Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Hyde Park - Usunięcie pliku z przeklej.pl

Bartek - 2011-05-04, 13:31
Temat postu: Usunięcie pliku z przeklej.pl
Mam problem i może jest na forum jakiś "haker" który będzie w stanie mi pomóc. Jakiś żartowniś umieścił na przeklej.pl plik z moją pracą inżynierską, oczywiście bez mojej wiedzy. O ile link do samego pdf'a już wygasł to w google nadal dostępny jest podgląd pliku (nadal na serwerze przeklej.pl). Znalazł to promotor mojej pracy (ja nie miałem o tym pojęcia i nawet nie myślałem żeby czegoś takiego szukać) i mam z tego powodu duże kłopoty, chcą mnie usunąć dyscyplinarnie z uczelni :cry: Pisałem do przeklej.pl przez "kontakt", otrzymałem odpowiedź że sprawa zostanie przekazana do moderacji, ale to było prawie tydzień temu i do dzisiaj podgląd jest widoczny w googlach. Napisałem kolejny raz, na odpowiedź karzą czekać 14 dni a mnie na prawdę goni czas. Może ktoś wie co z tym zrobić, jak napisać do niech żeby plik usunęli natychmiast (w końcu narusza to prawa autorskie), ewentualnie może jest jakiś inny sposób na ich opieszałość ?
szefuniopaslek - 2011-05-04, 15:28

Raczej nic więcej nie możesz zrobić, rozumiem że pisałeś do niech po przez "zgłoś naruszenie". Pisz do nich aż nie usuną tego pliku, naruszenie praw autorskich, możesz im pogrozić sądem :)

Pomyśl komu udostępniałeś tą prace i może jakoś dojedziesz do tej osoby i rozprawisz się z nią w inny sposób :]

Bartek - 2011-05-04, 16:54

Na chwilę obecną to muszę jak najszybciej coś zrobić z tym je***** przeklej.pl bo moja sytuacja jest raczej niewesoła, później będę szukał idioty który to wrzucił na ten serwer w niezabezpieczonym pliku. Niestety z tymi pożal się boże profesorami nie da się normalnie porozmawiać i wytłumaczyć że to nie moja zasługa, tylko od razu komisja dyscyplinarna i 4 ciężkiej pracy lat pójdą w piach :mur:
Bartek - 2011-05-05, 16:50

Plik usunięty z serwisu przeklej.pl, jak teraz usunąć to z pozycjonowania google ? Do kogo napisać ?