Silnik: ABS Pomógł: 5 razy Wiek: 49 Dołączył: 19 Lis 2006 Posty: 315 Skąd: internet
Wysłany: 2010-05-26, 10:13
Hormon napisał/a:
Od jakiś dwóch tygodni testuje Larka 43.2 i jest całkiem dobra nawigacja. Wada jaką znalazłem to krótko trzymająca bateria.
Większość nawigacji testowałem firmy Goclever seria 50... Spisują się jak dla mnie rewelacyjnie, bateria trzyma nawet do 5h, łatwo można odblokować, nie gubią sygnału, są dość szybkie.
Z tym sirfstar IV to wybiegłem w przyszłość, bo z tego co wiem to w Polsce nie ma żadna nawigacja tego modułu, chyba że jakieś smartphone.
no tak testujesz ale masz orginalne mapy jakie dostales z nawigacja a jak odblokujesz i wgrasz am to lapie zawieche .
Panowie poco placic kupe kasy jak mozna miec nawi za 300 zl i zasowa az milo .
a po drugie to musi miec nawigacja win ce5 i procesor minimum Częstotliwość [MHz] 400
Silnik: 1,9 diesel Pomógł: 41 razy Wiek: 42 Dołączył: 27 Mar 2009 Posty: 3076 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2010-05-26, 10:26
gucio napisał/a:
Hormon napisał/a:
Od jakiś dwóch tygodni testuje Larka 43.2 i jest całkiem dobra nawigacja. Wada jaką znalazłem to krótko trzymająca bateria.
Większość nawigacji testowałem firmy Goclever seria 50... Spisują się jak dla mnie rewelacyjnie, bateria trzyma nawet do 5h, łatwo można odblokować, nie gubią sygnału, są dość szybkie.
Z tym sirfstar IV to wybiegłem w przyszłość, bo z tego co wiem to w Polsce nie ma żadna nawigacja tego modułu, chyba że jakieś smartphone.
no tak testujesz ale masz orginalne mapy jakie dostales z nawigacja a jak odblokujesz i wgrasz am to lapie zawieche .
a po drugie to musi miec nawigacja win ce5 i procesor minimum Częstotliwość [MHz] 400
Używam tylko i wyłącznie AM, zwiech nie złapałem. Goclovera z ekranem 5" można kupić za 300zł, więc nie wiem o co chodzi ?
Silnik: ABS Pomógł: 5 razy Wiek: 49 Dołączył: 19 Lis 2006 Posty: 315 Skąd: internet
Wysłany: 2010-05-26, 10:40
Hormon napisał/a:
gucio napisał/a:
Hormon napisał/a:
Używam tylko i wyłącznie AM, zwiech nie złapałem. Goclovera z ekranem 5" można kupić za 300zł, więc nie wiem o co chodzi ?
Ja nic nie mam do MIO. Ale nie weszli jeszcze w nowe technologie.
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2010-05-28, 13:12
Ja mam (chyba już tu wcześniej pisałem) Lark 50.1 (czy jakoś tak). Ori mapa to była Mapa Map. Kupiłem kartę 4GB i wgrałem Automapa 5,cośtam cośtam......
Hula jak ta lala Tylko jedyny feler to taki, że wbudowany akumulatorek nie trzyma zbyt długo..... ale pieszo z nią nie chodzę tylko w autku pyk pod zapalniczkę i jadę. A jak znam drogę to żona sobie ogląda czasem jakiś film w WMV (przez głośniki z od radia bo transmiter jest wbudowany). Jak ktoś nie potrzebuje navi do łażenia pieszo to polecam
Teraz niedługo będę brał telefon na firmę w Play to jeszcze będę miał navi w Nokii E52 także pieszo też się nie zgubię, tym bardziej, że nokia teraz daje i aktualizuje mapy za free
Panowie a czy warto wziąć takie cus za ta kaskę Mio Moov 500 :
http://www.allegro.pl/sho...a%3E.%3C%2Fi%3E
czy to będzie po odblokowaniu ktore zapewnia sprzedawca będzie bezproblemowo działało...wydaje mi się ze lepsze rozwiązanie w porównaniu z MIO 200
aaa i czy do tego potrzebny jest rysik
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Wysłany: 2010-06-07, 22:48
krzeszak napisał/a:
Panowie a czy warto wziąć takie cus za ta kaskę Mio Moov 500 :
http://www.allegro.pl/sho...a%3E.%3C%2Fi%3E
czy to będzie po odblokowaniu ktore zapewnia sprzedawca będzie bezproblemowo działało...wydaje mi się ze lepsze rozwiązanie w porównaniu z MIO 200
aaa i czy do tego potrzebny jest rysik
gucio, - a jaka mapkę polecasz do tego kompletu
co to znaczy ,, nakładka odblokowująca umożliwiająca uruchomienie AutoMapy, iGo i innych'' czy to znaczy ze jest MiO odblokowane
Ostatnio zmieniony przez krzeszak 2010-06-07, 23:19, w całości zmieniany 1 raz
jedyna właściwa - AutoMapa A na poważnie testowałem wszystkie dostępne mapy do gpsów i moim subiektywnym oczywiście zdaniem AutoMapa jest najdokładniejsza i najlepiej zrobiona.
Panowie a o co chodzi z tym:,,Gniazdo karty pamięci SD/MMC (kompatybilny z SDHC)"
czyli ze obsługuje wszystkie karty SD ,SDHC I MMC
jaka do tego najlepiej wybrać kartę SD czy inna i jakiej pojemności 2 czy 4GB
To pewnie znaczy, ze wsadzisz SD, MMC oraz SDHC z adapterem (SDHC jest ze 2,5x mniejsza od SD)
Karta 4gb styknie, 2gb jest za mala na cala Europe w przypadku AM
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Faktycznie masz racje;) Aczkolwiek z reguly spytakane sa micro sd(hc)
Tak czy siak nawet micro z adapterem wejdzie pod slot sd. Posiadam w telefonie sdhc klasy 2 wiec akurat nie wykorzystuje tej predkosci bo karta jest dosc wolna ;P
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
krzeszak, czyli wcisniesz tam wszystko. Zwykla SD, SDHC (jak SD tylko ze szybszy transfer danych), Mmc, microsd (z adapterem) i microsdhc (z adapterem)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum