Silnik: 1,8 75 KM
Wiek: 40 Dołączył: 12 Lut 2007 Posty: 128 Skąd: Tuchowicz ok. Łukowa
Wysłany: 2009-03-25, 11:49
w niedziele miałem jakiś taki dziwny objaw, fakt że były bardzo duże opady a ventka zrobiła ok. 100 km. ale to raczej nie powinno mieć wpływu, a konkretni zauważyłem że po wyluzowaniu biegu na gazie, obroty silnika pozostały na 3 tys. i nie chciały w żaden sposób opaść, przerzuciłem na benzyne i stało się jeszcze dziwniej, obroty silnika zaczeły skakac od 1 tys. do 2 tys. takie falowanie, zajechałem na stację pomyślałem sobie że wypne wtyczkę od czujnika temp. ku mojemu zdziwieniu na gazie zaczal normalnie chodzić i obroty znormalizowały się jednynie na benzynie zaczął się dusić także mowie wam
samochodzic odstal ze 3 godz. wpiąłem wtyczke spowrotem do czujnika i chodzi juz przez pare dni normalnie, ciekaw jestem cóż to się dzieje.... tak pomyślałem że może czujnik pada.... ??
_________________ VW Vento 1996r. 1.8 CLX
Ostatnio zmieniony przez jjaarryy 2009-03-25, 11:51, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum