Po sprzedazy swej nieszczesnej Vectry B odkupilem od swojego wujka vento z 93r. skladak na 97. z silnikiem 1.9TD. Wraz z kolega dodalismy mu nieco wiecej mocy. Tak jak widac Autko jazdzi na BBS RM rant 0.5''(mam nadziej ze sie dorobie 2'' na tył) oponka 195/50. Zawieszenie gwintowane FK i kilka drobnych zmian:) ktore widac na foto:)
oj zwylka seria w srodku teraz mam wszysto rozbebeszone bo asfalt bylo slychac juz pospawane ale trzeba zakonserwowac i wygluszyc jak bedzi wszystko juz na miejscu napewno fotki sie znajda;)
Ostatnio zmieniony przez Gr23s 2009-07-30, 19:46, w całości zmieniany 1 raz
turbo pompuje okolo 1.3 bara, zszorowana ida, podniesiona dawka paliwa
w przyszlosci montaz IC i turbo od golfa II 1.6TD co bije ponad 2bary;)
a z wygladu to chce zrobic sobie lapy bixenono, wiekszy rant musze kupic na tyl jakies 2'' + do tego ranty blotnikow pozaginac bo opone tnie....:/
takie lampy tylne:>mialem takie jak u ciebie. tygrys mi powiedzial co z tym zrobic bo chcialem dymiane oryginalne kupic ale kupilem spray do lamp i tasme ;]- wykrecasz lampe, oklejasz psykasz, wkrecasz i cieszysz oko:D- koszt 25zl ;]
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-08-20, 07:44
Dobra fura....
Dżwignia od zmiany biegów wymiata.....a takim sweterku nie strasznie jej żadne mrozy
Gr23s napisał/a:
spray do lamp
Heh....na poczatku nie bardzo zwracałem uwagę na lampy i musze powiedziec że się nabrałem i myślałem ze to oryginał......ale faktycznie to oryginał tylko ten pomarańczowy....muszę przyzna że są super przyciemnione idealnie to wyszło.
a nie ladniej byloby okleic je folia do przyciemniania?? bo sprayem moze nie rowno wyjsc to przyciemnienie:/
folijki nie zagniesz na magaczu:D bedzie Fuuuuu. kup sprawy, wykrec lampy, oklej i poloz obok siebie zebys widzia czy rowno naniosless farbke;) a jak zle to rozpuszczalnikiem wytrzesz;)
Dżwignia od zmiany biegów wymiata.....a takim sweterku nie strasznie jej żadne mrozy
Gr23s napisał/a:
spray do lamp
Heh....na poczatku nie bardzo zwracałem uwagę na lampy i musze powiedziec że się nabrałem i myślałem ze to oryginał......ale faktycznie to oryginał tylko ten pomarańczowy....muszę przyzna że są super przyciemnione idealnie to wyszło.
tak tygrysku lewarek mi nie zmarzieni w najwieksze mrozy:P ;] a lampki malowalem 2 razy bo za pierwszym wyszedl taki braz, a teraz jest idealnie;) no ale nie oryginal...
dzis jest czwarty dzien odnawiania komory silnika, po tym jak zaobaczylem nieporzadany kolor i peknieca na kilichach zaczela sie praca, a tak przy okazji zrobi sie upg i rozrzad. kola zębate beda odkryte i wypolerowane. dzisiaj kolega przyjezdza z migomatem i bedziemy dzialac;) komora bedzie malowana na bialo i czarno no w polysk + co nie co polerka no i trzeba myslec jak schowac wiazke...
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-10-10, 09:07
No nieźle, nieźle...widac wziąłeś sie za robotę której boi się większosc lakierników
Gr23s napisał/a:
peknieca na kilichach
A może teraz wrzucisz rozpórkę Byc może te pęknięcia to skutek twardego zawiasu i braku rozpórki a wiadomo jakie mamy drogi w naszym kraju....furka dostaje po tyłku
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum