|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
SPRZEDAM - Sprzedam WSZYSTKIE części do VENTO 1,8
Maras2003 - 2011-05-25, 10:28 Temat postu: Sprzedam WSZYSTKIE części do VENTO 1,8 Witam.
Sprzedam wszystkie części do vento 1.8 (benzyna)
Co do szczegółów samochodu - nie znam Ja tylko ogłaszam, a właścicielem jest kto inny.
Wszystkie części blacharskie, wszystkie mechaniczne (wszystko sprawne), wszystkie plastiki itd. Kanapy powinny być w dobrym stanie - aktualnie są przykryte pokrowcami.
Kolor lakieru jak się znajdzie to podam mogę wrzucić fotki.
O konkretne części proszę pytać.. Powiem czy jest i za ile.
Istnieje możliwość odbioru osobistego, istnieje możliwość wystawienia aukcji (allegro), mogę popstrykać fotki danych przedmiotów i części. Wysyłka pocztą-polską, lub jakimś kurierem.
Pozdrawiam
hrubek18 - 2011-05-25, 10:54
w jakim są stanie drzwi PT i PP i ile jaka cena gołych drzwi?
Maras2003 - 2011-05-25, 11:09
Drzwi w stanie idealnym. Z tego co nam wiadomo nie pukane i nie malowane (okaże się na 100% jak zdejmiemy tapicerkę)
Cena za przód+tył 150zł +wysyłka, dzieli nas prawie 700km...
Kolor (chyba że to dla Ciebie bez różnicy) "ciemny fiolet" (numer jak się znajdzie podam później)
@down, ok zdjęcia będą, ale grubo po 17 (myślę ze do 20 się odezwę)
hrubek18 - 2011-05-25, 11:20
To zrób zdjęcia tych drzwi i podeślij mi
szefuniopaslek - 2011-05-25, 13:06
tylna blenda w US się znajdzie?
Ferbus - 2011-05-25, 14:02
Halogeny są?
Rafik - 2011-05-25, 14:46
hokej jakis jest
Hormon - 2011-05-25, 15:27
Prosze o podanie kilka przykładowych części, ich ceny oraz fotki.
Maras2003 - 2011-05-25, 17:03
szefuniopaslek, nie wiem co oznacza "blenda US". Rozumiem że blenda to ta cala listwa na klapie z oświetleniem/odblaskami, a co oznacza "US" ? Zrobię fotkę, zobaczysz sobie czy to jest to
Ferbus, halogenów niestety nie ma - bierze je obecny właściciel vento do swojego golfa, mogę Ci zrobić zdjęcia tych z golfa i zobaczysz jak to wygląda i czy warto (z tego co wiem cośtam jest zbite chyba, ale się trzyma, po prostu pajączek wyszedł na kloszu)
Rafik, z tego co dzwoniłem to hokej jest - również dam dzisiaj znać, zrobię fotkę, zobaczysz co i jak.
Hormon, po kolorze Twojego nicku wnioskuję, że jesteś Moderatorem - uzupełnię pierwszy post o rzeczy które prosisz, jak tylko wrócę z sesji zdjęciowej z Vento
Rozumiem że jak napiszę "skrzynia biegów 5-biegowa - xxx zł" bez zdjęcia, bo jeszcze siedzi w samochodzie, to będzie ok ?
Dzisiaj też postaram się wysłać kilka fotek ogólnych (żebyście mogli zobaczyć co jest, czego nie ma itd) oraz konkretnych rzeczy z cenami. Tak samo nr lakieru postaram się dzisiaj podać.
Dzięki za zainteresowanie i przepraszam za tak "kiepskie" moje odpowiedzi - jednak jak już napisałem, nie mam vento na podwórku, ja tylko ogłaszam na prośbę kolegi
Ferbus - 2011-05-25, 17:55
Maras2003 napisał/a: |
Ferbus, halogenów niestety nie ma - bierze je obecny właściciel vento do swojego golfa, mogę Ci zrobić zdjęcia tych z golfa i zobaczysz jak to wygląda i czy warto (z tego co wiem cośtam jest zbite chyba, ale się trzyma, po prostu pajączek wyszedł na kloszu)
|
No jak możesz to daj foto, jak będą w dobrej cenie to pomyślimy
szefuniopaslek - 2011-05-25, 18:06
Chodzi mi o blende na rejestracje w wersji USA. Wrzuć fotkę obadamy
LukassBe - 2011-05-25, 20:44
Weź zamotaj dwie blendy US też
Maras2003 - 2011-05-25, 22:38
Jestem spowrotem, dodaję Wam fotki Fakt że robione telefonem, ale myślę że będzie wszystko widać...
DRZWI. Stan opisuje na dobry, mają kilka skaz (pokazane na fotkach) oraz jedną widoczną rysę (na 1 i na 2). Widać też odduszone fragmenty od uszczelek. Szczerze mówiąc chciałbym sprzedać kompletne - mniej roboty dla mnie i dla Ciebie, cena za stronę 400zł (szyby manualne, lusterko elektr.)
BLENDA (US czy nie US ? Chyba standard ) 70zł
Jakby co to klapę ptaszek tak załatwił...
pod miejscem na tablice jest plastik, na całej długości.
HOKEJ - ile dajesz?
(mamy 2 - jeden z vento (fotki poniżej) drugi z golfa GTi - jest on wyższy) Ten z vento od strony kierowcy nadszarpnięty
Strona kierowcy:
Pasażera:
Inne części:
Silnik (KOMPLETNY) - 600zł (na chodzie, nie cieknie nic, pali od ręki, nowa kopułka, palec, kable)
Skrzynia - 400zł (sprawna 100%, +sprzęgło w zestawie)
Drzwi kompletne - 200zł / sztuka.
Zawieszenie: mcpersony (sprężyna+amortyzator+odboje+łożysko) przód 100zł, tył 100zł
Tylna belka + bębny (nowe łożyska, nowe szczęki, nowe sprężyny do szczęk - można sprawdzić ) 300zł
Lampy przód: 40zł / sztuka
Lampy tył: 30zł / sztuka
O jakieś duperele proszę pytać Ceny do dogadania, ale nie ze wszystkim i bez przesady
vwkrzysio - 2011-05-26, 08:45
ile za maskę i czemu tak drogo
Maras2003 - 2011-05-26, 09:03
Za maskę stówkę + koszty wysyłki. Maska z zawiasami i spryskiwaczami
Stan - igiełka, bez rdzy. Jak chcesz porobię fotki, tylko najlepiej daj znać które fragmenty chcesz (te najbardziej korozyjne, żebyś mógł sprawdzić czy na pewno nie ma rdzy
Oczywiście wszystkie części można odebrać osobiście! A takie jak silnik i skrzynia to nawet trzeba osobiście
devill4 - 2011-05-26, 12:32
hokej jeszcze jest od vento czy już się rozszedł?? i ile za niego?
tapicerka jasna czy czarnuch?
szyszekCK - 2011-05-26, 12:41
A schowek jest z nieurwanym uchwytem? Jesli tak to za nieduza kwote go przygarne.
I jeszcze wykladzine na klape bagaznika od srodka.
I maskownice na głośniki moge zamienic na zaslepki badz za nieduże pieniadze kupic.
Prosze o szybka odpowiedz bo w poniedzialek bede w Sulęcinie to bym ewentualnie podjechal po to
Maras2003 - 2011-05-26, 16:09
O hokej mi się ktoś pytał - z tym że od GTi. Także ten od Vento (co są fotki) to jest jeszcze
Tapicerka - zrobię zdjęcia, moim zdaniem jasna, taka szarawa. (Sory, ale nie wiem jakie były, bo nie jestem użytkownikiem vento )
Schowek niestety z urwanym uchwytem (tj ta klamka - nie działa, ale widziałem na allegro i są takie zestawy właśnie )
Wykładzina - zobaczę, zrobię Ci fotki.
Maskownice na głośniki - są.
Na wszelki wypadek - ten odbiór osobisty to mniej-więcej w jakich godzinach ?
Dzisiaj także dam znać co do lamp, bo dwóch mi się pytało (niestety o tą samą! )
jakbym o czymś zapomniał - to też dam znać dzisiaj, ale również grubo po 17 (może późny wieczór)
szyszekCK - 2011-05-26, 16:13
A jaka cena tej wykladziny i maskownic?
LukassBe - 2011-05-26, 16:59
Fotel przedni kierowcy, za ile ?
Maras2003 - 2011-05-26, 18:46
szyszekCK, niestety:
- schowek uszkodzony
- okładziny na klapę nie ma (goła blacha, tylko zaślepki na lampy są, chyba że chodziło Ci o ten plastik wewnątrz bagażnika, na progu załadunkowym)
- na jedną maskownicę dzisiaj patrzyłem i ma krótki odcinek, gdzie farba jest jakby wypolerowana (od wsiadania czy coś), pozatym jak przejechałem ręką - nie jest prosta. Mogę sprawdzić jeszcze resztę. Ogólnie źle to nie wygląda, jednak nie jak nowe
Jak chcesz to możesz wpaść, pooglądać, daleko od trasy nie będziesz miał jak pojedziesz przez Pniewy.
Lampy oryginalne Hella, o prawą (pasażera) już się dwóch bije, także zobaczymy czy któryś weźmie
LukassBe, Fotel przedni - 100zł + wysyłka. Jak jesteś zainteresowany, napisz, porobię Ci fotki.
Załaczam też fotki jednego boczku drzwi (ktoś prosił o tapicerkę, zaklepał ) oraz kanapy tylnej - dzielona, z podłokietnikiem.
Mam nadzieję że to wszystko, jak o kimś zapomniałem - to proszę się przypomnieć!
ps. HALOGENY - te z vento idą do golfa, a te z golfa - podobno nie są kompletne (?). Dam znać jak już je zamienimy...
Ferbus - 2011-05-26, 19:23
Maras2003 napisał/a: |
ps. HALOGENY - te z vento idą do golfa, a te z golfa - podobno nie są kompletne (?). Dam znać jak już je zamienimy... |
No to zmieniajcie chłopaki i czekam na info oraz foto
szyszekCK - 2011-05-26, 19:34
Nie nie, chodzilo mi o to czego nie masz. Wgl venta maja tu wykladzine? bo jeszcze zadnego nie spotkalem z tym. Napisz mi na priv nr gg albo telefonu i dam Ci znac czy przyjade po to czy nie. A ile bys chcial za te maskownice? I to napewno sa maskownice bo ja mam prawie jak maskownice tylko ze nie ma tych dziurek tylko jest caly pelny plastik i dzwiek nie mialby jak wychodzic
devill4 - 2011-05-26, 19:43
szyszekCK, to mało jeszcze widziałeś ;p kiedyś nie wiem jak teraz można było w ASO dostać ale to chyba koło 200 zł
ja u siebie posiadam akurat ale czy to takie potrzebne to nie wiem
szyszekCK - 2011-05-26, 20:06
Poprostu chcialbym miec samochód cały w komlecie:) do szczescia bardzo mi to nie potrzebne ale skoro mozna to tanio dostac to czemu nie:) osoba jadaca w bagazniku sie nie poobija bardzo
Ferbus - 2011-05-26, 20:29
Są oczywiście "podbitki" klapy bagażnika, tylko ciężko je dostać... Długo obserwowałem na allegro i nic... Z tego co wiem, to tu na forum jak ktoś ma na handel, to nie ma problemu ze znalezieniem nowego właściciela... Chodliwy towar i to nie wcale tak tanio
szyszekCK - 2011-05-26, 20:43
To bede szukal w samochodach do rozbiórki Nie pali mi sie to moze spokojnie gdzies to znajde
Hormon - 2011-05-26, 22:14
Ceny za cały bagażnika to tak okolice 150-250zł
LukassBe - 2011-05-27, 17:49
Tak, jak możesz zrób fotkę
Gonzo_mk2 - 2011-05-27, 20:16
Witam
Poszukuje błotnika prawego z zaokrąglonym kierunkiem?? Posiadasz?? Jak tak to klepie i podaj cene wraz z kosztami wysyłki.
Fotki mile widziane.
Maras2003 - 2011-05-28, 11:39
szyszekCK, Maskownice mam. Rozumiem, że chodzi Ci o maskownice na sam tył? Czy komplet 4 ? Maskownice na tył wyglądają tak:
Za metalową siatką jest gąbka i dalej plastikowe wzmocnienie (gwiazda). Tak samo na przednich maskownicach.
Wrzucę później jeszcze fotkę z przodu maskownic, bo zapomniałem, a nie wyglądają jak nówki.
LukassBe, Fotka będzie jak kumpel z pracy wróci Ogólnie fotel w BDB stanie, wszystkie regulacje działają, nie jest brudny, ani nigdzie przetarty Jak znajde coś uszkodzone w nim to zrobię Ci fotkę tego.
Gonzo_mk2, niestety - kierunkowskaz jest prostokątny (chyba że otwór owalny). Było to może podyktowane rocznikiem ? Może od początku były prostokątne, a od jakiegoś rocznika owalne ? Może jednak te kierunki są kompatybilne?
LukassBe - 2011-05-28, 15:07
Dobra okej pewnie wezmę napisz ile kasy co i jak adres
Maras2003 - 2011-05-28, 18:14
Fotka błotnika (kierunek prostokątny i raczej nie jest to kompatybilne z owalnymi...):
MASKOWNICE GŁOŚNIKÓW:
tutaj fotka od strony widocznej:
Te białe ślady to nie są jakiś odbicia - po prostu chyba farba jest w tych miejscach przytarta czy coś. W paru dziurkach reszta czekolady jakiejś... Ogólnie jedna maskownica stan DBD, druga ta z wyblaknięciami.
FOTEL, moim zdaniem stan BDB, 1 przypalenie prawdopodobnie od papierosa (widać na fotce). Wszystkie regulacje sprawne. Nie wiem czy wszystkie venta miały 2 pokrętła i te 2 dźwignie... (ja w polo III mam tylko 1 pokrętło i 1 dźwignię ). Nigdzie nie przetarty, nie poplamiony.
(boczek nie jest tak poszarpany, tylko tak zdjęcie wyszło )
Fotel 100zł + wysyłka, bo dzieli nas 560km... No chyba że możesz odebrać osobiście to zapraszam Wysyłka w zależności od tego ile waży ten fotel... (myślę że do 50zł ? )
devill4 - 2011-06-01, 21:42
to co prawda nie allegro ale nie zaszkodzi jak napisze że z kolega Maras2003 można śmiało robić interesy towar ładnie opakowany aż się sam zdziwiłem paczka doszła bardzo szybko do mnie i ogólnie jestem zadowolony polecam
Maras2003 - 2011-06-02, 17:29
"z wkładką" - chodzi Ci o tą okładzinę od środka? nie mam tego...
Kompletna - tzn z zawiasami i siłownikami ?
Odp a podam cenę Oczywiście cena + koszty wysyłki, chyba że chcesz odebrać osobiście.
Maras2003 - 2011-06-04, 00:34
Cena - stówka + wysyłka/odbiór osobisty
markus - 2011-06-05, 07:24
tylna szyba jeszcze jest?
Maras2003 - 2011-06-05, 14:29
Jest, tylko jak to transportować... ? Najlepiej by było podjechać po to ...
Domaniak - 2011-06-06, 21:12
Posiadasz moze pompe wspomagania z motoru 1.8 55kw?
Maras2003 - 2011-06-07, 16:52
Posiadam, dokładnie do tego silnika
Ile jesteś w stanie zaoferować ?
Pompa w idealnym stanie, brak problemów.
Maras2003 - 2011-06-09, 19:04
Zmiana ceny maskownic na tył!
30zł z wysyłką za tylne !
40zł z wysyłką za KOMPLET 3 MASKOWNIC
Pozdro
zeniTh - 2011-06-14, 16:37
polecam zakupy u Maras2003, do mnie paczka doszła wczoraj, wszystko zapakowane jak się należy
Ferbus - 2011-06-18, 13:58
Kolego, jak tam te halogeny?? Pewnie zapomniałeś??
Maras2003 - 2011-06-18, 14:37
No zapomniałem
Zła wiadomość - halogeny ogólnie są, ale kumpel mówi że połamane (tj pewnie uchwyty czy coś). Z resztą on je chciał do siebie, do golfa, bo te jego też takie nie za specjalne były, więc zostaną same najgorsze resztki...
A do silnika czegoś nie potrzebujesz, bo widzę że też AAM
danieluss123 - 2011-06-19, 11:07
a podświetlenie prawego nawiewuuu (tych ikonek ) jest może
Wydym - 2011-06-19, 11:39
potrzebuję przedni słupek prawy od pasażera...Ten plastik koło szyby co jest...W idealnym stanie bez dziur i rys...Jesli jest to proszę o foto i cene
Maras2003 - 2011-06-19, 12:21
danieluss123 - ze środka mamy jeszcze praktycznie WSZYSTKIE części, tylko nie bardzo wiem o co Ci chodzi... O podświetlenie regulacji nawiewów itd ?
Wydym - chodzi Ci o takie coś? (to chyba nawet ta strona jest )
Wydym - 2011-06-19, 12:34
łi mesje to toto jeśli stan jest igła to wiela za to??pozdro
danieluss123 - 2011-06-19, 13:07
nie nie nic z tej strony to ma być podświetlenie prawego nawiewu koło szyby który posiada takie ikonki zamykanie i otwieranie powietrza i się podświetlają i właśnie poszukuje tego podświetlenia
Maras2003 - 2011-06-19, 15:28
Wydym, co do stanu będę dzisiaj wiedział. Jak bedzie ok to 40zł wpłacasz i leci priorytetem do Ciebie
danieluss123, Nadal nie wiem masz może jakieś fotki tego ? Chodzi mi o fotkę nie samego układu podświetlenia tylko miejsca na desce gdzie to jest...
krzeszak - 2011-06-19, 19:24
interesuje nie plastik okalający przycisk od ręcznego ten który przyciska skórę mieszka ręcznego
Maras2003 - 2011-06-19, 21:25
Nie wiem czy ten plastik tam istnieje... masz może jakieś foto jakby to miało wyglądać? Albo ja zrobię i sobie zobaczysz
Maras2003 - 2011-06-20, 22:14
Wydym, mam już to wymontowane, wszystko całe, tylko możnaby wyczyścić te miejsca do których normalnie nie ma dojścia (koło deski). Zainteresowany?
danieluss123, mam to, też wymontowane Najchętniej wyślę z całym plastikiem z regulacją (tylko kratek nie ma, bo jest połamana gdzieśtam...). Ten plastik licz jako gratis, bo nie chce mi się rozmontowywać samego podświetlenia, tam słabe dojście jest...
krzeszak, mam jeden plastik, który jest naokoło przycisku do ręcznego... Nie wiem czy o to chodzi... fotkę mogę Ci zrobić jak jesteś zainteresowany.
Maras2003 - 2011-06-27, 10:38
Wydym, jesteś tym zainteresowany? Na czysto bym chciał 20zł + koszty przesyłki (11zł?)
danieluss123, tak jak napisałem mam - tylko kwestia ceny
krzeszak, ten plastik ma połamany 1 zaczep (z 4), ale trzyma się bardzo dobrze Chcesz fotki? Cena symboliczna będzie
o i przy okazji podbijam temat
Silnik ze skrzynią w mega promocji 800zł KOMPLETNE ! (co do sprzęgła to nie wiem, ktoś rezerwował )
abi2811 - 2011-09-01, 06:37
Potrzebuje listewki od strony kierowcy ten małej przy drzwiach przednich. I jeszcze taki plastik z tyłu jest na podwoziu po prawej stronie na samym końcu, dość duży coś jakby ochrona baku od spodu bo popękał mi całkowicie.
Jak coś jest prosze o kontakt
Maras2003 - 2011-09-02, 07:49
tą listewkę mam na 100%, tylko muszę poszukać dobrze
Ten plastik - zobaczę, rozumiem że jest on pod spodem auta ?
|
|