Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-09-20, 19:43
No bo niebieski kolorek to niestety jest niedozwolony i policja może od razu capnąc dowód rejestracyjny auta. A tak wogóle to czy neony są legalne w Polsce? W sensie, czy można podświetlać autko...
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-09-21, 10:43
Cytat:
neony to straszny festyn
zależy jakie i gdzie, bo np delikatne podświetlenie wnętrza auta, tak jak miał Przemolas wygląda naprawddę fajnie, a podświetlenie całego podwozia niezbyt mi się podoba...
Pomógł: 11 razy Wiek: 43 Dołączył: 07 Mar 2006 Posty: 1539 Skąd: Jabłonna
Wysłany: 2006-10-24, 19:37
1.ja tez bylem sceptycznie dosyc nastawiony, ale ..... popatzrylem na to co ma przemolas i jaca.....i musze powiedziec ze sie zapalilem. oczywiscie wszystko w granicach rozsadku, zeby sobie choineczki nie zrobic #
2.oczywiscie wszytko na guziczek jeden i on/off kiedy sie podoba
3. zdjecia z reala....sa w mojej fotorelacji ze zlotu w krzeczowie na stronie glownej
no i bardzo sie cieslopaki , ze ktos moje poty docenil.
powiem wam ze tez bylem sceptyczny.
wplyw chwili.
i naprawde nie zaluje.
teraz indiglo mi sie marzy, ale sa tacy co juz maja i mimo to ze naprawde mi sie podoba, bede mial cos innego.
wyobrascie sobie ze wsiadacie za kolka i w miejcu zegarow jest czarne pole.
a po wlaczeniu swiatel dopiero widac wskazowki,zegary,ogolnie caly licznik.
jak myslicie?
juz mam wszystko obcykane.tylko troszke kaski wpadnie i sie do roboty zabieram.
niestety folia luminescencyjna jest za droga wiec i indiglo nici ale bedzie super. mam nadzieje.
Wysłany: 2006-10-24, 23:17
przemolas4 napisał/a:
wyobrascie sobie ze wsiadacie za kolka i w miejcu zegarow jest czarne pole.
a po wlaczeniu swiatel dopiero widac wskazowki,zegary,ogolnie caly licznik.
jak myslicie?
Bardzo dobry pomysł.
Indiglo już spowszedniały, ja jak skończe boje z blacha i resztą rzeczy wywalam całe zegary i kupię zwykłe, standardowe i zacznę coś od nowa...
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2006-10-24, 23:47
Mi też już przeszła faza na idiglo. Inne plany chodzą mi po głowie
Mam nadzieje że w długie zimowe wieczory uda mi się coś zmajstrować i w następnym sezonie też będę się miał czym pochwalić
Pomógł: 11 razy Wiek: 43 Dołączył: 07 Mar 2006 Posty: 1539 Skąd: Jabłonna
Wysłany: 2006-11-14, 23:58
Towarzysze Obywatele.
Pozwole sobie powrocic do tematu, jako ze bardziej sie zaangazowalem i wkoncu chce sobie disco zorganizowac w srodku auta I tak, polukalem troche na allegro i towaru jest zatrzesienie. Az ma sie bol glowy i nie wiadomo co dobre a co zle. Kazdy mowi ze jego NAJ, a innych to BEE. Z tego co sie doczytalem to sa nastepujace rodzaje : diody, diody LED, neony, neony zelowe, listwy, tuby ledowe, katody. I badz tu madry i powiedz ktora jest ta the best. Oto pare linkow do aukcji:
Co chce zrobic: Chce srodek podwietlic i bagazniczek. nie chce punktowych diod pojedynczych. chce swiecacy odcinek. ale nie taki zeby cale auto wygladalo jakby halogen odpalil w srodku i wzywal Batmana. Wszytko podlaczyc pod przelacznik kolyskowy on/off i pod zapalniczke. Co sadzicie. ktora z opcji jest godna polecenia, a ktora zdecydowanie do bani. a moze macie jakies inne lepsze?
Silnik: 1,8 ABS 90 K Pomógł: 4 razy Wiek: 47 Dołączył: 06 Maj 2007 Posty: 334 Skąd: Skarzysko Kamienna
Wysłany: 2007-09-06, 12:29
Hello.A ja mam tak w autku,moze byc?
[ Dodano: 2007-09-06, 12:35 ]
kovval napisał/a:
Towarzysze Obywatele.
Pozwole sobie powrocic do tematu, jako ze bardziej sie zaangazowalem i wkoncu chce sobie disco zorganizowac w srodku auta I tak, polukalem troche na allegro i towaru jest zatrzesienie. Az ma sie bol glowy i nie wiadomo co dobre a co zle. Kazdy mowi ze jego NAJ, a innych to BEE. Z tego co sie doczytalem to sa nastepujace rodzaje : diody, diody LED, neony, neony zelowe, listwy, tuby ledowe, katody. I badz tu madry i powiedz ktora jest ta the best. Oto pare linkow do aukcji:
Co chce zrobic: Chce srodek podwietlic i bagazniczek. nie chce punktowych diod pojedynczych. chce swiecacy odcinek. ale nie taki zeby cale auto wygladalo jakby halogen odpalil w srodku i wzywal Batmana. Wszytko podlaczyc pod przelacznik kolyskowy on/off i pod zapalniczke. Co sadzicie. ktora z opcji jest godna polecenia, a ktora zdecydowanie do bani. a moze macie jakies inne lepsze?
Dla mnie zdecydowanie najlepsze sa swietlowki do tuningu komputera 2 sztuki z inwerterem za jedyne 30 zl super jasnosc i kolorki.Napiecie zasilania 12v
_________________ Na początku był chaos potem ktoś stworzył VENTO...
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2007-09-06, 12:37
CichyEska przyjedź na zlocik to oblukamy na żywo
Jak kilku nas "neonowców" stanie obok siebie i zaświeci to choinka będzie lepsza niż na Boże Narodzenie
Silnik: 1,8 ABS 90 K Pomógł: 4 razy Wiek: 47 Dołączył: 06 Maj 2007 Posty: 334 Skąd: Skarzysko Kamienna
Wysłany: 2007-09-06, 12:40
Szczerze powiem ze dawno tu nie zagladalem ale bede czesciej,a co do zlotu hmmm moze ,zalezy czy praca pozwoli, ale bardzo chetnie popatrzylbym na inne ventylki.....
_________________ Na początku był chaos potem ktoś stworzył VENTO...
Wysłany: 2007-09-06, 12:52
Kiedy ten zlot i jak tam dojechac?Po za tym mam maske do pomalowania i nie bardzo wiem czy warto go z zewnatrz pokazac.Spotkanie z psem bylo....eeeh te kundle...
[ Dodano: 2007-09-06, 12:54 ]
ok juz mam info na temat zlotu.Hmmm jest szansa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum