Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Ogólnie - małe zwarcie!!

zB3ig - 2011-05-10, 18:53
Temat postu: małe zwarcie!!
miałem małe zwarcie w gniazdku do zapalniczki samochodowej, coś błysnęło i oo. i teraz gdy wyciągam kluczyk znika mi zegar i przejechane km. i na dodatek przestał działać centralny zamek i zapalniczka nie grzeje!!! :mur: co może być tego przyczyną?? wszystko inne zdaje się działać bez szwanku. pomocy!!!
tomek87 - 2011-05-10, 18:57

zB3ig, sprawdź najpierw bezpieczniki :P o ile dobrze pamiętam to chyba numer 21 :P ale sprawdź wszystkie ;)
zB3ig - 2011-05-10, 19:12

jaki tam bezpiecznik powinien iść?? bo w rozpisce napisane jest że 15A ja miałem 25A?
tomek87 - 2011-05-10, 20:03

to daj taki jak powinien byc ;)
sebastian - 2011-05-10, 20:07

Ja też kiedyś coś majstrowałem w zapalniczce i zabłysnęło :D Ale bezpiecznik poleciał. Tylko :D
zB3ig - 2011-05-10, 20:32

a jest jakiś bezpiecznik czy coś od sygnału dźwiękowego który powinien się włączać przy zapalonych światłach mijania i otwartych drzwiach?
sebastian - 2011-05-11, 15:50

bezpiecznik raczej nie, ale przekaźnik. Jednak nie wszystkie wersje takowe posiadały...
hrubek18 - 2011-07-05, 21:56

odkopię :) Majsterkowałem dzisiaj przy podświetleniu zapalniczki i dałem inną żarówkę bo takiej nie idzie dostać :/ polutowałem wszystko zakładam sobie z radością że będzie świeciło i fakt świeciło ale lut się oderwał od żarówki i znowu bawienie się,zakładam z powrotem wszystko a tu nie działa myślę trudno żarówka padła skręciłem wszystko do kupy włączam światła a w środku światełka świecą jakoś słabo ustawiłem na max na tym regulatorze przy światłach a tu nic w ogóle nie działa :( sprawdziłem bezpieczniki wszystkie ok dodam że jak zaczęło słabiej świecić to ani licznik,radio i cb się nie zresetowało i wszystko działa jak powinno.Czy mogło się coś spalić w włączniku i czy idzie wymienić ten regulator siły świecenia jak to jego wina :(
Damian88 - 2011-07-17, 10:13

ja mialem podobnie jak wsadzilem miernik do zapalniczki i niechcacy zrobilem zwarcie tylko mi bezpiecznik wybilo wsadzilem nowy i gitara...