Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Sprawy FORUM, WWW, Download, Gadżety klubowe - Propozycja Logo

spyro - 2006-11-29, 18:02
Temat postu: Propozycja Logo
Od razu mówię, że nie chcę zmieniać logo naszego Klubu, bo mi się podoba poza tym wszscy je mamy na autach czy koszulkach, ale co sądzicie o tym logo? Może by funkcjonowało równolegle z tym co jest... Co tym sądzicie (nie patrząc oczywiście na błędny napis...)

Gavel - 2006-11-29, 18:43

Ja jestem na nie.
Po 1 i najważniejsze to logo mi się jakoś nie podoba.
A po 2 to po co nam dwa loga? Będzie się tylko myliło tym mniej zorientowanym, a po co. Jak dla mnie jeden klub = jedno logo. Szczególnie że obecne jest wg mnie bardzo dobre.

jaca - 2006-11-29, 19:36

tak jest Gavel, popieram :dół: :dół:
Andzia - 2006-11-29, 19:38

tez uwazam ze drugie logo jest nie potrzebne :dół:
bedzie tylko jeszcze wiecej zamieszania jak cos bedziemy zamawiac, kto chce z jakim logiem

browar1 - 2006-11-29, 20:13

dlamnie terz jakos podoba sie bardziej pierwsze logo i jakos sie do niego chyba wszyscy przyzwyczailismy ale brawo za pomyst
spyro - 2006-11-29, 20:30

Ale mi się miło zrobiło... TO nasze logo robiłem samemu i to na szybko bo potrzebne było do czegoś tam już nie pamiętam dokładnie, Tą propozycję logo, którą widzicie na górze zrobili profesjonaliści w tej dziedzinie...

Bardzo mi miło, że podoba się Wam mój wytwór...

Polibo - 2006-11-29, 22:02

zgadzam się z resztą !! !! !! !!

A to podobne bardziej do golfów niż do wentylków !! !! !! !!

WOLF1955 - 2006-11-29, 22:02

JA STWIERDZAM IŻ LOGO PIERWSZE KTÓRE JEST NA KUBKACH , NALKEJKACH ,KOSZULKACH ITP. JEST NAJLEPRZE I KAZDY JUŻ SIĘ DO NIEGO PRZYZWYCZAIŁ I KAŻDY KTO ZOBACZY NASZE LOGO TO WIE ŻE JEST TO LOGO VW VENTO , ZMIANA LOGO ZROBI DUŻE ZAMIESZANIE TRZYMAJMY SIĘ JEDNEGO TEGO CO JUŻ MAMY I PO CZYM NAS ROZPOZNAJĄ NA DROGACH I INNYCH ZLOTACH , JESTEM PRZECIW :dół: :dół: :dół: :dół: :dół:
spyro - 2006-11-29, 22:50

Fajno Ventomaniacy że tak uważacie. Serce mi rośnie :-)
kovval - 2006-11-29, 23:31

po 1. no niby logo ok
po 2. zgadzam sie z przedmowcami
po 3. A co za p......ałka to robila :nerwus: To jest logo vento ...czy golfa do ciezkiej anielki. Ja w serii nie widzialem takich reflektorow! Chyba ze theority w tym palce maczal

a po 4. to jak juz o czym takim jest gadka. To przydalo by sie jakis dokument MS Word zrobic...naczy doc'a, z grafika w tle......ze VW klub polska, ze cos tam....zebysmy mogli jakies oficjalne pisma wysylac!

theority - 2006-11-29, 23:51

kovval napisał/a:
Chyba ze theority w tym palce maczal

:paluszkiem: czepiasz się mojego frontu ? :>

spyro napisał/a:
logo naszego Klubu

Spyro tak w sumie to chętnie bym zaczerpnął to logo do stronki regionalnej VW którą za niedługo będę otwierał, można użyczyć ? :mrgreen:

spyro - 2006-11-30, 00:14

theority napisał/a:
można użyczyć ?

Jak skończę z ta firmą prace to ci je dam. narazie czekam jeszcze na samo Vento w krzywych, wtedy się z nimi rozliczę za całość i będę miał na papierze własność tych grafik.

theority - 2006-11-30, 10:31

fiu fiu, to taki poważny biznes ześ robił ? :>
idgray - 2006-11-30, 11:53

a mi się to logo bardziej podoba od obecnego :-)
ale ja nie mam nic do gadania ;)

Gavel - 2006-11-30, 13:10

idgray napisał/a:
ale ja nie mam nic do gadania ;)

a dlaczego tak uważasz ??
każdy ma prawo się wypowiedzieć
nie dyskryminujemy tu nikogo
nawet dwukolorowych Ventek ;)

theority - 2006-11-30, 13:48

idgray, Tutaj tylko kovval mnie dyskryminuje za front :P
spyro - 2006-11-30, 22:39

idgray napisał/a:
ale ja nie mam nic do gadania

no właśnie tez nie rozumiem dlaczego tak uważasz, co?

idgray - 2006-12-01, 10:38

to znaczy że zmienicie logo na to nowe :P
spyro - 2006-12-01, 15:13

Cytat:
to znaczy że zmienicie logo na to nowe

nonie bardzo, skoro większość wypowiedziała się żebym tego nie robił...
Cytat:
fiu fiu, to taki poważny biznes ześ robił ?

Ano, ano :-) Już mam Vento w krzywych, jeszcze parę przeróbek i będzie gotowe :-)

theority - 2006-12-01, 18:53

że tak się zapytam: a na cio Ci to ? :>
spyro - 2006-12-02, 02:09

theority napisał/a:
a na cio Ci to ?

A zobaczysz :-) Już niedługo.

theority - 2006-12-02, 02:14

spyro napisał/a:

A zobaczysz :-) Już niedługo.

Jakbym sam siebie słyszał :P ale czekam z niecierpliwością ;)

spyro - 2006-12-02, 02:18

Ano bo wiesz Witek, ja mam zwykle milion pomysłów na minutę, gorzej z realizacją bo czasu nie ma i kasy ;-) Ale to mam nadzieję wyjdzie, ogólnie powiem CI tyle, że teraz mogę zrobić wydruk nawet w formacie kilometr na kilometr i o to właśnie mi chodziło...
theority - 2006-12-02, 14:30

Czyli projektują Ci obrazek w grafice wektorowej ;)
spyro - 2006-12-02, 15:53

Dokładnie tak... A co za tym idzie można go rozciągać w każda stronę do każdego formatu... I o to mi właśnie chodziło, a wyglądać to bedzie mniej więcej tak:

theority - 2006-12-02, 17:12

A bordowy będzie ? :P
spyro - 2006-12-02, 18:05

nie wiem jeszcze, poprostu chodziło mi o to żeby mieć taki jakby stelaż, a teraz to już wszystko zależy od pomysłu... Sam jeszcze nie wiem dokładnie jak to wykorzystam, na pewno druknę sobie w jakimś wielkim formacie i powiesze w pokoju, jako plakat, taką jak widać u góry, same czarne linie...
Oprócz teog myślę o zrobieniu z tego czegoś jeszcze, ale nie mam jeszcze dokładnego pomysłu... Można by coś pomyśleć żeby na tym zarobić jakąś kaskę dla Klubu...

A ogólnie tak jak napsiałem wyżej mam co chwilę dziesiątki nowych pomysłów, ale z realizacją jak zawsze gorzej bo wiecznie czasu nie ma...

theority - 2007-01-07, 16:54

i co tam Spyro? ruszyło się coś ? ;)
spyro - 2007-01-07, 21:16

Na razie nic niestety... Dopiero kończe bitwę z remontem Ventki (chcę mieć wszystko zapięte na ostatni guzik i wymieniam nawet wszelkie spinki plastikowe itp, a to niestety trwa), teraz mam sesje na uczelni, więc po prostu nie było kiedy się tym wreszcie zająć...
theority - 2007-01-07, 21:24

no to powodzenia :OK:
spyro - 2007-01-07, 21:44

Nie dziękuję jak to się mówi żeby nie zapeszyć...
kawalek - 2007-02-05, 15:30

witajcie

pozwolę włączyć się do dyskusji.

Jeśli chodzi o obecne logo klubu to ja raczej jestem trochę przeciwny.

Po pierwsze obecnego logo w żaden sposób nie da się wyciąć z foli samoprzylepnej na ploterze tnącym - a jest to najtańszy sposób na logo które można nakleić na samochód (blachę lub szybę) lub wykonać na kubku czy koszulce.
Po drugie jest bardzo mało czytelne i kiepsko promuje stronę www.

Jako przykład spójrzcie na logo vwgolf.pl jest bardzo charakterystyczne i każdy zapamięta adres. Inne kluby jak choćby klub volvo również mają jakie logo które można bez problemu przygotować i nakleić na samochód.

Proponuje więc zmianę logo na takie, które można bez problemu przygotować i nakleić na samochód (to jest logo jednokolorowe, bez przejść tonalnych, zdjęć i cienkich linii). Jednocześnie zobowiązuje się, że jeżeli takie logo ktoś z grupowiczów stworzy - przygotuję naklejki z foli samoprzylepnej.

OT: mam pytanie dlaczego w adresie WWW używana jest domena ORG a nie PL?

przemolas4 - 2007-02-05, 17:53

dla mnie org jest odlotowe hehehe . wszysdy maja pl , a ventki nie heheh .
a tak apropos logo ?
czy ktos sie jescze moze wypowiedziec?
spyro np?

spyro - 2007-02-05, 19:22

No więc...

Co do logo to przeciez sam je chciałem zmienić, ale po namowach wielu klubowiczów odpuściłem sobie. C by nie mówić ta Ventką, któą widzicie u góy i projekt logo kosztował mnie sporo, ale sam stwierdziłem, po rozmowach z wieloma osobami że to jednak niema sensu, nasze logo znane jest już w wielu miejscach, co do naklejek, kubków, koszulek itp to jak widac nie ma żadnego problemu, wiele z naszych autek jest już oklejone, mamy koszulki itp i jest OK.

Tak więc moim zdaniem logo zostaje takie jest (chciałem je zmienić, ale przekonaliście mnie że nie ma to sensu) - ale jeśli większość będzie chciała inaczej to nie ma sprawy, nowe jest już zaprojektowane i to przez dużą firmę graficzną i widzicie je w tym poście.

Reasumując, wiem że nie jest to szczyt perfekcji delikatnie mówiąc , ale robiłem je dosłownie w 5 minut jak było do czegoś tam potrzebne i tak zostało...

A zresztą co zrobić przy zmianie loga z ludźmi którzy już obkleili swoje autka? Tak węc jakby nie patrzeć raczej musi zostać po staremu... Czekam na Wasze opinie.

Domena org a PL?

Pierwszą domeną klubową była właśnie www.vwvento.org

Końcówka org oznacza organizację, która w końcu jesteśmy. Końcówka org odróżnia się od domeny np.com że nie jest komercyjną, tu nikt nie zarabia na tym... Dlatego tez nadal pozostaje org a w sumie mamy już trzy domeny z końcówkami: org, pl, eu.

theority - 2007-02-05, 21:04

Ja jestem w dalszym ciągu za zmianą logo na coś prostego (takie jak ostatnio rzuciłeś było dobre) :OK:
kawalek - 2007-02-05, 21:12

theority proste rozwiązania są najlepsze:) Też jestem takiego zdania jak TY.
Gavel - 2007-02-05, 22:17

A ja po raz kolejny mówię stanowcze NIE dla zmiany loga !!
To co że inni mają prostsze? Czy musimy mieć wszystko takie jak inni?
Najważniejsze że nasze logo jest oryginalne!
No i jest już długo i wiele osób po nim rozpoznaje Klub więc nie widze żadnego sensu w zmienianiu go.

theority - 2007-02-05, 22:28

Kiedyś był taki kawałek Hop Hipowy, wykonywał bodajże Zipera a tytuł: Nie bój się zmiany na lepsze :P
Dzolo - 2007-02-05, 23:15

Nic kurde nie zmieniamy !! :D

To tak jak Vw by nagle znaczek zmienił :mrgreen:

Theority nie Zipera a Wwo ;)

theority - 2007-02-05, 23:54

Dzolo napisał/a:
Theority nie Zipera a Wwo

Gibeło mi się, przez to że soundkail się podłączył pod kawałek :P
Czyli: WWO feat. Soundkail feat. Fu - Nie bój się zmiany na lepsze :D

idgray - 2007-02-06, 10:02

theority napisał/a:
Ja jestem w dalszym ciągu za zmianą logo

popieram :OK:

kawalek - 2007-02-06, 10:58

A może by tak mała ankieta na ten temat?
dariusz - 2007-04-10, 14:19

A może wcale nie jest potrzebna zmiana tylko drobny lifting.

Z nudów pozwoliłem sobie zrobić cztery propozycje loga. Umiejętności mam znikome dlatego pokazane prze zemnie loga traktować jako np. punkt odniesienia od którego lifting mógłby mieć miejsce :P

1.

Chciałem zrobić coś w stylu pierwotnego logo, ale coś chyba źle dobrałem kolorki i wyszedł taki "kuntakinte" , czyli "nie w te ni we wte".

2.

Z kolei tego typu logo nie jest skomplikowane, co jest później dużym plusem przy tworzeniu koszulek itp. ;)

3.

- bez komentarza -

4.

taki tam feler.

Jak mówiłem są to tylko propozycje. Nie muszą się podobać :P

spyro - 2007-04-10, 22:36

Fajne propozycje... ALe nadal obstaję przy pozostawieniu starego logo, może nie jest piękne ,ale każdy je dobrze zna... W końcu logo to ma już swoje lata :-)
Gavel - 2007-04-10, 22:44

spyro nie zgadzam się z Tobą - moim zdaniem obecne logo jest piękne :)
mi się bardzo podoba i moja Ventka podpisuje się pod tym logiem wszystkimi czterema nowymi kołami :]

przemolas4 - 2008-07-20, 23:08

stary temat, ale sobie pozwole je roszk odswiezyc .
nie wydaje sie wam , ze obecne logo jest troszke nie cztelne ??

spyro - 2008-07-20, 23:12

przemolas4 napisał/a:
nie wydaje sie wam , ze obecne logo jest troszkę nie czytelne ??

Które? To stare? Na maxa nieczytelne ale pisałem już wcześniej że powstało w parę chwil...

przemolas4 - 2008-07-21, 00:22

nie . te dwoje lamp z czerwonym nosem ......
WOLF1955 - 2008-07-21, 09:13

zostawmy stare logo i nie bawmy się z nowym każdy się do tego loga już przyzwyczaił znają go inni i niech tak zostanie jak jest taka jest moja rada
kawalek napisał/a:
A może by tak mała ankieta na ten temat?

popieram

spyro - 2008-07-21, 10:37

Niech ktoś zrobi jeszcze jakieś projekciki...

Kombinuję ciągle z jakimś nowym logo żeby było w corelu dzięki czemu łatwo z niego można będzie robić naklejki i inne gadżety...

krzeszak - 2008-07-21, 10:56

Dorzucę słówko od siebie, przydała by sie jakaś naklejka klubowa coby wszystkim można sie pochwalić i być rozpoznawanym na drodze ,tego mi bardzo brakuje ,to nie musi być skaplikowana jakas naklejka cos prostego co by w oko wpadała (coś na podobieństwo golf.pl albo polo.pl)proste ale bardzo rzucające sie w oko i naprawdę łatwo ich dojrzeć, nasza naklejka ala szeryf jest ładna nie powiem ale jest bardzo skomplikowana ,natomiast ta nowa (nie obraz sie spyro)ale ale wygląda jak oczy kota z czerwonym nochalem ,ale to tylko moje skromne zdanie i bron boże nie chce nikogo urozic bo na pewno sporo pracy w to wlozyl i chwalA mu za to ale nam potrzeba czegoś prostego.Pozdrawiam!
spyro - 2008-07-21, 11:24

krzeszak napisał/a:
nie obraz sie spyro

no co ty, cieszę się z konstruktywnej krytyki. O to mi właśnie chodzi żeby była dyskusja, niech ktoś zrobi jakieś dodatkowe projekty. ja tez właśnie chciałbym coś prościutkiego, tym sie kierowałem robiąc ten projekcik, ale coś nie poszło jak widać...

Zapodajcie coś, najlepiej w corelu, bo to łatwe potem do druku itp.

Paweł J. - 2008-07-21, 13:25

A ja wyskrobałem takie coś...obrysowałem swój samochodzik o takie coś mi wyszło...co o tym myślicie ??

idgray - 2008-07-21, 14:18

hehe gdzieś już takie coś widziałem :D
sebastian - 2008-07-21, 14:29

Tygrysisko, nie za skomplikowane, takie w sam raz - jak mi to się podoba
idgray - 2008-07-21, 14:58

Tygrysisko, problem w tym że ktoś to już używa :P
sebastian napisał/a:
jak mi to się podoba

dzięki :D

Paweł J. - 2008-07-21, 16:52

idgray napisał/a:
Tygrysisko, problem w tym że ktoś to już używa :P

Czyli co....nie mogę sobie swojego autka obrysować ?? A poza tym widać znaczną różnice w obrysach...

spyro - 2008-07-21, 19:36

nie chce żebyśmy mieli kopie kopii. Byłaby to kopia Fansów, a zkolei Vento-Fans zrobili kopię z logo ASO Volkswagena Idczak, który go używa od 1989 roku.
Także wymyślmy coś oryginalnego, bo xero istniejącego xera to bezsens...

krzeszak - 2008-07-21, 20:01

mi najbardziej podpasowal ten napis na bluzach klubowych jest czytelny i orginalny super sie prezentuje ,wiec logo tez pewnie wyszło by bombowo
Paweł J. - 2008-07-21, 20:26

krzeszak napisał/a:
napis na bluzach klubowych

Noooo....też dobre to jest :]

spyro - 2008-07-21, 21:45

krzeszak - 2008-07-21, 21:52

SPYRO- ta 3 propozycja porostu bomba :oklaski: :oklaski: :oklaski:
przemolas4 - 2008-07-21, 23:02

faktycznie to trzecie logo jest nie banalne .
spyro - 2008-07-21, 23:02

może ktoś zrobi coś innego? Co by było w czym wybierać...
marmarmarek - 2008-07-23, 01:20

zostawmy " oczy kota"-ale wywalmy to czerwone w srodku i bedzie spoko :)
MAPET - 2008-07-23, 10:49

spyro napisał/a:
a zkolei Vento-Fans zrobili kopię z logo ASO Volkswagena Idczak, który go używa od 1989 roku.

akurat :boks: byl to nasz pomysl i z nikogo nie sciagalem! nawet nie wiem jak to logo idczaka wyglada wiec nie pisz tak ze cos sciagnelismy! a podbnych logosow klubowych jest w necie kilka niemniej jednak nic nie mielismy za wzor wiec andrzej czasem uwazaj co piszesz bo sie to mija z prawda akurat...

tygrysisko obrysowal se swoje auto i tez nigdzie nie widzial niby tego i co tez zrobil kopie idczaka?

spyro - 2008-07-23, 10:56

MAPET, no zerknij no na logo jakie nakleja Idczak od samego początku swojej działalności na sprzedawane VW (na tylnej szybie, podkładkach pod tablice itp), jest identyko, tyle, że w środku autka jest napisane Idczak a nie vento-fans...

Co nie zmienia faktu, że jest to dobry pomysł i dobrze się z tego naklejki robi np ploterem., właśnie takie logo chce dla nas, proste a rzucające się w oczy.

MAPET - 2008-07-23, 10:56

no ale widzisz ja tego logo idczaka na oczy nie widzialem wiec twoj text ze skopiowalismy z nich jest delikatnie nie na miejscu... :pała:
idgray - 2008-07-23, 11:08

spyro, pokaż to logo jeśli możesz
spyro - 2008-07-23, 11:08

Ja CI mówię jak jest a nie wnikam co kto kiedy... Ok, przypadek w takim razie że są bardzo podobne...
Koniec OT, Mapet tu gadamy o propozycji nowego logo dla Klubu i Stowarzyszenia.

Chyba jakiś konkurs trzeba zrobić na to, pomyślę o jakiejś małej nagrodzie.
Może to da dopalacz zdolnych forumowiczom do zrobienia jakiegoś projekciku.

MAPET - 2008-07-23, 11:14

spyro napisał/a:
Koniec OT, Mapet tu gadamy o propozycji nowego logo dla Klubu i Stowarzyszenia.

no gadacie ale piszesz przy tym rzeczy ktore mowia cos o nas wiec musialem zareagowac... ze jest to nieprawda..
pzdr

spyro - 2008-07-23, 11:14

idgray napisał/a:
spyro, pokaż to logo jeśli możesz

jak dorwe jakieś autko na ulicy to zrobie fotkę.

Tyle, że tam jest obrys innego VW, nie Ventki na pewno.

spyro - 2008-07-23, 11:15

MAPET napisał/a:
no gadacie ale piszesz przy tym rzeczy ktore mowia cos o nas wiec musialem zareagowac... ze jest to nieprawda..

OK, wierzę, napisałem CI już że w takim razie to przypadek.

MAPET - 2008-07-23, 11:21

jedyne logo idczak jakei znalazlem teraz na necie to :

skor nie ma nawet na necie to nei wiem skad mielibysmy skopiowac ;)

spyro - 2008-07-23, 11:21

MAPET napisał/a:
to nei wiem skad mielibysmy skopiowac

grrrrrrr, napisałem już dwa razy że nie mówię o kopii skoro nawet go nie widzieliście!!

To nie to logo, inne ma na autkach, jak kupujesz auto w salonie, nowe, to zawsze diler nakleja na tylną szybę swoją naklejkę. Właśnie na nich odkąd pamiętam jest bardzo podobne logo.
Jak dorwę jakiś na ulicy to zrobię fotkę.

idgray - 2008-07-23, 11:28

spyro napisał/a:
Tyle, że tam jest obrys innego VW, nie Ventki na pewno.

jak innego vw to idiotyczna wypominka bo większość klubów ma takie loga vwgolf ma obrys jedynki itp. rozumiem jak by miał vento to ok ale inneg vw proszę cie :buuu:

MAPET - 2008-07-23, 11:28

ok ja juz koncze dyskusje w temacie sprawa jest juz jasna.. :faja: :tazz:
spyro - 2008-07-23, 11:33

Sorki, ale pasek sedan będzie prawie identyczny, no nie? I oto mi właśnie chodziło... Bo sam obrys auta to ma w chust firm i klubów od dawna...
Koniec OT.

spyro - 2008-07-23, 11:33

zresztą to nie żadna wypominka tylko przeczytaj dokładnie co napisałem w tym zdaniu:
wymyślmy coś oryginalnego a nie kolejne logo podobne do innych. Taki był mój CEL.

MAPET - 2008-07-23, 11:38

napisales spyro wyraznie ze skopiowalismy z idczaka ;) teraz to juz nie przeinaczaj... ;)

dla upewnienia postaram sie odszukac historei tworzenia tego logo na naszym forum ;)

spyro - 2008-07-23, 11:43

MAPET napisał/a:
teraz to juz nie przeinaczaj...

nie przeinaczam bo wiem co napisałem!

Potem napisałem Ci 2 razy że widać to przypadek, a ty ciągle swoje.

Mapet mi na prawdę wszystko jedno co i jak z Waszym logo bo mnie to nie dotyczy, cały czas Wam piszę że w moim zdaniu zależało mi na pokazaniu, że skoro mamy zmieniać logo to chciałbym aby nasze było oryginalne a nie podobne do innych. Także nie masz co się wzburzać...

MAPET - 2008-07-23, 11:48

spyro napisał/a:
nie chce zebysmy mieli kopie kopii. Byłaby to kopia Fansów, a zkolei Vento-Fans zrobili kopię z logo ASO Volkswagena Idczak...

dobra niewazne juz sie nie unos... tylko zwaz na to co piszesz... bo zdarzy ci sie gafa czasem
pzdr
i koniec w tym temacie

nie zasmeicam juz...

spyro - 2008-07-23, 11:53

MAPET napisał/a:
bo zdarzy ci sie gafa czasem

jak każdemu, ale zawsze się przyznam jak coś strzelę.
OK, mogłem nie pisać słowa KOPIA, ale nie o to mi chodziło, cały czas tłumaczę, że nie miałem na celu Ciebie obrażać tylko podkreślić że nowe logo ma być oryginalne...
Rozumiesz już?

idgray - 2008-07-23, 12:30

spyro napisał/a:
OK, mogłem nie pisać słowa KOPIA, ale nie o to mi chodziło

proponuje wzbogaci słownik bo słowo kopia ma swoje znaczenie i jeśli nie o to ci chodziło to nie wiem dlaczego to napisałeś :buuu: piszą samochód mam namyśli auto a nie rower

spyro - 2008-07-23, 21:36

Wyjaśniłem co miałem powiedzieć i temat uważam zakończony!

Napisałem KOPIA bo tak na początku myślałem (logicznie myśląc - logo z prawie 20 letnim stażem wydaje się być pierwszym), potem Mapet wytłumaczył, więc napisałem pare postów niżej że widać przypadek podobieństwa i tyle. I problemu nie widzę, ale Ty jak zwykle robisz z igły widły kolego, jak nasz poprzedni rząd, jak sobie coś przetłumaczy to gada i gada i brnie w tym do usranej śmierci.

I proszę o nie zaśmiecanie tutaj więcej. To jest temat o czym innym i nie widzę sensu dalszego pisanie w tym temacie o waszym logo bo nie tutaj na to miejsce, więc nie drąż już bo to nudne...

przemolas4 - 2008-07-24, 01:11

?? ??
blazenada.......

Paweł J. - 2008-07-25, 09:33

Jak dla mnie to trzecie co Spyro zapodał wydaje się najlepszym rozwiązeniem (chodzi mi o to co jest na bluzach klubowych)....w miarę przejrzyste a zarazem zawiera sporo danych...

A Wy co o tym myślicie ??

Bucus - 2008-07-25, 10:33

spyro, mógłbyś mi podesłać plik z tym konturem Ventki, to jak znajdę czas to coś wykombinuje.
Paweł J. - 2008-07-25, 10:40

Bucus, :oklaski: tak trzymaj....

A plik sam przecież możesz sobie ściągnąć na dysk...wystarczy otworzyć pełny rozmiar ;) no chyba że jest Ci potrzebna jakaś większa rozdzielczość... :]

spyro - 2008-07-25, 14:34

Bucus, wysłałem Ci PW
Bucus - 2008-07-27, 15:05

A może żeby nie robić radykalnych zmian to zrobić coś takiego:

Nie jest to dokończone, robione na szybko, chodzi o zarys

spyro - 2008-07-27, 15:31

Idea fajna, spróbuj to dopracować bo naprawdę fajne logo może z tego wyjść...
Bucus - 2008-07-27, 15:44

spyro, a masz może w lepszej jakości aktualne logo, bo z tego małego trochę ciężko coś zrobić
krzeszak - 2008-07-27, 15:44

a co sie stało z 3 propozycjami od spyro, ?? ? zginęły z tematu
spyro - 2008-07-27, 15:45

Bucus napisał/a:
pyro, a masz może w lepszej jakości aktualne logo, bo z tego małego trochę ciężko coś zrobić

ale tylko w tiffie, nie w corelu...
krzeszak napisał/a:
a co sie stało z 3 propozycjami od spyro, ?? ? zginęły z tematu

a są nadal:

krzeszak - 2008-07-27, 15:51

ale były jakieś 10 postów wyżej,i zginała moja wypowiedz na ten temat (czyżby cenzura) :P moje zdanie na ten temat już znacie choć z prac Bucus, może wyjść ciekawe logo wiec poczekam jeszcze z opinia.
spyro - 2008-07-27, 15:55

krzeszak napisał/a:
czyżby cenzura

no coty ja nie kasuje raczej postów, chyba żenaprawdę jest coś nie tak. U nas na forum nie ma wywalania postó, nawet jak są OT, co zresztą napewno już zauważyłeś :D Dzięki temu u nas tak luźnie i przyjemnie jest ;)

A na poważnie to Twój post nadal "wisi":

cinek82 - 2008-07-27, 16:02

Fajowski ten projekt Bucus, :oklaski: tylko faktycznie trochę dopracuj obrys Ventki, bo jak na razie to mi się kojarzy z Nissanem Sunny z '89 roku. :faja:
krzeszak - 2008-07-27, 16:02

spyro napisał/a:
Dzięki temu u nas tak luźnie i przyjemnie jest

dlatego szopko mnie sie stad nie pozbędziecie :D :D :D
a co do mojego postu to bym se dal rękę obciąć ze był już po tej całej wojnie o logo a nie w trakcie jej,i stad ta moje zaniepokojenie bo posty niezwiązane bezpośrednio z naszym logo porostu przewinąłem ...

Bucus - 2008-07-27, 16:57

spyro napisał/a:
Bucus napisał/a:
pyro, a masz może w lepszej jakości aktualne logo, bo z tego małego trochę ciężko coś zrobić

ale tylko w tiffie, nie w corelu...

Jak możesz to podeślij

Z obrazka który mam najładniejsze Vento jakie udało mi się uzyskać wygląda tak:

Pozostaje jedynie wygładzić krawędzie
Przerabiane to jest z takiej wersji jakby ktoś chciał:
http://www.fallingpixel.c.../Vento_back.jpg

I jak podobne czy nie?

cinek82 - 2008-07-27, 17:04

No linia dachu i bagaja i od razu jest lepiej.... :oklaski: :oklaski: :oklaski:
krzeszak - 2008-07-27, 17:07

no podobne ,ale mam pytanie czemu mamy je oglądać od du...strony?,nie ładniej wygadalo by od frontu?
Bucus - 2008-07-27, 17:28

krzeszak, tak robie, bo tak jest teraz

Jakby miał być przód to proszę:

Bucus - 2008-07-27, 17:45

Nie mogę edytować posta.

Na razie moje propozycje są takie:

krzeszak - 2008-07-27, 17:49

ale to logo od frontu to nie będzie takie urwane tylko coś na wzór tego od tylu,czy jak?
no fajnie to wygląda nawet,zobaczymy co reszta na to

cinek82 - 2008-07-27, 17:55

front też jest zajeb.... tylko faktycznie daj go trochę więcej :faja:
krzeszak - 2008-07-27, 18:05

a ile ma zdezak przegródek w nawiewie nie czasem 4? a na obrazku jest 6
Bucus - 2008-07-27, 18:09

Jest i cały od przodu:

krzeszak - 2008-07-27, 18:16

panowie a może zrezygnować z tego nagrobkowego obrusu ,bo naprawdę sie źle kojarzy
Bucus - 2008-07-27, 18:26

Jako że nie lubię okrągłych ani kwadratowych, bo takie są wszystkie, to może coś takiego:

cinek82 - 2008-07-27, 18:28

Nieee..... :dół: :krzyk:
Bucus - 2008-07-28, 11:19

Jeszcze wczoraj wymyśliłem takie coś:

Paweł J. - 2008-07-28, 14:49

Bucus, dobrze kombinujesz....coś się z tego zrobi...

Ale jeszcze jedno pytanie....robimy wzór naklejki na autko?? tak?? czy nowe logo klubu??
Bo jeśli to naklejka to musi być prosta i łatwo wpadająca w oczy...takze propozycje Bucusia, są dobre jak dla mnie...

przemolas4 - 2008-07-28, 15:44

gdybym mial juz cos zapodac z tych propozycji , to raczej napewno ostatnia propozycje , lub byla jeszcze taka okragla.
ja akurat mysle o naklejcee na tylna szybke...
Bucus - dobry zezbiarz z ciebie hehehehe

przemolas4 - 2008-08-04, 23:26

temat umarl ?? ??
krzeszak - 2008-08-04, 23:29

przemolas4 napisał/a:
temat umarł ?? ??

no właśnie co sie dzieje było ciekawie i sie urwało ?
może jakieś glosowanko ?,rzucić ze 3 propozycje i wybory ;) bo bez nowego logo nie bedzie naklejki a tego nie chcemy przecież :D

spyro - 2008-08-05, 08:19

no waśnie, ucichła sprawa a tu coraz więcej ludzi chce naklejek (włącznie ze mną).

Wybierzmy parę propozycji do sondy i zrobię głosowanko.

Paweł J. - 2008-08-05, 08:59

A gdyby w tej propozycji...w środku było tylko jedno autko ?? albo taki delikatny zarys pędzącego autko i opływającego je powietrza....(tak sobie majaczę)

spyro - 2008-08-05, 10:38

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

spyro - 2008-08-05, 10:39

Moim zdaniem numer 6 albo numer 10 tyle że w 10-tce bez tej uciętej w połowie Ventki.
krzeszak - 2008-08-05, 10:45

dla mnie jak już wcześniej głowę zawracałem liczy sie tylko logo numer 6
ewentualnie 10
spyro napisał/a:
bez tej uciętej w połowie Ventki.

albo 2 tylko bez obrysu tabliczki z grobowca bo sie źle kojarzy ale środeczek spoko

Bucus - 2008-08-05, 11:33

10'

10"

sebastian - 2008-08-05, 14:28

Mi się najbardziej podoba to, co Tygrysisko zapodał - linia boki auta i po dnim napis klubu - najfajniejszy pomysł i najbardziej by moim zdaniem pasował.
krzeszak - 2008-08-06, 21:41

koledzy mamy piękne bluzy ,do tego dorzuciliśmy breloki ,logo na tych gadżetach jest w pytę wiec po co kombinować i szukać jeszcze czegoś innego jak to logo aż sie prosi by go przygarnąć na stale :D :D :D i byłby piękny komplecik naklejka ,brelok i bluza a wszędzie jedno logo :] :] :] .co wy na to????
martinez2006 - 2008-08-06, 21:45

Tygrysisko napisał/a:
A gdyby w tej propozycji...w środku było tylko jedno autko ?? albo taki delikatny zarys pędzącego autko i opływającego je powietrza....(tak sobie majaczę)

[url=http://img511.images....th.jpg]Obrazek[/URL]

To mi się podoba :)

Paweł J. - 2008-08-06, 21:55

krzeszak, dobrze prawi byłoby do kompletu....

jeszcze dodam że podoba mi się nr 5 i 10 ....tylko 10 z jednym ventylkiem

można by jeszcze zrobić nowe naklejeczki...o te mi chodzi...:

tylko z inna czcionka....bardziej czytelną i bardziej wpadającą w oko....

spyro - 2008-08-06, 22:10

krzeszak, mi Twój pomysł sie podoba, jak inni sie zapatrują? Muszę tą sondę w końcu zrobić.
Paweł J. - 2008-08-06, 22:13

Tylko jakby to miała być naklejka na szybę to chyba trzeba by te czerwone napisy na białe zamienić, co ??
spyro - 2008-08-06, 22:23

Co do naklejki ożna zrobić ją dwojako:
Pełni kolorowa jak ostatnie naklejki z logo klubu, te w kształcie odznaki szeryfa :D Albo wycinane na ploterze, czyli ez tzw tła, tyle, że tu jest tyle szczegółów że ciężko będzie to poodklejać potem, szczególnie samo autko.

Paweł J. - 2008-08-06, 22:36

spyro napisał/a:
czyli ez tzw tła, tyle, że tu jest tyle szczegółów że ciężko będzie to poodklejać potem, szczególnie samo autko.

skoro tak jest to może zróbmy tak jak z poprzednimi... ??

cinek82 - 2008-08-06, 22:56

Ja tez chce tak jak krzeszak prawi ale na przeźroczystej folii i najlepiej taki rozmiarek że by na klapę do tyłu walnąć, a żonę to już jakoś przekonam żeby chociaż jednego stickera klubowego na autko przykleić. :faja:
theority - 2008-08-06, 23:48

a mnie się podoba 4 :D
marmarmarek - 2008-08-07, 02:34

theority napisał/a:
a mnie się podoba 4 :D
no to mamy podobne gusta :) mnie 4 tez najbardzien pasi jak juz wczesniej mowilem.
theority - 2008-08-07, 08:48

marmarmarek napisał/a:
no to mamy podobne gusta :)

po tej ilości procentów to nie jeden gust się spaja :P

PrusaX - 2009-05-28, 18:02

mi się podoba nr4
Lwomati - 2009-05-28, 18:20

za późno :]