem prawie 500 zł, a tu stówka...
Dzwoń do tego kolesia co ma używkę, dopytaj czy na pewno oryginalna no i targuj się, że nówka kosztuje stówę to ile on chce za tą co ma na sprzedaż. Może wyrwiesz za 50 zł, a nawet jak nie t bierz oryginalną, nie podróbkę.
sebastian - 2007-01-31, 11:51
dzięki, już zadzwoniłem i złożyłem zamówienie za dwa dni powinno, jak mówił, dojść. Mam nadzieje, ze to juz ostatnia częśc, jaką musze kupić, bo co chwila cos musze dokupować...
spyro - 2007-01-31, 22:11
no i ile za to krzyknął?
sebastian - 2007-02-01, 12:19
stówę, nie chciał spuścić... A przy okazji powoli odkrywam czarną przeszłośc swojego samochodu... kiedyś też miał ładnego gonga, z tyłu mu się oberwało, z przodu, ponoć podłużnica dostała, niedktóre elementu z przodu po gongu nie pasowały na swoje miejsca, więc zostały na stałe przyspawane... masakra. kabelik do halogenow mialem podłączone, wszystko by dzialalo pięknie, gdyby nie jakiś idiota, który wyciągnął włącznik świateł i wstawił zwykły, kurna romana !
przemolas4 - 2007-02-01, 15:50
stary . pokaz m fotki dokladne tego podzderzaka .
dzieki .
sebastian - 2007-02-02, 22:21
Fotkę podeślę niebawem, bo chwilowo nie mam aparatu ale postaram się jak najprędzej.
Pozdrawiam
[ Dodano: 15-02-2007, 23:05 ]
podesłana
|
|