|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Hyde Park - Allegro pełne dziur - ale mnie wkur...
spyro - 2007-01-23, 12:02 Temat postu: Allegro pełne dziur - ale mnie wkur... Pewnie słyszeli¶cie jak pod koniec 2006 roku yszła niezła beka z dziurami w bezpieczeństwie Allegro - każdy mógł przej±c nasze dane itp.
Padam z wkurzenia po odpowiedzi ALlegro jak± wła¶nie dostałem.
Na dzień dzisiejszy Allegro w ogóle nie interweniuje w spory między użytkownikami. Kiedy¶ wysyłali chociaż ostrzeżenie do sprzedaj±cego jak było co¶ nie tak, w tej chwili prowadzę batalię z oszustem, który wysłał mi zupełnie co innego niż zapłaciłem, wiecie co Allegro mi odpowiedziało?
Oto wycinek z ich mdłego maila:
(...)"serwis Allegro nie ingeruje w szczegóły finalizacji transakcji. Za szczegóły odpowiedzialni s± Kontrahenci. Sugeruję ponownie skontaktować się ze Sprzedaj±cym i znaleĽć rozwi±zanie satysfakcjonuj±ce obie strony."
Wyobrażacie sobie, nie wiem za co bior± takie pieni±dze od nas... A na pytanie w takim razie od czego s± poza braniem kasy nie otrzymałem odpowiedzi do tej chwili... No i że oczywi¶cie mogę i¶c zgłosić na policję i podać faceta do s±du...
No i jeszcze to że w ogóle nie dbaj± o bezpieczeństwo swojego beznadziejnie drogiego serwisu. S± w czołówce najgorzej zabezpieczonych stron WWW w Europie...
Artykuł o ostatnim błędzie:
http://mmajchrowicz.blogs...ne-dziur-2.html
gucio - 2007-01-23, 12:25
Witam
Mam wlasnie problem z Allegro ... Kupilem odkurzacz , ani kasy i odkurzacza !!
Taka dostalem odp od Allegro
Subject: [Ticket#: 12236985] Re: Pytanie do Allegro Jestem Kupu [...]
Witam,
Dziękuję za wiadomoć.
Sprzedający otrzymał od nas oficjalną probę o jak najszybsze wyjanienie problemu. Konto zostało zablokowane w związku z naruszeniem zasad serwisu.
Jako że zakończona aukcja w wietle prawa jest umową cywilną pomiędzy Sprzedającym a Zwycięzcą aukcji, w przypadku naruszenia przez którą ze stron warunków owej umowy, osoba poszkodowana ma prawo zgłoszenia sprawy do organów odpowiednich do rozpatrywania takich skarg (sądy powszechne lub wczeniej Policja). Proszę raz jeszcze wysłać wiadomoć do Sprzedającego, tym razem informując o chęci podjęcia takiego kroku. wiadomoć ewentualnych sankcji prawnych, a także samego postępowania w sprawie, działa bardzo często mobilizująco na unikających kontaktu kontrahentów.
Jeli to nie odniesie efektu należy rozważyć możliwoć zgłoszenia sprawy na Policję. Mimo że rola Allegro polega na udostępnianiu miejsca do zawierania transakcji, w przypadku oszustw możemy służyć organom cigania daleko idącą pomocą. Jeli zapadnie decyzja o podjęciu takiego kroku, proszę o kontakt, a udzielę szczegółowych informacji.
Mam nadzieję, że sprawa zostanie wkrótce pomylnie zakończona. Polecam lekturę Centrum Bezpieczeństwa:
http://www.allegro.pl/cou...php?page=cb_buy
Z poważaniem,
--
Anna Tokarek
Zespół Allegro
http://www.allegro.pl
spyro - 2007-01-23, 12:33
WOW, to chociaż wysłali mu upomnienie, bo u mnie nie chc±...
A mam faze, bo zapłaciłem za sprawny ł±dny sprzęt a dostałem zupełnie co innego i to w stanie agonalnym, a kolo ma w dupie wszystko...
kovval - 2007-01-23, 22:11
http://allegro.pl/item142...ononowicza.html
z innej beki, ale tez allegro
spyro - 2007-01-23, 22:16
Ale to na szczytny cel, tzn aukcja programu TOK SZOK 2, normalnie ta sam± wodę kupisz na Allegro po bodajże 6 zł/buteleczka
kovval - 2007-01-24, 00:03
dzis widzialem ten program, i powiem szczerze ze obaj prowadzacy byli na nizszym poziomie niz Pan Kononowicz
madzik - 2007-07-26, 16:42
ja jak narazie nie mam zadnych problemow z allegro, ale przyznam ze balabym sie zamowic cos na wieksza kwote
spyro - 2007-07-26, 17:53
Hmmm. ja miałem wiele różnych złych do¶wiadczeń i nawet ostatnio, ale ogólnie jest OK. Fele kupiłem przez Allegro i wiele innych rzeczy droższych i warto, bo można zaoszczędzić. Poprostu nie szukajmy okazji w stylu co¶ warte 100 zł a na ALlegro za 5, takich okazji nie ma!
madzik - 2007-07-26, 17:59
no i oczywiscie zawsze trzeba sprawdzic sprzedajacego, bo pozytywne komentarze ciagle od tych samych osob tez sa podejrzane
spyro - 2007-07-28, 15:06
to też niesj reguł±. Niedawno kupiłem parę rzeczy u go¶cia, który ma ponad 17 tys pozytywów. Nazwa: RETCOM.
Zwykły złodziej. Zalicytowałem klawiaturę, kartę PCI-USB i 2 pisaki do płyt. Cało¶c ważyła około pół kilograma. A kole¶ do mnie że mam mu dopłacić do wysyłki - 18 zł.... 18 zł za wysyłkę pół kilowej paczki. Sprawa ci±gnie sie nadal i nie wiem co z tego będzie bo nie dam się wydoić na 18 zł za wysyłkę pół kilowej paki. Także nawet 17 tys komentarzy nic nie mówi. Zreszt± dopiero potem przeczytałem jego 120 negatywów, każdy mówi±cy o tym samym - naci±ganiu na kosztach wysyłki...
madzik - 2007-07-28, 18:25
ja zawsze zwracam uwage na komentarze, i jezeli widze jakis negatyw dokladne go czytam, sprawdzam tez w jakim czasie dana osoba je dostala, bo czasami jest tak ze konkurencja wystawia negatywy porzadnym ludziom, ale czasami sa to tez zwykli oszusci
spyro - 2007-07-28, 19:26
Wiesz ja na swoim koncie na 668 pozytywów mam 5 negatywów, i jakby¶ je poczytał to by¶ stwierdził że ze mnie oszust, więc staram sie na to aż tak nie patrzeć bo czasami zdarza się jaki¶ debil zło¶liwy, a tu nawet nie zwróciem uwagi na negatyy tego go¶cia bo znalazłem przez wyszukiwarke to co mnie interesowało, zobaczyłem koło nicka ponad 7 tys komentarzy i uznałem że kole¶ musi byc OK. No i się zawiodłem... Także niestety tacy ludzie psuj± Allegro i jest ich coraz więcej, ale nadal duż± ilo¶ć Allegrowiczów handluje uczciwie...
yahoo - 2007-07-28, 23:16
"Uwaga podstępnie nagrywa rozmowy żeby szantażować kontrachentów. "
spyro, łobuz z Ciebie
Paweł J. - 2007-07-28, 23:33
Nagrywanie w tym kraju jest modne ostatnio
kamilzmc - 2007-07-29, 23:28
i bardzo dobrze.. jak cos nie tak to Spyro ma dowod ze ktos np. mowil cos innego itd
spyro - 2007-07-29, 23:29
Hehe, widzisz, jak trafisz na debila to nic nie pomoże... Ten akurat strasznie zalazł mi za skórę i zrobił mnie nieĽle w konia... To własnie jedna z paru transakcji gdzie nieĽle straciłem, ale ogólnie zawsze byłem zadowolony z transakcji w necie, bo nie do¶ć że troszkę taniej to z dostaw± do domu...
madzik - 2007-07-31, 17:55
spyro napisał/a: | To własnie jedna z paru transakcji gdzie nieĽle straciłem, |
i tak nie straciles duzo, a co ma powiedziec moj brat ktory utopil 5000?
spyro - 2007-07-31, 21:58
madzik napisał/a: | utopil 5000 |
Jezu na Allegro stracił 5 tysięcy zł? Na czym? Tak± kwotę to na policję i walczyć...
madzik - 2007-08-01, 09:56
nie, na allegro nie, ale w innym sklepie internetowym, myslal ze ma szanse na zarobienie, ale wyszlo odwrotnie...
spyro - 2007-08-02, 19:46
Ale to tak zostawił i już? Na policje, do S±du i działać...
Paweł J. - 2007-08-02, 23:25
spyro napisał/a: | Na policje |
heh policjantów rozbawiła ta opowie¶ć i odsyłali go gdzie indziej i indziej...... A wogóle to była skonplikowana sytuacja bo do dzi¶ nie wiadomo kto ma t± kasę. Tak± mamy policję ale jak jakis zul buchnie prytę ze sklepu to od razu na dołek go zwijaj±.
spyro - 2007-08-02, 23:41
ja bym nie popu¶cił w każdym razie nawet 10 zł. A 5 tysi to tym bardziej...
Szpiker - 2007-08-03, 00:24
W końcu 5 ty¶ to nie małe pieni±dze i piechota nie chodz±. Nie żyzce nikomu żeby sie natrafił na takiego sprzedawce jak twój brat
madzik - 2007-08-03, 18:17
spyro mowisz ze bys nie popuscil, a co on mial zrobic jak policja mowi ze to i tak nie ma sensu szukac tej osoby, bo to jeszcze nie byla polska firma i ze to nie do nich, a na wlasna reke to zbytnio sie nie da
spyro - 2007-08-03, 20:51
Wiesz policja gada swoje a robic musz± swoje, Im sie nie chce więc lej± na to. Po pierwsze nie znam sprawy, ale przy takiej kwocie to warto zakręcić się wokół tego, dać sprawę do gazet, opisac na forach internetowych itp itd... Ostatnio w tv mówili że złapali takich ludzi co wyłudzili od Polki kasę a byli z drugiego końca ¶wiata.
|
|