|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Diesel - czy to pompa paliwa w baku??
Damian88 - 2011-04-04, 19:24 Temat postu: czy to pompa paliwa w baku?? Witam! wczoraj miałem nieprzyjemna sytuacje a mianowicie jak wymienialem uszczelke pod pokrywa zaworow i przewody przelewowe to jeszcze było wszystko ok. ale jak pojechalem w trase to auto sie zapowietrzyło i d**a. Zreszta nie 1 raz sie zapowietrzył... filtr paliwa ma ze 2 miesiace, ok poł baku paliwa jest a w filtrze sucho stąd podejrzewam pompe paliwa, ktora jest w baku.
I tu moje pytania:
1) Gdzie jest pompa paliwa?? czy to to pod wykladzina w bagazniku po prawej stronie pod deklem na 3 srubki??
2) Jak ja wyciagnac??
3) ktory przekaznik steruje pompa paliwa??
Dzieki za wszelka pomoc:)
lukas4346 - 2011-04-04, 20:30
A więc tak...w dieslu nie ma pompy paliwa tylko jest pompa wtryskowa (to ta przy silniku) w baku nie ma żadnej pompki. Sróbuj odczepić/poluzować przewód powrotny paliwa przy pompie i zobaczyć czy cieknie paliwo jeśłi nie to pokręcić troche rozrusznikiem jak zacznie cieknąć to znaczy, że układ paliwowy jest odpowietrzony. A i jeśli wymieniałeś przewodu to sprawdź czy dobrze podłączyłeś.
bradley - 2011-04-04, 21:07
To nie pompowtryski zeby byla pompa w baku.
A filtr jest dobrze podlaczony? Nie pomyliles powrotu z zasilaniem?
Zalej filtr paliwa, pokrecisz rozrusznikiem to w koncu odpali i obserwuj czy nie leca bable powietrza w przewodach.
Damian88 - 2011-04-05, 20:34
skoro wszyscy twierdza ze nie ma pompy w baku to wytlumaczcie mi co to jest w bagazniku po prawej stronie pod okraglym czarnym deklem przykrecanym na 3 sruby. Wchodzi do tego kostka elektryczna i przewody paliwowe, jest biale i wyglada jak to http://allegro.pl/pompa-p...1498011087.html i to http://allegro.pl/vw-t4-1...1530876340.html
Rafik - 2011-04-05, 20:42
oj a to nie to ustrojstwo dzieki któremu wiesz ile paliwa masz w baku
adamwwy - 2011-04-06, 01:14
Rafik napisał/a: | oj a to nie to ustrojstwo dzieki któremu wiesz ile paliwa masz w baku |
To ustrojstwo to pływak i smok przez który jest zasysane paliwo.
Damian88 - 2011-05-01, 20:10
okazalo sie ze urwał sie kabelek dający prąd na gaszacz na pompie i przeskoczyl rozrzad...
|
|