Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Inne auta forumowiczów - A6 C5 Avant

zeniTh - 2013-02-12, 22:23
Temat postu: A6 C5 Avant
Witam
Po krótkiej przerwie od mojego ostatniego auta jakim był golf 3 variant afn miałem chwilowo jeszcze jedno auto którego nie pokazywałem, bo było tylko chwilowym autem, teoretycznie miałem nie kupować nic, albo kupić coś taniego z gazem do tłuczenia, a resztę kasy przeznaczyć na interes który chcę rozwinąć, ale interes powoli sam się kręci. ;]

chwilowo był Mk3 gti 20 jahre 2,0 benzyna

Tydzień temu został sprzedany w okolice Sędziszowa :)

2 miejscowości dalej dziś zakupiłem to : (taki prezent urodzionowy sobie sprawiłem :D z okazji wczorajszych urodzin)

A6 C5 2.8 quattro, skrzynia automatyczna tiptronic, rok 1998. przebieg 270 tys. kolor czarny :)

wyposażenia pełnego jeszcze nie znam, bo kilka godzin temu dopiero przyjechałem nim do domu

m. in. to jest :

Skórzane podgrzewane elektrycznie ustawiane fotele z pamięcią
Nagłośnienie Bose
Zmieniarka na 6CD
Xenon
Alufelgi 16" OZ racing (będą na sprzedaż jakby ktoś był zainteresowany)
Szyberdach elektryczny
4x elektryczne szyby
Klimatronic 2 strefowy
Kierownica skórzana Sline

a co więcej, to dopiero sam się muszę tego dowiedzieć
plany ? ogarnąć to trochę bo blacharsko jest cienizna, tzn polerka, tam gdzie trzeba pomalować to się pomaluje, sprawdzić mechaicznie, na pierwszy rzut oka jest ok, jedynie co to hamulce pozostawiają wiele do życzenia, ale to sie ogarnie, a co więcej ? zobaczymy ... auto zostanie na dłużej, na pewno będzie lpg, ponieważ będę tym jeżdził na codzień, więc chcecie to hejtujcie, mojej decyzji nie zmienie ;) wole lpg niż diesla, diesel po prostu mi nie leży, miałem jednego i nie chce już żadnego

na początku miało być a4, ale wyszło z tego to co już dawno chciałem kupić czyli czarny avant w automacie z quattro i V6 pod maską, teoretycznie rozważałem jeszcze zakup BMW 5 E39, ale nic ciekawego nie znalazłem, ew. BMW 3 E46 ale niestety to było poza zasięgiem finansowym

pozdrawiam

Hormon - 2013-02-12, 22:36

To dowaliłeś teraz tym autem. Piękne. Jak mechanicznie będzie ok, to resztę się ogarnie :) .
krzeszak - 2013-02-12, 22:48

no no tak na bogato... :oklaski: :oklaski: :oklaski:
4sin - 2013-02-12, 22:49

No, to najlepszego! ;D hehe
zeniTh - 2013-02-12, 22:50

Hormon napisał/a:
To dowaliłeś teraz tym autem. Piękne.

przecież wiesz że to było moje marzenie, właśnie w takim setupie doklanie jak ta ;P

4sin napisał/a:
No, to najlepszego! ;D hehe

a dziekuję ;)

levis521 - 2013-02-12, 23:11

grubo
Hormon - 2013-02-13, 00:13

zeniTh napisał/a:
Hormon napisał/a:
To dowaliłeś teraz tym autem. Piękne.

przecież wiesz że to było moje marzenie, właśnie w takim setupie doklanie jak ta ;P

Mnie się tez marzy powrót do takiego audi i pewno kiedyś zrobię podobny zakup.

vwkrzysio - 2013-02-13, 09:20

mi się nie podoba, vento była najładniejsze :diabełek:

A poważnie to dobra furka, jak ze spalaniem takiej jednostki ?? Najczęstsze awarie jakie są ??

zeniTh - 2013-02-13, 10:10

spalanie ? :D wczoraj pogłupiałem troche i na kompie pokazało mi 16l ;D
a normalnie mieszany cykl 12-14 trasa poniżej 10 można zejść

awarie ? jak się nie pilnuje oleju i pałuję się na zimnym to skrzynia długo nie pociągnie, a koszt naprawy 2-5 tys ;D to samo z quattro
wielowachaczowe aluminiowe zawieszenie też swoje kosztuje i w zależnosci od dróg po jakich się jeździ może szybko polecieć

jak się pilnuje i wszystko robi na czas i nie na najtańszych częściach to auto pojeździ bo to udane auto i skrzynia też chwalona, tylko trzeba dbać

czarnysauber - 2013-02-13, 10:33

No piekna furka :oklaski: tez kiedyś o takiej myslałem ,bo śmigałem poprzednikiem czyli 100 tka z tym samym silnikiem (bajka)
Wypas tez niezły i to nagłośnienie Bose marzenie ,mała sala koncertowa
Pogratulowac takiej fury :oklaski: :oklaski:

bradley - 2013-02-13, 12:28

Widzialem je wczoraj na alledrogo :)
Sam szukam ale cos pokroju C4, ewentualnie C5, quattro oczywiscie, ale slaba sytuacja na rynku. Duzo postrzelonych.

zeniTh - 2013-02-13, 12:50

bradley napisał/a:
Widzialem je wczoraj na alledrogo

wczoraj jej już nie było, 2 tygodnie wisiała i w niedziele o 12 kończyła się aukcja

ogólnie tak jak pisałem auto do ogarnęcia, głownie lakier dla tego nikt się tego nie chciał czepić, a ja sobie sprawdziłem historie w aso bo mam znajomego, okazało się że przbieg najprawdopodbniej realny bo w 2008 miał 150 tys, poza tym sprawdzone na kompie, nie wyrzuca żadnych błędów, małe drobnostki oczywiście są jak problem z lewą przednią szybą, zakodowane radio, no ale widziałem co biore i dam radę to ogarnąć ;P

bradley napisał/a:
Sam szukam ale cos pokroju C4, ewentualnie C5, quattro oczywiscie, ale slaba sytuacja na rynku. Duzo postrzelonych.

tak jak pisałem ja szukałem bmw 5, ale w tym to dopiero jest padlin ... przynajmniej za tą kwotę co ja szukałem auta
dobre fury po kilku godzinach od wystawienia aukcji zaraz znikają, także jak chcesz coś kupić to musisz siedzieć przy kompie i obserwować najlepiej tablica.pl, bo ludzie najpierw tam wystawiają bo jest za darmo, jak się uda sprzedać to ok, jak nie to idzie na allegro bo duża ogladalność i jak się na allegro nie sprzeda to albo duża cena albo padlina jakich wiele ;D

Swistakes - 2013-02-13, 13:50

Dobra Audi, też chciałbym dostać taki prezent na urodziny ktore za nie dlugo mam hehe
I spoznione 100 LAT !! !

hose - 2013-02-13, 19:15

Gratuluję wyboru. Ładny wozik. :oklaski: Ja też przesiadłem się z 1.8 na 2.8V6 w obudowie A4. Miała zwykłą instalkę (ze śrubą) ale zmieniłem na sekwencję AEB. Też trochę jest do zrobienia.
zeniTh - 2013-02-13, 19:36

hose napisał/a:
Ja też przesiadłem się z 1.8 na 2.8V6 w obudowie A4

tez o tym myślałem i na początku miało być a4 z silnikiem 2,4/2,8 lub 1.8T mogło być bez automatu ale trochę ciasnawo mi się wydawało we wnątrzu w porównaniu do a6, bo brat tez ma a6 tylko 2,4 bez quattro w manualu i w sedanie

wojtas83 - 2013-02-13, 21:10

Ładna sztuka zeniTh, :oklaski: :oklaski: :oklaski: to już rozumiem czemu na razie nie będzie Vento :D
Jendker - 2013-02-15, 09:32

zeniTh, powiem Ci szalejesz :D piękna audica :oklaski:
wally44 - 2013-02-15, 20:50

Pogratulowac furki :oklaski: :oklaski: :oklaski:
zeniTh - 2013-02-26, 23:51

pora na UP bo zaczeły się póki co małe, ale jakieś tam zmiany powiedzmy kosmetyczne

- polerka przednich przyżółktłych reflektorów
- pomalowanie lusterek zewnętrznych w czarny mat (bo tamte obleźniete chromy mnie dobijały)
- tylne lampy a'la US całe czerwone (za pomocą folii)
- renowacja skórzanej kierownicy (teraz dużo lepiej wygląda, chociaż poprzednio jeszcze nie było tragedii)
- no i zmiana koła (już na letnie) jest to ori felga z Audi 17" z oponami 215/45 przód i 225/45 tył
stare koła dziś zmieniły własciciela, poszły na a4 b6 ;)

co najlepsze, znalazłem przyczyne dla czego światła mi starsznie nisko świeciły, przy zmianie kół okazało się że w aucie jest samopoziomowanie reflektorów, ale spadła wajcha która powinna być przyczepiona do wahacza, wystarczyło tylko zapiąć i wszystko śmiga :mrgreen:

oczywiście felgi pójdą w full poler, tak samo kredens ze środka będzie przemalowany :)

Kruchy69 - 2013-02-27, 17:07

kazdy ksenon musi miec samopoziomowanie i/lub (bo nie jestem pewien, ale raczej lub badz to i to) spryski, zeby byly legalne. ;)
vwkrzysio - 2013-02-27, 19:02

Kruchy69 napisał/a:
spryski, zeby byly legalne.

to chyba też musi być

karolek_ust - 2013-02-27, 21:06

Vagiem ustawiasz samopoziomowanie , i robisz tam ich adaptacje względem danego koła
hose - 2013-02-28, 22:36

Fele świetne. :oklaski: Duża różnica w jeździe w porównaniu do tamtych 16-tek?
zeniTh - 2013-02-28, 22:46

no powiem Ci że jest trochę różnica dużo bardziej czuć nierówności, itp, zimówki mam 205/55 a tu jest 215/45 a tył 225/45 ale niestety musze zminić tył też na 215 bo różnica miedzy średnicą 215/45 a 225/45 to aż 9mm czyli 1.4% także jakbym tak jeźdzuł długo to torsen może się zje**ć bo to quattro jest ... a dla tego tył na 215 bo 225 to dużo większy balon a 215 na tej feldze prezentuje się pięknie i jest w sam raz ;)
levis521 - 2013-02-28, 22:53

ile za folie płaciłes i jakiej firmy?
zeniTh - 2013-02-28, 23:00

folię do lamp zostawił mi kolega bo tez robił taka operację tylko w a4 b6
kupił na allegro, koszt znikomy, chyba 5 zł + wysyłka

zeniTh - 2013-04-07, 17:55

oj widze temat jak zwykle zakopany, no ale zima nie odpuszcza to nie ma co :D
u mnie jakieś tam mody od odstatniego upa były
m.in, druga lampa też zrobiona na US (bo lewą miałem stłuczoną i czekałem aż przyjdzie)

oraz wpadł kpl, opon na tył 215/45 teraz już wszystkie 4 są jednakowego rozmiaru i można jeździć i być spokojnym o torsen :P

a tu najnowsze mody :

1. sprawdzenie drożności odmy i przetkanie eżektora zakończone powodzeniem
2. wszystkie drewniane dekory poszły w zapomnienie i teraz jest skóra węża ;D

3. oraz zapewniłem sobie trochę więcej prywatności ;)

hose - 2013-04-07, 21:51

eeeee.... ;) Szybki super. To folia? Motyw ze skórą jaszczurki też taki niecodzienny. Nie żadne amelinium czy karbon tylko coś oryginalnego ;) :)
Zawieszenie masz seryjne? Ładnie wygląda na tych kółkach.

zeniTh - 2013-04-07, 22:16

szybki folia chyba 30% o całości równo, bo nie lubię jak ludzie mają zrobione tył ciemniej a przód jaśniej albo wcale, tylna szyba jest chyba 35% bo boczne są ori juz przyciemniane, a tylna jest czysta tak jak przednia, więc dla wyrównania tak musi być ;) ale robił to ogarnięty człowiek także jest wszystko malina ;P
dekory folia, dokładnie jestem tego samego zdania że zawsze to coś innego jak carbon i aluminium a tym bardziej drewno :D które jest dla mnie pomyłką w samochodach, a ta niby skóra jest szara jak i moje wnętrze także wszystko się komponuje
zawieszenie seria 1be, czyli nizsze niż stadnardowe 1ba montowane w większości audi, w s-line'ach było jeszcze 1bv -40mm niżej niż seria
kółka będą wypolerowane jak znajde na to czas :P

hose - 2013-04-07, 22:48

zeniTh napisał/a:
...a tym bardziej drewno :D które jest dla mnie pomyłką w samochodach...

Ja też boazerii jakoś nie uznaję w autach. Co innego w korytarzu :D :D ;) ;) :P :P

zeniTh - 2013-09-29, 16:17

trzeba by odgrzać kotleta

coś się tam dzieje, mało bo mało, ale to tylko ze względu na to że nie ma czasu na dłubanie przy swoim

wpadło prawe lusterko z anglika z niebieskim asferycznym wkładem, ale żeby dobrze widzieć w lusterku trzeba było zmienić trójkąt z europejczyka bo anglik jest ustawiony pod innym kątem za pomocą właśnie trójkąta i teraz jest igła ;)
oba lusterka zostały polakierowane na srebrno metalik, a'la "S", ale zastanawiam się czy nie przerobic tego na srebrny mat (sama srebrna baza z utwardzaczem bez lakierowania)

tył został trochę ogołocony, wyrzuciłem znaczek a6, oraz wywaliłem wycieraczkę, czekam na dorobienie szklanej zaślepki która zostanie wklejona w dziurę, narazie dziura zaklejona folią ;D
przymierzałem też tablicę US, jak zdobędę to wpadnie blenda US i mała tablica

od 1 sierpnia jeżdzę już tanio, auto zostało zagazowane u chłopaków z Niwisk, koszt nie był mały bo 3800zł i czekałem prawie 3 miesiące na montaż ale jestem zadowolony, spalanie na poziomie 13l, ostatnio zanotowałem spalanie 12,3l/100km, i jeszcze nie przekroczyłem spalania 15l tak że jest dobrze, korek wlewu schowany pod klapke wlewu, wtryskiwacze pochowane pod osłony, butla w koło 72l (wchodzi równe 60l gazu)

tydzień temu wyciąłem obydwa katalizatory, wstawione zostały nowe złącza elastyczne oraz rury zamiast katów, efekt dzwiękowy trochę fajniejszy, ale to jeszcze nie jest to i zastanawiam się jeszcze nad dalszą modyfikacją wydechu

kilk dni temu wpadł też moduł świateł do jazdy dziennej z funkcją coming home, światła drogowe świeca na 30% mocy, mozliwość regulacji od 15% do 45%, coming home świeci przez 40s na 50% mocy, moduł załącza światła dopiero po odpaleniu samochodu i wzroście napiecia do 13,2V z funkcją softstart czyli łągodne rozświetlanie

(światła świecą równo, tylko na foto tak wyszło)

powoli zaczynam przygotowywać się do zimy i jak dojdzie do skutku to za kilka dni wpadną 16" alusy na zime, które zostaną przed sezonem jeszcze odmalowane ;)

ogólnie plany były na ten sezon ale się nie wyrobiłem, także modzić zaczniemy od wiosny, teraz jeszcze drobna mechanika i kosmetyka, bo tym lakierem się w końcu muszę zająć
i narazie chyba tyle ;)

Paweł J. - 2013-09-29, 19:00

zeniTh napisał/a:
3800zł

No to nawet nieźle jak na 6 garów ;) chodź z drugiej strony drogo-jak u druciarza :P
Jakie masz wtryski ?? Reduktor/reduktory ?? czy przypadkiem nie skoczyło Ci spalanie na mfa po założeniu gazu ??

Wyniki spalania masz naprawdę piękne zważywszy na masę i napęd 4x4 :poklon:

zeniTh - 2013-09-29, 19:07

STAG 300 ISA2 - 6 cyl.
Hana H2001 A (pojedynczo pod osłoną silnika + rozdzielacze)
reduktor AC R01 250
przewody FARO fi13mm (nie miedź)
filtr Certools F779C Glass Fiber
wlew pod klapką pełny

montowane w najlepszym serwisie na podkarpaciu, przed montażem szukałem zakładu i pytałem o instalacje w innych zakładach, to gaz mółgbym już założyć za 2800 ale bez chowania niczego i z nawiertami bez demontażu kolektora, a żeby zrobić to tak jak tu to do każdej opcji trzeba by było dopłacić, także na jedno mi wyszło, a tu mam pewność że będzie dobrze zrobione bo o chłopakach z niwisk pisze się na forach o LPG dobre rzeczy

spalanie norma jak na to auto, jakby to był manual to w cyklu miejskim zmieściłbym sie w 12l bo kolega ma taką sama tylko w sedanie z manualem i właśnie tak mówił że w 12l się mieści po mieście

Paweł J. - 2013-09-29, 19:51

Graty masz piękne....i z zapasem mocy. :poklon: No i ściąganie kolektora-to podstawa....za to nie powinno się dopłacać, znam gaziarzy co twierdzą że suszarką wyciągnął opiłki :mur:

A spalanie na mfa nie skoczyło do góry ??

zeniTh - 2013-09-29, 20:16

Cytat:
No i ściąganie kolektora-to podstawa....za to nie powinno się dopłacać, znam gaziarzy co twierdzą że suszarką wyciągnął opiłki

no byłem też u jednego który mówił że może wywiercić jakoś pod ciśnieniem i na smarze że żaden opiłek niby nie zostanie, ale właśnie on za to chciał dopłaty ... także jak szybko tam wszedłem, tak wyszbko wyszedłem jak mi o tym powiedział

a co do spalania na MFA to właśnie jesli chodzi o chwilowe to jest ok, ale spalanie średnie im więcej km robię tym niżej spada, ostatnio zanotowałem coś ponad 6l i w sumie się nad tym nie zastanawiałem dla czego tak jest

Paweł J. - 2013-09-29, 21:57

No to jest git.....gorzej jakbyś notował wzrost, sugerowałoby to na ubogą mieszankę (uszkadzającą silnik).....w tedy komp mógłby wyłapywać to z sondy i starałby się wydłużyć czasy wtrysku na benzynie by wzbogacić mieszankę, co skutkowałoby wzrostem spalania beny na mfa, ale to tylko teoretycznie bo przecież beny nie palisz. ;)
zeniTh - 2013-10-21, 06:04

kolejne małe zmiany

nowy olej Castrol 5W40 + nowy filtr oleju

oraz wpadła nowa wkładka K&N 33-2125 (filtr powietrza) wraz z zestawem do czyszczenia i nasączania ;)

miało być także nowe koło na przyszły sezon, ale nie pykło
obecne koło jakby ktoś był zainteresowany to jest na sprzedaż, za kilka dni wystawię ogłoszenie

zeniTh - 2013-12-26, 15:50

znów by odświeżyć temat, bo coś się dzieje, może po samochodzie tego nie widać ale graty się już kolekcjonują ;)

audi jeździ już na zimówkach, miały być inne, jak zwykle wyszło co innego ;P

przed świętami dotarła paczka z gwintem FK (używka po ok. 10 tys km) i rozpórką przednią górną ori audi

rozpórka idzie w polerkę i będzie pokryta bezbarwnym, bo i tak jej nie widać, także szału nie musi być

mam już kolejne plany na styczeń, ale to tylko mała kosmetyka ;) jak będzie się coś działo na pewno pokażę

teraz czas myśleć nad kołem, będzie na pewno minimum 18" jakby się trafio to najlepiej 19"

tom cio - 2013-12-26, 16:16

Noo czyli obierasz właściwy kierunek jak widzę, ponoc z tego nie da się wyleczyć :D Audiczka jak się patrzy, nie myslałeś o smokedzie na przód?
zeniTh - 2013-12-26, 16:24

a czy ja kiedykolwiek obierałem zły kierunek ? :D

no właśnie myślałem nad smokedem i to będę czynił w połowie stycznia gdzieś, oraz do tego na tył wlecą ledy http://allegro.pl/lampy-t...3760415109.html do tego reszta auta oświetlona będzie w ledach

i trzeba bedzie coś z wydechem modzić żeby to zagrzmiało troche ;)

krzeszak - 2013-12-26, 16:46

zeniTh, - minęło ju trochę czasu od zakupu wiec zapytam teraz jak oceniasz auto z tym silnikiem i ile tak szczerza pali bestia ? zawsze chciałem mieć audi :(
zeniTh - 2013-12-26, 21:14

nie zamieniłbym już pewnie na żadnego VW
spalanie, dojazd do pracy ok 30 km w jedną stronę spalanie ok 13l

jeżdzi się elegancko, jakbym miał teraz kupić coś innego to pewnie to samo tylko z silnikiem 4,2 a zmieniać markę to pewnie jako zabawkę kupić subaru imprezę ;)

hose - 2014-01-28, 18:33

Taką rozpórkę montowałem ostatnio u siebie w a4. Zmian jakiś wielkich nie odczułem, może przez to, że zima. Dolna też niebawem powinna być. Co do Twoich zamiarów na koła 19" i gwint - ja bym się nie odważył :] :] ;) ;)
zeniTh - 2014-01-28, 18:57

hose, gwint już jest na aucie prawie miesiąc, bo pękła mi z tyłu sprężyna i co najśmieszniejsze po 3 dniowym postoju w garażu ;D
dobrze że gwint już miałem w domu to założyłem, jeździ się rewelacyjnie, żaden TA techniź czy mts mi takiej frajdy nie da ;P

a tak się bawiłem w ostatnią niedziele, wiem wiem przegub stuka, zaczął kilka dni temu i jeszcze tego nie ogarnąłem

BTW, na jednym z filmów widać TIRa z naczepą, w niedziele po godz 22 przyjechałem jeszcze raz w to miejsce się pobawić i goście nie mogli nim wyjechać bo mu pokrzyzowało naczepę, to zapiąłem go na pas transportowy i wydarłem na samą drogę główną tam w prawo przez ten most ;D kierowca TIRa był w ciężkim szoku :D ale odwdzięczył się 50 zł ;p kolega nagrywał film, ale mu telefon nie zapisał z czego jestem bardzo niezadowolony ;/ bo byłby mega film !

https://www.youtube.com/watch?v=Q_Ins_XaQZU

https://www.youtube.com/watch?v=iWnR1ubneuc

https://www.youtube.com/watch?v=05VkaGAiDr8

hose - 2014-01-28, 20:41

Quatro jest :mniam: Moje następne takie będzie ;)
Fajnie jest się tak pobawić. Szkoda, że nie masz tego filmiku z tirem. Mógłby bić rekordy na youtubie. :D

zeniTh - 2014-02-06, 16:55

mały aktual bo zakupiłem kółka, niby miałem kupować coś z ori audi, w zamiarze były koła z Q5, ale udało się wychaczyć po taniości koła z bmw x5 i teraz będziem walczyć żeby upchnąć to w nadkola i zrobić tak żeby można było jeździć ze spokojną głową z dwoma szerokościami kół bo będzie 9J i 10J

a koła to oklepane już wszędzie Borbet BMW Styling 63, 19", przód: 9J, tył:10J

mała przymiarka

do tego dojdą dystanse zmieniające rozstaw prawdopodobnie 18mm z centrowaniem i oponki 225/35/19 zapewne nowe nankangi

z dodatkowych rzeczy to kupiłem kiedyś mały gadżet jakim jest moduł komfortu inteligentne kierunki

wojtas83 - 2014-02-11, 23:48

Sto lat zeniTh, :pijacy: :pijacy: :pijacy:
tom cio - 2014-02-12, 10:15

Wszystkiego najlepszego i spełnienia wszystkich planów :piwo: :fala:
zeniTh - 2014-04-27, 02:45

sezon letni u mnie i u młodego dziś został otwarty ;)

koła założone, odmalowane z nowymi oponami nankang ns2 225/35/19 wszystkie 4 takie same, spasowane tak o, w trakcie sezonu jeszcze będziemy lepiej kręcić gwintem ;) dystanse mam z centrowaniem, grubość 15mm, śruby żeby nie wystawały zostały trochę stoczone, oczywiście zrobił mi to już gość u którego robiłem adaptery, jakby ktoś potrzebował to polecam (można go znaleźć na forum vwzone)

wcześniej raczej jakiś modów nie przeprowadzałem, prócz wymiany oleju i łożyska z przodu to chyba tyle

po niedzieli dociera do mnie blenda poliftowa US i tylne lampy poliftowe ;) i zabieram się za smoked przenich lamp

vwkrzysio - 2014-04-30, 22:11

klasa :oklaski:
tom cio - 2014-04-30, 23:17

Konkretne podejście, od razu grube fanty, fele pasują do audicy, i ogólnie do vaga z tego co już widziałem :D
zeniTh - 2014-05-19, 17:30

up !
poliftowa hameryka już na aucie, do tego doszła polska kwadratowa tablica + dobrej jakości oświetlenie led tablicy rej. + końcówki wydechów z nierdzewki fi 70mm skierowane w dół jak w 2,5 tdi/allroad

plan najbliższy na tył to lotka z RS6 oraz zderzak z PDC ;) a do tego w planach w niedalekiej przyszłości jeszcze listwy drzwi z allroada ;)

sorki za jakośc zdjęć, zdjęcia będą lepsze jak będzie co pokazywać :prosze:

zeniTh - 2014-06-01, 14:03

kolejny mały up ;)

na przód wleciał nowy kpl. zawieszenia FEBI

takie spy foto z montażu końcówek :P

wziąłem się w końcu za smoked przednich lamp i wyszedł mi z tego bixenon ;D od razu jak miałem przód zdarty to pomalowałem przedni zderzak bo był pociorgany i wrzuciłem nowe listewki pod lampy bo stare już się nie nadawały do niczego

soczewki bixenon z tiguana 2007 rok, odbłysniki w rewelacyjnym stanie, w porównaniu do moich 16 letnich w byłych soczewkach to niebo a ziemia, doszły do tego nowe żarniki M-tech i teraz w nocy coś świeci :prosze:

z drobiazgów wpadły też nowe boczne dymione kierunki i nowe dywaniki do wnętrza bo stare były w kiepskim stanie, a także przyciemniłem miejsce wstecznego w tylnych lampach lekko czarną folią żeby pasowało do ciemnego auta bo za bardzo się świeciło ;)

po niedzieli, kręce jeszcze tył gwint w dół bo japa jest ;) i jadę na geometrię
mam nadzieję że przed dynówką uda mi się jeszcze ogarnąć lakier

Paweł J. - 2014-06-01, 15:16

Jakiś taki upasiony ten samochód.....na miniaturkach wygląda jak o klasę wyższy, a8 w kombi.
zeniTh - 2014-06-01, 17:30

i tak ma być ... to jest OEM+
kowal323 - 2014-06-01, 17:39

Przód wymiata :poklon:
Hormon - 2014-06-01, 18:59

Wygląda to dobrze, trzeba było dzwonić to by się załatwiło taniej zawieszeni, bo do tanich nie należy.
tom cio - 2014-06-01, 23:07

Dobra robota, przód jest przekozacki :oklaski:
zeniTh - 2014-06-01, 23:46

Hormon napisał/a:
Wygląda to dobrze, trzeba było dzwonić to by się załatwiło taniej zawieszeni, bo do tanich nie należy.

985 zł z przesyłką

zeniTh - 2014-12-09, 16:45

samochód zostaw sprzedany w sobote, temat do zamknięcia :twisted:
kowal323 - 2014-12-09, 17:06

Dlaczego ? :( A właśnie oglądałem ponownie filmiki ze ślizgania i sam nie mogę się doczekac śniegu :P Co następnego w planach ?
Hormon - 2014-12-09, 19:08

Na dzień dzisiejszy mam już inne zabawki, mercedesa clk 230 i s3 8l ;)

Wklejone z innego forum :P .