Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 42 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-03-30, 13:13 Oddaj 1% podatku na rzecz Hanii
Nowa strona 2
Zazwyczaj nie
mieszam sie w takie akcje, ale jako, że dotyczy to naszego Klubowicza -
Morfeusza142 postanowiłem przesłać Wam ten apel...
Przeczytajcie do
końca, bo każdy z Was oddając 1% swojego podatku może uratować to
dziecko!!!
Szanowni Państwo!
Zwracamy się do Państwa z serdeczną prośbą o finansowe wsparcie dla
naszej córeczki Hanny Kirtio.
Hania urodziła się z zespołem wad wrodzonych: rozszczep kręgosłupa,
wodogłowie, szpotawe stopy, pęcherz neurogenny, wada serca.
Jedyną metodą i jednocześnie szansą na
normalne funkcjonowanie Hani w życiu jest stała i systematyczna, codzienna
rehabilitacja oraz specjalistyczne masaże i ćwiczenia. Rehabilitacja i ćwiczenia
prowadzone przez następne miesiące zdecydują o całym jej życiu. Hania wymaga
stałej opieki oraz intensywnej, wieloetapowej rehabilitacji w specjalistycznych
ośrodkach rehabilitacyjnych oraz indywidualnej rehabilitacji w domu.
Hania była już w swoim życiu czterokrotnie hospitalizowana. Przeszła dwie
poważne operacje : wszczepienia zastawki i operację na kręgosłupie. Przed Hanią
jeszcze dwie operacje : operacja stópek oraz operacja kręgosłupa. Operacja
stópek będzie przeprowadzona w klinice w Niemczech, a koszty tej operacji
sięgają 70 tys. złotych. Dzięki tej operacji Hania będzie mogła w przyszłości
chodzić. Operacja kręgosłupa kosztuje 100 tys. złotych i jest konieczna, gdyż
garbik na pleckach uciska na płuca i serduszko powodując zagrożenie życia.
Koszty rehabilitacji i zabiegów indywidualnych sięgają około 2 tys. złotych
miesięcznie, natomiast koszt turnusu rehabilitacyjnego w specjalistycznym
ośrodku wynosi od 3 do 5 tys. złotych. Zabiegi rehabilitacyjno-usprawniające
Hani znacznie przekraczają nasze możliwości finansowe. W związku z tym zwracamy
się do Państwa z ogromną prośbą o pomoc w uzbieraniu środków finansowych na
rehabilitację, a przede wszystkim na kosztowną operację. Będziemy Państwu
niezmiernie wdzięczni za każdą, nawet najdrobniejszą wpłatę, która pomoże naszej
córeczce w wykorzystaniu szansy na powrót do zdrowia i samodzielnego życia. Może
to być 1% Państwa podatku, o którą to kwotę pomniejszycie Państwo podatek
roczny wpłacony do Urzędu Skarbowego lub 6% dochodu, o którą to kwotę można
pomniejszyć uzyskany dochód roczny.
Wpłaty można kierować na konto
Fundacja dzieciom „Zdążyć z pomocą” PKO BP XV O/ Warszawa nr konta
50 1020 1156 0000 7902 0007 7248
z dopiskiem : „darowizna na leczenie i rehabilitację KIRTIO HANNA”.
Wszystkim Darczyńcom z całego serca Dziękujemy.
Fakt, że nasza córka jest podopieczną Fundacji Dzieciom „ Program zdążyć z
pomocą „ można sprawdzić pod adresem:
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2008-03-30, 14:51
Ja z żoną jeszcze nie składaliśmy PIT-ów, postaram się zrobić to jak się należy. Jeszcze nigdy nie odpisywałem tego procenta, ale jak będę wpłacał to na dzidzię Morfeusza.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 42 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-03-30, 18:23
No ja tez jeszcze pitów nie rozliczyłem ale co roku staram się przekazać ten 1% na jakiś sensowny cel, więc z przyjemnością w tym roku przekaże go na rzecz Hani.
Wysłany: 2008-03-30, 19:56
No szkoda właśnie, że wcześneij tego apelu nie otrzymaliśmy bo wiele osób załatwia pity na początku roku co by mieć z głowy. Ja zawsze nosze do księgowej na ostatnią chwilę
ok pity są już prawie u wszystkich zdane do US i prcent przekazany na inne fundacje , ale mamy konto bankowe podane na które można wpłacić jakąś sumę pieniedzy jestem za tym aby to zrobić i pomóc dziecku jeżeli chodzi o mnie ja się deklaruję przelać na te konto odpowiednią sumę pamiętajmy każdego może dotknąć podobny los jeżeli chodzi o dziecko jestem za tym abyśmy pomogli co wy na to ? każda suma pomaga temu dziecku
Silnik: 1.6 ABU Pomógł: 18 razy Wiek: 51 Dołączył: 05 Mar 2007 Posty: 1027 Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2008-03-31, 07:35
WOLF1955 napisał/a:
ale mamy konto bankowe podane na które można wpłacić jakąś sumę pieniedzy
Dziękuję Wolf1955 i wszystkim, którzy chcą pomóc tej dziewczynce. Mała Hania jest córką mojej koleżanki i potrzebuje naszej pomocy. Trzymałem to dziecko na rękach......Nie potrafię stać i patrzeć obojetnie na taki dramat...... Liczy się każda Wasza złotówka. Po artykule w Gazecie Olsztyńskiej zgłosiła się osoba, która deklaruje zorganizowanie koncertu charytatywnego z udziałem znanych polskich zespołów. Ja ze swojej strony również wpłaciłem w tym miesiącu ładną sumkę na konto Hanii. Staram się również wyciągnąć kasę od swojego forsiastego pracodawcy. Chłopaki otwórzcie swoje serca i portfele.
_________________ Morfeusz142
Ostatnio zmieniony przez Morfeusz142 2008-03-31, 07:38, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2008-04-04, 18:45
Fundacja Dzieciom "Zdążyć z Pomocą" (ul. Łomiańska 5 Warszawa
01-685, KRS 0000037904) oraz wpisując IMIE I NAZWISKO DZIECKA w rubryce "Inne informacje, w tym ułatwiające kontakt z podatnikiem", znajdującej się bezpośrednio nad wnioskiem o przekazanie 1% podatku należnego, odpowiednio w:
poz. 135 - PIT-28, poz. 311 - PIT-36, poz. 107 -PIT-36L,
poz. 123 - PIT-37, poz. 59 - PIT-38
Trzeba w picie zaznaczyć chęć przekazania jednego procentu tam gdzie na to jest miejsce, a żeby trafiło na konto dziecka trzeba NIE ZAPOMNIEC wpisać CZYTELNIE imię i nazwisko dziecka (HANNA KIRTIO).
Wysłany: 2008-04-17, 10:49
Mój pit rozliczony, poszło 1 % na Hanię, jako że i Magdy PITa rozlicza moja księgowa to i od niej poszło. Zadzwoniłem tez do mojej siostrzyczki, która obiecała, że również da 1 % na ten cel.
Teraz organizacyjnie, bo tak naprawdę to 1% przekazujemy na rzecz tej fundacji, co zrobić żeby ta kasa od nas poszła właśnie na Hanię a nie na inne dziecko?
Silnik: 1.6 ABU Pomógł: 18 razy Wiek: 51 Dołączył: 05 Mar 2007 Posty: 1027 Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2008-04-17, 16:12
spyro napisał/a:
Teraz organizacyjnie, bo tak naprawdę to 1% przekazujemy na rzecz tej fundacji, co zrobić żeby ta kasa od nas poszła właśnie na Hanię a nie na inne dziecko?
Dziekuję Spyro, pare postów wyżej sam napisałeś jak to zrobić
spyro napisał/a:
Fundacja Dzieciom "Zdążyć z Pomocą" (ul. Łomiańska 5 Warszawa
01-685, KRS 0000037904) oraz wpisując IMIE I NAZWISKO DZIECKA w rubryce "Inne informacje, w tym ułatwiające kontakt z podatnikiem", znajdującej się bezpośrednio nad wnioskiem o przekazanie 1% podatku należnego, odpowiednio w:
poz. 135 - PIT-28, poz. 311 - PIT-36, poz. 107 -PIT-36L,
poz. 123 - PIT-37, poz. 59 - PIT-38
Silnik: 1,8T audi A6 Pomógł: 1 raz Wiek: 48 Dołączył: 17 Lut 2008 Posty: 91 Skąd: ruda slaska
Wysłany: 2008-04-19, 23:44
Ja juz sie rozliczyłem, ale nie widze przeszkód aby wpłacic kase na konto. Obiecuje w poniedziałek wpłace pieniążki. Też mam dzieci i wiem ile one znaczą dla rodziców
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum