Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2008-01-16, 19:40
jaca napisał/a:
Tak Gavel, twojej czy mojej ventki żadne media nie dostrzegą musimy sie z tym pogodzić
Oj my biedni
Dobrze że za jakiś czas się spotkamy to będziemy mogli wspólnie utopić nasze "smutki"
Nie mam pojęcia Mapet po co wyrażasz opinię o mojej Ventce w tym temacie no ale skoro zacząłeś to nie pozostaje mi nic tylko wtrącić swoje 3 grosze.
MAPET napisał/a:
poczekamy ktorego eventylka pierwszego doceni jaka prasa czy cos
Ja się na "salony" nie pcham i w żadnym wyścigu do prasy z nikim nie startuję.
A jeśli np. Idgray chce "być w prasie" to ja nie mam nic przeciwko i szczerze mu życzę dobrego artykułu.
MAPET napisał/a:
czy boisz sie krytyki
Jakbym się bał to bym po ciemku w domu siedział z workiem na głowie
Idgray napisał/a:
MAPET napisał/a:
a dawales do oceny sowje auto na innych forach czy tylko tutaj ?
natknąłem się na jego auto na forum vw pomorze
nie będę cytował co pisali niech się Gavel, wypowie
Zgadza się. Była m.in. na pomorzu. Jak można było się spodziewać na forum kultu gleby zostałem totalnie zj...ny za jej brak. Ale nie ma to nic wspólnego z Ventką Idgraya więc nie widzę żadnego powodu ciągnięcia dalej tego tematu w tym miejscu.
Pomógł: 11 razy Wiek: 43 Dołączył: 07 Mar 2006 Posty: 1539 Skąd: Jabłonna
Wysłany: 2008-01-16, 20:03
idgray napisał/a:
ktoś widzi jakąś różnicę ?
...zona nowe kozaki kupila
hehe a tak na serio... dawno nie ogladalem zmian.... ale na moje oko... byc moze to juz dawniej bylo....no rejestracje to juz dawniej miales ala USA, ale teraz masz polska ala USA. Kierunki z przodu...cos ZKW...tylko ze jedne sa biale a drugie ciemne...czy to zludzenie ? tam sa halogeny....?? nie wydaje mi sie.... bo to wygkada jak 2x kierunek, ale moze sie myle. a jak nic z tych rzeczy co wymienilem ...to ja sie
a co do felg... ... mi tez sie bbs'y srednio widza, ale trzeba przyznac idgray'owi ze udalo mu sie je tu wpasowac i auto wygada lala.
a co do kolesiostwa i czasopism...jedno i drugie to dokladnie to samo. ile to razy mozna obejrzec w pisemku rzecha i bezguscie. az sie kupowac tego nie chce. ale redaktorzy pieja z zachwytu ze hej. tyle
aaa... i na zdjeciach przyuwazylem w reflektorach jakies takie czarne trojkaciki po bokach. to tez zludzenie? czy efekt zamierzony ?
Pomógł: 11 razy Wiek: 43 Dołączył: 07 Mar 2006 Posty: 1539 Skąd: Jabłonna
Wysłany: 2008-01-16, 20:42
MAPET napisał/a:
cos dawno chyba nei widziales seryjnych lamp od vento hehe
no fakt
a kolesiosto i czasopisemka:
kolesiostwo nie trzeba tlumaczyc
czasopisemka - swiatek tuningowy - mow co mowia guru - nie wychylaj sie - kolesiostwo. taki maly rebusik. oczywiscie nie chce generalizowac, ale czasami da sie cos takiego wyczuc. w jednym reportarzu pisza.... nie ma skory w srodku, ale to nie najwazniejsze.... a zaraz na nastepnej stronie.... auto bez skury to jak dziadek bez wasow. moze troche przejaskrawilem, bo nie pamietam konkretnego tekstu, ale chyba wiesz co mam na mysli.
a jakie czasopisemka i przyklady... GT, Auto tuning Swiat, VW Trends (tez), Auto Tuning... tego typu czytuje. Przykladow konkretnych nie pamietam. Ale np. podobalo mi sie jak pokazali gdzies Malucha rata, polskiego pochodzenia. cos z niczego - to jest cos albo trabanta, zrobionego na culta- super. az sie milo oglada. generalnie lubie ogladac polskie furki, ale zeby w nich bylo 'cos' wyrozniajacego z tlumu, a nie kolejny golf z 'kultowymi' swiatlami lexusami. koniec OT
Silnik: z przodu Pomógł: 4 razy Wiek: 45 Dołączył: 04 Sie 2006 Posty: 1419 Skąd: Goleniów
Wysłany: 2008-06-30, 10:10
MAPET napisał/a:
id nie drocz sie
oki
z większych zmian to gwint KW:
pozwolił na obniżenie auta z przodu o około 90 mm i z tyłu o 70 mm
i nowe koło w tym sezonie czyli BBS RS 16 na 7 cali z oponą 195/40 przód i 195/45 tył (tył będzie zmieniony bo balona nie mogę przeboleć )
felgi po kompletnej renowacji rotory pomalowane ranty wypolerowane a śrubki w złoty chrom
tu już felgi na aucie i zabawa z gwintem:
mała sesja:
i ostatni zmiany jak na razie czyli szerszy rancik z tyłu:
nie dużo bo 0,5 cala ale jest całkiem inaczej wyprofilowany i robi robotę niestety opony na tyle jeszcze nie zmieniony i jak narazie balony ale niedługo się to zmieni
Silnik: 1.9 Td 55Kw Pomógł: 4 razy Wiek: 37 Dołączył: 27 Mar 2008 Posty: 809 Skąd: Litwa, Wilno
Wysłany: 2008-06-30, 10:17
laleczka!!! super piekne autko
_________________ 1st. auto IZ Combi 1.5 benzyna white 85r. - Dead
2nd. Opel Ascona 1.6i GLS silver sedan 87r. - Almost Dead
NOW!!! VW Vento 1,9TD AAZ GL Blue Metalic FOREVER!
Silnik: z przodu Pomógł: 4 razy Wiek: 45 Dołączył: 04 Sie 2006 Posty: 1419 Skąd: Goleniów
Wysłany: 2008-06-30, 10:30
spyro napisał/a:
Autko spox, ale te bbsy jeszcze gorsze od tych poprzednich... Zawiało latami 80-tymi patrząc na te fele...
80-tymi raczej nie a 90-tymi czyli z czasów produkcji vento, koła są stylowe i pasują jak najbardziej do vento
spyro napisał/a:
No i po kit ci licznik z milami? Miało być cool za pewne ale z deczka nie praktycznie.
jak wiadomo mało rzeczy w moim aucie jest praktyczne ale licznik ma też skale w kilometrach pochodzi z amerykańskiej wersji i dlatego jest w milach poza tym jest z MFA i był mi potrzebny by dokończyć cały montaż MFA. Jego unikalność polega jeszcze na tym że ma kontrolkę paliwa i oryginalnie srebrne tarcze
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-06-30, 10:32
idgray napisał/a:
jak wiadomo mało rzeczy w moim aucie jest praktyczne ale licznik ma też skale w kilometrach pochodzi z amerykańskiej wersji i dlatego jest w milach poza tym jest z MFA i był mi potrzebny by dokończyć cały montaż
to mnie nie przekon8uje, można poszukać z europejskiej wersji,.
idgray napisał/a:
Jego unikalność polega jeszcze na tym że ma kontrolkę paliwa
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-06-30, 10:37
MAPET napisał/a:
nie czaisz tego typu stylizacji spyro? bo nie rozumiem...
czaje od początku tyle strasznie to upierdliwe mieć liczników milach, wiem, bo mieliśmy kiedyś amerykańską furkę, jak byłem szczylem jeszcze i wiem, ze strasznie to denerwujące było szukać prędkości w km.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum