Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Ogólnie - zsetaw naprawczy zawieszenia przód

pawlunio1987 - 2011-04-30, 18:23
Temat postu: zsetaw naprawczy zawieszenia przód
Witam !! !

Mam pytanie czy ten zestaw naprawczy rowniez bedzie pasował pod vento gt czy raczej nie ??

LINK: http://moto.allegro.pl/ze...1545475359.html

sebastian - 2011-04-30, 20:37

Pasować będzie, ale cena jak i firma mówi sama za siebie. Nie wiem, jak długo na tym pojeździsz, ale ja bym na Twoim miejscu tego nie kupił. Tu za cały komplet masz 80 zł, a wyobraź sobie, że za samą jedną sztukę sworznia czy końcówki drążka porządnej firmy Lemforder zapłacisz ze 40 zł, jednak jakość wykonania mówi sama za siebie. Tu zaoszczędzisz trochę kasy, a za jakiś czas znów będziesz wymieniać, bo się wszystko rozsypie. Wiesz, Twoja sprawa ogólnie rzecz biorąc, ale ja bym tego szajsu nie kupił.
bradley - 2011-04-30, 20:52

sebastian, dobrze ze sie nei nazywa hans priest bo ksiedza trzeba wolac zeby poswiecil te rzeczy i wytrzymaly na dluzej ;)
sebastian - 2011-04-30, 21:00

bradley, na pewno :D i jeszcze zadzwonić do wróżbity Macieja z pytaniem, jak długo to wytrzyma :P
Paweł J. - 2011-04-30, 21:00

Olej ten zestaw.....do vento masz komplet na cały zawias za 220zł Febi ...gumy markowe na wahacze i belkę Febi.....ale np drążki badziewne.....

http://moto.allegro.pl/tu...1548378106.html

wiec ja bym wolał wszystko kupic Febi czy Lemfordera i mieć świety spokój....ewentualnie PU ;)

Dal porównania napiszę tylko jedno...sworzeń Ruville kosztuje ok 30-35zł.....więc nie wiem jakim cudem oba te sworznie jak i reszta może kosztować 79zł :mur:

pawlunio1987 - 2011-04-30, 21:33

dzieki za pomoc akurat ta aukcje podalem dla przykladu, ja zawsze staram sie wyposrodkowac cene jak cos kupuje i jeszcze ten sposob mnie nie zawiodl. Belke robilem w listopadzie takze niezamierzam znowu tego robic.
sprite - 2011-05-02, 09:20

zrób tak jak ja: kupuję po troszku bo drogie, ale oczywiście wszystko lemfordera. Potrwa to jeszcze ze 3 moze 4 miesiące zanim skompletuje całość (bo chce tez amory kupić) ale za to potem prędzej blacha sie skończy niż zawiecha :-)