|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Hyde Park - Jak karać beznadziejnych kierowców
Marta123 - 2011-03-19, 20:31 Temat postu: Jak karać beznadziejnych kierowców Hejka natrafiłam w sieci na interesujący filmik :
http://www.youtube.com/wa...player_embedded
SUPER POMYSŁ , MEGA NAKLEJKI
aukcje : http://allegro.pl/show_us...hp?uid=20070450
I dodatkowo znalazłam portal:
www.karnekutasy.pl
Uważam że każdy powinien uzbroić sie w komplet tych naklejek
Fajne jest to iż naprawde można tym ukarać kierowce
bo trudno się zdrapują
POLECAM
Pozdrawiam
piechu43 - 2011-03-19, 20:59
Marta123, dzięki za reklamę firmy: e-naklejki
temat jak najbardziej spoko
ps. może wasza firma pomoże nam w organizacji VI go ZLOTU VENTO , bo będziemy szukać sponsorów do współpracy
wojtekgtd - 2011-03-19, 23:58
Nakleili mi to ostatnio koledzy uzbrojeni w takie naklejki. Naprawdę ciężko schodzą,15 minut drapania skrobaczką i korzystania z różnych środków chemicznych. Ale się zemszczę
pawel39106 - 2011-03-20, 00:54
Dziecinada, reklamują to na każdym forum. Jakbym zobaczył że mi to ktoś nakleja to by zębami zdzierał.
EDI_DTR - 2011-03-20, 01:04
Naklejki bardzo przydatne na takich kierowców co np nie wiedzą co to miejsca dla aut dostawczych a tym bardziej co zajmują miejsca dla niepełnosprawnych!!!
Więc pawel39106, w ogole się z Tobą nie zgadzam i nie powinieneś się unosić jak do nich nie należysz.
Napewno się zaopatrze w takie naklejeczki
Karu6 - 2011-03-20, 10:17
I już widać kto z forum nie potrafi parkować
Ja wczoraj po deszczu skuterem jechałem to mi burak w starej bejcy pod kola wyjechał i ledwo wyhamowalem bo slisko bylo, jakbym wiedzial gdzie stoi to całą szybe bym mu zakleil.
sebastian - 2011-03-20, 10:17
Pół biedy jak na szybę nakleją. Gorzej, jak gdzieś na masce czy drzwiach - na lakierze...
pawel39106 - 2011-03-20, 10:54
EDI_DTR napisał/a: | Naklejki bardzo przydatne na takich kierowców co np nie wiedzą co to miejsca dla aut dostawczych a tym bardziej co zajmują miejsca dla niepełnosprawnych!!! |
Na takich są inne sposoby.
EDI_DTR napisał/a: | Napewno się zaopatrze w takie naklejeczki |
Jeszcze sobie kłopotu narobisz jak komuś to nakleisz.
Karu6 napisał/a: | już widać kto z forum nie potrafi parkować |
A Ty se młody tego kutasa na czole przyklej, bo najgorsze to są właśnie takie małolaty na skuterkach i qadach, bez uprawnień i ubezpieczenia, którzy nawet nie wiedzą jak się kierunki włącza bo ich nie używają. Przez ostatni czas masę się tego nakociło.
vwkrzysio - 2011-03-20, 10:54
pawel39106 napisał/a: | Dziecinada, reklamują to na każdym forum. Jakbym zobaczył że mi to ktoś nakleja to by zębami zdzierał. |
jeżeli koś zajmuje miejsce dla osoby nie pełnosprawnej to taka naklejka mu sie należy
a zdjąć ją nie jest trudno, trzeba mieć tylko odpowiedni środek
vwkrzysio - 2011-03-20, 10:55
pawel39106, wyluzuj troszkę
Mlody~ - 2011-03-20, 11:05
pawel39106 napisał/a: | A Ty se młody tego kutasa na czole przyklej, bo najgorsze to są właśnie takie małolaty na skuterkach i qadach, bez uprawnień i ubezpieczenia, którzy nawet nie wiedzą jak się kierunki włącza bo ich nie używają. Przez ostatni czas masę się tego nakociło. | rozwaliło mnie to. Trochę mocno, nie dotyczy wszystkich ale popieram
A co do tych naklejek to mam podzielone zdanie
EDI_DTR - 2011-03-20, 11:11
Pewnie że są inne sposoby, tylko ja jako kierowca dostawca nie mam czasu aby wzywać policje i bóg wie ile na nich czekać, inna opcja to konfrontacja słowna jak taki delikwent jest przy aucie ale to na 80% jak nie lepiej prowadzi do bójki a ja nie mam zamiaru się szarpać o takie coś więc jak dostanie kilka razy taką naklejeczke i przyjdzie mu drapać z szyby to może zmądrzeje...
Poprostu już kilka razy miałem taką sytuacje gdzie taki kierowca zajął miejsce dostaw i poszedł sobie na zakupy np.
a ja się musiałem pałować jak dostarczyć towar i przy tym nie zgarnąć mandatu.
EDI_DTR - 2011-03-20, 11:12
Pewnie że są inne sposoby, tylko ja jako kierowca dostawca nie mam czasu aby wzywać policje i bóg wie ile na nich czekać, inna opcja to konfrontacja słowna jak taki delikwent jest przy aucie ale to na 80% jak nie lepiej prowadzi do bójki a ja nie mam zamiaru się szarpać o takie coś więc jak dostanie kilka razy taką naklejeczke i przyjdzie mu drapać z szyby to może zmądrzeje...
Po prostu już kilka razy miałem taką sytuacje gdzie taki kierowca zajął miejsce dostaw i poszedł sobie na zakupy np.
a ja się musiałem pałować jak dostarczyć towar i przy tym nie zgarnąć mandatu.
sebastian - 2011-03-20, 11:24
jeszcze jak niedługo małolaty wyjadą na ulicę w swoich małych gównianych samochodzikach z kategoria małolatów, mając 14 lat, będą włóczyć się po ulicach utrudniać ruch, stwarzając zagrożenie... Kto w ogóle wpadł na taki durny pomysł
Ustawodawcy wypadałoby tego kutasa przykleić
Skutery, ok, ale nie nie te samochodziki. To nie u nas, jeszcze za wcześnie
Mlody~ - 2011-03-20, 11:25
sebastian napisał/a: | Ustawodawcy wypadałoby tego kutasa przykleić
Skutery, ok, ale nie nie te samochodziki. | No sebastian, też dobrze prawi z tymi samochodzikami to będzie masakra ...
Przemek - 2011-03-20, 11:27
ja ostatnio wieżdzając na osiedle patrze a tam baba postawiła auto pół na chodniku pół na drodze że cięzko było wjechać ale jak już zaparkowałem poleciałem do domu i pierwsze co to kartka marker i napis "sieroto naucz się parkować" no i pędzel na dół i kartkę za wycieraczkę.
naklejki z kutasem dla mnie to genialne rozwiązanie . aczkolwiek naklejka ze 100 elementów będzie lepszym roziwązaniem
sebastian - 2011-03-20, 11:37
Mnie najgorzej wkurza jedno - parkowanie przed supermarketami. Ale nie takie, że ktoś zajmie miejsce dla niepełonsprytnych czy zajmie cztery miejsca stojąc jak ciota, ale gdy stanie w taki sposób, że gdyby się dało, wjechałby prosto do sklepu. Miejsc jest od cholery do zaparkowania, ale nie - trzeba stanąć jak najbliżej, bo przecież zbyt długa droga idąc pieszo zabije.
Karu6 - 2011-03-20, 11:55
pawel39106, ja jakoś mam ubezpiecznie, używam kierunkowskazów i nie wymuszam pierwszeństwa! Nie wrzucaj wszystkich do jednego worka. Poza tym wrzuć na luz, po co się spinasz od razu. A i karte motorowerową też mam, zdałem za pierwszym razem. Jeden z chyba 2 czy 3 na kilkanascie osób co wtedy zdawało.
pawel39106 - 2011-03-20, 12:50
Karu6, poprostu opisałem ogólne odczucie o użytkownikach odkurzaczy.
Jestem wyluzowany i się nie spinam
Karu6 napisał/a: | A i karte motorowerową też mam, zdałem za pierwszym razem. Jeden z chyba 2 czy 3 na kilkanascie osób co wtedy zdawało. |
Moje gratulacje
EDI_DTR napisał/a: | Pewnie że są inne sposoby, tylko ja jako kierowca dostawca nie mam czasu aby wzywać policje i bóg wie ile na nich czekać, inna opcja to konfrontacja słowna jak taki delikwent jest przy aucie ale to na 80% jak nie lepiej prowadzi do bójki |
Wiem o co Ci chodzi i rozumiem.
EDI_DTR napisał/a: | więc jak dostanie kilka razy taką naklejeczke i przyjdzie mu drapać z szyby to może zmądrzeje...
|
Myślisz że jak ktoś zobaczy że mu coś naklejasz na aucie to do bójki nie dojdzie? Ja bym zaraz takiemu lampę sprzedał. Gorsza sprawa jak ktoś w takim przypadku zadzwoni na policje, wtedy bedziesz sobie musiał na to czas zorganizować No ale róbta jak chceta i naklejaj co i gdzie chcesz, Twoja sprawa, mnie raczej nie nakleisz bo staram się poprawnie parkować, a jak nie ma miejsca to jadę gdzie indziej. Zawsze bedą tacy ktorzy parkują gdzie im wygodnie i naklejki tego nie zmienią. Ode mnie tyle w temacie pozdro
piechu43 - 2011-03-20, 13:07
co tu co tu
widzę się dzieje, hehehehe
vst93 - 2011-03-20, 13:09
Około 2 tygodnie temu musiałam wyjechać ventem w pilnej sprawie. I akurat zastawił mnie przedstawiciel handlowy pomimo, że dookoła było mnóstwo miejsca- dałoby radę nawet sprintera wstawić w nieutrudniający sposób a gość postawił kangoo tak, że nie dałoby się quadem zmieścić. Tyle szczęścia, że w okolicy były jakieś dzieciaki co wiedziały gdzie koleś polazł, powiedziałam żeby przestawił bo nie da się wyjechać...
Nalepkom jestem przeciwna, jeśli nie da się skontaktować z delikwentem lepiej włożyć kartkę za wycieraczkę
sebastian - 2011-03-20, 15:20
Tutaj ciekawy przebieg egzaminu - Popieram faceta, który mówi, że na drodze trzeba myśleć. A niektórym go po prostu brakuje, co z resztą widać...
http://www.youtube.com/wa...feature=related
Karu6 - 2011-03-20, 19:24
pawel39106 napisał/a: | Jestem wyluzowany i się nie spinam |
pawel39106 napisał/a: | Ty se młody tego kutasa na czole przyklej, bo najgorsze to są właśnie takie małolaty na skuterkach i qadach, bez uprawnień i ubezpieczenia, którzy nawet nie wiedzą jak się kierunki włącza bo ich nie używają. Przez ostatni czas masę się tego nakociło. |
Fajny masz sposób na okazywanie tego, że się nie spinasz.
Paweł J. - 2011-03-20, 19:41
Karu6, skoro masz uprawnienia i ubezpieczenie to pewnie mój imiennik Cię przeprosi za tekst:
pawel39106 napisał/a: | Ty se młody tego kutasa na czole przyklej, bo najgorsze to są właśnie takie małolaty na skuterkach i qadach, bez uprawnień i ubezpieczenia, którzy nawet nie wiedzą jak się kierunki włącza bo ich nie używają. Przez ostatni czas masę się tego nakociło. |
Co do tematu.....hmmmm.....może to być dobry sposób, ale co jeśli się znajdzie w nieodpowiednich rekach I jakiś idiota będzie to lepił na lakier w pierwszych, lepszych autach
pawel39106 - 2011-03-20, 21:47
Karu6 napisał/a: | Fajny masz sposób na okazywanie tego, że się nie spinasz. | Dokładnie, przejedyny
Paweł J., czytaj dokładnie. Uogólniłem swoje zdanie a nie napisałem wprost że on tak jeździ. A chodźbym tak zrobił to miałem do tego podstawy : Karu6 napisał/a: | I już widać kto z forum nie potrafi parkować |
Po drugie nie rób się władzą i nie nakazuj co kto ma robić i pisać Paweł J. napisał/a: | mój imiennik Cię przeprosi za tekst:
|
Jesteś do mnie wyraźnie uprzedzony i w każdym temacie w którym się spiszemy rodzi się konflikt bo musisz dorzucić swoje 5 groszy jak powyżej, masz coś do mnie to wal na PW.
piechu43 - 2011-03-20, 22:00
pawel39106 napisał/a: | Jesteś do mnie wyraźnie uprzedzony i w każdym temacie w którym się spiszemy rodzi się konflikt bo musisz dorzucić swoje 5 groszy jak powyżej, masz coś do mnie to wal na PW. |
tylko że konflikt jest z inny forumowiczem którego obraziłeś w tym temacie, a Paweł jako moderator ma szczególne prawo do tego żeby się odezwać
więc posłuchaj innych i wyluzuj trochę
czarnysauber - 2011-03-20, 22:14
piechu43,
Paweł J. - 2011-03-21, 07:21
pawel39106 napisał/a: | nie nakazuj co kto ma robić i pisać |
Radzę i Tobie czytać ze zrozumieniem.....nie użyłem wyrazu oznaczającego nakaz tylko przypuszczenie. Poza tym zapraszam do regulaminu forum, a szczególnie do przemyslenia punktów 9, 10, 11.
sebastian - 2011-03-21, 16:55
Koledzy, dajcie sie po razie i wrzućcie na luz. Już kolejny raz, kolejny temat, gdzie zaczyna być spięta atmosfera. Wyloozojcie
pawel39106 - 2011-03-21, 19:01
piechu43 napisał/a: | konflikt jest z inny forumowiczem którego obraziłeś w tym temacie |
Jeśli go obraziłem to tylko dlatego że zostałem do tego w pewien sposób sprowokowany, osobiście nic do Karu6, nie mam.
piechu43 napisał/a: | Paweł jako moderator ma szczególne prawo do tego żeby się odezwać |
Według mnie moderator to nie policjant żeby rozwiązywał i ingerował w jakiekolwiek spory miedzy użytkownikami.
Paweł J. napisał/a: | Poza tym zapraszam do regulaminu forum, a szczególnie do przemyslenia punktów 9, 10, 11. |
Regulamin cały czytałem i brzmi on jak w gimnazjum
sebastian napisał/a: | Wyloozojcie |
Własnie!!! Według mnie problem polega na tym że większość użytkowników każde mocniejsze słowo odbierają jako obrazę
sebastian - 2011-03-27, 10:02
http://www.youtube.com/wa...player_embedded
piechu43 - 2011-03-27, 11:38
pawel39106, szkoda słów
koniec OT
mateusz_vento - 2012-01-26, 22:51
Na delikwentów zajmujących po 4 miejsca też jest sposób o ile sytuacja pozwoli, kiedyś szukając wolnego miejsca przejechałem cały parking z 3 razy i jedno miejsce mi się rzucało w oczy z którego później skorzystałem, było ciasno, ale może Pan następnym razem się nauczy parkować i nie będzie wsiadał jak do "anglika".
pawlunio1987 - 2012-01-26, 23:17
mateusz_vento, a nie bales sie ze jak bedzie wyjezdzal to zahaczy ci auto
mateusz_vento - 2012-01-27, 07:12
pawlunio1987 napisał/a: | mateusz_vento, a nie bales sie ze jak bedzie wyjezdzal to zahaczy ci auto |
Jakieś tam ryzyko zawsze jest, ale jemu chyba by bardziej było szkoda jego auta
pawel39106 - 2012-01-27, 10:46
Jakby zahaczył to by zapłacił, jeżeli był zaparkowany nie prawidłowo, a samochód mateusz_vento, był poprawnie zaparkowany. Tylko oczywiście trzeba by go na tym przyłapać. Ale sposób dobry
|
|