Silnik: 1.8 B + G
Wiek: 37 Dołączył: 19 Mar 2011 Posty: 228 Skąd: SCZ in Warsaw
Wysłany: 2011-03-20, 12:13 Nawiew działa po wyłączonym zapłonie
Witam.:D
Szukałem i nie zanalazłem.
Mam taki problem bo dmuchawa (wiatrak) chodzi mi po wyjęciu kluczyka ze stacyjki i wycieraczki tak samo.
Nie za bardzo mi to pasi... zresztą sami wiecie.
Oprócz tego wymieniłem radio i dałem nową kostkę i radio po wyjęciu kluczyka mi nie chodzi i kasuje się zegar itp. Teraz mam 2 letnie radio Sony Xplod a wcześniej był starszy pionier bez mp3 i chodził cały czas.
Jeszcze jak mogę to po wciśnięciu ogrzewania tylnej szyby to nie grzeje się i nie widzę kontrolki żebym w ogóle włączał takie coś.
Dzięki za pomoc.
Auto mam od 3 tygodni i dopiero się za niego biorę bo był baardzo zaniedbany.
Co do radia to jest w kostce żółty i czerwony kabel. Czerwony to jest plus cały czas, żółty pojawia się tylko po przekręceniu kluczyka. Jeśli chcesz aby radio działało nawet bez kluczyka, podłącz żółty kabel pod czerwony. Ja w swoim JVC miałem już fabryczną możliwość takiego podpięcia i wyboru czy sam plus, czy plus z tym żółtym, takie specjalne końcówki. Jak tego nie ma w Twoim Sony, to po prostu złącz te dwa kable i będzie ok
Wysłany: 2011-03-20, 16:04
Jutro będę przy aucie sobie zobacze.
A wiesz może jak sprawdzić moc silnika? Patrzałem po vinie i na jednej tylko stronce mi go rozkodował a na nalepce nie mam jak zczytać. Vin: WVWZZZ1HZNW097957
W bagażniku, pod podłogą powinna znajdować się papierowa wlepka. Na niej napisane powinno być oznaczenie silnika trzy literowe. Po tym można dojść - a wystarczy, że wpiszesz tutaj, a my Ci powiemy. Oprócz bagażnika, na plastikowej obudowie rozrządu również powinna być naklejka z oznaczeniem silnika.
A to, że nawiew działa po wyłączeniu zapłonu, to winę ponosi w 90 % uszkodzona kostkastacyjki.
_________________ Zielony borowik...
Ostatnio zmieniony przez sebastian 2011-03-20, 16:29, w całości zmieniany 1 raz
Naprawić, w sensie wymienić. Jasne, można, jednak jest to dość trudne (jak dla kogo, zależy). Nie pamiętam dokładnie, ale gdzieś na forum chyba było jak się wymienia. Ja w tej sprawie, niestety, nie pomogę, bo tego nigdy nie robiłem. Ale i tak, jakby mi przyszło co do czego, to dałbym to jakimś fachowcom. Może ktoś, kto to wymieniał, wypowie się bardziej szczegółowo, co i jak.
michascz napisał/a:
W bagazniku jest nalepka na pionowej części ale nic na niej nie widać
Wysłany: 2011-03-20, 20:00
Nie no chłopaki wporzo jesteście.:D
Jutro postaram się wkleić zdjęcie naklejki albo chociaż napisać coś o niej.
Zaś ta przy rozrządzi to na jakiej wysokości będzie??
Może przneniosę problemy mojego auta na inny temat by nie zmieniać tematu pierwotnego tam mi powiecie np gdzie szukać problemu w klaksonie i inne rzeczcy.
Zaś ta przy rozrządzi to na jakiej wysokości będzie?
na samej górze, na wierzchu.
michascz napisał/a:
Może przneniosę problemy mojego auta na inny temat by nie zmieniać tematu pierwotnego tam mi powiecie np gdzie szukać problemu w klaksonie i inne rzeczcy.
Bardzo dobry pomysł, bo w przyszłości potomni będą mogli łatwiej coś znaleźć.
michascz, proponuje żebyś przed pisaniem nowych topików spróbował co nie co wyszukać najpierw. W prawym górnym rogu panelu strony masz zajebiaszczą wyszukiwarkę, tam wpisz w czym problem i coś zawsze wyszuka. Po co mają Cie zaraz mody nasze kochane ( ) ganiać za niepotrzebne zakładanie nowych tematów. Czego nie będzie to pisz, ktoś zawsze pomoże
Wysłany: 2011-03-21, 20:10
A więc koledzy nie bawiłem sie z zamkiem ani nawiewem ale mam pytanie da się to jakoś podłączyć pod coś innego by chodziło razem z czyms innym...:P
Radio zrobiłem jak wyżej i działa.:D
Dziękuję Bardzo!:D
Musiałbyś wziąć schemat elektryki, popatrzeć i próbować. Ja w tym nie pomogę, bo na elektryce się kompletnie nie znam. Ale nie radzę. lepiej to zrobić i mieć problem z głowy raz na zawsze. Dasz do jakiegoś elektryka, zapłacisz nie więcej chyba niż 50 zł i po problemie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum