Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Inne auta forumowiczów - Polcia By Przemas

Przemas - 2013-04-27, 16:16
Temat postu: Polcia By Przemas
No wiec można się w końcu pochwalić moimi czterema kółkami

Polo 86c2f coupe rocznik 1994 , silnik 1,4d (48km) troszkę sie już zrobiło jak lampki pomalowane przednie felgi zendery 13 6j i takie tam pierdółki. Wszystko jest powoli robione i doprowadzane do porządku niestety jako że nie pracuje to też dużych możliwości nie ma. Ogólnie nie ma co narzekać nie psuje sie i jest bardzo oszczędny. Ale ma też swoje wady co najbardziej mnie boli czyli lakier co prawda nie ma o dziwo dużej ilości rdzy ale lata zrobiły swoje i z białego zrobiło się kremowe w różnych odcieniach ;/ . Sami sobie luknijcie

Uploaded with ImageShack.us

Szału nie ma :dupa: nie urywa :P jakoś na dniach postaram się dokładniejsze foty dać ;)

Raziel500 - 2013-04-28, 14:16

no popatrz ja od malucha zaczynałem a ty odrazu niemca VW :oklaski:
trochę porobisz i będzie gicior :OK:

vwkrzysio - 2013-04-28, 14:24

Przemas napisał/a:
Szału nie ma nie urywa

Twojego ojca vento na początku też nic nie urywało a teraz sam wiesz jak jest :P
no potencjał ma jak prawie każde auto, aby tylko z głową go robić ;)

Przemas - 2013-04-28, 15:30

Raziel500 napisał/a:
no popatrz ja od malucha zaczynałem a ty odrazu niemca VW :oklaski:

Heh no popracowało się trochę to i sie dorobiłem niemca :P

vwkrzysio napisał/a:
Przemas napisał/a:
Szału nie ma nie urywa

Twojego ojca vento na początku też nic nie urywało a teraz sam wiesz jak jest :P
no potencjał ma jak prawie każde auto, aby tylko z głową go robić ;)

To fakt będzie sie coś tworzyć jak coś to mam doświadczoną osobę w domu :P

a tu trochę obiecanych zdjęć

czarnysauber - 2013-04-28, 19:52

Pogratulować pierwszej furki :oklaski: :oklaski: fajne male autko.
Widziałbym jakiś czarny akcent na dole zderzaka ,tak w jednej linii z progami ;)

Przemas - 2013-04-28, 20:06

czarnysauber napisał/a:
Pogratulować pierwszej furki :oklaski: :oklaski: fajne male autko.
Widziałbym jakiś czarny akcent na dole zderzaka ,tak w jednej linii z progami ;)

Dzięki , ciężko by było bo jedyną opcją jest wtedy dokładkę doczepić ale nie wychodziły takowe do tego polo i ludzie kombinują sobie montując od innych aut a wiadomo nie do końca to pasuje

Lwomati - 2013-04-29, 20:03

Super! Czyli na zlocie będą dwa vweje z GD :D
muchomorek165 - 2013-04-29, 22:23

Lwomati,

A o moim nie pamiętasz :P ?

Lwomati - 2013-04-30, 07:16

muchomorek165, źle napisałem ;) chodziło mi o Sławkową rodzinkę :]
mlodygka - 2013-05-01, 16:11

no polo według gustów, przydało by się zrobić coś z tym lakierem i na glebe go:D
Przemas - 2013-05-08, 18:39

Nikt nie był mi w stanie pomóc jak by taka dokładka wyglądała więc sam podziałałem i jestem zadowolony:D naturalnie czekam na wasze opinie ;)
ps nie patrzcie na tą szparę przy błotniku z lewej strony niestety lepiej nie da rady spasować bo pas przedni jest tak pogięty ;/

wczoraj doszły też głośniczki w tylne parapety :P

slaw71 - 2013-05-08, 19:29

no i synek pociął moją dokładkę :diabełek:
czarnysauber - 2013-05-08, 19:30

Dokładka pasi jakby tu była od nowości :OK:
mlodygka - 2013-05-08, 20:25

ładnie się zgrała:D
pawelvw - 2013-05-08, 20:26

dobrze wygląda
mlodygka - 2013-05-08, 20:37

działaj dalej to zrobisz z niego porządny samochód:)
Przemas - 2013-05-09, 17:08

dzięki za miłe słowa jest to naprawdę motywujące do dalszych prac :)
mlodygka - 2013-05-09, 19:05

Przemas, może się stykiemy raz gdzieś w trójmieście?
Rafik - 2013-05-09, 21:00

E no młody jest elegancko widze że kolejny bolid sie szykuje :) :oklaski: :oklaski:
Przemas - 2013-05-09, 23:25

mlodygka napisał/a:
Przemas, może się stykiemy raz gdzieś w trójmieście?

nie ma problemu proponował bym na grupie GT napisać jakiś spot

Rafik napisał/a:
E no młody jest elegancko widze że kolejny bolid sie szykuje :) :oklaski: :oklaski:

no zobaczymy co da sie uzyskać

SŁAWNY - 2013-06-06, 21:26

Fajne autko :oklaski: szkoda ze nie g40
gleba -4 by sie przydała

Przemas - 2013-06-07, 15:27

SŁAWNY napisał/a:
Fajne autko :oklaski: szkoda ze nie g40
gleba -4 by sie przydała

jest to w planach ale kiedy będzie zrealizowany to zależy od pieniążków :P

Przemas - 2013-06-28, 16:29

no więc teraz przez dni wolne będzie usuwana ruda zaraza co prawda już zacząłem ale jak jednego sie pozbędę to znajduje drugie więc ciężko będzie , we wtorek autko w teorii na jeden dzień będzie odstawione na naprawę wypadającej 5 i spawanie tłumika gdyż obejma za silnikiem puściła i jeżdże ,, traktorem ,, :(
v3n70 - 2013-06-30, 10:40

nie ma tego złego co na dobre by nie wyszło :OK:
Przemas - 2013-07-20, 20:06

No więc żeby nie było że nic sie nie dzieje to tak polcia dostanie nową/starą klapę zdrową muszę ją tylko pomalować w wolnym czasie w trakcie montażu jest też nowa przednia listwa pod lampy do tego z konieczności trzeba było wymienić manetke kierunków a ostatnim takim bajerem jest zapalniczka czerwona od passata b5 :P

arek07 - 2013-07-21, 09:30

to od razu pozbądź się wycieraczki z klapy :P
Przemas - 2013-07-27, 23:41

No i Vw Mania zaliczona :D było całkiem spoko
Co prawda pokazywać nie ma co ale chociaż mogłem sie pocieszyć że polcia dostała miłą obsługę płci pięknej :D

bart_jawelin - 2013-07-28, 12:38

No właśnie w temacie o VW Manii o tym napisałem :P hehe, ile Ci ta Polóweczka pali ?
Przemas - 2013-07-28, 13:42

Powiem ci że przy normalnej jeździe udało mi sie zejść do 6 L a przy mniej ekonomicznej jeździe trochę więcej ale bez tragedii ;)
bart_jawelin - 2013-07-28, 14:38

to w sumie mniej więcej tyle co ventyl pali? :)
Przemas - 2013-07-28, 16:04

no jeżeli chodzi ci o 1.9 to na trasie tak ja swojego na trasie nie miałem okazji sprawdzić a w mieście przeważnie 6 a ventyl nie wiem ale stawiam że więcej
Rafik - 2013-07-28, 20:12

no no myjnia exlusive :D :D :oklaski: dasz ja troche na glebe w przyszłości to bedzie piknie :)
Przemas - 2013-08-01, 18:18

No więc postanowiłem sie w wolnej chwili pobawić z boczkami w których brakowało mocowania na głośniki i wymyśliłem coś takiego

i jeszcze zamontowałem gałeczke od golfa IV i nowy mieszek :D

arek07 - 2013-08-01, 18:30

Przemas napisał/a:
polcia dostała miłą obsługę płci pięknej

myjnia była dobra hehe :P a najlepsza mina właściciela :D

bart_jawelin - 2013-08-01, 18:45

Ładnie poradziłeś sobie z boczkami :) gałka z golfa IV też fajnie wygląda, zastanawiałem się też nad taką, ale podoba mi się od vento :)
Przemas - 2013-08-01, 18:59

arek07 napisał/a:
Przemas napisał/a:
polcia dostała miłą obsługę płci pięknej

myjnia była dobra hehe :P a najlepsza mina właściciela :D

no wiesz patrząc na taką obsługę to innej miny nie mogło być :P
bart_jawelin napisał/a:
Ładnie poradziłeś sobie z boczkami :) gałka z golfa IV też fajnie wygląda, zastanawiałem się też nad taką, ale podoba mi się od vento :)

dzięki no ja rozglądałem sie na allegro i spodobała mi sie więc i jest :)

Przemas - 2013-08-21, 16:17

No więc tak z nowości klapa już jest założona boczek drugi też zrobiłem, jutro autko idzie wieczorem do mechanika na zmianę amorków jak wszystko dobrze pójdzie to w weekend pokaże efekty :P a no i doszła do mnie dzisiaj jeszcze taka mała zabaweczka co by coś tam sobie burczało :P

muchomorek165 - 2013-08-21, 17:19

Cytat:
jutro autko idzie wieczorem do mechanika na zmianę amorków

a może gwincik ? :D

Przemas - 2013-08-21, 18:52

muchomorek165 napisał/a:
Cytat:
jutro autko idzie wieczorem do mechanika na zmianę amorków

a może gwincik ? :D

nie nie :P chyba że miał bym zbędne 2 tysie bo tańszego nie dostane :/ będzie kit 60/40 myślę że na razie będę musiał sie tym zadowolić :P

bart_jawelin - 2013-08-21, 18:55

Przemas napisał/a:
będzie kit 60/40

jak tylko będzie już założony wrzucaj jak najszybciej foty :P

Przemas - 2013-08-23, 15:06

Miała być gleba i jest ja tam jestem zadowolony :P

bart_jawelin - 2013-08-23, 15:45

Wystarczająco... na trójmiejskie drogi ! :)

Ładnie się teraz prezentuje :brawa:

Przemas - 2013-08-23, 16:01

Nooo teraz trzeba będzie jakoś te kolorki ogarnąć ale muszę poszukać drzwi lewych prawych w zadowalającym stanie :P
muchomorek165 - 2013-08-23, 16:02

i dywaników :D
bart_jawelin - 2013-08-23, 16:34

Ja już rok szukam błotnika w moim kolorze :faja: chyba kupie golasa i sam pomaluje :P
Przemas - 2013-08-23, 16:45

bart_jawelin napisał/a:
Ja już rok szukam błotnika w moim kolorze :faja: chyba kupie golasa i sam pomaluje :P

też mam taki plan tylko ciężko dostać do tego auta nie pogięte i w miarę zdrowe :/
bart_jawelin napisał/a:

jasne tylko muszę troszkę poczekać teraz trzeba uregulować wydatki :P ale pamiętam zgłoszę się do ciebie ;P

SŁAWNY - 2013-08-24, 15:53

zawias na plus słyszałem że problemy z wyjazdem od szoguna były :P

moze zamast malowania jakaś folia go obklej ??

Przemas - 2013-08-24, 17:43

Widziałem to obklejanie na żywo i słaby efekt jest tego już chyba lepiej wolał bym plastdipem pomalować ale to i tak zostaje na dalekie plany co do wyjazdu to trochę dokładeczką się przytarło ale przy takim terenie nie ma się co dziwić :P
Rafik - 2013-08-24, 18:17

no no kolejny lowrider :oklaski: :oklaski: dobrze wygląda teraz :)
SŁAWNY - 2013-08-25, 13:47

Przemas napisał/a:
Widziałem to obklejanie na żywo i słaby efekt jest tego już chyba lepiej wolał bym plastdipem pomalować ale to i tak zostaje na dalekie plany co do wyjazdu to trochę dokładeczką się przytarło ale przy takim terenie nie ma się co dziwić :P

ja w tym roku obklejam swoje cabby wiec jak cos zdam Ci relacje

kumpel ma eosa obklejonego i wyglada mega fajnie

teren fakt nie dostosowany do klienta :)

Przemas - 2013-10-06, 16:29

Polóweczka wzbogaciła się o parę drobiazgów rozpórkę przód tył i lifty a głównie jestem zadowolony z rarytasiku czyli halogenów :D

v3n70 - 2013-10-06, 20:27

noo noo, ładnie się prezenci na tych halogenikach :oklaski:
Przemas - 2014-08-24, 22:32

A więc tak długo nic nie pisałem Polcia żyje bardzo dobrze się trzyma i kolejne km nabija :P od nowego roku dużo nowych części dostała dużo by wymieniać ale z większych fantów to jakieś dwa tygodnie temu została założona nowa/używana odświeżona skrzynia biegów bo moja już miała ostatki sił i przy okazji nowe sprzęgło sachsa nowe łożyska przednie na razie zamiar jest bujać się do końca roku zebrać $ i na początku przyszłego roku pójdzie pod młotek blacha i lakierka cała :) a tu jeszcze stare zdjęcia z sesji z przyjacielem i jego Mk III

Przemek - 2014-08-24, 23:00

Przemek kiedy większe turbo i podwyższenie mocy ??
Przemas - 2014-08-25, 08:34

Przemek napisał/a:
Przemek kiedy większe turbo i podwyższenie mocy ??

Powiem tak nie wykluczam zabawy z silnikiem w przyszłości ale nie tym w grę wchodzą dwie opcje 1.6GTD albo 1.8T :P ale to grubszy temat finansowy i konstrukcja pojazdu musiała by być mocno modyfikowana ale jak to mówią polak potrafi :P Na pewno samochód długo zostanie w moich rękach ;)

muchomorek165 - 2014-08-25, 09:26

Hehe kusi jak wszystkich co zaczeli podkrecac. Wiecej, wiecej, wiecej :D Powodzenia w modach :)
Przemas - 2014-08-25, 11:15

muchomorek165 napisał/a:
Hehe kusi jak wszystkich co zaczeli podkrecac. Wiecej, wiecej, wiecej :D Powodzenia w modach :)

znaczy czy kusi powiem tak w mieście wystarczy to co jest jest oszczędny i bezawaryjny lecz lubię dużo jeździć po za Gdańsk i na trasach nie powiem by się przydało zawsze pewniej się czuje :P

slaw71 - 2014-08-25, 19:15

ja pierniczę co tu się dzieje,jakie kusi,jakie moce.Nie mąćcie chłopakowi w głowie :P Chciał mocne to mógł brać ventkę,nie chciał,a w papierowe autko pchać i się gdzieś źle skończy-masakra jakaś co w tych baniach się rodzi.
Przemas napisał/a:
wystarczy to co jest jest oszczędny i bezawaryjny

i taki ma zostać :pała:
Przemas napisał/a:
na trasach nie powiem by się przydało zawsze pewniej się czuje :P

to nie jest auto do wyprzedzania :diabełek: ,pewniej to się poczujesz syneczku jak klapsa od tatusia dostaniesz :P

kowal323 - 2014-08-25, 19:20

HAHAHA :hahaha: Sławek straszny jesteś :D

Przemas napisał/a:
Powiem tak nie wykluczam zabawy z silnikiem w przyszłości ale nie tym

Czyli jak tatuś się zgodzi :hahaha: który sam jeździ wyrywającym z butów Dieslem :P

A tak na poważnie to polówka fajnie się prezenci :)

slaw71 - 2014-08-25, 19:46

kowal323 napisał/a:
HAHAHA :hahaha: Sławek straszny jesteś :D

:diabełek: pożartować trzeba
kowal323 napisał/a:
Czyli jak tatuś się zgodzi :hahaha: który sam jeździ wyrywającym z butów Dieslem :P

jak każda młodzież dorastająca,potrzebuje pomocnej dłoni aby nie zbłądzić i nie robić za dużo błędów.Po to jestem ja,a czy mam się zgodzić czy nie-tylko zdrowa perswazja mi pozostaje,jak pisałem-mógł mieć szybkie vento a pudełkiem nie da się zapier...ać ;)

kowal323 - 2014-08-25, 19:52

slaw71 napisał/a:
pożartować trzeba

Oczywiście :P

slaw71 napisał/a:
jak każda młodzież dorastająca,potrzebuje pomocnej dłoni aby nie zbłądzić i nie robić za dużo błędów.Po to jestem ja,a czy mam się zgodzić czy nie-tylko zdrowa perswazja mi pozostaje,jak pisałem-mógł mieć szybkie vento a pudełkiem nie da się zapier...ać

A jak będzie chciał pozapier...ać to wie gdzie kluczyki tatusia od Vento leżą :diabełek:

slaw71 - 2014-08-25, 20:22

kowal323 napisał/a:
A jak będzie chciał pozapier...ać to wie gdzie kluczyki tatusia od Vento leżą :diabełek:

to nie do końca tak,ventka to też nie jest jakiś tam mocny potwór ale pazurki potrafi pokazać.Żeby pozapier...ać trzeba do tego dojrzeć umysłowo i emocjonalnie-adrenalinka skacze jest fajnie lecz trzeba to cały czas kontrolować i nabierać wprawy,bo ludzie bez wyobraźni już się ze Św.Piotrem przywitali.Przesiąść się z 48KM na 160KM jest różnicą i w mocy i w masie.Polówką która ma 160KM pewnie sam bym bał się jeździć,natomiast pójdźmy w drugą stronę i powiedzmy prawie 2 tonową beemką te 160KM szału nie robi.Jeśli chodzi o Polo to jestem jak najbardziej na nie z mocą,a po za tym do prędkości trzeba dojrzeć.Czas reakcji musi być szybszy i wyobraźnia,jeszcze raz wyobraźnia-mi już raz jej zabrakło ;)

Przemas - 2014-10-13, 20:46

A więc odkurzę trochę temat co do autka to w tym roku już nic się nie zmieni dojeździ do końca roku a od początku przyszłego roku autko zacznie się zmieniać i dążyć już do właściwego celu ogólnie posiadając już go 2 lata mogę śmiało powiedzieć że jestem z niego w więcej niż 100% zadowolony i nie zamienił bym go na żadnego innego :)

kowal323 - 2015-04-09, 15:51

Wszystkiego Najlepszego ! :pijacy:

Gdzie aktual i zmiany o których mówiłeś post wyżej ? :P

wojtas83 - 2015-04-09, 16:44

Stówka Przemek :fala: :fala: :fala:
Moniczka - 2015-04-09, 22:00

Przemku 100 lat i jeszcze dłużej. I oby polcia nigdy nie zawiodła oraz wszystkiego najlepszego :-D :fala: :fala:
Przemas - 2015-04-12, 00:47

Dziękuję za życzenia dawno mnie tu nie było co do aktuala trochę się zmieniło wszystko ale to w nie długim czasie wszystko ujawnię :P