|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Diesel - rozrząd vento tdi 1.9
solex - 2011-02-23, 19:16 Temat postu: rozrząd vento tdi 1.9 Po czym poznać i co powinno się wymienić w układzie rozrządy w autku j/w
solex
Wvojtek - 2011-02-23, 19:25
solex, poznasz po przebiegu od ostatniej zmiany a wymieniasz pasek rolke i ja zawsze pompe wody wymieniam
PS. gdybym czegoś zapomniał napisać proszę mnie poprawić
solex - 2011-02-23, 19:39
Wvojtek napisał/a: | solex, poznasz po przebiegu od ostatniej zmiany a wymieniasz pasek rolke i ja zawsze pompe wody wymieniam
PS. gdybym czegoś zapomniał napisać proszę mnie poprawić |
re: Autko jest "jeszcze" na chodzie.
Nie mam bladego pojęcia kiedy i co było wymieniane w układzie rozrządu, mam przede wszystkim układ rozrządu. Wymianę paska zębatego ew. nie tylko - jakie są ewentualne widoczne fizycznie i słuchowe objawy kiedy i co trzeba wymienić - oby nie
solex
Wvojtek - 2011-02-23, 20:21
solex, jak nie jesteś pewny to wymień. wiem że to kupa kasy ale lepiej to wymienić niż potem remont robić.... może być widać po pasku jakiś przytarty może być....
mario7911 - 2011-02-28, 19:30
Witam, a ile można zrobić kilometrów od wymiany do wymiany, bo powiem szczerze, że w moim już pora na wymianę a za kilka dni wybieram się nim 650 km do niemiec a wrócę dopiero w czerwcu i nie chcę wymieniać rozrządu bo jak wrócę to będę chciał go sprzedać więc po co inwestować kasę ? pozdrawiam
bradley - 2011-02-28, 19:40
Z reguly jest to 60kkm
|
|