Mały up, autko przeszło bez problemu przegląd, z usterek tyle co to tylni lewy hamulec o 50 % słabszy .. Z racji tego, że teraz przez Wakacje będę codziennie do pracy dojeżdżał ok 20 km w jedną mańkę, zrobiłem pare drobnostek które wymagały poprawy co by auto mnie w wakacje nie zawiodło m.in: wymieniony czujnik wentylatora oraz termostat and filtr paliwa. Ciężko gadzine zagrzać (w garażu) by ujrzeć prace wentylatora ale w końcu się udało i wszystko hula jak należy. Po wakacjach plan wymiany kompletu amorków + pompy wspomagania bo już na wykończeniu oraz parę poszczególnych drobnostek. Bez zdjęć bo nawet nie ma czego pokazywać, odnośnie modów myślę, że coś ruszy w wakacje bądź po.
Ja swojego nawet nie próbuje grzać w garażu bo predzej bym się zaczadził niż dygnęłaby wskazówka temperatury Ten typ tak ma, kolega tez ma 1Z i na zime jak ja karton na chłodnice i ogień
A amorki myslisz seria czy coś fajniejszego?
_________________ "Diesel kopci, Diesel czadzi, Diesel nigdy Cie nie zdradzi"
Ja swojego nawet nie próbuje grzać w garażu bo predzej bym się zaczadził niż dygnęłaby wskazówka temperatury Ten typ tak ma, kolega tez ma 1Z i na zime jak ja karton na chłodnice i ogień
A amorki myslisz seria czy coś fajniejszego?
Chodził chyba z 15 min i zero reakcji, to go dociążyłem włączając wszystko co możliwe (awaryjne, światła, radio itd..) to dopiero wentylator się załączył, krótko pochodził ale widok piękny
A amorki Seria, choć gdyby deczko zszedł w dół bym się nie obraził Mają być wytrzymałe, często gęsto Ventylem coś przewożę więc nie chce by po załadowaniu przykładowo 100 kg ventyl ciągnął dupę za sobą..
Jakie to fajne uczycie jak zamiast wpinać i wypinać transmiter wkładasz pendriva w usb i jest spokój Tylko ten róż jakoś mnie nie przekonuje
Dokładnie ! Na dodatek taki posklejany transmiter, końcówka ledwo co się trzymała, przeważnie za każdym wyjęciem wypadała, cały taśma obklejony.. Masakra.. a teraz wygoda po całości Nie wiem czy zauważyłeś, na jednym zdjęciu nocą jest róż, a za dnia pomarańcz, opcja zmiennej kolorystyki daje radę
Na alledrogo taki pendrive z kingstona 8GB 30 zł z wysyłką. USB na kabelku niby dobry pomysł, tylko kolejny wiszący kabel :/ No chyba żeby go jakos pociągnąć do schowka to juz predzej, ale chyba prościej i tanie kupić takiego pendriva
Są przecież radia z USB z tyłu do którego połącza się przedłużkę.
Z Wojtasem w zeszłym roku montowaliśmy USB w schowku, trzeba było zrobić tylko dziurkę na gniazdo, tyle że jego radio miało port USB fabrycznie z tyłu z przedłużką.
Według mnie nie ma to sensu gdy radio ma przedni port. Gra nie warta świeczki taki pendrive załatwi sprawę.
Nastąpiła konieczna wymiana alternatora. Akumulator już padał a to wszystko za sprawą walniętej rolki i regulatora napięcia w poprzednim altku, części powymieniam i dalej będzie do użytku
Panowie choć do wypłaty jeszcze uhuhu zaczynam się zastanawiać nad jakimś kołem.
Zgadnijcie jakim.. No bo na czym innym jeżdżą chłopaki w bordo ? M.in. :
Taaak, mam zamiar kontynuować naszą bordowską tradycję powstała na tym forum jeśli nic innego nie wpadnie mi w oko
A piszę o tym, bo może doradzicie mi coś innego, coś co by temu ciapkowi przypasowało.. Jak ktoś ma jakiś komplecik na sprzedaż to podsyłać fotki na PW, może akurat coś mi wpadnie w oko Fotka na wzór, bo po wymianie amortyzatorów którą planuje z wersji GT delikatnie się obniży, gdyż aktualnie stare są już wymęczone, przez co stoi krzywo a nawet dziób ma delikatnie wyżej od zwykłej CL'ki ..
Ostatnio zmieniony przez kowal323 2014-07-07, 16:41, w całości zmieniany 1 raz
Nie ma sensu inwestowac w 15''... 16 to minimum ... chcesz? bierz... jezdze na nich 1,5 miesiaca.. robilem je od nowa.. byly w tragicznym stanie... sa proste... ze srubami i dystansami wyszly mnie ok 1400zł ...
A tak kupie jakies 17 bo juz wydaja mi sie male...
Co do wzoru - OKLEPANY ale jakos podoba mi sie tylko w kolorze bialym + poler..
Z tylu mam 9j z opona 205/45
Przod 7,5j opona 165/50
17" z checia bym jakies przygarnal bo nie moge dziada zglebic bardziej niz na foto bo polos haczy o lape silnika... a na 17 bedzie mogl tak stac jak teraz i bedzie lepiej ladniej
Jezeli masz zamiar inwestowac w kolo.. a bedziesz jezdzil na serii to nie widze sensu bo koza + kola wyglada tragicznie
Ostatnio zmieniony przez Młodyy 2014-07-08, 00:06, w całości zmieniany 1 raz
Mogłeś już dać zdjęcie mojego jak na gwincie jest a nie na takiej kozie hehe
Jak się przesiadasz ze stalówek na alu to i 14" będzie dobrze wyglądało, a do Vento najrozsądniejszą wielkością felg jest dobra szesnastka
oj kowal, mój też leży i po mieście sie da elegancko poruszać
Ciesze się, wpadnij do mnie, ciekawe jaki będziesz wygadany próbując wjechać za Mój dom, o pracy nie wspomnę.. Owszem, fajnie wygląda ale w praktyce u mnie nie ma szans. Temat poruszany w temacie slava. Gleba + prędkość ( Moja prędkość i styl jazdy, jak ktoś lubi jeździć 5 km/h jego wybór) nie idzie w parze, a, że jestem człowiekiem o słabej cierpliwości nie wyobrażam sobie poruszania się w taki sposób.
Młodyy napisał/a:
koza + kola wyglada tragicznie
Idąc Twoim tokiem myślenia, koza na stali wygląda lepiej ?
pawel66600 napisał/a:
Mogłeś już dać zdjęcie mojego jak na gwincie jest a nie na takiej kozie hehe
Specjalnie wstawiłem, gdyż sam śmigam kozą więc jest idealne porównanie
Ostatnio zmieniony przez kowal323 2014-07-08, 15:49, w całości zmieniany 2 razy
Koledzy pisząc o glebie + kołach mieli na myśli, że nie zglebione auto z dużymi kołami i niskim profilem słabo wygląda. Jeśli nie idziesz w glebę, to według mnie większa felga z naleśnikiem zamiast opony będzie słabo wyglądać. Najlepszym rozwiązaniem wtedy są 15" i opona 195/50 lub 195/55. I jest kompromis
ja ma 15 z oponami 205/50 na standardowym zawiasie i juz na tych oponach nie ma komfortu jazdy :/ autostrada to super sie prowadzi ale miasto i koleiny masakra poprostu sam sie prowadzi a co dopiero na 16 lub 17 smiem twierdzic ze o komforcie to juz nie ma mowy, dlatego tom cio, dobrze prawi
Silnik: 1.8 GLX Pomógł: 29 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Kwi 2012 Posty: 2825 Skąd: Zielona Gora
Wysłany: 2014-07-08, 20:54
Sa plusy i minusy niejeden probowal mnie gonic noi niestety ale na serii i malym kole z balonem na zakrecie zostawal 20 metrow w tyle, moje vento jak przyklejone i nic, wiadomo jak droga tragedia to nie pojedziesz
zgadzam sie z Toba vwjanekvento, na ladnej drodze jest kosmos potwierdzam ladnie trzyma nawet na seryjnym zawiasie ostatnio scigalem sie po miescie z bejca 3 litry trochce odchodzila wiadomo ale nie tak strasznie ale najgorsze to ze jak przy 150 wpadlem w koleiny to dwupasmowka byla moja i tylko modlilem sie zeby barierki nie byly moje a gsciu w bejce hehehhe byl po lewej ja po prawej troche bylem z przodu bo na jego pasie auto bylo i musial zwolnic wiec bylem przez chwile pierwszy i jak wpadlem w te koleiny to moment bejca spasowala hehehhehe:D
kowal323 myślisz ze duże kolo i gleba wyklucza predkosc? Oczywiście na bruku czy jakims klepisku nie ma mowy ale na normalnej drodze to idzie pocisnac
Czyli stwierdzam że u mnie nie ma normalnych dróg Mam r14 i profil 70 i tak tłucze miejscami że masakra a co dopiero przy duzym kole Zastanawiając sie nad rozmiarem koła i obniżeniem samochodu powinno się brać pod uwagę okiliczne drogi no i swoją cieprliwość bo ileż można hamować prawie do zera i znowu się rozpędzać i hamowac i znowu
Koledzy pisząc o glebie + kołach mieli na myśli, że nie zglebione auto z dużymi kołami i niskim profilem słabo wygląda. Jeśli nie idziesz w glebę, to według mnie większa felga z naleśnikiem zamiast opony będzie słabo wyglądać. Najlepszym rozwiązaniem wtedy są 15" i opona 195/50 lub 195/55. I jest kompromis
Takiej odpowiedzi potrzebowałem No więc postanowione, szukamy 15
vwjanekvento napisał/a:
ale na normalnej drodze to idzie pocisnac
Logiczne, bo co miałoby przeszkadzać w normalnej eksploatacji skoro dziur nie ma i droga gładka
vwjanekvento napisał/a:
wiadomo jak droga tragedia to nie pojedziesz
A no właśnie. Venciak to Moje oczko w głowię, chciałbym, żeby jak najlepiej wyglądało itd. daje mu odpocząć po trasie itd. ogólnie dbam, i robię innej maści pierdoły no ale też nie może mnie ograniczać. Od początku mówiłem sobie, w Swoim aucie będę robił wszystko oprócz gleby :/ Służy mi do różnej maści celów, i po prostu gdy można to ładnie jeździ i wygląda, ale gdy trzeba to staje się czołgiem Mały przykład w ciągu Wakacji czyli Moja droga do pracy, droga którą codziennie śmiga stado ciężarówek z naczepami (Pracuje w terminalu załadowczym gaziu i węgla), w sumie to ciężko nazwać drogą, to taki tor, od kół zrobiły się rowy, a pod autem wybrzuszenie i mimo, że na serii to mało brakuje, żebym szurał czym tam się da Ciekawe który z Was by się odważył przejechać kawałek po takiej drodze Dlatego namawianie mnie na glebę albo wpajanie mi jak to auto brzydko wygląda na kozie itd. zostawcie sobie bo to nie przejdzie, Ja proszę tylko o doradzenie jakiegoś koła gdyż rzygam już widokiem stalówek.. Z góry dzięki.
Tomaszex napisał/a:
Zastanawiając sie nad rozmiarem koła i obniżeniem samochodu powinno się brać pod uwagę okiliczne drogi no i swoją cieprliwość bo ileż można hamować prawie do zera i znowu się rozpędzać i hamowac i znowu
Jedyny co rozumie
hotdriver napisał/a:
ja ma 15 z oponami 205/50 na standardowym zawiasie i juz na tych oponach nie ma komfortu jazdy :/ autostrada to super sie prowadzi ale miasto i koleiny masakra poprostu sam sie prowadzi a co dopiero na 16 lub 17 smiem twierdzic ze o komforcie to juz nie ma mowy, dlatego tom cio, dobrze prawi
Dzięki, bo w świecie opon to Ja nie kumaty jestem :/
Ostatnio zmieniony przez kowal323 2014-07-08, 21:27, w całości zmieniany 3 razy
No hotdriver, dobrze mówi, szersze oponki i koleiny = cała droga Twoja Dlatego najlepszym wyjściem jest właśnie 195/55 myślę, ładnie wypełnia nadkole i dobrze się komponuje z całością, nie buja już jak na balonie, a i nie trzeba się aż tak martwić o felgi i dziury bo mięsa do jazdy jest. Jakbyś trochę poczekał (z dwa trzy tygodnie?) to mógłbym ci podeslać fotki jak Venciak stoi na takim felunku i serii zawiasie bo kumpel ma taki zestaw ale akurat u blacharza stoi Także masz majster opinie i myśl teraz już tylko jaki wzór brać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum