|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - ogrzewanie lusterek
Pozio89 - 2011-02-25, 10:29 Temat postu: ogrzewanie lusterek Witam, Panowie jak to jest z ogrzewaniem lusterek? Do tej pory myślałem, że mogę sobie je podgrzać, gdy nacisnę przycisk od ogrzewania tylnej szyby. I wtedy wszystko razem się nagrzewa. Ale sprawdziłem i u mnie one są ciągle podgrzewane, jak tylko przekręce zapłon. A tylko szyba reaguje na przycisk na desce rozdz.
Co więcej, u kumpla w golfie jest to samo.
Czy to tak jest na standardzie? prąd podawany tam jest w okolicach 5,5V, poprawnie?
tomek87 - 2011-02-25, 10:47
Ja mam ori lustra i na bank działają one dopiero z tylna szyba
adam-358 - 2011-02-25, 10:51
U mnie włąsnie podgrzewanie lusterek , szyby i spryskiwaczy działa dopiero jak włacze przycisko od podgrzewania szyby ( wielokrotnie szyby miałem ok a lusterka były zaparowane i dopiero jak włączyłem ten przycisk lusterka odparowały) ale wiem ze np. kolega w audi miał podłączone cały czas bo kiedyś jak było ciepło dotknelismy szkła lusterek a one były wręcz gorace wiec widocznie grzały cały czas . może nie które modele tak mają . Moje vento bynajmniej tak ie ma.
Ferbus - 2011-02-25, 10:59
U mnie też działa dopiero jak włączę przycisk od podgrzewania tylnej szyby. Na dodatek lewe grzeje jak szalone, a prawe tak sobie... Muszę to ogarnąć, bo czasem wkurzające...
Pozio89 - 2011-02-25, 11:22
podgrzewane spryskiwacze to mam zawsze....
ale chcialbym uniknac zbednego poboru pradu, bo np. po co w lecie ma ogrzewac lusterka i pobierac mi prad, skoro to zbedne...
pablomed - 2011-02-27, 00:30
Pozio89, znaczy że nieoryginalna instalacja, ma być pod włącznik szyby, kabel białozielony zdaje się daje plus na szybę i lusterka
bradley - 2011-02-27, 00:43
Lusterka grzeja tylko jesli wlaczy sie ogrzewanie szyby, i tylko jesli sa "zimne". W przypadku stopniowego nagrzewania lusterek jest podawany mniejszy prad na nie, wiec slabiej sie grzeja lub wcale.
|
|