Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-05-14, 13:29
Ja zazwyczaj jak już nikt na forum nie pisze a jest środek nocy zaczynam przeglądać Allegro w poszukiwaniu jakiś ciekawych i iedrogich rzeczy, już wiele rzeczy tak kupiłem, przez zabicie nudy:-)
Silnik: 1.8 90KM Pomógł: 10 razy Wiek: 48 Dołączył: 09 Mar 2006 Posty: 1226 Skąd: SZAMOTULY
Wysłany: 2006-05-14, 14:50
no dzieki teraz mam jasnosc z tym kurnikiem na zabicie czasu to nawet moze byc ciekawe ale ja podobnie jak spyro raczej siedze na allegro ,mobilu i ebeyu tak wiec raczej nie bede korzystal ale nastepnym razem jak ktos wspomni o kurniku to bede wiedzial co z czym jesc dzieki i pozdrawiam
_________________ ŻYCIE BEZ SILNIKÓW SPALINOWYCH BYŁO BY NUDNE! I NIE TYLKO
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-05-22, 11:22
Wracając do tematu właśnie zainstalowałem sobie zamiast Outlook Express, którym do tej pory odbierałem emaile Mozille Thunderbird, jest zajeb... i przy instalacji przeniósł mi automatycznie wszystko z outlooka włącznie z folderami maili i ustawieniami...
POLECAM!
Tzn jakie okienko? Też mam T-Birda i wadą którą ja zauważyłem jest brak możliwości funkcjonalnego tworzenia szablonów - papeterii do maila.
Szczególnie wnerwia mnie to gdy potrzebuję wysłać jakiś papier służbowy stowarzyszenia w którym działam i wszystko się rozłazi. Outlook sprawy szablonów ma rozwiązane swietnie
Tak czy siak polecam T-Birda w szczegolnosci za to że przenosi ustawienia i ściągniętą pocztę z innych programów pocztowych.
Można dokoptować do niego różne dodatki - np. kalendarz i będzie funkcjonował praktycznie jak Outlook 2003
_________________ Stowarzyszenie Eksploracyjno-Historyczne "Grupa Łódź" www.lodz-eksploracja.org
Wysłany: 2006-05-24, 22:23
W Outlook Express po wciśnięciu przycisku odbierz pocztę (czy jakoś tak) pojawia się takie okienko (w załączniku tego postu). Ponieważ mam ustawionych parę kont jest to bardzo wygodne, widzę ile już poczty odebrał, ile mega odbiera itp, a w T-Birdzie nie ma tego i bardzo mnie to irytuje...
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2006-05-24, 22:59
Kurcze a gdzie Outlook Express podaje w tym okienku ile mega odebrał? Z tym się jeszcze nie spotkałem
Też mam kilka kont więc używam OE i nie narzekam na niego ale głównie ze względu na spamy posiłkuje się dodatkowymi programami. Z tych nalepszych przeze mnie testowanych miałem Spamihilatora (świetnie działał tylko pewnego razu nie wiadomo dlaczego zaczął blokować wysyłanie wszelakich maili i musieliśmy się rozstać), a od kilku miesięcy używam Milo Spam Killer - ładnie działa sobie w tle i zanim odpale Outlooka pokazuje ile mam maili i jakiej wielkości - duży plus
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2006-05-24, 23:14
Ale jaja!! Dzięki!
Zawsze miałem przesuniętą tą środkową kolumnę ZADANIA tak że tylko widziałem nazwy kont i nigdy nie wpadłem na to żeby ją przesunąć i zobaczyć czy tam nie ma czegoś jeszcze
Człowiek uczy się całe życie..
Wysłany: 2006-05-24, 23:32
Cieszę się, że mogłem pomóc, taka bzdurka, ale przydatna, szczególnie przy większych mailach... Ostatnio kumepel wysłał mi plik graficzny w Corelu, miał on drobne 270 MB pojemności, ja się rano obudziłem, oczywiście pierwsze co zorbiłem to do kompa i sprawdzam pocztę, włączyłęm outlooka, wyszedłęm z psem, zjadłem śniadanie a tu nadal poczta się ściąga... w sumie to cgdzies do południa się ściągało...
Wysłany: 2006-05-26, 12:42
Ja mam maila bez ograniczeń w ilości przesyłąnych danych ani w rozmiarze, także mogę do bólu... Firma, w któej jest aktualnienasza stonka Klubowa oraz moja prywatna to firma DOSKOMP. Duża firma internetowa, znana w centralnej Polsce z wielu projektów, m.in. stron LOTTO i wielu wielu innych. Współpracowałem z nimi dłuższy czas, tam nauczyłem się robić stronki WWW i tam potem je tworzyłem na różnych zleceniach. Na początku starczało mi 50 mb na strone i maila, ale potem miałem coraz większe potrzeby no i ta się dogadałem, że aktualnienie mam żadnych ograniczeń w rozmiarze, tyle, że nie mogę umieszczać żadnych dużych plików do ściąganie ze stronki, bo to im bardzo zapychało łącza...
Silnik: ABA Pomógł: 21 razy Wiek: 47 Dołączył: 07 Mar 2006 Posty: 505 Skąd: Nowogard
Wysłany: 2006-05-28, 20:02
Też mam poczte bez zadnych ograniczeń , Jest to dość wygodne ale czasami lubi zaskoczyć jak jakiś kumpel właduje ci film na meila i wtedy takie 700MB trzeba troszke sciągać . Na szczęscie mam szybkie łącze internetowe i nie mam problemu z transferkiem Transferek dochodzi mi do 600 Kb/s . ja mam Microsoft Ofice Outlook jak dla moich potrzeb wystarczający
Silnik: ABA Pomógł: 21 razy Wiek: 47 Dołączył: 07 Mar 2006 Posty: 505 Skąd: Nowogard
Wysłany: 2006-05-29, 03:33
No to witaj w klubie szczęsciaży bo własnie odbieram GRE waży 1,75GB i jeszcze troche to potrwa :? spać mi sie chce .
A u mnie ciągle leje deszcz :cry:
Silnik: 1.8 ABS 66kW Pomógł: 10 razy Wiek: 38 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 1375 Skąd: Leszno
Wysłany: 2006-05-29, 12:34
chlopaki... byscie mieli taka radiowke jak ja, to byscie dopiero widzieli! transfer na umowie 124, a jest w porywach 15... no i oczywiscie jak w sasiedniej wiosce nie ma pradu to ja internetu ie mam ...
_________________ VW jest bogiem, predkość nałogiem, życie zabawą jazda podstawą
Wysłany: 2006-05-30, 01:33
A pamiętam jak zaczynałem moją przygodę z internetem na klasycznym modemie. kosztował jak pamiętam kupę kasy i miał zawrotną prędkość: 14.400
Przesiedziałem wiele nocy póki nie przyszedł pierwszy rachunek za telefon opiewający na kwotę w wysokości pensji mojej Matuli
Potem już musiałem się ograniczać, pamiętam pierwsze stałe łącze 128 kb/s, myślałem, że się posikam z radości jak je założyłem. Fajnie, że z roku na rok internet jest tańszy w Polsce. Teraz płacę 79 zł miesięcznie i mam symetrycznie 750 kb/s. A kiedyś to było marzenie...
Silnik: 1.8 ABS 66kW Pomógł: 10 razy Wiek: 38 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 1375 Skąd: Leszno
Wysłany: 2006-05-30, 02:18
jak siedze teraz sam noca ( pewnie nie calkiem sam, ale nie ma takiego natezenia na tej mojej radiowce, to mam nawet i 200 kb/s-ale to ytlko noca niestety )
_________________ VW jest bogiem, predkość nałogiem, życie zabawą jazda podstawą
Wysłany: 2006-05-30, 10:37
Ja mam necik z kabłowki i musze przyznać, że do tej pory uważam ją za rewelacyjną, żadkie awarie i cały czas jest max moc łącza, no chyba że wykorzystamw miesiącu 25 GB danych wtedy transfer spada do 33,200 i wtedy to porażka...
Wysłany: 2006-05-30, 10:50
Ja też długo na modemie jechałem. Oj jakie to było wyczekiwanie codziennie do 18 bo po tej godzinie impulsy naliczali jakoś wolniej Niestety godzinka siedzenia w necie dziennie wychodzila ok 50 zł miesięcznie więc w końcu doczekałem się na założenie stałego. Ciągne też z kablówki tyle że z predkością 256 ale nie narzekam.
Ale najważniejsze że nie mam żadnych ograniczeń więc nawet pod koniec miesiąca transfer się nie zmienia
Wysłany: 2006-11-06, 12:31
No to odświeżam stary temat. Właśnie ściągnąłem najnowszą wersję Mozilla Firefox. Jest po prostu rewelacyjny, można personalizowac jej wygląd a co najlepsze poprawia błędy ortograficzne itp. Dokładnie jak w Wordzie podkreśla na czerwono to co źle napisaliśmy. Po prostu rewelka!
Wysłany: 2006-11-06, 20:32
To już wersja stabilna, nie BETA, dopiero co wydana:
2006-10-25
Większa użyteczność, bezpieczeństwo i możliwości dostosowania do własnych upodobań sprawiają, że Firefox 2 jest czymś, co powinien mieć każdy użytkownik Sieci
MOUNTAIN VIEW, KALIFORNIA (USA) – 24 października 2006 - Mozilla wydała dzisiaj program Firefox® 2, najważniejszą z dotychczasowych aktualizacji tej popularnej i uznanej przeglądarki WWW open source. Firefoksa rozwija międzynarodowa społeczność ludzi, pracujących razem pod parasolem Mozilla Foundation, organizacji pożytku publicznego nie nastawionej na zysk, której misją jest uczynienie z Internetu lepszego miejsca dla wszystkich.
W ciągu ostatnich niecałych dwóch lat dziesiątki milionów ludzi na całym świecie odkryły wygodniejszy, szybszy i bezpieczniejszy sposób na korzystanie z Sieci, jaki oferuje Firefox. Wydany w ponad 35 językach, Firefox 2 dostępny jest w ojczystych wersjach językowych dla większej ilości ludzi, niż jakakolwiek inna przeglądarka.
Firefox 2 jest dostępny w wersjach dla systemów Windows, Mac i Linux, całkowicie za darmo ze strony www.mozilla-europe.org/pl/.
„Firefox 2 oferuje najlepszy z dostępnych dziś sposobów korzystania z Sieci” – powiedziała Mitchell Baker, prezes Mozilli. „Ulepszenia wprowadzone przez Mozillę - w łatwości korzystania, wydajności i bezpieczeństwie w Firefoksie 2 odzwierciedlają nasze niezmienne i nieustanne starania, by wyjść naprzeciw oczekiwaniom użytkowników Sieci na całym świecie”.
Co nowego w Firefoksie 2
Wygodniejszy interfejs użytkownika, większe bezpieczeństwo i szersze możliwości dostosowania przeglądarki do własnych upodobań sprawiają, że przeglądanie Sieci staje się bogatsze, przyjemniejsze i bardziej produktywne. Po prostu: lepsze dla wszystkich.
Przeglądanie w kartach. Firefox spopularyzował przeglądanie w kartach, pozwalając na wyświetlanie wielu witryn w jednym okne przeglądarki, zwiększając wydajność dzięki lepszej organizacji środowiska. W Firefoksie 2 przeglądanie w kartach zostało jeszcze bardziej ulepszone: dodaliśmy przyciski zamykania na każdej karcie, usprawniliśmy zarządzanie większą ilością kart i wprowadziliśmy system przywracania sesji, dzięki któremu po uruchomieniu przeglądarki można automatycznie powrócić do uprzednio otwartych stron.
Sprawdzanie pisowni. Współczesne witryny WWW są coraz bardziej złożone; pojawiają się bogate aplikacje internetowe, takie jak procesory tekstu, arkusze kalkulacyjne i narzędzia do publikacji blogów. Moduł sprawdzania pisowni automatycznie odnajduje w polach formularzy błędy w pisowni i sugeruje poprawki, wprowadzając do Sieci funkcję znaną z programów biurowych.
Wyszukiwanie. Wyszukiwanie to jedna z najczęściej używanych funkcji Sieci. W Firefoksie 2 funkcje wyszukiwania w jeszcze większym stopniu niż dotychczas ułatwiają użytkownikom znalezienie szukanej informacji. Firefox wyświetla teraz listę podpowiedzi, podczas wprowadzania przez użytkownika szukanych słów do paska wyszukiwania (w wersji polskiej działa z wyszukiwarką Google).
Kanały informacyjne. Użytkownicy Firefoksa mają teraz jeszcze wygodniejszy dostęp do często aktualizowanych witryn, dzięki rozbudowanym możliwościom obsługi kanałów informacyjnych. Mogą oni teraz zobaczyć podgląd treści oferowanej przez kanał informacyjny i zdecydować, czy subskrybować go jako dynamiczną zakładkę, za pomocą usług sieciowych takich jak Startowy.com, Netvibes i Google Reader, czy też za pomocą innego programu zainstalowanego na komputerze.
Zabezpieczenie przed kradzieżą tożsamości. Oprócz uznanych zabezpieczeń przed instalacją oprogramowania szpiegującego i niechcianymi wyskakującymi okienkami, Firefox 2 pomaga także chronić użytkowników przed kradzieżą tożsamości, informując ich, jeśli wejdą na podejrzaną stronę. By chronić prywatność użytkowników, zabezpieczenie przed phishingiem jest domyślnie aktywne i korzysta z aktualizowanej co godzinę listy podejrzanych witryn. Dostępny jest też tryb rozszerzony, w którym użytkownik może opcjonalnie nakazać Firefoksowi sprawdzanie tożsamości witryn za pomocą zewnętrznej usługi, takiej jak Google. Zabezpieczenie to wyświetla ostrzeżenie wraz z poradami, co robić, kiedy tylko w Firefoksie zostanie otwarta podejrzana witryna.
Uznany model bezpieczeństwa. Otwarte i transparentne, społecznościowe metody pracy Mozilli sprawiają, że Firefox zapewnia użytkownikom bezpieczeństwo największe z możliwych. Tysiące specjalistów ds. bezpieczeństwa z całego świata badają i analizują kod źródłowy Firefoksa, aby szybko zidentyfikować potencjalne zagrożenia i naprawić błędy. To innowacyjne, otwarte, rozproszone podejście pokazuje, że dobro użytkowników jest naprawdę na pierwszym miejscu i powoduje, że korzystanie z Sieci jest tak bezpieczne, jak to tylko możliwe.
Dopasowanie do upodobań. Żadnej innej przeglądarki nie można tak dopasować do własnych upodobań, jak Firefoksa 2. Dzięki tysiącom dodatków zwiększających możliwości przeglądarki, Firefox pozwala użytkownikom na korzystanie z Sieci dokładnie w taki sposób, w jaki chcą.
Aby uzyskać więcej informacji na temat przeglądarki Mozilla Firefox 2 i tego, w jaki sposób pozwala ona na wygodniejsze, szybsze i bezpieczniejsze korzystanie z Sieci, zapraszamy na stronę www.mozilla-europe.org/pl...refox/features.
Przeglądarka Mozilla Firefox 2 dostępna jest do bezpłatnego pobrania ze strony www.mozilla-europe.org.
Wysłany: 2010-02-10, 22:08
Odkopałem stary temat, co teraz używacie? Ja ostatnio testuje chrome i jest naprawdę bardzo szybki. Brakuje mi pluginów jak do FF - niby są już jakieś, ale kulawe.
Silnik: 1,9 diesel Pomógł: 41 razy Wiek: 42 Dołączył: 27 Mar 2009 Posty: 3076 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2010-02-10, 22:12
Chrome od paru miesięcy. Pluginy są i niektóre nawet lepsze od tych pod FF. Wszystko zależy od tego kto co potrzebuje. Przeglądarka jest bardzo szybka i pewno za parę miesięcy zastąpi FF i opere.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum