Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Nasze Ventki - VW Vento by MAPET ... MAPEToVWóz 2...

MAPET - 2007-02-07, 17:56
Temat postu: VW Vento by MAPET ... MAPEToVWóz 2...
wiekszosc pewnie mnie zna w sensie mojego auta ... jako ze powstal dzial to zaprezentuje moj procject :)

wiecej fot i opis znajdziecie na
www.mapet-tuning.com :)
i
www.vwVento-Fans.com :)
------------------------------------------------------
po lambo-golfie 2 kupilem to co chciałem czyli VW Vento... golfa3 nie chcialem bo juz obstykany jest a vento mysle ze jednak nie...
kupilem w grudniu 2005

Marka i Model
- VW Vento 1994r silnik 2.8 VR6
- klimatyzacja
- elektrycznie otwierane szyby x4
- elektryczne lusterka
- ABS
- wspomaganie
- kubełkowe fotele
- 2xAIRBAG
- mini-komputer MFA

Modyfikacje Silnika
seryjka...+ to co ponizej

Układ Dolotowy
Sportowa wkkładka JR kolektor dolotowy itp.

Układ Wydechowy
cały wydech z kwasówki Remusa bez tłumików + końcowy wydech supersprinta

Układ Napędowy
Alumki 7,5 na 16 cali + opony 205/45

Modyfikacje Zawieszenia -
Gwint H&R
rozporka przod

Modyfikacje Wnętrza i Car Audio
siedzenia sportowe
nakładki na pedaly
kierownica i mieszki obszyte skóra
alu rygielki z VR6
tarcze indiglo
alu ramki zegarów
dywaniki z moim logo ;)
gałka z grawerką "mapet"
-z golfa ;) radio Pioneer DEH 4700MP

Body KIT i Oświetlenie
zderzaki wygładzone
szeroki hokej
listwy w kolorze
czarne lampy z keirunkami od golfa 4 z przodu
boczne kierunki dymione
nietypowy kolor szary
wywalone znaczki
grill jom bez znaczka

Fabryczna Moc i Moment:
174 KM

Moc i Moment Po Modyfikacjach:
?? ? :)

1 co bylo do wymiany to poduszka silnika , sprzeglo i przeplywomierz... to bylo wiadome.. co sie okazalo bylo jeszcze niestety pare wydatkow :( czyjnik polozenia walu po 2 dniach padl:( rowneiz cos z elektornika bylo nie tak ale juz zostalo zrobione.. jeszcze zwalily sie chyab zegary ktore bede musial poprostu wymienic...

poza tym niestety fajty tlumik remusa był za duzy do tego auta i musialem go sprzedac...

zapodam moze fotki po zakupie i sukcesywnie bede dodawal fotki zmian czy tez narazie zakupow ;) jesli sie uda zbudowac to vento jak mam nadzieje to bedzie opisane tu to od poczatku do konca ;)

pzdr

[ Dodano: Pią Lut 17, 2006 4:57 pm ]
1 plany to m.in. zrekonstruowanie boczka fotela kierowcy... oraz wyiaman tlumika jak juz wspomialem to nieabwem ;)

1 zakupy moze nie powalaja ale cos juz jest ;)
diody pozycyjne

zarowki biale do kierunkow przod i h4

blenda na tylnia szybd od BMW do przerobki

grill bez znaczka JOM

filtr sportowy JAMEX

dymione boczne kierunki

gałka - ktora bedzie przerabiana ma byc wygraweroane na niej MAPET ;)

ramki zegarow

rygielki

-----------------------------------------------------

projekt kiery:

i schemat ;)

i gotowa kiera...i mieszki

----------------

dywany zamowione na www ;)

-----------------------------

.. a teraz kilka fotek tlumika ;)

.. caly wydech mam z kwasowki ponoc remusa ;)

przed:

po:

jeste niestety lekko glosniej niz bylo ale coz chyab zostanie ;)

-----------------------------------------

zmodyfikowany wlacznik swiatel

----------------

a oto projekt stozkow do fel ;) pojutrze daje do toczenia ;)

gotowe stozki:

-----------------

napis na klape

-------------------------
przerobilem sam lampy na smoked edition :) + kierunek od golfa 4 ;)

tutaj jak to robilem:

http://www.mapet-tuning.c...moked/index.htm
http://www.vwvento-fans.com/index.php?id=smoked

----------------------------------------

pomalowany dekiel...

i paseczek na przedniej szybie ;)

-----------------------------
a tak migaja kierunki ;)

http://rapidshare.de/files/18474249/lampy.AVI.html

i taki filmik z glosem z wydeszku...

http://rapidshare.de/files/18473589/vr.AVI.html

tarcze indiglo + ramki zegarów:
:)

-----------------------------------------

zderzaki zostały wygładzone wywalone kierunki zaslepki halogeny i rowek...

FELE BBSy zostaly odnowieone i sa obecnie na sprzedaz :)

prace nad wlotem:

-------------------------------

zdezio w trakcie dalszych prac ;) wstawiona zaslepka od focusa na hak

i zdzieramy troche silnik pomalu ;)

------------------------------

zaspawany znaczek w tarkcie prac...

http://www.mapet-tuning.c...ages/prace3.jpg

-----------------------

delikatnieeeeeeeee sciemnione szyby
http://www.mapet-tuning.c...ages/szyby1.JPG

---------------------------

boczki od wersji GTi Edition (u gory)

--------------------

ok wiec kupilem felgi 16 ....

i przystawione do autka :)

oraz przyszly listwy od CLa ;)

----------------------

np mialo nie byc L-D ale ze dostalem je od wuja z ktorym robie je w prezencie slubnym to chyba wypada mi jednak zalozyc :) bo maja date slubu itp ;)

heh a oto wspomniane porezenty.. nei widac na zdejciu niestety daty i podpisow

mały przeciek z prac nad felami :P

gwint tył...

fele spolerowalem.. :)

zabezpieczylem tez nadkola itp... oslony nie rozbilem czasu juz braklo :(
gwint jest prawie na najwyzszym ustawieniu ale wyglada tak ;)

przed

po

teraz jest dziwnei bo do bagaznika musze sie schylac ;)

---------

gwint przód...

pomiar przed

pomiar po

poza tym przerobiona oslona pdo silnik od fiata punto

oraz galeczka biegów + ramka simoni wkolo mieszka

---------------------

ktos na forum golfa zarzucil mi ze sciema te pomairy wiec pokaze moze foto z boku przed i po ;)

http://www.mapet-tuning.c...ages/szyby2.JPG

-------------------------

wjazd na podwórko do rodziców gdzie robei autko....

-----------------

dalej w trakcie prac..............

i malowanie................

cdn

przez 2 tygodnie jezdzilem codziennie w ta i z powrotem ok 80 km spalem po 3-4 godziny i do pracy na 8 .. ale malowalem :)

domieszalem sobie moj wlasny nietypowy szary kolorek :)

i wyjechal w koncu zlozony pomalowany w 90% :)

http://www.mapet-tuning.c...es/zlozony3.jpg

http://www.mapet-tuning.c...es/zlozony2.jpg

http://www.mapet-tuning.c...es/zlozony4.jpg

http://www.mapet-tuning.c...ges/lakier9.jpg

http://www.mapet-tuning.c...ges/lakier8.jpg

--------------------------------

przod gotowy oprocz paru detali jak kratki w zderzku szeroki hokej itp...

fotki:

-----------------------
wiec zderzk tyl pomalowany.. no moze oprocz dolu bo bedzie struktura jeszcze pryskany...

http://mapet-tuning.com/m...derzak_tyl1.jpg

http://mapet-tuning.com/m...derzak_tyl2.jpg

i porownanie hokejek ;)

VR6 VS zwykla ;)

zwykla:
http://mapet-tuning.com/m...es/venciak1.jpg
VR6
http://mapet-tuning.com/m...es/venciak3.jpg

zwykla:
http://mapet-tuning.com/m...es/venciak2.jpg
VR6
http://mapet-tuning.com/m...es/venciak4.jpg

dla tych co wymiaru nei widza dodam ze pod ta od Vr6 zwyklej sie nei wsunie.. a oslona pod miska jest taka ze przejezdrzajc dzis na lezaca cegla poszuralem a cegla jak niektorzy wiedza ma ok 6 cm... wiec mimo iz hokej moglby sc nizej dla niektorych to miski mi szkoda... :)

http://mapet-tuning.com/m...es/venciak5.jpg

zderzak tył skonczony:

taka fotka na zimowkach tyłu...

----------------------
ostatnio przyszla...

http://mapet-tuning.com/m...es/rozporka.jpg

obecnie conieco sie dzieje ale powoli bo zimno :(

Gavel - 2007-02-07, 19:49

Ale żeś Mapet wszystko wyśpiewał - prawie jak na spowiedzi ;)

Mimo, że kilka przeróbek jakie wprowadziłeś mi osobiście kompletnie się nie podobaja to szczerze Cię podziwiam za wytrwałość w dążeniu do celu jakim zapewne jest zrobienie z tej Ventki naprawdę niepowtarzalnej. Tak trzymaj :OK:

PS. Rygielki zamawiałeś z tej firmy co masz na stronce z rabatami?

theority - 2007-02-07, 20:14

Gavel napisał/a:
Rygielki zamawiałeś z tej firmy co masz na stronce z rabatami?

Pewnie już myślisz o takich ale z napisem "TDI" :P

MAPET - 2007-02-07, 20:16

Cytat:
Mimo, że kilka przeróbek jakie wprowadziłeś mi osobiście kompletnie się nie podobaj

podaj chetnei wyslucham...

Cytat:
PS. Rygielki zamawiałeś z tej firmy co masz na stronce z rabatami?

dokaldnie

Gavel - 2007-02-07, 20:34

MAPET napisał/a:
podaj chetnei wyslucham...
skoro nalegasz ...
z takich "grubszych" rzeczy to ogólnie cały przód czyli grill, kierunki w reflektorach i zderzak z "brakującymi" kierunkami i halogenami
średnio mi się także widzi ten kolor, który dobrałeś
jeszcze znalazłoby się parę pierdółek jak np. patrzący do góry wydech, czy blenda na tylną szybę

ale to wszystko kwestia gustu
najważniejsze że Tobie się podoba

theority napisał/a:
Pewnie już myślisz o takich ale z napisem "TDI"
już ??
mam je na oku gdzieś od października ale jakoś zamówić nie moge ;)

MAPET - 2007-02-07, 20:41

Cytat:
z takich "grubszych" rzeczy to ogólnie cały przód czyli grill, kierunki w reflektorach i zderzak z "brakującymi" kierunkami i halogenami
średnio mi się także widzi ten kolor, który dobrałeś
jeszcze znalazłoby się parę pierdółek jak np. patrzący do góry wydech, czy blenda na tylną szybę

hwh no spoko widze ze preferujesz seryjke spoko kazdy ma upodobania ;)

powiem tak ze dla "zwyklych" ludzi kolro tez nei jest zbytnio.. ale w kregu tuniognwocow ktorzy wiedza co to german, rat , rost i te inne style to ten kolor nie chwalac sie wymiata.. i mi tez sie pdoba dlatego sobei taki umieszalem... a przod osobiscie wole taki... dlubany , inny bo kupic na allegro clary to kazdy umie nie ;)

theority - 2007-02-07, 20:50

Kolorek jest jak według mnie gites :OK: W lesie go nie widać :hahaha:
Gavel napisał/a:
mam je na oku gdzieś od października ale jakoś zamówić nie moge

No to trzeba się spiąć i kupić :P

Poldi - 2007-02-07, 22:27

Tak patrze na to zdjecie z przodu i patrze i zastanawiam się czego mi tu brakuje. Po dwóch minutach mnie oświeciło: rejestracji:)

Pomysł z kierunkami mi się podoba, jestem ciekaw jak to na żywo wygląda migające.

janes - 2007-02-07, 22:34

Vento jest GIT, zrobiłeś Go według siebie i dla siebie, to się ceni a przy okazji nie bawiłeś się w "wiejski tuning" JA zmieniłbym tylko kolor no i tłumi, bo nie nawidze tych podgjętych do góry, są straszne-możan by się było do nich ... no i najważniejsze... Auto ma dusze 2.8 VR6to jest to.... pozdro ziom ;) ) ps. gdzie obszyłeś keirownice, też tak chce w swoim zrobić...
MAPET - 2007-02-07, 22:41

www.vwvento-fans.com - dzial sklep i uslugi ;)

wydech to esencja german stylu czyli delikatnie podiwniete koncowy wazne ze caly ukladzik z kwasówy ;)

Gavel - 2007-02-07, 22:51

MAPET napisał/a:
spoko kazdy ma upodobania
no właśnie o to mi chodziło
Jak już wielokrotnie tu na forum pisaliśmy: są gusta i gusta...

MAPET napisał/a:
bo kupic na allegro clary to kazdy umie nie ;)
No nie wiem nie wiem. Ja nie umiem. Mi ktoś kupił :mrgreen:

MAPET napisał/a:
wazne ze caly ukladzik z kwasówy
tu się zgadzam
chętnie też bym sobie z kwasówki całość zrobił ale na razie są ważniejsze wydatki

janes - 2007-02-07, 22:53

Mam pytanie, napisz prosze, ile ON pali, ale szczerze, tak wiesz, trasa, miasto.... bo slyszałem od mechaników, że te VR6 to mają kilka wad, cierpią na pare bolonczek i to nie małych -np uszczelka pod głowica czy inne....???
MAPET - 2007-02-07, 23:02

janes napisał/a:
że te VR6 to mają kilka wad, cierpią na pare bolonczek i to nie małych -np uszczelka pod głowica czy inne.

le tam pitola.. ogoleni silnik maloawaryjny niby lubi sie grzac ale nie mam rpoblemow sprawne wiatraki tryzmaja go w ryzach nawet w korakach i z klimą ;)

jedynie co ponoc pada to skrzynia ale odpukac nadal u mnei oki ;)

pali mi gazu 15 ale caly czas czekam na nowy mixer i program z warsztatu tuningowego .. komp juz mam inny i reduktor ;) ma zejsc spalanie a moc wzrosnac w stosunku do obecnej jazdy na LPG ;)

Dzolo - 2007-02-07, 23:13

Kuupe roboty włozone w autko zaowocowało ładnym germankiem :OK:

Brak kierunków na froncie jak dla mnie ekstra sprawa .
Co do kolorku to mi się podoba , klimatyczny .

Mapet mierzyłes ile dokładnie ma do setki ?

Predzej czy pozniej musze miec vr6 :nerwus: :[

MAPET - 2007-02-07, 23:16

nie mierzylem.. nie bylo okazji ;) moze kiedys zalatwi sie gtecha i sie pomierzy ;)
kovval - 2007-02-08, 01:54

kurde, ale lektury!!!!! :P Mi sie przod podoba i to bardzo. ale dopiero jak gavel i poldi napisali, to sie skapowalem ze tu ani kierunkow, ani rejestracji. Pewno dlatego mi sie tak podoba :) no jestem ciekawy jak na zywo mrigaja te maluskie kierunki.... i ta przez smoked lampy. bo to mnie troche niepokoi. a no i jak rejestracje dolozysz to napewno inaczej tez auto bedzie wygladac. A dlaczego mi sie przod podoba.... bo jest masywny! A wlasnie dlatego zajebi... mi sie tyl Vento podoba, bo jest miesisty :) a przod jakis taki za cienki mi sie zawsze wydawal. a tu jest inaczej. co do koloruu- sie zobaczy w realu, sie oceni. ze on tam uwazany jest w jakims tam stylu, za jakies cudowane dziecko, to mnie akurat malo interesue..... bo sie nie znam na takich duperelach. na pierwszy rzut oka, powiem ze mi sie podoba. podobaja mi sie rowniez zdjecia z liscmi, lub lisciami... nie wiem jak powinno byc :) poza tym trzeba miec w pyte wiedzy zeby cos takiego samemu z autem zrobic. czuje sie taaaaki malutki :) to mi i mojej zonie sie wydaje ze ja duzo z autem robie :) a jakbym TYLEEE robil.....to by mnie chyba z domu wygonila :) podoba mi sie tez kiera, mieszek i reczny, tez tak mam zamiar zrobic, skorka z grubymi czerwonymi nicmi. zdecydownaie nie podoba mi sie natomiast tlumik.....ale musze przyznac ze pasuje generalnie do tego auta. co wiecej....a no mysle ze juz nad tym, popracowales od zlotu....ale srodek auta nie byl....ze tak sie wyraze....Picus glancus :) troche taki zaniedbany, albo nawet i bardzo. wiem ze wtedy wszystko latalo i bylo w trakcie prac. ale jakos nie widze zdjec z wnetrza, albo zle patrze.... no to pozdro. i tak tzrymac
idgray - 2007-02-08, 08:27

MAPET napisał/a:
w kregu tuniognwocow ktorzy wiedza co to german, rat , rost i te inne style to ten kolor nie chwalac sie wymiata

nie tylko kolor wymiata ;)
pozdrawiam :mrgreen:

spyro - 2007-02-08, 12:11

MAPET napisał/a:
nny bo kupic na allegro clary to kazdy umie nie

Wiesz Mapet, nie obraź się, ale połowa twojego autka to Allegro. I ja nie widzę nic złego w tym, ze kupuje się na Allegro, bo po co przepłacać...

A co do clearów to co w nich złego? Dla mnie fajna sprawa i poprawiają znacznie wygląd Ventki.

MAPET napisał/a:
ktorzy wiedza co to german, rat , rost

Jak dla mnie mylisz pojęcia. Styl RAT (&ROST) to zupełnie co innego. Zgodnie z naszym ulubionym pismem VW TRENDS (któe też uznajesz i pisali takżeo twoim golfie) ten styl polega na oszpecaniu własnych aut, cytuję: (...) Prawdziwi zapaleńcy Rat-looku prześcigają się w pomysłach na oszpecenie swojego samochodu.

Zaś german style o którym mówisz ma się też nijak do twojej furki:

zaspawana tylnia klpa, bad look, rejestracja p[przeniesiona w zderzak, zaspawane klamki, jedyne co można u CIebie zobaczyć to zderzaki szerokie w kolor nadwozia.
Do tego gładkie klosze przód i tył. Czyli Ventka JACY.

MAPET żebyś dobrze zrozumiał: ja nie najeżdżam na Ciebie i nie wyśmiewam, tylko mówiąc szczerze poruszyło mnie twoje zdanie do Gavela i chciałbym Ci pokazać, ze nie do końca masz rację. Sam masz masę rzeczy z Allegro i dla mnie to jest OK, bo niby gdzie mamy kupować? W sklepach jest o wiele drożej a w wielu wypadkach nie dośc że drożej to gorzej.

No a na koniec skan z gazety potwierdzający to co piszę (żeby nie było że sobie coś wymyśliłem, napisała to najlepsze gazetka o VW w PL):

MAPET - 2007-02-08, 12:13

kovval napisał/a:
no jestem ciekawy jak na zywo mrigaja te maluskie kierunki.... i ta przez smoked lampy. bo to mnie troche niepokoi. a no i jak rejestracje dolozysz to napewno inaczej tez auto bedzie wygladac

jakei maluskie ;) przeciez sa z mk4 z lamp wiec nie maluskie :) zarowka 21W wiec migaja spoko a lampy czy smoked czy nei to nie przeszkadza nie ma znaczenia bo przeciez szklo jest nadal jasne a wkolo w sordku pomalowane jest :)

gdzies mialem filmik jak to mruga musze poszukac choc slabo widac :(

a tutaj dla niektorych wypas dla niektorych absolutne NIE ale jest moza zalozyc i zdjac ;) .. BRA i tablica rej ktora bedzie sciagana na zloty i foty ;)

taki maly gadzet :)

[ Dodano: 2007-02-08, 12:25 ]
spyro napisał/a:
Wiesz Mapet, nie obraź się, ale połowa twojego autka to Allegro. I ja nie widzę nic złego w tym, ze kupuje się na Allegro, bo po co przepłacać...

zle mnei zrozumieles.. nie chodzi mi o samo kupowanie na allegro bo zgadza sie tam tez kupuje.. chodzi mi o to ze kupicklary do zderzaka moze kazdy w sensie moj ocjiec kupi klary przykreci i juz.. a ja chce inaczej niz wlasnie kazdy co moze to zrobic... chce wlozyc w auto troche siebei i zrobic cos zamemu na wlasny styl... dlategoz jesli ktos ma kupe kasy moze se kupci mase czesci i zrobic tuning ale mnei to nei kreci...

spyro napisał/a:
A co do clearów to co w nich złego? Dla mnie fajna sprawa i poprawiają znacznie wygląd Ventki.

nic .. podbaja mi sie mysle ze wyjasnilem o co chodzi wyzej...
zgadza sie.. napisalem ogolnie...
zapytaj an forum ile ludzi wie co to styl rost i rat ? sadze ze wkeszosc nei wie bez poczytania i poogladania fot...
a wlasnie taki szczurowaty kolor jest typowy dla np rata ...

spyro napisał/a:
zaspawana tylnia klpa, bad look, rejestracja p[przeniesiona w zderzak, zaspawane klamki, jedyne co można u CIebie zobaczyć to zderzaki szerokie w kolor nadwozia.
Do tego gładkie klosze przód i tył. Czyli Ventka JACY.

spyro napisał/a:
No a na koniec skan z gazety potwierdzający to co piszę (żeby nie było że sobie coś wymyśliłem, napisała to najlepsze gazetka o VW w PL):

spyro napisał/a:
Jak dla mnie mylisz pojęcia. Styl RAT (&ROST) to zupełnie co innego.

wlasnie tu ta op[inia w gazecie nei do konca jest trafna... nie do konca gladkei lampy to german ... tak ale glwonei te starszego typu bialo - czerowne czy cxzarne to typowy german z prozdu np smoked a nie clear .. chco clear tez nie przeszkadza... zas kompletnie nie trafione sa fotki z gazecie! typowy german to zande psoilery jak na focie.. ogoleni dosc gladko czyli bez spoilerow bez dokaldek z zywicy .. dobra felga gleba itp....

nigdzie nie napisalem ze moj styl to wylacznie geramn czy inny... ja robei auto tylko i wylacznie w moim stylu meiszkac ich kilka i budujac tak jak mi sie podba...

a to co wyzej napisalem i tak moze zrozumeiales mysle blednie... nie chcialem nikogo urazic tym bardziej Gavel'a moze zle mnei zrozumeiles... przeciez sam wiele rzeczy mozna kupic na allegro i sam to robie poprostu skelp jak sklep... chodzilo mi wlasnie o to by miec cos wyjatkowego innego niz reszta...

spyro - 2007-02-08, 12:46

No to spox. Wiesz, znacie mnie wszyscy na tyle, że nigdy nie kumuluje w sobie jak coś mi się nie podoba tylko walę prosto z mostu.

Ogólnie uważam, że każdą kombinacje w aucie jest na plus. Pod warunkiem oczywiście że jest wykonana jak trzbea, bo widziałem już golfy z krzywymi spojlerami i progami wykonanymi ręcznie - krzywo.

Także każdy element zmiany w aucie jest OK. Nawet najmniejszy, kosztujący parę zł i nie wymagający prawie żadnego wysiłku w jego założeniu.

idgray - 2007-02-08, 14:31

spyro napisał/a:
Jak dla mnie mylisz pojęcia. Styl RAT (&ROST) to zupełnie co innego.

spyro, czy MAPET pisal ze jego auto to RAT ? pisal:
MAPET napisał/a:
ale w kregu tuniognwocow ktorzy wiedza co to german, rat , rost

MAPET napisał/a:
ten kolor nie chwalac sie wymiata..

nie ma sensu sprzeczać się o style :buuu:

german to:
- felga
- nisko
- gładko
i w połowie MAPETa auto takie jest
:P

P.S to MAPETSTYLE i już :achtung:

theority - 2007-02-09, 17:11

Gavel napisał/a:
jak np. patrzący do góry wydech

Muszę się przyznać że teraz w Golfie I mam właśnie taki wydech i bardzo mi się podoba:D Jakbym w Ventce taki miał to byście nie mogli zdjęć zrobić :hahaha:

spyro - 2007-02-09, 17:18

Gavel napisał/a:
patrzący do góry wydech

na szczęście pozbyłem się już takiego, miałem takowy od samego początku i od roku jest a'la prostokątny, ale zawsze powtarzam, że wygląda auta to kwestia gustu właściciela i najważniejsze żeby jemu się podobał, bo najgorsze robić cokolwiek pod ludzi i nie mieć własnego zdania :[

theority - 2007-02-09, 17:21

spyro napisał/a:
bo najgorsze robić cokolwiek pod ludzi i nie mieć własnego zdania

To mi się kojarzą teraz taksiarze :P

jajo111 - 2007-02-09, 23:34

jak dla mnie to Vento podchodzi pod ideał :) jaki mozna zrobic :) Pozdro dla guru :)
MAPET - 2007-02-22, 21:44

kovval napisał/a:
no jestem ciekawy jak na zywo mrigaja te maluskie kierunki.... i ta przez smoked lampy. bo to mnie troche niepokoi.

specjaleni dzis keipski filmik nakrcilem ;)

telefonem ale moze cos widac...

http://www.filefactory.com/file/6b179f/

http://www.filefactory.com/file/c63732/

janes - 2007-02-22, 22:23

.... Fure masz zajebistą tylko powiedz mi jak ściągnąć te filmiki , bo ta stronka jest troszku chora dla mnie... nie potrafei znalsc linku " download"....
MAPET - 2007-02-22, 22:32

File details:

File Name: MOV00007.3gp
Size: 47.92 KB
Description: No description given

Here are your downloading options:

Upgrade to FileFactory Premium!
(Faster download speeds, pause and resume support, download accelerator support, multiple simultaneous downloads and more!)

Download for free with FileFactory Basic

to :wysmiewacz:

janes - 2007-02-22, 22:46

... dzięki wielkie, jestem chyba ślepy ;) narqa
MAPET - 2007-02-26, 01:15

takei pierdokli kupilem.. cos pod klape i zapasowy grill uszkodzony ale sie cos wymodzi mozee ;)

theority - 2007-02-26, 10:57

A nie chcesz się zamienić na grille ? :D
Swoją drogą teraz możesz działać z produkcją okładzin w bagażniku ;)

MAPET - 2007-02-26, 14:00

theority napisał/a:
A nie chcesz się zamienić na grille ?

:hahaha:

theority - 2007-02-26, 14:09

Chodzi mi oczywiście o ten zapasowy :P
MAPET - 2007-02-26, 14:10

nie nei zostaawaim sobie oba ;)
theority - 2007-02-26, 14:16

Cytat:
nie nei zostaawaim sobie oba

A znajdziesz mi taki fajny grill ? :mrgreen: To jest ten z metalową listwą jak się nie mylę, prawda ?

MAPET - 2007-02-26, 16:26

tak z metalowa .. moze i zalatwie ;)
idgray - 2007-02-27, 09:02

szukaj i dla mnie w dobrej cenie :tak: ;)
spyro - 2007-02-27, 09:03

Już mi się nie podoba pomysł z najstarszym grillem skoro wszyscy go będą mieli :załamka:
theority - 2007-02-27, 10:18

spyro napisał/a:
Już mi się nie podoba pomysł z najstarszym grillem skoro wszyscy go będą mieli

ale nie wszyscy w Łodzi :hahaha:

MAPET - 2007-02-27, 16:42

ee tam ja bede mial 2 i se wybiore jak lepiej .. mi ma sie podbac i tyle a ile osob bedzie miec to mi to wali szczerze mowiac ;)
spyro - 2007-02-27, 23:46

MAPET napisał/a:
a ile osob bedzie miec to mi to wali szczerze mowiac

no ja właśnie nie lubię mieć tego co mają wszyscy, dlatego nigdy nie lubiłem golfów... Ale nadal uważam, że pierwszy grill jest najfajniejszy...

idgray - 2007-02-28, 07:39

spyro napisał/a:
nie lubię mieć tego co mają wszyscy

mi też to nie przeszkadza mam zawsze to co mi się podoba :D

MAPET - 2007-02-28, 09:18

spyro napisał/a:
no ja właśnie nie lubię mieć tego co mają wszyscy, dlatego nigdy nie lubiłem golfów... Ale nadal uważam, że pierwszy grill jest najfajniejszy...

zgadza sie ! ale to co mi sie podba bierze gore nad tym ze inni maja... nikt nie ma spoilera na dachu w vento tzn ze mam miec bo nikt nie ma :co?: :D

Gavel - 2007-02-28, 09:35

MAPET napisał/a:
nikt nie ma spoilera na dachu w vento tzn ze mam miec bo nikt nie ma :co?:

:mrgreen: :mrgreen:
a dlaczego nie?
spróbuj - zobaczymy jak będzie się Venciak prezentował :lol: :D

MAPET - 2007-02-28, 16:20

wiesz chyba sprobuje ;)
sebek103 - 2007-02-28, 19:24

dzieło sztuki jak dla mnie. Widac masz duzo wolnego czasu.
pozdrawiam :wow: :lol2:

spyro - 2007-02-28, 20:05

Kurcze, odwracacie kota do góry ogonem. Trchę przebarwiacie to o co mi chodzi. Ogólnie nielubię być masowy we wszystkich co sam robię. Czyli jak np robię stronkę dla kogoś to nie chcę żeby wyglądała jak tysiące innych w sieci. Podobnie z furką bym chciał, bo niestety narazie nie stać mnie na bycie oryginalnym w wyglądzie furki, ale jak np widzę, że większośc coś kupuje do Ventki, np swego czasu lexusy, ktore jak wchodziły to bardzo mi się podobały,a teraz na nie patrzeć nie mogę, bo co druga Ventka je ma... O to mi chodziło, mam nadzieje, że mnie zrozumiecie tym razem...
MAPET - 2007-02-28, 20:44

spyro napisał/a:
np swego czasu lexusy, ktore jak wchodziły to bardzo mi się podobały,a teraz na nie patrzeć nie mogę, bo co druga Ventka je ma

rozumiemy.. ale lexy nigdy do vento mi sie nie podobaly ;) nawet jakbym mial je miec jedyny w polsce ;)

babyy82 - 2007-03-03, 00:27

Widze MAPET ze licytujesz spojlerek
http://moto.allegro.pl/it..._vento_93_.html

Tak sie sklada ze to jest jakies niecale 15km odemnie:P Ciesz sie ze nie mam zamiaru kupowac bo juz by byl moj :P

Paweł J. - 2007-03-03, 09:57

Widzę że temat troche odbiegł od kożeni, ale mimo to wyraże swoje zdanie...

Jak dla mnie super to wygląda. Ładne fele, wszystko niegłupio dobrane. No może kolorek nie zaszczególny (jak na moje upodobania) ale ważne że Tobie MAPET sie podoba. Być może na żywca to inaczej wygląda. jedyne co mi się tak średnio podoba to brak listw a dokładniej mówiąc puste miejsca na listwy.

Jak dla mnie VENTO bardzo zbliżone do ideału. Noi ta zawiecha...ja nigdy nie odważyłbym sie opuścić tak samochodu, znając życie to po pierwszym tygodniu już bym coś urwał. Dlatego dla Ciebie Mapet (i innych którzy mają taka zawieche) szacuneczek że jeździcie i nić nie urywacie, to musi być sztuka. I tak sie zastanawiam czy w zimie to też na taki zawieszeniu sie śmiga czy sie coś podnosi??

idgray - 2007-03-03, 10:54

babyy82, ciekawe tylko po co licytuje bo do siebie i tak tego nie włoży :hmmm:
chyba stwierdził że to dobra cena :D

babyy82 - 2007-03-03, 15:56

Byc moze nie wnikalem w to tylko tak trafilem przypadkiem to wkleilem :P
Ja tez nie bede raczej dziur robil specialnie zeby montowac a chandlowac tez nie chce mi sie wiec nie bede my ceny podbijal :mrgreen:

spyro - 2007-03-03, 15:58

babyy82 napisał/a:
chyba stwierdził że to dobra cena

Może Mapet chce otworzyć największy w PL magazyn z częściami do Vento :-) A na poważnie zapewne dla jakiegoś znajomka, bo przecież swój sprzedał, to po co byłby mu drugi...

Gavel - 2007-03-03, 16:16

oj chłopaki nie zadawajcie głupich pytań
czytajcie forum dokładnie ;)

MAPET najpierw napisał/a:
nikt nie ma spoilera na dachu w vento tzn ze mam miec bo nikt nie ma
a potem jeszcze napisał/a:
chyba sprobuje

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

spyro - 2007-03-03, 16:30

hehe, dobre :-)
MAPET - 2007-03-03, 19:23

hehe dobre ;)

spoilerek kupuej bo dobra cena i sprzeda sie napewno drozej ;)

zawiesznei oczywiscie na zime + ok 10 cm w gore ;)

listewek nei ma bo bedzie polerowany lakeir i po tym je zaloze...

Paweł J. - 2007-03-04, 03:32

aha... tak myślałem....
idgray - 2007-03-05, 11:54

MAPET, ciepł już się zrobiło więc zakładaj kółeczka, kręć gwint a ja czekam na foty z sesji zdjęciowej :mrgreen:
MAPET - 2007-03-19, 13:07

narazie pokazuej tylko venciarzom bo chce utrzyzmac przed innymi w tajemnicy ze bedzie taxi 2 to tu pokaze fotki ;)
updatowany o magnes kogut i naklejki odblaskowe ;)

oraz cos nowego ... mapety ;) na zlocie zagoszcza wszedzie :) bedzie MAPET SHOW :hahaha:

[ Dodano: 2007-03-19, 22:42 ]
na deszczu i padalo ale jakos sie jechalo :)

http://www.youtube.com/watch?v=KWNGjs5_fsQ

Dzolo - 2007-03-20, 01:22

MAPET napisał/a:
jakos sie jechalo

Noo zbiera się zbiera :D

A ten dźwięk sześciu garów to dla mnie
najlepsza muzyka , jak bym miał vra to
radio bym wywalił :D

MAPET - 2007-04-01, 22:30

idgray polecam paste :)

[ Dodano: 2007-04-01, 23:01 ]
i zmaina podswietlenia by rydzu ;)

[ Dodano: 2007-04-09, 21:51 ]
fele po repolerce ;)

http://www.mapet-tuning.c...le_repoler1.jpg
http://www.mapet-tuning.c...le_repoler2.jpg
http://www.mapet-tuning.c...le_repoler3.jpg

idgray - 2007-04-19, 10:49

a gdzie link do sesji ;)
MAPET - 2007-04-19, 11:02

nikt nei pisze o fotach wyzej a dodawalem 3 razy to myslalem ze nikt nie jest zainteresowany tematem to co bede dawal ;)
idgray - 2007-04-19, 11:08

pisałem o tym do spyro poprostu nowy post jak piszesz to nie widać że coś się dodaje do tematu bo data jest z pierwszego posta który napisałeś a reszta się dodaje i nie ma możliwości napisania nowego posta be dodawania go poprzez edycję dlatego spyro odświeżył mój tema i dlatego ja odświeżam twój bo wiem że się coś dzieje troszku ta zasada jest be sensu w dziale nasze vento ;)
MAPET - 2007-04-19, 11:14

bo jest wlaczona opcja na forum "łacz posty uzytkownika"

ale dalem 1 fotke 1 to przeciez bylo widac ze cos nowego :P dopiero przy kolejnych nie ;)

a da sie napisac posta jednego pod drugim zeby temat wskoczyl do gory i zeby bylo widac ze nowy post nawet teraz ;) opatentowalem to hehe ;)

piszesz posta
wysylasz
wyskakuje oczywiscie to z dodane i data
wtedy kliasz edycje posta
kopiujesz wsyztsko i wychodzisz z edycji posta
usuwasz swoj ostatni post
i wklejasz to co skopiowales jako nowy post ;)

idgray - 2007-04-19, 11:18

dobre będę tak robił :P
Gavel - 2007-04-19, 15:21

MAPET napisał/a:
opatentowalem to hehe ;)
nie przesadzaj - to przecież stary numer

MAPET a podświetlenie przycisków (np. klimy) będziesz zmieniał czy zostawiasz choinkę ??

MAPET - 2007-04-19, 15:27

przeciez zartuje z tym patentowaniem gavel no co ty ;)

narazie zostaje "choinka" bo radio mam zielono niebieskie... jak zmienie radio zmeinei moze tez reszte podweitlenia... narazie sa wzaniejsze sprawy niz podswtetlenie przyciskow a czasu jak na lekarstwo... nawet chyba sam eni wypoleruje lakieru tylko oddam do polerki :( z braku czasu...

kovval - 2007-04-20, 08:48

no nie wierze grrr i co ty podswietliles panel diodami??? tak jak rydzu pisal??? i nie masz punktow swietlnych ?? ?? fuck, to z tego wynika ze tylko ja jakis matol jestem. a jakimi diodami to zrobiles?

co do ch ostatnich zdjec to sie nie wyswietlaja.

a ztym dodawiniem postow tez mam problem , ale wide ze sobie ludzie radza. :) tez trza zaczac stosowac patent :)

MAPET - 2007-04-20, 09:02

ktore fotki sie nie laduja? :wow:

no zrobione wg tej porady:
Panel ogrzewania na diodach LED (tanio i dobrze) - by Rydzu
http://www.vwvento-fans.com/index.php?id=porady

[ Dodano: 2007-04-20, 09:04 ]
a adrsy do fot najlepiej skopiowac nie klikac ;)

kovval - 2007-04-20, 09:42

MAPET dobrze wiesz ze diodow LED :) to jest zatrzesienie. zwykle jajowate, walcowate, super fluxy i pewno innych bedzieiw pelno. Ja zrobilem na diodach walcowatych bo najbardziej rozpraszaly swiatlo i dupa, mam punkty swietlne. Dlatego zamowilem super fluxy, juz je mam w domu, wiec teraz z tym bede kombinowal.

Zdjecia - fajne miejsce, kamieniolom, ale za to musiales pozbyc sie MINUSA na zawieszcze zeby tam wjechac :)

MAPET - 2007-04-20, 09:58

mysle ze kwesta do 2 tyg zeby vento poszlo nizej o te 10 cm... a co do diod sa idenatycnze jak te w poradzie ;)
idgray - 2007-04-23, 14:01

MAPET napisał/a:
2 tyg zeby vento poszlo nizej o te 10 cm...

no dobrze gada ja też chyba swojego w końcu walne w dół bo zanim go lakiernik weźmie to jeszcze troszku czasu upłynie ..

MAPET - 2007-04-23, 15:00

masz to fotexy :)
http://www.mapet-tuning.c...amien/index.htm

bo chyba pojedynczo fotki sie nie zaladuja :

itd

idgray - 2007-04-23, 15:11

no nie ładują się ;) terówna pełną gębą :mrgreen:
MAPET - 2007-04-23, 15:38

mi sie laduja .. dziwne...
Gavel - 2007-04-23, 15:40

mi też się ładują

miejsce naprawdę niezłe - fajna sesja :OK:

spyro - 2007-04-23, 16:41

fajne miejsce, to n ie jest Jama Madejowa pod Borkami?
MAPET - 2007-04-23, 19:06

nie.. to jest gdzies ok 80 km od czestochowy pojechalem tam w sprawach firmowych ;) koło wielgomłyn...
spyro - 2007-04-23, 19:42

Miejsce rewelka.
Dzolo - 2007-04-24, 00:07

Booombowo :D Stylowe skałki .
Jak kupie zawias i fele to jade tam :lol:

idgray - 2007-04-24, 07:50

jak kupisz zawias to nie wiedziesz tam ;)
mi się tęż już ładują te foty ;)

MAPET - 2007-04-24, 08:34

Dzolo napisał/a:
Booombowo :D Stylowe skałki .
Jak kupie zawias i fele to jade tam :lol:

dokaldnei z zawieszka nie ma szans... ;)

a jak chcesz zobaczy moje inne plenery bardziej dostepne to prosze :P

http://www.mapet-tuning.c...rking/index.htm

http://www.mapet-tuning.c...bryki/index.htm

http://www.mapet-tuning.c...alnia/index.htm

http://www.mapet-tuning.c...odoly/index.htm

http://www.mapet-tuning.c...zalew/index.htm

http://www.mapet-tuning.c...iolom/index.htm

http://www.mapet-tuning.c...ennik/index.htm

http://www.mapet-tuning.c...esien/index.htm

http://www.mapet-tuning.c...ement/index.htm

http://www.mapet-tuning.c...nocne/index.htm

:>

idgray - 2007-04-24, 08:39

foty dają rade czekam na konkretne foty venciora i liczę że zrobisz mi sesje na zlocie bo takie łoko masz że pozazdrościć ;)
MAPET - 2007-04-24, 08:43

da sie zrobic ;)
idgray - 2007-04-24, 08:58

no to jesteśmy umówieni :mrgreen:
MAPET - 2007-04-24, 09:11

spoko ;)

[ Dodano: 2007-05-12, 22:13 ]
za pozno :P

czesc planu wykonana
blenda sie klei
gwint jest
zaciski czerowne sa
rozporka jest
listwy są :)

narazie tyle :) padam z nog :( pracowalem od 7 :(

madej - 2007-05-15, 22:49

fura jak ta lala :OK:
dejmon - 2007-05-15, 23:57

witam, jak dla mnie fura jest mega dobrze zrobiona, w dobrym stylu, stonowana, jedyne co bym zmienil to kola na BBS RM lub BBS RS, wtedy bylby mega kozak, ale to kwestia gustu a jak wiadomo o gustach sie nie rozmawia.

Silnik jak najbardziej sluszny :lol:

Pozdrawiam

idgray - 2007-05-16, 08:33

dejmon napisał/a:
bym zmienil to kola na BBS RM lub BBS RS

dejmon, on tego nie może zrobić bo te koła mogą być tylko u mnie
he taki żarcik ale serio do tego stylu co mapet prezetuje raczej coś innego by świetnie pasowało np. Schmidt modern line 3 tlg :cool:

dejmon - 2007-05-16, 18:38

idgray, albo 17-stka z niewielkim rantem spolerowanym na lustro, a srodek ciemny grafit lub czarny ;) ciekawe jakby to wygladalo
idgray - 2007-05-17, 08:28

dejmon napisał/a:
albo 17-stka z niewielkim rantem spolerowanym na lustro, a srodek ciemny grafit lub czarny

w tym przypadku mogło by to wyglądać nawet :D

MAPET - 2007-05-21, 17:50

http://www.mapet-tuning.c...orzec/index.htm
Paweł J. - 2007-05-21, 21:30

Fura wypas :OK: po prostu wymiata, dużo zmian ale wszystko gustowne bez przesady. Gratuluję :OK:
theority - 2007-05-21, 21:52

A pamiętam jak ta szachownica była tylko VT a teraz proszę jak się przezenci ;)
MAPET - 2007-05-21, 22:14

szachwonica odblaskwoa jest.. czasem ludzie mysla ze to polcija...
theority - 2007-05-21, 22:20

hehehe, no i git :D
MAPET - 2007-05-27, 23:02

kanapa GTI podczas tuningu.. tj wkaldam ze starej zagłowki do niej ;)

[ Dodano: 2007-07-10, 22:43 ]
marna fota srodka

zalozylem stozek JRa

rozpórka + BLOS zamiast mixera

zaczalem polerowac kolektorek narazie 400

i obudowa stozka w trakcie prac

idgray - 2007-07-11, 14:55

nie dość że fura na wypasie z zewnątrz i w środku to jeszcze pod maską :boisię: :bojesię:
przygotowanie (opróżnianie) tej puszeczki to czysta przyjemność :mrgreen: Co :D

MAPET - 2007-07-11, 14:57

hehe puszke dostalem akurat ;) ale to moze bedzie wersja testowa i pozniej trza zakupci 2ga i zrobic kopie ;)
idgray - 2007-07-11, 15:07

wpadnij na manie z taką puszeczką to pomogę :D
MAPET - 2007-07-22, 23:25

pipierdólka ;)

spyro - 2007-07-22, 23:30

Mapet i Ty w końcu się przekonałeś do gotowych liftów :-)
MAPET - 2007-07-22, 23:36

a tak jakos wyszlo .. ogolnie ja bylem do nich przekonany tylko chcialem zaoszczdzic kasy ;) mam nawet 2 silowniki i 4 mocowani akulowe do zrobienia liftow z porady kovvala ;)
spyro - 2007-07-22, 23:39

hehe, ale takto miałbyś czarne a tak fajne chromowane... Poza tym staniały ostatnimi czasy lifty INXX...
MAPET - 2007-07-22, 23:43

czarne tez ladne ) jak kto chce to je odsprzedam z koncowkami ;) taki pakiecik ;) w cenie zakupu ;)
idgray - 2007-07-23, 09:52

MAPET, na pierdoły wydajesz kasę a na manie nie masz :nerwus:
MAPET - 2007-07-23, 10:00

to juz bylo wczesniej... n amanie to ja z 500zl potrzebowalbym...
idgray - 2007-07-23, 11:02

MAPET napisał/a:
500zl potrzebowalbym..

zapłacił byś kartą "master card" a wspomnienia bezcenne :D

MAPET - 2007-08-13, 19:51

obecnie mam malo czasu bo mam w weekendy wesela i musze pic :P

ale kilak zdjec pokaze cos tam na aucie sie zmienilo i nowa koncepcjon jest no i wyprane wnetrze GTI ;)

idgray - 2007-08-13, 20:07

czyli projekt zakończony :D kiedy w gazetach się ukaże ? ;)
MAPET - 2007-08-13, 20:10

do zakonczenia jeszcze sporo ;)
idgray - 2007-08-13, 20:29

no fakt trza jeszcze obszyć wnętrze w skórę :
http://img230.imageshack....2752copyue5.jpg
http://img216.imageshack....2762copyrm4.jpg

kovval - 2007-08-13, 21:20

GTI w srodeczku ...ladnie :OK: , czy ja tam widze kanape dzielona???? :wow:
MAPET - 2007-08-13, 21:33

dzielona ;) a co?
kovval - 2007-08-13, 21:39

wypas
Paweł J. - 2007-08-13, 22:28

niezłe krzesełka, fele pierwsza klasa
MAPET - 2007-09-02, 23:02

w związku ze pani rysnela zderzak mi to jest obecnie w podkladzie

http://www.mapet-tuning.c...to_zderzak2.jpg

skonczylem obudowe na stozek ;)

http://www.mapet-tuning.c...mages/dolot.jpg

Dzolo - 2007-09-03, 00:08

Fotki coś nie działają .
MAPET - 2007-09-03, 07:34

ahaaa blokada ;) juz sa linki
idgray - 2007-09-03, 12:54

miodzio ta pucha :OK:
MAPET - 2007-09-03, 13:00

ostatnia rzecz i srodek uwazam za skonczony ;)

http://www.allegro.pl/ite..._seat_skod.html

spyro - 2007-09-03, 13:15

Musze oblukać je na Zlocie jak je założysz bo ja do nich przymierzam się już ze dwa lata ale ciągle mam tysiące wątpliwości jak to będzie na żywca wyglądać...
MAPET - 2007-09-10, 00:04

w sobote rano

dzis

no i nakladki ;)

i w podkladzie grill a listwa juz tez w kolorze niestety baterie siadly :(

Dzolo - 2007-09-10, 00:08

Ten grill bez znaczka to moim zdaniem najlepsza opcja do Ventyla.
idgray - 2007-09-10, 13:24

nio to na zlocik będzie dopieszczony ventyl a jak :D
MAPET - 2007-09-10, 19:24

Polibo - 2007-09-10, 19:42

Dzolo napisał/a:
Ten grill bez znaczka to moim zdaniem najlepsza opcja do Ventyla.

tewnie w swoim tylko taki widzę nie ma lepszej opcji

Na żywca trza oblukać :tak:

idgray - 2007-09-11, 11:07

a nie zmieniałeś podświetlenia ? bo widzę klima ite inne zielone, pokrętła czerwone i niebieskie jakaś choinka się zrobiła :> :P
MAPET - 2007-09-11, 11:21

radio mam zielone z niebeiskim wiec zielone pasi do radia pokretla pasza do zegarów ;) nawiew zrobilem bo oryginal swieci gównianie! jak bym mial czas moze i przyciski bym przerabial tylko kiedy?
kovval - 2007-09-11, 13:12

no panie :OK: moim zdaniem to mega german, chyba najbardziej germaniasty jakiego kiedykolwiek widzialem z polskich aut (przynajmniej tak mi sie wydaje , po moich studiach nad stylami :P ). a jak sie okaze ze to japan :D to sorcia za pomylke :mrgreen:
wyscig zbrojen trwa przed krzeczowem :) tym razem juz nie bedzie krowki jalowki . zawody czas zaczac

p.s ...i do tego wszystkiego jeszcze 'konkurencji' pomaga :>

Dzolo - 2007-09-11, 13:25

kovval napisał/a:
moim zdaniem to mega german

Eee tam mie sie wydaje ze to typowy ... Mapet Styl hehehehhe

kovval napisał/a:
wyscig zbrojen trwa przed krzeczowem

Aa jak , moja rakieta u mechaniora stoi :mrgreen:

MAPET - 2007-09-15, 11:14

spyro - 2007-09-15, 11:25

Czemu nie pomalowałeś całego grilla, tylko listwę dolną? Fajniej by wyglądał cały w kolor.
MAPET - 2007-09-15, 11:28

no co ty?? abslotunie jestem na nie :)
idgray - 2007-09-15, 13:53

spyro, co ty gadasz ta opcja to najlepsza i jedyna opcja jest gicior :OK:
spyro - 2007-09-15, 14:25

Spox, ja tam lubię wszystko w kolor :-)

MAPET grillik rozumiem zrobiłeś z dwóch, tak? Pewno roboty z tym trochę było...

MAPET - 2007-09-16, 21:30

ok wiec zostaje ten narazie ;)

janes - 2007-09-17, 00:25

MAPET, ja mam pytanie, gdzie Ty masz migacze z przodu a jak ich nie masz, to jak Ci Ventka przechodzi przegląd... ?? ? A co do grill'a to ten stary typ jest najlepszy. Pozdro...
MAPET - 2007-09-17, 01:05

janes, a to musisz uwaznie przeczytac caly temat ;)
idgray - 2007-09-17, 12:02

kierunki są w przednich lampach stary jednak najlepszy :D
MAPET - 2007-10-10, 09:37

ZAMówielm plastyk do bagaznika.. widoczny na foto
http://www.allegro.pl/ite...derzak_tyl.html

zakupilem taki pakiet... troche to kosztowalo :( no ale pozyczylem kaski i bedzie.... ;)

[ Dodano: 2007-10-10, 09:41 ]
kurde oponki mi sie wygraly.. jzu czuje ciezkosc z kasa :kwas: maielm kupci jeszcze 2 ale olewam w tym momencie...

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=252062875

jaca - 2007-10-10, 12:59

No oponki na fotkach zawsze ładnie wyglądają
A tak na prawdę to one już nie mają polowy bieżnika
Czyli do niczego się nie nadają

MAPET - 2007-10-10, 13:13

CHYBA ZARTUJESZ ZE TE Z FOTKI NIE MAJA POLOWY BIEZNIKA :hahaha:
spyro - 2007-10-10, 13:48

MAPET, ale Ty chyba nie wiesz co to jest KUMHO... Bieżnikowane to cudo przy tej firmie. Kumho to koreański wynalazek, który wsadza na pierwszy montaż w daewoo... Takze chyba nie była to dobra inwestycja...
MAPET - 2007-10-10, 13:52

spoko loka damy rade.. ja z kolei slyszalem glosy ze trzymaja sie super ;)
Szpiker - 2007-10-10, 15:22

Ja mam te oponki od pół roku chyba i bieżnik jest w bardzo dobrym stanie a robie dziennie 120 km
MAPET - 2007-10-10, 15:43

spyro, do dełu szly ponoc hankooki ?? poza tym czytalem na kilku forach i wmeidyz innymy na driftingu ze ciezko je w poslizg wprowadzic bo dobrze tryzmaja hmm
jaca - 2007-10-10, 16:36

MAPET napisał/a:
CHYBA ZARTUJESZ ZE TE Z FOTKI NIE MAJA POLOWY BIEZNIKA hahaha

Toć widać że ledwo polowa bieżnika
A to od kiedy polowa bieżnika to jest dobra opona ??
Z tego co wiem to są to już szrot
Ona już dawno nie ma takich właściwości jak powinna mieć

MAPET - 2007-10-10, 16:44

jaka polowa jaca jak nowa ma 8 a ta ma 7 wiem bo kumpel byl i mierzyl.. czy ty patrzysz na te same opony wiesz jak wyglada polowa bierznika ;) ?
spyro - 2007-10-10, 17:22

jaca, jeśli tylko ois aukcji jest prawdziwy to 7 mm to prawie nówka opona. większość nowych opon ma koło 8 mm bieznika, więc 7 mm to rewelka, tylko producent dobija, kumho robi kiepskie oponki (przetestowałem osobiście, sto razy lepsze są nasze Dębicy, kte w tej chwili są na Matuli aucie). No i cena kiepska jak na kumho używki.
jaca - 2007-10-10, 17:25

Nie no to spoko jeżeli ci mierzyli
Choć szczerze nie wygląda na to
U mnie się śmieje jak niektórzy podchodzą i się pytają czemu jeżdżę na zimowych
Bo taki wielki bieżnik mam
A on tylko nowy

MAPET - 2007-10-10, 17:29

spyro, mwoei ci ze sporo opinei znajmoych czytalem jak rowniez na forum streetetacing sa i dzownilem do wulkanizatorów i sa to dosc dobre opony wielu sadzi ze lepsze niz continental... nei wiem co tam testowales no ale mozliwe... zauwaz ze khumo nawet wyscigi gumami obstawialo.. kumpel ma w crxie i 160 woda i nei tylko i lux

jaca, ja nei wiem jak ty patrzysz nie wiem nie wnikam.. ale mi to wyglada na 7 mm jak nic ;)

spyro - 2007-10-10, 17:43

ważne żeby były OK, ja je testowaem na Matizie Matuli :-) Nówki Kumho, zero przyczepności, teraz Dębicy - sto razy lepiej. A w testach opon Kumho na szarym końcu zawsze. Ale może te akurat będę OK. Ważne że bieżnik spory choć cena wysoka jak na uzywy, pamiętasz co pisałeś jak ja kupowałem opony? że 150 za sztukę to kosmos jakiś, a sam tyle dałeś :hahaha: Ale wiem po sobie żeby ładne oponki kupić to tyle trzeba dać niestety...
MAPET - 2007-10-10, 19:30

200zl to kosmos ja 205 to po 100zl kupei tylko ze to jest rozmiar bardzo zadko spotykany 195/45 nigdznie tego nei ma u wulanizatorów jest 4 aukcje na allegro wiec wiesz takei jak ty masz profil to 800zl ja kupie sztuke jak sie postaram :hahaha:
spyro - 2007-10-10, 21:19

to rozmiar jak każdy inny, Tu masz Barumki za 208 zł sztuka, nówki, z gwarancją i darmowa dostawą, czyli 50 zł drożej na sztuce niż Ty dałeś za używki Kumho z Korei...
A pzy odbiorze osobistym jeszcze dają rabat...

http://opony.us/index.php...uct&prod_id=341

Dalej szukam i znajduje jeszcze taniej, po 187 zł za sztukę. NOWE

http://www.motoopony.pl/opona.asp?produkt=30551

Także Mapet, normalny rozmiar dostępny wszędzie... Trzeba tylko dobrze poszukać i miałbyś o 20 zł droższe nowe opony...

Zaś najtańszy 205 jest za grubo ponad 300 zł/sztuka:

http://www.motostrada.pl/...&&model=INTENSA

MAPET - 2007-10-11, 00:23

ja mowie o dostepnosci uzywek w tym rozmiarze nowe da sie wszystko kupic ;) ale ok skonczy dywagacje o oponach ;)
SCAND - 2007-11-06, 00:09

Dzisiaj zaglądam na poczte po bardzo długim czasie, przeglądam wiadomości i widze jedną z vv golf z propozycjami fot na kalendarz :D

No i widze Mapet - stary wyjadacz forum: 329 głosów - Gratulacje :mrgreen:

pare miejsc niżej idgray 190 głosów - Gratulacje :mrgreen:

Szkoda że szybciej nie zajrzałem na poczte to tez bym po głosiku dał :beczy:

Ale wyniki robią wrażnie,

Jeszcze raz wielkie gratulacje ;)

:pijacy:

MAPET - 2007-11-06, 00:18

dzieki ;)

jak co kilka nowych fot dam jak juz :P

w trasie zobaczylem ten dywan i zjechalem brudasem na kilka fot ;)

[ Dodano: 2007-11-06, 00:21 ]
no w koncu postanowilem zrobic sesje vento na koniec 2007...
taka jesienna sesja na szybko umyty nie dopieszczony no ale jest...

wiecej fot na www
http://www.mapet-tuning.c...esien/index.htm

kovval - 2007-11-06, 02:07

lux malinka. klasa sama w sobie.
SCAND - 2007-11-07, 14:20

nom fajne te liście są :>

Fura też baja :mrgreen:

idgray - 2007-11-20, 08:07

zdjęcia pierwsza klasa dobra sceneria i dobre kadry jak dla mnie bomba zresztą nie tylko foty ale i auto
spyro - 2007-11-21, 10:43

idgray, ale kadzisz :mrgreen: :hahaha:
idgray - 2007-11-21, 11:22

spyro, to jest temat MAPETA o jego aucie więc może wypowiedział byś się na jego temat a nie na temat moich wypowiedzi :>
poza tym pisze co uważam i pozostawmy to bez komentarzy

spyro - 2007-11-21, 11:26

widzę ciężki dzień masz chłopie...
przemolas4 - 2007-11-21, 15:39

mapet . zdiecia ladne . nie powiem . ja jednak proponuje abys zrobil pare fotek "nocnych"....
sam jstem ciekaw jak wyjda z autem w takim koorze...... :OK: :OK:

MAPET - 2007-11-21, 15:41

przeciez są ;)
Szpiker - 2007-11-21, 16:23

Fotki :OK: oby więcej takich
przemolas4 - 2007-11-21, 16:40

kurde . nie widze .
spyro - 2007-11-21, 16:53

przemolas4, we wcześniejszych postach za pewne... Także cofnij się do tyłu w temacie Mapeta.
Gavel - 2007-11-21, 17:17

przemolas4 napisał/a:
kurde . nie widze .
może abonamentu nie opłaciłeś
hehehehehehe :hahaha:

proszę Cię bardzo:
http://www.mapet-tuning.c...nocna/index.htm

Kruzi - 2007-11-22, 09:45
Temat postu: Re: VW Vento by MAPET ... MAPEToVWóz 2...
wszystko gites - normalnie fachowa robota,precyzja-szacun!

ale kolor to lipa

fajniej by wygladal w czarnym macie

a tak jak by go ktoś podkładem śmignał - bez urazy

Szpiker - 2007-11-22, 10:11

Zgadzam sie z poprzednikiem auto super tylko ten kolorek
Hektor - 2007-11-22, 17:44

A mi tam się podoba sam bym chciał mieć taką furę. Ja mam ventę serie ale też się cieszę że jestem posiadaczem tego wspaniałego auta.
MAPET - 2007-11-22, 22:13

kolorek ma taki jaki chcialem sam go mieszalem... mi sie podobaja takei kolorki ale audi TT czy takei germanskie ;)
kovval - 2007-11-22, 23:28

no wlasnie, to jest typowy german.... i kolor tez musial na maksa germanski, wedlug wszystkich prawidel :OK: co by nie odchodzic od koncepcji. (przynajmniej to moje zdanie o poczynaniach Mapeta). Mial byc mega german i jest. Dla mnie osobiscie kolor wyglada dobrze, bo jest niespotykany i pasuje do stylu. Z drugiej strony, z moich doswiadczen wynika, ze jesli ktos robi od poczatku do konca auto w jednym konkretnym stylu.... to wlasnie zawsze jakis element jest tam 'kontrowesyjny'. W tym przypadku paint job. Mozna by bylo dac czarny - co by nie oznaczalo ze jest mniej germanski....ale jak ma byc mega german...to MEGA kolor musi zaistniec...topowy na obecna chwile. Zobaczycie ze to auto zagosci na wielu wielu okladkach czasopism tuningowych w RP, jak juz bedzie zakonczone. pozdro
BANDERAS_RR - 2008-01-08, 10:27

no i german trafil do germanow
http://www.fotosik.pl/pok...ca18c13a94.html
http://www.vento-fans.de/...ink=ventobilder

MAPET - 2008-01-08, 10:41

kiedys wysylalem kilka zjdec widze ze ktos wyslal teraz nowe...

jak juz odsiwerzamy temat to alu praktyczne sprzedane ;)

idgray - 2008-06-30, 08:12

może jakieś aktualne zdjęcia :D
MAPET - 2008-06-30, 08:34

Id...mówisz i masz ;)

hmm troszke sie znow podziało...

zima..
nowy zakup.. BORBET T prozód 7,5 cala; tył 9 cali

kolka w domciu :) po przymairce stozkow :D

przyszly tez 2 szt 195/45 r 16 :)

maly zakup :D

+ mały zakup - gałeczka mk4 ;)

narazie byla przymairka 205 na 9 cali :D
fotki niebawem
http://pl.youtube.com/watch?v=tGkpBBHBNQ0

przed

w trakcie

po

dekielki na amorki pod maska

i gałka od mk4 ;)

male spy photo

kolejna szeroka fela zmatowiona ladnie pod podklad :D

borbet T w podkladzie :D

o wrocilem o godzinie 3 w nocy do domu... poniewuż...

przymiarka do wymiany łancucha rozrzadu...
czesci przyszly...

spy photo :D

[ Dodano: 2008-06-30, 08:37 ]
bylo tak:

a jest tak:

to zaczynamy moda lamp...
i wprawne oko zauwazy roznice :)

2 godzinki z lutownica, dym w mieszkaniu i smierdzi ze szok.. zona mnie zabije łeb mi peka...
ale 1 lampa ladniejsza jest :D

wiec zewn lampy lux!
te z klapy mialy maly defekt tj ulamany zatrzask do zarowek... trzymaly sie niby ale postanowilem to zmodyfikowac ;)

dorobilem kawalek plastyku

i wkleilem do lampy elegancko dziala :)

no i lampy pomalowalem :)

wymienilem oczywiscie wszystko co widac na fotach ;)

[ Dodano: 2008-06-30, 08:41 ]
zaroweczki do kierunków

następnie wyjąłem pakiet na tył ..

i się zaczęło.. na lewarku... montaz gwintu i kół..

i po załozeniu

ogolnie szybkie fotki z dzis bez ustawiania i plenerów...

silnik ...

idgray - 2008-06-30, 09:47

silniczek wygląda pięknie :faja:
koła znacznie lepsze niż poprzednie i lamy najlepiej pasują z dotychczasowych które miałeś na aucie :D

MAPET - 2008-06-30, 11:04

grill starego typu bez znaczka odrestaurowany po incydencie :D

idgray - 2008-06-30, 11:14

vr6 pod maską i szczebelki w grillu nie dają rady :twisted:
MAPET - 2008-06-30, 22:51

auto brudne brak czasu :(

kovval - 2008-06-30, 23:15

a tu z kolkami mam inne zdnie niz u id. na aucie wygladaja duzo lepiej niz same :)
i biale lampy z tylu lepsze od szarych.. wiekszy kontast.

MAPET napisał/a:
to vento z pewnoscią zagosciloby na pudle jesli chodzi o wybor najladniejszego ventyla w kraju :D !!

:OK: tu sie tez tyczy

a tak mi sie przypomnialo, jak id i twoje watki czytalem, ze kiedys postulowalem zeby na zlotach takie tabliczki wywieszac na autach..... takie jak w komisach....ze tam escort, 81r, silnik 600 ccm, oddam za doplata.... to tu kto co zrobil, jakie zmiany. tylko bez tego ze tam olej gosciu zmienil i filtr przeciwpylkowy :)

MAPET - 2008-06-30, 23:45

hehe :)

1 sesja jest 2 za jakis czas...

Paweł J. - 2008-07-01, 08:30

Ogólnie fajny samochodzik...no tylko ta kolorystyka auta i felg jak dla mnie trochę nie taka... ;)
idgray - 2008-07-01, 08:35

kovval napisał/a:
MAPET napisał/a:
to vento z pewnoscią zagosciloby na pudle jesli chodzi o wybor najladniejszego ventyla w kraju :D !!

:OK: tu sie tez tyczy

no i auto zostało już docenione :D
zostało wytypowane do 140 najlepszych aut w Polsce z grupy vag i zostało zaproszone na elitarny zlot vag event w sierpniu :oklaski:
gratuluje :tak: :OK:

MAPET - 2008-07-01, 08:35

Tygrysisko napisał/a:
Ogólnie fajny samochodzik...no tylko ta kolorystyka auta i felg jak dla mnie trochę nie taka... ;)

heh jest taka jak powinna byc ;) czyli nietypowa :D

idgray - 2008-07-01, 08:49

Tygrysisko napisał/a:
kolorystyka auta i felg jak dla mnie trochę nie taka...

ale za to jak zapie... :faja:
a tak w ogóle to kolorystyka auto jak i felga to typowy german style a że MAPETowi ten styl się spodobał to tak zrobił :D
jest nisko i szeroko ;)
Tygrysisko, tu są 16 calowe felgi i to 9 cali szerokie a ty piszesz że 16 cali to za dużo do vento :> :D

pozdrawiam

Paweł J. - 2008-07-01, 10:06

Pisałem, że jak dla mnie to za dużo....

Ale jak masz glebę i cienka oponę to ok....ale przy miększej zawieszce i grubszej oponie to juz różnie może być...trzeba na dobre ET trafić....

MAPET - 2008-07-01, 10:09

Tygrysisko napisał/a:
Ale jak masz glebę i cienka oponę to ok....ale przy miększej zawieszce i grubszej oponie to juz różnie może być...trzeba na dobre ET trafić....

bardziej miekkiej ci chodzi :D ?

tylko powiedz mi po co ladowac wyzsze opony czyli niestandartowe? bezsens... to juz lepiej na 15 jezdzic... niz kupwoac 16 i dawac duzy balon... zeby sie dowartosciowac? ze sie ma wieksze felgi?

Paweł J. - 2008-07-01, 10:17

MAPET napisał/a:
bardziej miekkiej ci chodzi :D ?

Chodzi mi o miększą zawieszkę od sportowej....

Bo np jak jedziesz na wybojach z obciążeniem to na glebie tak nie buja a na standardowej zawieszce...po prostu auto bardziej siada jak się buja i tyle...i stąd moga być problemy...tylko podkreślam mogą-nie muszą być problemy....

MAPET napisał/a:
zeby sie dowartosciowac?

A tego to nie wiem...ja nadal na 14-stkach śmigam...i już chyba tak zostanie. ;)

MAPET - 2008-07-01, 10:20

chodzi mi ze slowa "miekszej" nie ma :) jest bardziej miekka hehe ale to na nawiasie ;)

a co do tego ze ty amsz 14 i dobrze jak chcesz miec wysoką gume... nie umiesz badz nie chcesz jezdzic na niskim profilu - szkoda i trudno ale to twoja sprawa i 14 czy max 15 jest ok... i powinno sie zachowac srednice kola... a nie dla podlansowania kupic 16 i dac za wysoką opone... bo pytam sie po co? chesz miec komfort to kupujesz 14-15! i guma 50-65

Paweł J. - 2008-07-01, 10:28

No fakt...takiego słowa nie ma....Dokładnie chodziło mi tak jak napisałeś....bardziej miękką...

MAPET napisał/a:
nie umiesz badz nie chcesz jezdzic na niskim profilu

szkoda mi zawieszki....bo u mnie to strasznie jest z drogami...

Ty Mapet bardziej na zachód mieszkasz to może i masz lepsze drogi ale u mnie pod ukraińską granica to różnie bywa...i stąd moje wątpliwośći...

MAPET napisał/a:
powinno sie zachowac srednice kola

Zdaje się że między XXX/60R14 a XXX/40R16 nie jest jakaś duuuża różnica w wielkości koła...

MAPET - 2008-07-01, 10:29

pare mm pewnie (tak jak powinno byc)
ale jak ktos kupuje 16 i wali opone 50-55 ;) to juz jest spor i jak to wyglada :D

hehe ale to XXX tez sa wazne bo np 195/45 ale 215/40 ;)

Paweł J. - 2008-07-01, 10:34

no, ale te xxx to chyba nic do wysokości koła nie ma?
MAPET - 2008-07-01, 10:38

no ma w sensie calosci wymairu bo nie mozesz wpisac xxx/40 R16 bo te kola nie beda rowne w srednicy...

czyli np 195/45 bedzie mialo inna wysokosc jak 225/45 itd..

to jest przelicznik % w zaleznosci od szerokosci opony a nie wysokosc w mm ;)

Paweł J. - 2008-07-01, 10:41

aaaa.....takie buty :D
MAPET - 2008-07-01, 10:47

nom :) ok to dam moze fotek kilka ze zlotu w Nysie :)

idgray - 2008-07-01, 10:53

to jest jakoś tak 195/45 to 195 x 45% wychodzi około 88 mm a 195/40 wychodzi około 78 mm czyli różnica już jakaś jest
sebastian - 2008-07-01, 15:24

Cytat:
no, ale te xxx to chyba nic do wysokości koła nie ma?

Jest, jest różnica. Sam o tym nie wiedziałem, dopiero jak zakłądałem nowe oponki letnie w porządnym serwisie oponiarskim, to mo wytłumaczyli dokładnie co i jak. Wcale oponka 195/50/15 nie będzie taka sama jak 205/50/15. ta druga będzie już wyższa, a i z kolei te 50, czyli "wysokość" opony, to wcale nie jest jej wysokość, lecz udział procentowy w samym profilu opony (czy jakoś tak, jeśli się nie mylę).

MAPET - 2008-07-01, 15:27

ok mniej wiecej jasne ale o oponach juz byla gdzies dyskusja na forum wiec moze tu w temacie bysmy tym milym akcentem ja zakonczyli :)
kovval - 2008-07-01, 23:50

to zescie se pogadali o ogumieniu, tylko zeby wam guma nie pekla :) sa na necie programiki, wpisuje sie ile cali ma kolko, gume i wychodzi wynik w mm ile calosc bedzie miala srednicy ;) zadna kosmiczna technologia

idgray napisał/a:
zostało wytypowane do 140 najlepszych aut w Polsce z grupy vag i zostało zaproszone na elitarny zlot vag event w sierpniu

to czego sie nie chwali ?? :połbie:
takim taczkowozem to przeciez sukces :D
gratulacje :oklaski:
a tak z ciekawosci... kto to typuje ??

idgray - 2008-07-02, 07:26

kovval napisał/a:
a tak z ciekawosci... kto to typuje ??

organizatorzy czyli grupa wolfsgruppe.com

idgray - 2008-07-02, 12:38

dowiedziałem się z tajnych źródeł że MAPET czeka na nowe dywanik do auta :oklaski:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=392796759

Paweł J. - 2008-07-02, 12:46

Jakoś te dywaniki osobiście mi się kojarzą z łysymi dresiarzami z Calibr...no ale są różne gusta.... ;)
MAPET - 2008-07-02, 12:59

Tygrysisko, hehe mam to samo zdanie :)

Id :P

idgray - 2008-07-02, 13:06

MAPET napisał/a:
Id :P

:hejka: a tak na marginesie post pod postem działa :) nareszcie :OK:

Paweł J. - 2008-07-02, 13:08

A kumam :idea: taka podpucha?
MAPET - 2008-07-02, 13:12

wierzysz ze bym to kupil ;) ?

teraz hmmm ;)

idgray - 2008-07-02, 13:19

pisałem to już nie jedno krotnie biało-czerwone i tylko biało-czerwone do tego auta szare są be :D
MAPET - 2008-07-02, 13:22

nie sa be ale jest za smutno mu :D na nich...
kovval - 2008-07-02, 13:22

biale biale czerwone to baaarwy nie zwyciezoooone :)
MAPET - 2008-07-03, 15:34

decyzja jest taka raczej.. ze na co dzien szare ;) a na iventy hołm mejdy :D hmmm sa jeszcze w pudelku czerwono czarne :D i dzis zrobilem 2 w polsce komplet bialo czerownych :D

spyro - 2008-07-03, 15:56

Niedługo to ty hurtownie lamp tylnych otworzysz ;)
MAPET - 2008-07-03, 15:57

eee tam juz tylko 3 komplety mi zostały..
sebastian - 2008-07-03, 19:58

MAPET napisał/a:
hmmm sa jeszcze w pudelku czerwono czarne

Znaczy o te oryg. hella "dymione"?

MAPET - 2008-07-03, 20:04

sebastian napisał/a:
MAPET napisał/a:
hmmm sa jeszcze w pudelku czerwono czarne

Znaczy o te oryg. hella "dymione"?

tak

sebastian - 2008-07-03, 20:05

A nie zechciał byś się zamienić? :>
MAPET - 2008-07-03, 20:37

nie dzieki ;)
idgray - 2008-07-21, 15:01

a jak tam prace nad bagażnikiem :>

Szpiker - 2008-07-22, 00:08

coś sie bezie działo w bagażniku :twisted:
MAPET - 2008-07-23, 00:11

sie dzieje ;) powoliiii... i nie bedzie to audio bo mnei to nie kręci...

spyro - 2008-07-23, 10:29

fajne to autko, sam sklejałeś czy przerabiałeś gotowy metalowy model?
MAPET - 2008-07-23, 10:43

hehe co ty ja nie mialbym nerwow w takiej skali :D

gotowy model:

http://www.mapet-tuning.c...opic.php?t=5862

i cala historia powstawania

http://www.mapet-tuning.c...der=asc&start=0

spyro - 2008-07-23, 10:56

Model WYPAS nad wypasy, interesuje się tym troszkę (co poniektórzy widzieli moje mini VWejki :D ) i naprawde chłopak niezły wypasior CI zrobił. Fajny pomysł.
MAPET - 2008-07-23, 10:56

chlopak jest wg mnei mistrz :) takei detale porobil ze szok :D nic na keirownicy nawet :D napisy na zaglowkach itp
spyro - 2008-07-23, 11:08

no na fotach tego nie widac tak dobrze, ale już sam przód to cudeńko...
MAPET - 2008-07-23, 11:08

tyl rzezbiony wlasnorecznie przez niego z golfa 3 + jego praca i moje pomiary w realu

warto obejrzec temat budowy :)

spyro - 2008-07-23, 11:21

MAPET napisał/a:
warto obejrzec temat budowy

już to zrobiłem. Najpierw się zastanawiałem po pierwszych fotkach czemu gościu robi Vento z Golfa 2 :D Po chwili zakminiłem że najpierw robił CI modelik twojej poprzedniej furki ;)

No model Ventki zrobił Ci na wypasie, na prawdę chłopak ma talent.
A tak z ciekawości ile za coś takiego bierze? Na pewno dużo w chust z tym roboty.

To jest zapewne ten gościu co kiedyś w Trendsie był? Ale te autka co były w trendsie to do pięt nie dorastają tej Ventce. No naprawdę rzuciło mnie na kolana normalnie :D

MAPET - 2008-07-23, 11:28

zaczal mk2 robic inny koles mial mi zrobic vento i golfa za reklame na www i robil.. ponad 2 lata ciagle zwolczac termin az w koncu zarzyczyl se za nieskonczone 200zl!

i powiedzialem ze jest nienormalny! a dizeki www zrobil kilka modeli!

i znalalem nowego lepszego magika od modeli - KDZ

nie bylo go kiedys w trends

teraz jest w tym numerze ale tylko jego golfa narazie ;)

ten KDZ zrobil swoje vento od podstaw z mk3

cena za taki model to ok 300-400zl

cinek82 - 2008-07-23, 15:18

Ja pierdziu, ten model to na prawdę kosmos, wypas itd. :brawa: :brawa: :brawa: Pod maską też wyje.... jest. :oklaski: :oklaski: :oklaski:
spyro - 2008-07-23, 22:28

MAPET napisał/a:
cena za taki model to ok 300-400zl

to i tak nieźle jak za taką robotę, myślałem, że strzelisz koło tysiaka, bo to naprawdę żmudna i drobiazgowa robota...

Może kiedyś, jak się odbije finansowo od dan zagadam z tym chłopakiem, bo naprawdę wypaśnie Ci zrobił modelik.

kovval - 2008-07-23, 23:21

no model widzialem. i jestem zdania ze jakby go postawil na glebie i dobre zjecia zrobil, to wiekszosc ludziskow wogole by sie nie zorientowala ze to nie orginal w skali 1:1. :tazz:

ktos tam sie krzywil ze jakies szpary, ze 2 plyty..... :megafon: ..... to trzeba na zywo zobaczyc. robi wrazenie :rotfl: niecodzienny pomysl. ile tam sie czeladzi zbieglo.... a bylo juz pozno i wiekszosc juz niedomagala...a i tak to zauwazyli ;)

MAPET - 2008-07-28, 09:26

silverek - 2008-07-28, 20:02

MAPET, nagraj jakis filmik jak przyspiesza twoje auto
MAPET - 2008-07-28, 22:34

http://pl.youtube.com/watch?v=MjxwrbBdD1U :D
silverek - 2008-07-29, 16:16

to były dwie VR6 a trzeci
Paweł J. - 2008-07-29, 17:53

ten czarny to nie był kovvala TDI-k?? bo nieźle ten dieselek szedł w stosunku do vr-ki...w sumie mała różnica... :dresik:
silverek - 2008-07-29, 18:41

tdi to ile koni 90 czy były wieksze bo jak mnial 60 kucy to cos nie tak z ta VR6
Paweł J. - 2008-07-29, 19:20

silverek napisał/a:
tdi to ile koni 90

TDI ma 90KM....były tez większe co miały 110KM czyli prawie 70KM mniej ni vr6...

silverek napisał/a:
mnial 60 kucy

60KM miał 1.9D (czysty diesel)

Na podstawie filmiku ten TDI-k (przynajmniej tak mi się wydaję że to TDI) wygląda jakby miał ze 150 kilka KM...

silverek - 2008-07-29, 19:25

nie 60 a 90 pomyliłem sie ale skad 150 nie mozliwe
Paweł J. - 2008-07-29, 19:28

silverek napisał/a:
ale skad 150 nie mozliwe

Nie wiem skąd....tak to tylko na oko wygląda...widać że Mapeta VR-ka ma przewagę, ale nie jakąś wielką...o to mi chodziło...

silverek - 2008-07-29, 19:33

no to cos nie tak z ta VR6 albo ta druga tez VR6 była
silverek - 2008-07-29, 19:36

na 180 kucy to jakos szybciej powinna ciągnąć tak mi sie wydaje zobaczymy co Mapet powie
MAPET - 2008-07-29, 22:39

panowie a tytul czytaliscie chociaz?

przeciez to 2 VRy sa gdzie wy tam tdika widzicie ;) i nie 180 koni a 164 zbadane na hamowni ze 174 ostało sie

Paweł J. - 2008-07-30, 08:48

a no to sorki za pomyłkę ....widac odniosłem błędne wrażenie że to bolid Kovvala :kwiatek:
spyro - 2008-07-30, 09:51

To nie jest ta druga Ventka VR co była w Krzeczowie? Ona miała bardzo kiepską moc z tego co pamiętam.
idgray - 2008-07-30, 09:59

spyro napisał/a:
To nie jest ta druga Ventka VR co była w Krzeczowie?

przecież ten film był kręcony w Krzeczowie ;) tak to on

spyro - 2008-07-30, 11:39

No tak mi sie właśnie wydawało że to ten filmik jest i ta słabiuchna VRka ;)
silverek - 2008-07-30, 16:23

a czemu jest słabiuchna cos nie tak z nią MAPET, ile miales jak wracałeś na tej prostej
spyro - 2008-07-30, 20:33

silverek napisał/a:
a czemu jest słabiuchna cos nie tak z nią

Nie mówię o Mapeta tylko o tej drugiej Ventce.
Czemu jest słaba to nie wiem, ale na hamowni miała bardzo kiepski wynik.

sebastian - 2008-07-30, 20:35

spyro napisał/a:
Czemu jest słaba to nie wiem

Zdechły gdzieś te konie po drodze, więc
spyro napisał/a:
na hamowni miała bardzo kiepski wynik

silverek - 2008-07-30, 20:48

wiem ze nie Mapeta ale jak moze byc tego przyczyna siadło cisnienie czy co
sebastian - 2008-07-30, 20:51

silverek napisał/a:
ale jak moze byc tego przyczyna

Generalnie, to normalne. przecież jak Ty jesteś młody, to masz dużo siły, a jak już się cżłowiek zestarzeje, to ciężko mu cokolwiek zrobić, nie ma już tyle sił co za młodu. Tak samo jest z maszynami. Wszystko ma swoje granice i kres swoich wytrzymałości. A to tylko maszyna, która nie mówi.

silverek - 2008-07-30, 20:54

moja maszyna narazie jest ok i ja tez
silverek - 2008-07-30, 20:54

napewno byla dobrze zarzynana
sebastian - 2008-07-30, 20:55

silverek napisał/a:
narazie jest ok i ja tez

Zobaczymy tak za 50 lat
;)

spyro - 2008-07-30, 20:59

Chłopaki, koniec OT w temacie mapeta.
silverek - 2008-07-30, 21:01

ok sorry juz nie bedziemy
MAPET - 2008-07-30, 21:29

Cytat:
moja maszyna narazie jest ok i ja tez

wjechalbys na hamownie to pewnie bys sie zdizwil :)

silverek - 2008-07-30, 21:30

z 75 kucami jak jest seryjnie to szkoda na hamownie jechac
MAPET - 2008-07-30, 21:38

tylko ze tam moze byc juz ich rownie dobrze 65 ;)
silverek - 2008-07-30, 21:42

mozliwe nie przecze
spyro - 2008-07-30, 21:54

MAPET napisał/a:
tylko ze tam moze byc juz ich rownie dobrze 65 ;)

Ano w Krzeczowie nie jeden się zdziwił po pomiarach na hamowni...

idgray - 2008-07-31, 09:30

bo taka hamowania ;)
spyro - 2008-07-31, 10:30

Chyba taka zła nie była bo większość miała dobre wyniki.

Zresztą ja jak walczyłem ze spalaniem ostatnio swoje auto hamowałem w Nagazie w Łodzi www.hamownia.com lub http://www.nagaz.pl/hamownia_podwoziowa, gdzie maja naprawdę zaje... sprzęt i wyniki były identyczne.

MAPET - 2008-07-31, 17:39

no niestety ta hamownia ponoc w maire mierzy slabsze auta ale spotkalem sie z przypadkiem ze polo g40 zanizyla sporo...
kovval - 2008-08-02, 08:46

http://moto.allegro.pl/it...na_tuning_.html
mapet jak furse sprowadzi to nie ma ch.. we wsi :P

spyro - 2008-08-03, 21:29

kovval napisał/a:
mapet jak furse sprowadzi to nie ma ch.. we wsi :P

no w końcu NIKCZEMNY ;) ,
Screen:

SCAND - 2008-08-03, 22:12

Mapet fajnie było Cię poznać osobiście, a furka naprawde wymiata :oklaski: :oklaski: :oklaski:

udało mi się zrobić tylko 3 fotki, bo cały czas ludziska się kręciły i przeszkadzały w sesji ;)

cinek82 - 2008-08-04, 14:56

A co ty se Mapet w bagatku 6 miejsce siedzące zrobiłeś? Jak to Seba mówi "na Popiełuszkę"? :faja:
idgray - 2008-08-04, 15:07

zmień lampy !
piru - 2008-08-04, 17:03

idgray napisał/a:
zmień lampy !

Co Ty idgray chcesz od jego lamp ? Akurat na tych lampach ta Ventka najfajniej wygląda moim zdaniem, a że mapet ma tych lamp troszkę (jak dobrze pamiętam trzy komplety) to widziałem z każdymi lampami tą furkę. Światła wiem że mapet zmieni :P ale dobrze że jest zarobiony to czasu nie ma ;) bo na biało-czerwonych to już nie to jak dla mnie :D

spyro - 2008-08-04, 22:14

Idgray pewnie miał na myśli że Mapet powinien sobie piękne lexusy sprawić :D

A na poważnie to te lampy pasują najlepiej.

Paweł J. - 2008-08-04, 22:16

spyro napisał/a:
A na poważnie to te lampy pasują najlepiej.

Przy tych felach tak....

W ubiegłym sezonie można było jeszcze te białe dorzucić.

MAPET - 2008-08-04, 23:47

lampy w tym tygodniu wracaja czerwono biale...

nick kolesia z allegro dobry :D

piru - 2008-11-30, 17:13

Vr-a od dzisiaj ma nowego właściciela :D jeszcze raz gratulacje sprzedaży auta w dobrej i satysfakcjonującej cenie. Teraz ex-mapetovwóz będzie śmigał po okolicach Brzegu :]

Skoro samochód sprzedany to temat zamykam. Jakby przypadkiem nowy właściciel się tu pojawił i chciał temat kontynuować niech zgłosi się do któregoś z moderatorów to odblokujemy.
- Gavel