Kupiłem na Allegro tylną półkę do Ventki w super stanie. Moja obecna ma paskudne dziury po głośnikach. I teraz mój problem - jak zdemontować te boczne plastiki, zachodzą na półkę i w ten sposób ją mocują. Próbowałem boczki odciągnąć z wyczuciem z różnych stron ale za nic nie puszczają.
Właśnie przeczytałem wszystkie posty na tamtym forum i niewiele mi rozjaśniły w głowie. Ktoś zdemontował półkę ciągnąc ją na siłę od dołu ale to nie jest dobry sposób, przynajmniej w moim przypadku.
Pomógł: 11 razy Wiek: 43 Dołączył: 07 Mar 2006 Posty: 1539 Skąd: Jabłonna
Wysłany: 2008-01-27, 13:21
tez to czytalem, ale to co Onimush napisal.... nie dokonca sie zgodzilo. te plastyki odciagnalem po 2h. ale potem polka i tak sie nie ruszyla ..jak zaczarowana stala. chyba trzeba wszytkie platyki z tylu po boku sciagnac
Napisałem do kolegi JACA prośbę o pomoc, a Onimush-owi zaproponowałem przyjazd na podlasie na mój koszt w celu demonstracji demontażu, bo jego opis to lipa.
[ Dodano: 2008-01-30, 20:02 ]
Już prawie, że wyjąłem tylną półkę. Pomógł mi kolega JACA, udzielając konsultacji przez telefon. Może porobię zdjęcia z instrukcją demontażu dla potomnych?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum