Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Sprawy FORUM, WWW, Download, Gadżety klubowe - propozycja nowego działu na FORUM

kawalek - 2007-02-05, 12:51
Temat postu: propozycja nowego działu na FORUM
witajcie

Tak sobie chodzę po tym naszym forum i brakuje mi jednego bardzo ważnego działu.
Chodzi o dział NASZE AUTA. To jest miejsca w którym każdy z użytkowników będzie mógł zaprezentować swoje auto innym, oni natomiast będą mogli się wypowiedzieć na jego temat wymienić uwagi na temat wprowadzonych modyfikacji i zmian w samochodzie.

Zwracam się więc uprzejmie do administratorów i moderatorów z prośba o utworzenie takowego działu na naszym FORUM.
Jednocześnie oczekuje poparcia od wszystkich osób posiadających Ventylki i innych VW o poparcie mojej inicjatywy.

pozdrawiam
Łukasz
VW Vento '95 1,9 TDi :D

jaca - 2007-02-05, 13:00

dobry pomysl :OK: :OK: :OK:
jeszcze bym dodal ż :hmmm: eby można było filmiki wrzucać swoich autek i wyczynów :hmmm:

Gavel - 2007-02-05, 13:35

Taki dział oczywiście możnaby zrobić - pod względem technicznym nie ma problemu.
Co prawda nasze autka są opisane na stronie klubowej ale skoro jest "zapotrzebowanie" na coś takiego na forum to czemu nie.
Niech się inni też na ten temat wypowiedzą. Dorobię ankiete do tego tematu i zobaczymy co z tego wyjdzie :)

spyro - 2007-02-05, 13:36

Ale po co taki dział na forum, skoro na stronie Klubowej jest takowy, na któym można dodać co tylko się chce?

Wchodząc na stronę Klubową w dział Samochody Klubowiczów jest włąśnie to o czym piszecie.

Zajrzyj proszę na moją stronę w tym dziale, gdzie krok po koroku opisywałem co z aute się działo, dodawałem fotki itp itd. Podobnie robią inni Klubowicze.

Także Panowie, zapraszam, zawsze można wszystko edytować, dodawać nowe fotki, opisy i filmiki też wkróce będzie można (pracuję nad tym i mam już rozwiązanie.)

Gavel - 2007-02-05, 13:42

spyro napisał/a:
zawsze można wszystko edytować, dodawać nowe fotki

Spyro ale chłopakom chodzi o to, żeby można było samemu coś pododawać, poopisywać swoje przeróbki i żeby inni mogli to komentować. A tak jak jest do tej pory to komentować specjalnie nie można a z dodawaniem fotek i opisów to każdy musi uderzać do Ciebie, a to zajmuje trochę czasu a tak każdy mogłby od razu coś dodać.

Co do filmów to proponowałbym nie wrzucać jakiś filmików na forum bo to będzie zamulać forum. Wydaje mi się, że najłatwiej byłoby wrzucać filmiki np. na YouTube, Google itp. i podawać na forum linki.

kawalek - 2007-02-05, 13:47

Gavel dokładnie się z Tobą zgadzam.

Wrzuć proszę ankietę na ten temat niech publika się wypowie.

Co do filmików to będzie najlepiej tak jak piszesz na google lub youtube.
Jedynie niech będzie zostanie możliwość wrzucania fotek i to też z pewnymi ograniczeniami co do wielkości plików.

Pozdrawiam
Łukasz

spyro - 2007-02-05, 13:49

SPOX, jeśli tak chcecie to nie widzę problemu, prosze o propozycje nazwy itp.

Co do filmików to YOUTUBE itp to połowiczne rozwiązanie, filmiki te po jakimś czasie zostają kasowane itp itd. Ale przecież każdy klubowicz moze wykupić sobie konto ftp w domenie klubowej (e-mail+ftp) i wrzucać swoje filmiki na nie.

W końcu to tylko 40 zł/rok a możesz wrzucać sobie własne filmiki i inne rzeczy. Temat opisywałem już TUTAJ!!

idgray - 2007-02-05, 14:01

głos oddany - jestem jak najbardziej za a co do nazwy to jak najprostsza czyli nasze auta czy nasze Vento
WOLF1955 - 2007-02-05, 14:57

jestem za tym aby powstał nowy dział - niech każdy na tym dziale się pochwali co zrobił przy ventce nowego ,innego coś co zainteresuje innych :jupi:
Dzolo - 2007-02-05, 15:29

Oczywiście ja też jestem ZA ;)
spyro - 2007-02-05, 19:31

Proszę bardzo, właśnie utworzyłem nowy dział forum pt. Nasze Ventki, zapraszam do wpisywania się.
theority - 2007-02-05, 20:23

Juz jestem :D
kovval - 2007-02-06, 00:35

ja tam mam swoj wlasny temat od dawna www.forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=518 , i spyro i gavel tez ...tylko ze utajone. przeciez mozna sobie zalozy temat jaki sie chce. ale z drugiej strony takie zgrupowanie wozow w jednym temacie tez jest ok. wiec zaglosuje za....chociaz i tak juz tem,at jest :)
Gavel - 2007-02-06, 00:39

ja tam swoją furke dodałem i poprzedni temat zablokowałem - nie będę się wyróżniał i od dziś będę opisywał swoje przeróbki we właściwym miejscu :D
kawalek - 2007-02-06, 02:13

Dzięki wielkie dla wszystkich za poparcie. Pomysł chyba udany bo po pierwszej połowie dnia mamy 9 tematów i 60 postów. oby tak dalej :OK:
Polibo - 2007-02-06, 18:59

Jestem za :OK: