|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Diesel - Problem ze sprzęgłem
solex - 2011-03-25, 11:53 Temat postu: Problem ze sprzęgłem Podczas ruszania mam objawy tj. lekkie drgania silnika .
Czy w takim przypadku jest do wymiany tarcza sprzęgła czy docisk, czy też coś innego? Volkswagen Vento 1.9 TDI (1997)
solex
Hormon - 2011-03-25, 12:15 Temat postu: Re: Problem ze sprzęgłem
solex napisał/a: | Podczas ruszania mam objawy tj. lekkie drgania silnika .
Czy w takim przypadku jest do wymiany tarcza sprzęgła czy docisk, czy też coś innego? Volkswagen Vento 1.9 TDI (1997)
solex |
Gdzie łapie ci pedał? Jak u samej góry to sprzęgło do wymiany. Warto tez wcześniej sprawdzić linkę, bo jeśli masz z samo regulatorem to mogła się uszkodzić. Jak już wymieniać tarcze to razem z dociskiem.
solex - 2011-03-25, 12:41 Temat postu: Re: Problem ze sprzęgłem solex"]Podczas ruszania mam objawy tj. lekkie drgania silnika .
solex[/quote]
Gdzie łapie ci pedał? Jak u samej góry to sprzęgło do wymiany. Warto tez wcześniej sprawdzić linkę, bo jeśli masz z samo regulatorem to mogła się uszkodzić. Jak już wymieniać tarcze to razem z dociskiem.[/quote]
re: pedał jak nie jest wciśnięty to słychać szum (słaby) jak wycisnę to zanika. Natomiast (lekkie) drganie objawia się podczas ruszania samochodu, oczywiście postępowanie zgodnie z instrukcją
solex
Hormon - 2011-03-25, 13:48 Temat postu: Re: Problem ze sprzęgłem
solex napisał/a: | solex"]Podczas ruszania mam objawy tj. lekkie drgania silnika .
solex |
Gdzie łapie ci pedał? Jak u samej góry to sprzęgło do wymiany. Warto tez wcześniej sprawdzić linkę, bo jeśli masz z samo regulatorem to mogła się uszkodzić. Jak już wymieniać tarcze to razem z dociskiem.[/quote]
re: pedał jak nie jest wciśnięty to słychać szum (słaby) jak wycisnę to zanika. Natomiast (lekkie) drganie objawia się podczas ruszania samochodu, oczywiście postępowanie zgodnie z instrukcją
solex[/quote]
Jak słychać szum to pada docisk.
bradley - 2011-03-25, 13:59
Hormon, tam nie ma linki tylko jest wysprzeglik hydrauliczny.
A jak szumi przy wcisnietym sprzegle to pewnie pada lozysko oporowe
solex napisał/a: | pedał jak nie jest wciśnięty to słychać szum (słaby) jak wycisnę to zanika. |
Jak wyciskasz to tzn ze wczesniej byl wcisniety a piszesz ze jak nie jest wcisniety. To juz nic nie wiadomo
Pedal wcisniety w podloge = szumi
Nie nacisniety pedal = nie szumi ?
solex - 2011-03-25, 17:26
bradley napisał/a: | Hormon, tam nie ma linki tylko jest wysprzeglik hydrauliczny.
A jak szumi przy wcisnietym sprzegle to pewnie pada lozysko oporowe
solex napisał/a: | pedał jak nie jest wciśnięty to słychać szum (słaby) jak wycisnę to zanika. |
Jak wyciskasz to tzn ze wczesniej byl wcisniety a piszesz ze jak nie jest wcisniety. To juz nic nie wiadomo
Pedal wcisniety w podloge = szumi
Nie nacisniety pedal = nie szumi ? |
RE: nie wciśnięty w podłogę, to szumi
wciśnięty w podłogę nie szumi Ale pomijając to, są nieznaczne drgania podczas (ruszania) samochodu.
solex
woytek - 2011-04-09, 12:33
Moje tez szumi(tak jak Tobie: nie wicisniety szumi, pedal spr. wicsniety-nie szumi).
Od dwoch lat z okladem. Nawet sie zbieralem, zeby wymienic ten docisk(a wlasciwie cale sprzeglo), ale ze nic poza tym szumeiniem sie nie dzieje, na razie sobie darowalem.
|
|