| 

| 

|  | Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento
 |  |  Hyde Park - Jak karać beznadziejnych kierowców

Marta123 - 2011-03-19, 20:31
 Temat postu: Jak karać beznadziejnych kierowców
 Hejka natrafiłam w sieci na interesujący filmik :

http://www.youtube.com/wa...player_embedded
 SUPER POMYSŁ , MEGA NAKLEJKI
 aukcje : http://allegro.pl/show_us...hp?uid=20070450

I dodatkowo znalazłam portal:
 www.karnekutasy.pl

Uważam że każdy powinien uzbroić sie w komplet tych naklejek
 Fajne jest to iż naprawde można tym ukarać kierowce
 bo trudno się zdrapują

POLECAM
 Pozdrawiam
 piechu43 - 2011-03-19, 20:59

Marta123, dzięki za reklamę firmy: e-naklejki

temat jak najbardziej spoko

ps. może wasza firma pomoże nam w organizacji VI go ZLOTU VENTO
  , bo będziemy szukać sponsorów do współpracy   wojtekgtd - 2011-03-19, 23:58

Nakleili mi to ostatnio koledzy uzbrojeni w takie naklejki. Naprawdę ciężko schodzą,15 minut drapania skrobaczką i korzystania z różnych środków chemicznych. Ale się zemszczę
   pawel39106 - 2011-03-20, 00:54

Dziecinada, reklamują to na każdym forum. Jakbym zobaczył że mi to ktoś nakleja to by zębami zdzierał.
 EDI_DTR - 2011-03-20, 01:04

Naklejki bardzo przydatne na takich kierowców co np nie wiedzą co to miejsca dla aut dostawczych a tym bardziej co zajmują miejsca dla niepełnosprawnych!!!
 Więc pawel39106, w ogole się z Tobą nie zgadzam i nie powinieneś się unosić jak do nich nie należysz.
 Napewno się zaopatrze w takie naklejeczki
   Karu6 - 2011-03-20, 10:17

I już widać kto z forum nie potrafi parkować
   Ja wczoraj po deszczu skuterem jechałem to mi burak w starej bejcy pod kola wyjechał i ledwo wyhamowalem bo slisko bylo, jakbym wiedzial gdzie stoi to całą szybe bym mu zakleil.
 sebastian - 2011-03-20, 10:17

Pół biedy jak na szybę nakleją. Gorzej, jak gdzieś na masce czy drzwiach - na lakierze...
   pawel39106 - 2011-03-20, 10:54

| EDI_DTR napisał/a: |  	  | Naklejki bardzo przydatne na takich kierowców co np nie wiedzą co to miejsca dla aut dostawczych a tym bardziej co zajmują miejsca dla niepełnosprawnych!!! | 
 Na takich są inne sposoby.

| EDI_DTR napisał/a: |  	  | Napewno się zaopatrze w takie naklejeczki   | 
 Jeszcze sobie kłopotu narobisz jak komuś to nakleisz.

| Karu6 napisał/a: |  	  | już widać kto z forum nie potrafi parkować   | 
 A Ty se młody tego kutasa na czole przyklej, bo najgorsze to są właśnie takie małolaty na skuterkach i qadach, bez uprawnień i ubezpieczenia, którzy nawet nie wiedzą jak się kierunki włącza bo ich nie używają. Przez ostatni czas masę się tego nakociło.
 vwkrzysio - 2011-03-20, 10:54

| pawel39106 napisał/a: |  	  | Dziecinada, reklamują to na każdym forum. Jakbym zobaczył że mi to ktoś nakleja to by zębami zdzierał. | 
 jeżeli koś zajmuje miejsce dla osoby nie pełnosprawnej to taka naklejka mu sie należy

a zdjąć ją nie jest trudno, trzeba mieć tylko odpowiedni środek
   vwkrzysio - 2011-03-20, 10:55

pawel39106, wyluzuj troszkę
   Mlody~ - 2011-03-20, 11:05

rozwaliło mnie to. Trochę mocno, nie dotyczy wszystkich ale popieram 	  | pawel39106 napisał/a: |  	  | A Ty se młody tego kutasa na czole przyklej, bo najgorsze to są właśnie takie małolaty na skuterkach i qadach, bez uprawnień i ubezpieczenia, którzy nawet nie wiedzą jak się kierunki włącza bo ich nie używają. Przez ostatni czas masę się tego nakociło. | 

A co do tych naklejek to mam podzielone zdanie
   EDI_DTR - 2011-03-20, 11:11

Pewnie że są inne sposoby, tylko ja jako kierowca dostawca nie mam czasu aby wzywać policje i bóg wie ile na nich czekać, inna opcja to konfrontacja słowna jak taki delikwent jest przy aucie ale to na 80% jak nie lepiej prowadzi do bójki a ja nie mam zamiaru się szarpać o takie coś więc jak dostanie kilka razy taką naklejeczke i przyjdzie mu drapać z szyby to może zmądrzeje...

Poprostu już kilka razy miałem taką sytuacje gdzie taki kierowca zajął miejsce dostaw i poszedł sobie na zakupy np.
 a ja się musiałem pałować jak dostarczyć towar i przy tym nie zgarnąć mandatu.
 EDI_DTR - 2011-03-20, 11:12

Pewnie że są inne sposoby, tylko ja jako kierowca dostawca nie mam czasu aby wzywać policje i bóg wie ile na nich czekać, inna opcja to konfrontacja słowna jak taki delikwent jest przy aucie ale to na 80% jak nie lepiej prowadzi do bójki a ja nie mam zamiaru się szarpać o takie coś więc jak dostanie kilka razy taką naklejeczke i przyjdzie mu drapać z szyby to może zmądrzeje...

Po prostu już kilka razy miałem taką sytuacje gdzie taki kierowca zajął miejsce dostaw i poszedł sobie na zakupy np.
 a ja się musiałem pałować jak dostarczyć towar i przy tym nie zgarnąć mandatu.
 sebastian - 2011-03-20, 11:24

jeszcze jak niedługo małolaty wyjadą na ulicę w swoich małych gównianych samochodzikach z kategoria małolatów, mając 14 lat, będą włóczyć się po ulicach utrudniać ruch, stwarzając zagrożenie... Kto w ogóle wpadł na taki durny pomysł
   Ustawodawcy wypadałoby tego kutasa przykleić
   Skutery, ok, ale nie nie te samochodziki. To nie u nas, jeszcze za wcześnie
 Mlody~ - 2011-03-20, 11:25

No sebastian, też dobrze prawi 	  | sebastian napisał/a: |  	  | Ustawodawcy wypadałoby tego kutasa przykleić   Skutery, ok, ale nie nie te samochodziki.
 | 
    z tymi samochodzikami to będzie masakra ... Przemek - 2011-03-20, 11:27

ja ostatnio wieżdzając na osiedle patrze a tam baba postawiła auto pół na chodniku pół na drodze że cięzko było wjechać ale jak już zaparkowałem poleciałem do domu i pierwsze co to kartka marker i napis "sieroto naucz się parkować" no i pędzel na dół i kartkę za wycieraczkę.
 naklejki z kutasem dla mnie to genialne rozwiązanie . aczkolwiek naklejka ze 100 elementów będzie lepszym roziwązaniem
 sebastian - 2011-03-20, 11:37

Mnie najgorzej wkurza jedno - parkowanie przed supermarketami. Ale nie takie, że ktoś zajmie miejsce dla niepełonsprytnych czy zajmie cztery miejsca stojąc jak ciota, ale gdy stanie w taki sposób, że gdyby się dało, wjechałby prosto do sklepu. Miejsc jest od cholery do zaparkowania, ale nie - trzeba stanąć jak najbliżej, bo przecież zbyt długa droga idąc pieszo zabije.
 Karu6 - 2011-03-20, 11:55

pawel39106, ja jakoś mam ubezpiecznie, używam kierunkowskazów i nie wymuszam pierwszeństwa! Nie wrzucaj wszystkich do jednego worka. Poza tym wrzuć na luz, po co się spinasz od razu. A i karte motorowerową też mam, zdałem za pierwszym razem. Jeden z chyba 2 czy 3 na kilkanascie osób co wtedy zdawało.
 pawel39106 - 2011-03-20, 12:50

Karu6,  poprostu opisałem ogólne odczucie o użytkownikach odkurzaczy.
 Jestem wyluzowany i się nie spinam

| Karu6 napisał/a: |  	  | A i karte motorowerową też mam, zdałem za pierwszym razem. Jeden z chyba 2 czy 3 na kilkanascie osób co wtedy zdawało. | 
 Moje gratulacje

| EDI_DTR napisał/a: |  	  | Pewnie że są inne sposoby, tylko ja jako kierowca dostawca nie mam czasu aby wzywać policje i bóg wie ile na nich czekać, inna opcja to konfrontacja słowna jak taki delikwent jest przy aucie ale to na 80% jak nie lepiej prowadzi do bójki | 
 Wiem o co Ci chodzi i rozumiem.

| EDI_DTR napisał/a: |  	  | więc jak dostanie kilka razy taką naklejeczke i przyjdzie mu drapać z szyby to może zmądrzeje... 
 | 
 Myślisz że jak ktoś zobaczy że mu coś naklejasz na aucie to do bójki nie dojdzie? Ja bym zaraz takiemu lampę sprzedał. Gorsza sprawa jak ktoś w takim przypadku zadzwoni na policje, wtedy bedziesz sobie musiał na to czas zorganizować
  No ale róbta jak chceta i naklejaj co i gdzie chcesz, Twoja sprawa, mnie raczej nie nakleisz bo staram się poprawnie parkować, a jak nie ma miejsca to jadę gdzie indziej. Zawsze bedą tacy ktorzy parkują gdzie im wygodnie i naklejki tego nie zmienią. Ode mnie tyle w temacie  pozdro piechu43 - 2011-03-20, 13:07

co tu co tu

widzę się dzieje, hehehehe
   vst93 - 2011-03-20, 13:09

Około 2 tygodnie temu musiałam wyjechać ventem w pilnej sprawie. I akurat zastawił mnie przedstawiciel handlowy
  pomimo, że dookoła było mnóstwo miejsca- dałoby radę nawet sprintera wstawić w nieutrudniający sposób a gość postawił kangoo tak, że nie dałoby się quadem zmieścić. Tyle szczęścia, że w okolicy były jakieś dzieciaki co wiedziały gdzie koleś polazł, powiedziałam żeby przestawił bo nie da się wyjechać... Nalepkom jestem przeciwna, jeśli nie da się skontaktować z delikwentem lepiej włożyć kartkę za wycieraczkę
 sebastian - 2011-03-20, 15:20

Tutaj ciekawy przebieg egzaminu - Popieram faceta, który mówi, że na drodze trzeba myśleć. A niektórym go po prostu brakuje, co z resztą widać...

http://www.youtube.com/wa...feature=related
 Karu6 - 2011-03-20, 19:24

| pawel39106 napisał/a: |  	  | Jestem wyluzowany i się nie spinam | 

| pawel39106 napisał/a: |  	  | Ty se młody tego kutasa na czole przyklej, bo najgorsze to są właśnie takie małolaty na skuterkach i qadach, bez uprawnień i ubezpieczenia, którzy nawet nie wiedzą jak się kierunki włącza bo ich nie używają. Przez ostatni czas masę się tego nakociło. | 
 Fajny masz sposób na okazywanie tego, że się nie spinasz.
 Paweł J. - 2011-03-20, 19:41

Karu6, skoro masz uprawnienia i ubezpieczenie to pewnie mój imiennik Cię przeprosi za tekst:

| pawel39106 napisał/a: |  	  | Ty se młody tego kutasa na czole przyklej, bo najgorsze to są właśnie takie małolaty na skuterkach i qadach, bez uprawnień i ubezpieczenia, którzy nawet nie wiedzą jak się kierunki włącza bo ich nie używają. Przez ostatni czas masę się tego nakociło. | 

Co do tematu.....hmmmm.....może to być dobry sposób, ale co jeśli się znajdzie w nieodpowiednich rekach
    I jakiś idiota będzie to lepił na lakier w pierwszych, lepszych autach   pawel39106 - 2011-03-20, 21:47

Dokładnie, przejedyny 	  | Karu6 napisał/a: |  	  | Fajny masz sposób na okazywanie tego, że się nie spinasz. | 
   Paweł J.,  czytaj dokładnie. Uogólniłem swoje zdanie a nie napisałem wprost że on tak jeździ. A chodźbym tak zrobił to miałem do tego podstawy :
  	  | Karu6 napisał/a: |  	  | I już widać kto z forum nie potrafi parkować   | 
 Po drugie nie rób się władzą i nie nakazuj co kto ma robić i pisać
  	  | Paweł J. napisał/a: |  	  | mój imiennik Cię przeprosi za tekst: 
 | 
 Jesteś do mnie wyraźnie uprzedzony i w każdym temacie w którym się spiszemy rodzi się konflikt bo musisz dorzucić swoje 5 groszy jak powyżej, masz coś do mnie to wal na PW.
 piechu43 - 2011-03-20, 22:00

| pawel39106 napisał/a: |  	  | Jesteś do mnie wyraźnie uprzedzony i w każdym temacie w którym się spiszemy rodzi się konflikt bo musisz dorzucić swoje 5 groszy jak powyżej, masz coś do mnie to wal na PW. | 
 tylko że konflikt jest z inny forumowiczem którego obraziłeś w tym temacie, a Paweł jako moderator ma szczególne prawo do tego żeby się odezwać
       więc posłuchaj innych i wyluzuj trochę
 czarnysauber - 2011-03-20, 22:14

piechu43, Paweł J. - 2011-03-21, 07:21

| pawel39106 napisał/a: |  	  | nie nakazuj co kto ma robić i pisać | 
 Radzę i Tobie czytać ze zrozumieniem.....nie użyłem wyrazu oznaczającego nakaz tylko przypuszczenie. Poza tym zapraszam do regulaminu forum, a szczególnie do przemyslenia punktów 9, 10, 11.
 sebastian - 2011-03-21, 16:55

Koledzy, dajcie sie po razie i wrzućcie na luz. Już kolejny raz, kolejny temat, gdzie zaczyna być spięta atmosfera. Wyloozojcie
       pawel39106 - 2011-03-21, 19:01

| piechu43 napisał/a: |  	  | konflikt jest z inny forumowiczem którego obraziłeś w tym temacie | 
 Jeśli go obraziłem to tylko dlatego że zostałem do tego w pewien sposób sprowokowany, osobiście nic do Karu6,  nie mam.

| piechu43 napisał/a: |  	  | Paweł jako moderator ma szczególne prawo do tego żeby się odezwać       | 
 Według mnie moderator to nie policjant żeby rozwiązywał i ingerował w jakiekolwiek spory miedzy użytkownikami.

| Paweł J. napisał/a: |  	  | Poza tym zapraszam do regulaminu forum, a szczególnie do przemyslenia punktów 9, 10, 11. | 
 Regulamin cały czytałem i brzmi on jak w gimnazjum

| sebastian napisał/a: |  	  | Wyloozojcie       | 
 Własnie!!! Według mnie problem polega na tym że większość użytkowników każde mocniejsze słowo odbierają jako obrazę
 ![:] :]](images/smiles/kwadr.gif)  sebastian - 2011-03-27, 09:02

http://www.youtube.com/wa...player_embedded
 piechu43 - 2011-03-27, 10:38

pawel39106, szkoda słów

koniec OT
 mateusz_vento - 2012-01-26, 22:51

Na delikwentów zajmujących po 4 miejsca też jest sposób o ile sytuacja pozwoli, kiedyś szukając wolnego miejsca przejechałem cały parking z 3 razy i jedno miejsce mi się rzucało w oczy z którego później skorzystałem, było ciasno, ale może Pan następnym razem się nauczy parkować i nie będzie wsiadał jak do "anglika".

pawlunio1987 - 2012-01-26, 23:17

mateusz_vento,  a nie bales sie ze jak bedzie wyjezdzal to zahaczy ci auto
   mateusz_vento - 2012-01-27, 07:12

| pawlunio1987 napisał/a: |  	  | mateusz_vento,  a nie bales sie ze jak bedzie wyjezdzal to zahaczy ci auto   | 

Jakieś tam ryzyko zawsze jest, ale jemu chyba by bardziej było szkoda jego auta
   pawel39106 - 2012-01-27, 10:46

Jakby zahaczył to by zapłacił, jeżeli był zaparkowany nie prawidłowo, a samochód mateusz_vento, był poprawnie zaparkowany. Tylko oczywiście trzeba by go na tym przyłapać. Ale sposób dobry

|  |