Już nie jeden kozaczył z umiejscowieniem tablicy za szybą, próbował się kłócić z policjantem, i kiepsko na tym wyszedł, jak mu zaczniesz cwaniaczyć to tak ci auto przetrzepie, że jeszcze zielsko z holandii sprzed sprowadzenia znajdzie. A jak ktoś ma tablicę na dole ale tylko tą to jeszcze, ale dwie? Sam miałem za szybą i po dowodzie było przy pierwszym spotkaniu z nimi (zawrócił się jak zobaczył brak blachy na przodzie, odpuścił soczewki, wystające trochę koła ale za blachę dowód wziął) potem miałem na dole i spokój. Tak jak dratek mówił z takim podejściem to długo nie pojeździsz.
Ale dokładnie chyba napisałem że czasem tylko jeżdżę tak jak na zdjęciach, czasem z tyłu jest normalna a z przodu ta moja, wtedy ta przednia leci za szybę, a przeważnie jeżdżę tak że mam założone normalne a ta moja jest za szybą
Właśnie, zobacz ile ludu ma soczewy, a ilu z nich ma do nich spryskiwacze lamp? I jeszcze kilka innych wymagań takich jak ilość światła i inne duperele... Sam rozważałem soczewy do siebie ale odpuściłem, w dodatku jak jeżdżą jakieś kiepy co mają xenon wsadzony w klosz i rażą po oczach to aż krew zalewa... Albo jak na halogenach jeżdżą w dzień, to też jest nadużywanie świateł przeciwmgielnych i jakoś na to niebiescy leją Czy jak na pozycyjnych jeżdżą...
Ba, ja nie mam nawet naklejonej nalepki na szybie i ani straż graniczna w Hrubieszowie jak mnie w nocy kontrolowali ani policja jak mnie złapali w Kamieniu się za to nie czepili
I nadal nie mam odpowiedzi na to dlaczego za tablice "młoda para" jeszcze żadne wesele nie dostało mandatu To może sobie kupię takie tablice skoro jest to bezkarne i będę śmigał z napisem "młoda para" skoro jest to dozwolone
Ja to myślałem że jeździsz tylko z tą swoją tablicą, ale skoro tak to nie wiem jak zareagują. Na pewno z takim podejściem to tak jak tom cio napisał
Cytat:
jak mu zaczniesz cwaniaczyć to tak ci auto przetrzepie, że jeszcze zielsko z holandii sprzed sprowadzenia znajdzie.
Para młoda to para młoda. Oglądałeś kiedyś karierę Nikosia Dyzmy? "Który będzie taki odważny żeby zatrzymać karawan?" (czy jakoś tak). Wszystko zależy od policjanta i twojego podejścia. Ostatnio ja mnie zatrzymali sprawdzał wszystklo, czy hak i gaz jest wbity w dowód, czy jest trójkąt i gaśnica, gdybym szczekał to by się pewnie dopieprzył do spalonej postojówki w jednej lampie, dlatego nie ma co kozaczyć, zwłaszcza kiedy jeździ się 22 letnim autem i na prawdę na siłę to jest się do czego przyczepić. Co zrobisz twoja sprawa. Nie mój dowód nie moje auto nie moje punkty i nie moja kasa.
Film oglądałem ale ja nie jeżdżę tak jak oni tym karawanem
Co do młodej pary, czyli jak sobie kupię takie tablice i naczepiam baloników do lusterek to mogę jeździć? Super A trąbienie w zabudowanym? Wesela trąbią czasem jak przez miasto jadą... Na awaryjnych czasem jadą...
Mówisz młoda para to młoda para, tak samo mogę powiedzieć o swojej
Zresztą hrubek18 świadkiem że przeważnie jeżdżę na normalnych a ta moja jest za szybą
Poza tym na tych blaszkach to i tak jak na razie jest spokój bo policjanci to olewają... Ja chciałem sobie zamówić tablice z niebieskim paskiem i PL na nich a numery by się zaczynały na HPD To by była jazda Wtedy na pewno by mnie zczesali, choćby z ciekawości
Co do młodej pary, czyli jak sobie kupię takie tablice i naczepiam baloników do lusterek to mogę jeździć? Super
Haha dobry pomysł Tylko gorzej jak bedziesz tak jechał przez miasto z jakimś pasażerem a nie pasażerka
Co do tablicy tez niedawno wertowałem ten temat i co do tablicy za szyba moga się doczepic bo z tego co wyczytałem przepis mówi aby tablica była w widocznym miejscu "na" pojeździe. A za szyba jest juz "w" pojeździe. I mogliby sie doczepić że za szyba nie jest tak dobrze widoczna i nie zawsze ja widac jak np jarzy słonko czy cos
Pozatym jesli masz np gładki zderzak czyli bez wytłoczonego miejsca na tablice to tablica może być powyżej czy ponizej tylko niewiem jak jest z zakładaniem jej bardziej krawedzi samochodu :/
_________________ "Diesel kopci, Diesel czadzi, Diesel nigdy Cie nie zdradzi"
Silnik: 1.8 GLX Pomógł: 29 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Kwi 2012 Posty: 2825 Skąd: Zielona Gora
Wysłany: 2014-07-22, 16:37
Pany ta dyskusja zmierza w zla strone, Ja mam tablice poniżej tylko dlatego ze mam zderzak US, wcześniej jezdzilem bez ,nie zatrzymali mnie ale sam zalozylem dla swietego spokoju, kasa nie sram, bo jak bym sral to mialbym to gdzies
Haha dobry pomysł Tylko gorzej jak bedziesz tak jechał przez miasto z jakimś pasażerem a nie pasażerka
Zwykle jeżdżę sam, czasem z pasażerką
Tomaszex napisał/a:
Co do tablicy tez niedawno wertowałem ten temat i co do tablicy za szyba moga się doczepic bo z tego co wyczytałem przepis mówi aby tablica była w widocznym miejscu "na" pojeździe. A za szyba jest juz "w" pojeździe. I mogliby sie doczepić że za szyba nie jest tak dobrze widoczna i nie zawsze ja widac jak np jarzy słonko czy cos
To się wsadzi za prawą wycieraczkę Wtedy będzie już "na" pojeździe a nie w środku
Tomaszex napisał/a:
niewiem jak jest z zakładaniem jej bardziej krawedzi samochodu :/
W alfach są miejsca z boku, w tico też kiedyś widziałem że była lekko z boku
dratek, daj sobie z nim spokój Widocznie już taki jest... Co zrobisz? Nic nie zrobisz... haha A na złom go oddam jak wrócę z Sosnowca
vwjanekvento napisał/a:
Pany ta dyskusja zmierza w zla strone
Właśnie... Na poprzedniej stronie był tołkowany ten temat... Czepcie się czegoś innego Wasze rozważania na temat tablicy mi się podobają
vwjanekvento napisał/a:
Ja mam tablice poniżej tylko dlatego ze mam zderzak US
U Ciebie akurat mi się podoba... Sam nie wiem czemu
PS. Przyszła paczuszka od Gavla z forumowymi gadżetami
Podziękowanko
Ostatnio zmieniony przez muchomorek165 2014-07-26, 13:50, w całości zmieniany 1 raz
Panowie , zaraz będzie sie wodę pilo na zlocie a wy tu kłótnie. Bo pozamykam tematy . Spokoj a nie jak takich dwoch co sie wykreca jak mają sie spotkać razem i wymyślają jak wszystko ustalone Bo przyjadę i flaszkę będziecie musiel postawić !
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2014-07-23, 20:08
speedy333 napisał/a:
Myślałem że ktoś jak się porywa na VR6 to go stać na utrzymanie a nie że będzie gazolinę wąchał
Speedy, prawda jest smutna, ale niestety dobry gaz do vr-y przewyższa wartość 90% aut z tego forum, więc uważam, że wyskakiwanie tu z tematem finansowym jest co najmniej niestosowne. Koszt 6 wtryskiwaczy do V-ki to 1200zł, a Ty swoje vento za 1400zł kupiłeś, więc wiesz.....wyluzuj.....
Co do blach....niedawno czytałem jakiś tam kodeks i jak byk jest tam napisane, że kierujący autem ma zapewnić jego identyfikacje w postaci blach i naklejki, a blachy mają być czytelne, w miejscu przewidzianym przez producenta auta.
Co do blach....niedawno czytałem jakiś tam kodeks i jak byk jest tam napisane, że kierujący autem ma zapewnić jego identyfikacje w postaci blach i naklejki, a blachy mają być czytelne, w miejscu przewidzianym przez producenta auta.
Temat rzeka, tak samo upchanie tablicy USA w blendę. Ni groma tego nie zrobisz tak by to spasowało a jednocześnie było legalne ..
Dobra koniec tego ! Posty lecą do kosza bo jakiś poziom obowiązuje, a obrażanie policjantów i siebie nawzajem to głupota. Policjant to tez pracownik, różni ludzie sie trafiają, nie oogolniajmy. I lepiej zmiencie temat. Jak czegoś nie wiem , nie próbowałem to sie nie udzielam, lub pytam. Każdy ma auto na które go stać i robi co z nim chce ! (czasem ruda robi co chce (rdza dla jasnosci))
Pewnie o rudej102 xD. Rudego z imprezy nigdy nie wygonisz. Co do gazu to mówią szczerze też bym włożył do vra choć nie powiem, jeśli bym zarabiał z 4k to wtedy po chu...., kto bogatemu zabroni no ale niestety benzyna jak na razie nie stanieje, a płace do góry nie idą także mówiąc szczerze dziwię się ludziom, który jeżdzą dieslem co pali 8 po mieście. Poza tym benzyna jest odpadkiem więc powina być tańsza od ropy którą trzeba wydobywać Tak może uda mi się przmycić pytanie żeby nie było że nie na temat. Misice na blache w zderzaku zaspawać czy zaszpachlować? (chce dać niżej)
mówiąc szczerze dziwię się ludziom, który jeżdzą dieslem co pali 8 po mieście. Poza tym benzyna jest odpadkiem więc powina być tańsza od ropy którą trzeba wydobywać
8 po mieście to paliła A6 C5 w 2.5 TDI Mój po mieście pali niecałe 7 l/100km, w trasie tako 5 - 5,5 l/100km. 8l to on w zimie wciągał... A znacie mój styl jazdy
A kwestii ekologii nie poruszajmy... Bynajmniej nie tutaj Naprawdę nie chcesz poznać mojego zdania na temat ekologii diesla vs. benzyny vs. LPG
muchomorek165, nie musiałeś tu zamiatać... Gdyby coś było nie tak do dałbym znać Ale jakby Ci się nudziło to popraw jeszcze ten BŁOND
dratek, nie potrzebne te uwagi. Ukarać to powinno sie trzy osoby po równo . Koniec tematu. Speedy z ruda walcz Każdy mam w swoim Vento jakieś mankamenty, mniejsze , większe, zawsze sie cos znajdzie. Powoli do celu
dratek, ale ja właśnie takich szukałem, przeczytaj dokładnie aktual, wszystko jest bardzo szczegółowo opisane
A temat widzę że został już odśmiecony, był mały zgrzyt ale stwierdziłem że nie warto ciągnąć tego dalej, poniżać się do poziomu prowokującego użytkownika i starałem się zgasić tą głupią sytuację, kilka PW i sprawa załatwiona
Podziękowanko dla Hormona i muchomorka165 za fatygę
muchomorek165, właśnie o to chodzi, powoli do przodu Ale co ja poradzę że kolejka do blacharza długa jak stąd do tamtąd
muchomorek165 napisał/a:
Speedy z ruda walcz
Eee... Ona mi w sumie nic nie zrobiła... Ale skoro tak ładnie prosisz
Nie no żart Coś jej nie widu nie słychu ostatnio... Przepadła gdzieś
Kolejny aktual Jak zawsze długi i ze sporą ilością zdjęć, jest co przeczytać i pooglądać, jak za długie - nikogo nie zmuszam
Więc tak, w poniedzielnik przyszło wielkie pudło od kolegi MAŃKA, dzięki wielkie jeszcze raz
A w tym pudle były andżeliki (angel eyes), które zastąpiły moje ori Hella pociągnięte jasną folią Ze zmiany jestem bardzo zadowolony, myślałem że jednak ori lampy świecą najlepiej - jednak nie... Przynajmniej moje Wiadomo, swoje lata mają, w dodatku folia, no doopy nie urywały, na aniołkach w nocy było wielkie WOW Więc jednak zostaną, w dodatku wyciągnąłem zwykłe żarówy i wsadziłem LED-y (wywaliłem 42zł , po 3,50zł za LED-a a w jednej lampie jest ich 6, po 3 na każdy ring, ale się opłacało - zaraz obejrzycie), a na krótkie światła wpadły żarówy H7 "super biel", te za 8 zeta z carefoura Takie same tylko że H4 miałem w Hellenkach ale te jakieś takie... Lepsiejsze
W paczuszce przylazł jeszcze średni hokej w Ventowski zderzak, poszukiwany od dawna... W końcu jest Nie... Nie chciałem szerokiego, średni mi się bardziej podoba
W dodatku MANIEK dorzucił krótkie blendy, nie są jeszcze założone, kupię trytytki to założe, już tyle blend zgubiłem że teraz je przypnę i będą się trzymać Gratis przyszły jeszcze kierunki w zderzak, kiedyś może się przydadzą Był jeszcze jakiś kawałek czarnego "czegoś", trochę kabli, jakiś plastik, przekaźnik 53 i... coś tam jeszcze, nie pamiętam
Dzisiaj zrobiliśmy z Hrubkiem małą sesyjkę po zmroku, myśleliśmy że nic nie wyjdzie po padało
Ale przestało i przed zmrokiem nacykaliśmy fotek Już nie robione telefonem tylko cyfróweczką więc nawet w nocy jako tako widać
Więc tak się prezentują moje
Nawet koteł przyszedł pooglądać
A tutaj już sesyjka z Hrubkiem (tak, wiem, wygląda jak jednooki bandyta, chwilę przed sesją zjarała mu się postojówka haha)
I nasze pakiety US (wiecie jaki był problem żeby zgrać awaryjne w obu autach )
Zrobiliśmy też zdjęcia kierowców naszych maszyn... A jaaak...
Pomijając fakt, że Hrubek nie mógł się napatrzeć na andżeliki...
...co doskonale rozumiem, sam nie mogę się nimi nacieszyć
Stwierdził, że baaardzo mu się podobają
A potem - zabraliśmy się za wymianę postojówki w Hrubka myśliwcu Skąd mieliśmy żarówkę? Z mojego podświetlenia rejestracji
Montaż, radocha, i patrzyliśmy się jak szpaki w... (podziwialiśmy różnicę postojówek)
I taka tradycyjna fotencja z moimi blaszkami
Oprócz tego słuchaliśmy sobie prawie że na full "Ruda tańczy jak szalona, krzyczy, piszczy, to jest ona"
Nie miało to powiązania z użytkowniczką, po prostu taka klimatyczna nutka dla blacharki naszych Ventek
PS. Zdjęć jest ponad 30 więc proszę o cierpliwość jeśli się długo wczytują
Speedy zastrzeleni cie za to zdjęcie :p wiesz które . zdjęcia ładne wyszły jak będziesz do mnie jechał w sobotę to wrzuc je na jaklas kartę albo pena. To sobie zgram
Fajnie się teraz autko prezentuje Nie do poznania.. Blachę ogarniesz i nie będzie się do czego przyczepić Ogólnie mam słabość na punkcie
A teraz zdjęcia za dnia poproszę !
Mi zawsze się angele podobały i to była kwestia czasu jakbym je wyrwał w dobrej cenie i upchał do Venta Lubię tak jechać wieczorkiem kiedy światła nie są jeszcze potrzebne i włączyć same pozycje żeby dobrze było widać ringi Ludziska sie paczom... Nie powiem że nie
A na blachę jest zapisany na początek września, tylko że... 13.09 mam wesele i potrzebny mi samochód, więc albo oddam wcześniej żeby zrobili, albo po weselu, albo niech mi zrobią progi przed weselem a na nadkola i podłogę pojadę po weselu, akurat tak wyszło że terminy się skumulowały -.-
Zdjęcia za dnia będą może koło soboty jak cuś
Budda, kiedyś się napalałem na szeroką bo wąska jest... za wąska i prawie że jej nie widać, ale znowu szeroka jest jak dla mnie za szeroka, miałbym za nisko przód względem reszty auta i po prostu by mi się nie podobało... A jak zobaczyłem że jest jeszcze średnia i jak ona wygląda to powiedziałem że ten kawałek plastiku będzie w moim zderzaku I jest... Co bardzo mi się podoba
W dodatku wąską może mieć każdy, szeroką do Venta ciężko dostać a z golfa nie ma tego "spasowania", natomiast średnia jest wg. mnie naładniejsza i nie wiem czy tylko ja mam takie wrażenie po polowaniu na nią - ale jest ją ciężej dostać niż szeroką
A co do lamp to są różne zdania, jedni mówią że są wieśniackie, głupie.... Drudzy za nimi przepadają Mi się podobają, zawsze chciałem takie mieć i wreszcie mam Więc jeśli się komuś spodobają to super, jeśli nie to ok - każdy ma swoje zdanie i swój gust
Ostatnio zmieniony przez speedy3333 2014-08-15, 12:17, w całości zmieniany 1 raz
Oj Hrubek... Tyle razy tłumaczyłem... Nie oddam ich narazie bo mogą się przydać przy przeglądzie - to raz, a dwa że jak mnie zatrzymają i czepią się aniołków to na miejscu zmieniam na ori Hella i baja bongo Poza tym kiedyś mogą się przydać do soczewek albo jak aniołki zdechną to zawsze mam co założyć... Także trochę się jeszcze pokusisz
Zresztą mówiłeś że chcesz mieć podwójną soczewę, te in pro... Więc po kiego Ci moje Helleny?
Ostatnio zmieniony przez speedy3333 2014-08-15, 23:38, w całości zmieniany 1 raz
Ajajaj ostatnio cały czas agel eyes'y chodzą mi po głowie i teraz dokładnie widzę jak się prezenczą w ventylu Bardzo mi sie to podoba, może dlatego że mało kiedy takie widzę bo króluje smoked lub soczewka a angel eyes robią świetna robotę jesli chodzi o wygląd
Pochwalam mocowanie blend na trytytkach Sam mam tak samocowane tzn przerabiałem długie blendy na krótkie, może zakładanie i zaciskanie samych trytytek nie jest najwygodniejsze ale przynajmniej masz spokojną głowę:D
_________________ "Diesel kopci, Diesel czadzi, Diesel nigdy Cie nie zdradzi"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum