Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Nasze Ventki - VW VENTO by HEMI77

Hemi77 - 2007-02-05, 21:30
Temat postu: VW VENTO by HEMI77
ventyla kupilem w grudniu 2005 , jechalem po niego 650 km z laweta bo byl swiezo zza granicy przywieziony i nie mial ubezpieczenia.
kupilem okazyjnie za 4.5 tys zlotych bo cos tam niby skrzynia automat nie dziala, ale po wymianie komputera skrzyni( 100zl) ,przemierzeniu parametrow czujnikow wszystko dziala .
co ciekawe pierwszy przeglad przeszedl wzorowo -skrzynia w trybie awaryjnym dala rade.

co w nim jest:
2,0 (2E) 115 km 1993 r. GT
el .szyby x4
klima
abs
poducha
automat E - S
el lustra podgrzewane
zawieszenie obnizone
welur
central
dodatkowe oswietlenie wnetrza z tylu , sa tez lampki w dzwiach
LPG - dolozylem

jak go kupilem wymienilem wydechy , gumy w zawieszeniu z przodu lacznie z tymi na amorkach u gory. Poza tym pare wstawek w tylnych nadkolach ,wyprostowalem klape,oswietlenie reeeed na maxa lacznie z bagaznikiem.
byla pieknie przedlurzona maska z przodu ale jak zona to zobaczyla to MUSIALO wrocic do normalnego stanu.
czeka mnie teraz malowanie calej bryki ,zalozenie alusow,
nie mam z ventka zabnych problemow, leje do baku i jezdze.
myslalem ze za ta kase to sie za miesiac rozleci , ale jestem mile zaskoczony smiga az milo jezdzic :OK:

[ Dodano: 2007-02-05, 21:31 ]
wkrotce foto

theority - 2007-02-05, 21:36

A nie chcesz się wymienić skrzyniami ? :D
Gavel - 2007-02-05, 23:24

czekamy na fotki :-)
kovval - 2007-02-06, 01:49

dawac zdjecia mi tu, noca i dniem, a nie ..... :mrgreen:
idgray - 2007-02-06, 09:55

Hemi77 napisał/a:
2,0 (2E) 115 km 1993 r. GT

Hemi77 napisał/a:
zawieszenie obnizone

nice :OK:

Hemi77 napisał/a:
byla pieknie przedlurzona maska z przodu ale jak zona to zobaczyla to MUSIALO wrocic do normalnego stanu

piwko dla żony bo się kobita zna na autkach :D

Hemi77 napisał/a:
czeka mnie teraz malowanie calej bryki ,zalozenie alusow

byle ładny kolor a alusy to podstawa :mrgreen:

MAPET - 2007-02-10, 23:15

foty foty bo dobrze sie zapowiada :)
Hemi77 - 2007-02-10, 23:24

juz niedlugo beda foty ,
teraz mysle jaki kolorek wybrac na bryke, mam wisniowy ktory w sumie mi sie podoba tylko teraz by byl z palety tuningowcow - soczysta wisnia pelna barwa i duuuzo cleru .
lub taki zloty-brzoskwiniowy (cos pomiedzy)jeszcze nie wiem jaki to nr lakieru , ale widzialem autko w tym lakierze i wyglada cudownie , szczegolnie w polaczeniu z chromowanymi felami.....
wiec kwestia wyboru nalezy do ..........ZONY , mam nadzieje ze bedzie ten drugi..
malowanie bedzie w kwietniu to ma jeszcze troche czasu na zastanawianie sie .. :hmmm:

spyro - 2007-02-11, 10:38

Hemi77 napisał/a:
mam wisniowy ktory w sumie mi sie podoba

i broń CIę Panie Boże zmieniać, to najładniejszy kolorek na świecie :-)

przemolas4 - 2007-02-11, 23:35

no a fotki?
stary , nabiles tyle piany , to teraz foty daj to sie piwka napijemy hehehehe

Hemi77 - 2007-04-22, 20:38

noi to cos napisze bo troche sie nawymienialem ostatnio ,
wymienilem wszystkie lozyska w kolach , tyl mi halasowal , ale wszystkie wymienilem jak to z moja dewiza RAZ A DOBRZE , losyska SKF oczywiscie , drogo ale czesto sie ich przeciez nie wymienia ,
wymienilem tez te nieszczesne króćce przy glowicy , bo ciekly lekko - juz po wymianie jak w reklamie , zawsze czysto , zawsze sucho , zawsze pewnie!!
kupilem tez nowki oponki PIRELLI DRAGO , poszukam foto bo zrobilem i wrzuce :lol:

[ Dodano: 2007-04-22, 22:20 ]
jeszcze tylko calego pomalowac i bedzie calkiem fajny.
co do alufelg mialy byc 16 ale jak pojezdzilem troche to wywalilem to dziadostwo i wiecej nie chce czegos takiego , zeby na kazdy faldek na asfalcie walczyc z kierownica , dlatego wsadzilem 14 i tak zostanie , teraz prowadze jednym palcem i mam spokojna jazde , bezstresowa,

Gavel - 2007-04-23, 00:37

powtórzę napis z rejestracji: OK :)
choć tylna klapa nie w moim guście...

spyro - 2007-04-23, 11:31

SPOX furka i kolor piękny :-)

Co do klapy to do niedawna mi się to podobało i to bardzo, ale teraz mi totalnie przeszło, choć widzę u Ciebie Hemi77, że dobrze to ktoś zrobił...

idgray - 2007-04-23, 13:22

jak mogłeś zrobić to klapie i 14" cali ... :dół:
jaca - 2007-04-23, 13:49

Bardzo ładnie klapa zrobiona :OK:
Podobają mi się klapy na prosto i w moim veciaku tez to zrobiłem
Tylko troszkę inaczej

Hemi77 - 2007-04-23, 15:34

klape sam robilem , i nne rzeczy blacharskie tez , akurat sie tym troszke zajmuje wiec nie bylo sensu dawac komus to robic , generalnie robie sam wszystko przy moich samochodach , blacha , lakier , silnik , wymiany itp .
czasami trzeba tylko sie popytac jak i co ,i mozna samemu wiele rzeczy zrobic.

ja zaczynalem w warsztacie od dziecka (tata mechanik) i smykalke po nim mam , nie moge usiedziec w miejscu ,cos zawsze musze dlubac i robic .
a ile ja sie od zony przy okazji naslucham , to lepiej nie mowic.........

idgray - 2007-04-24, 07:54

szacuneczek że wszystko robisz sam też bym tak chciał ale ani zdolności ani miejsca :(
spyro - 2007-04-24, 11:25

idgray napisał/a:
też bym tak chciał ale ani zdolności ani miejsca

ja podobnie :-) Dlatego też musimy dać zarobić innym...