|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Tuning - chip
przemolas4 - 2007-02-02, 17:00 Temat postu: chip Dzolo . to pewnie dla ciebie hehehe.
http://moto.allegro.pl/it...do_1_6benz.html
spyro - 2007-02-02, 17:07
Lipa na maxa... Chip musi kosztować, a to marna imitacja powodująca większy przepływ paliwa i nic poza tym. Gdzieś się rozpisywali na czym polegają zabawienne moce takich chipów, że to poprostu lipa na maxa i można szybko silnik załatwić...
przemolas4 - 2007-02-02, 17:20
stary . nie przyczailes aluuuuuuuzji heheheh w tym temacie .
http://moto.allegro.pl/it...owane_nowe.html
toc tez by sie przydalo heheheheheh
Dzolo - 2007-02-02, 17:56
Przemek mi wciska ten chip bo sam ma już w aucie 2 takie i mowi ze idzie jak rakieta
przemolas4 - 2007-02-02, 18:03
caly bagaznik takich chipow .
hahaha .
od comodore 16
spyro - 2007-02-02, 20:26
przemolas4 napisał/a: | nie przyczailes aluuuuuuuzji |
coś mi się tak wydawało że walisz lipę Ale zbulwersowałem się bo ciągle słucham o tych super chip'ach za parę zł.
Hemi77 - 2007-02-02, 20:56
bez wykresu z hamowni nie dam sie przekonac do tych niby chipow zwiekszajacych moc, to musi isc w parze z odpowiednia cena , regulacja w odpowiednim warsztacie .
inaczej mozna wsadzic se ten chip tam gdzie swiatlo nie dochodzi..
janes - 2007-02-03, 02:35 Temat postu: To jawne oszustko ten Chip Nie kupujcie tego, to taka ściema, oszukuje ECU, zwiększa dawke paliwa poprzez oszukanie czujnika temperatury, zwiększa to wydzielanie tlenków NOx , CO2 , CO , może doprowadzić do uszkodzenia katalizatora, to taka mniej drastyczna wersja, a realia, podniesiemnie ilości dawki wtryskiwanej do kolektora, zwiększa czas odparowywania paliwa do powietrza co przekłada sie na gorsze spalanie mieszanki, podniesienie cisnienia w komorze spalania, może wystąpić osadzanie się rdobin kropel na ściankach gładzi cylindra co rozrzedza olej i wiadomo co sie dzieje, co mozna by jeszcze napisać w tej sprawie, no jeszcze jedno, wystąpienie spalania detonacyjnego jest bardziej prawdopodone,w szegolności gdy ktoś ma przyspieszony kąt wyprzedzenia zapłonu ( co zalecane jest przez badaczy instalacji LPG w celu lepszego spalenia mieszanki ) .. No to kończe moje wywody i jak zawsze, pozdro 4 all Seeyaa
|
|