Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-09-07, 19:37
Może masz jakąś inną tapicerkę i będzie u Ciebie lepiej...ale u mnie jak same głośniczki w drzwiach grają to masakra.....jak sub dochodzi to już miodzio
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-09-07, 19:43
W dziale kovvala szukajcie ----on to ładnie robił.....
Ja robiłem to skrawkiem wykładziny na podłogę....trochę lepiej było....a do groma docinania i po jednym głośniku dąłem sobie spokój bo nie głuszy w 100% i to wywaliłem....no ale polepsza ....ale najlepszym wygłuszeniem jest basior z bagażnika... dobre bum bum idealnie tłumi takie pry pry....
Ostatnio zmieniony przez Paweł J. 2008-09-07, 19:44, w całości zmieniany 1 raz
no ta najgrubsza (najdroższa) ładnie się prezentuje...
Ale ona nie nadaję się w drzwi ze względu na wilgoć. Tak pisze na aukcji:
Cytat:
Maty można stosować na podłogę, nadkola tylne oraz do bagażnika - w tych miejscach są NIE ZASTĄPIONE.
Ze względu na wilgoć znajdującą się w drzwiach mat nie można stosowac do wygłuszania drzwi (filc wtedy nasiąknie wilgocią).
na pewno ta filcowa odpada bo ciągnie wilgoć i może bycz niemiła niespodzianka jak ruda sie żuci, ale ta bitumiczna to może być niezła nawet wygłuszyć maskę, jak mówicie?
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-09-07, 21:04
krzeszak napisał/a:
czy do tapicerki od środka?
nie, do drzwi to kleisz. Te maty są samoprzylepne, więc nie musisz mieć żadnych klei itp do ich montażu.
w temacie o furce leśnego co nie co na temat wyciszeń jakie on montował u siebie:
http://forum.vwvento.org/...=1326&start=175
Silnik: 2e Pomógł: 25 razy Wiek: 45 Dołączył: 15 Maj 2006 Posty: 924 Skąd: Ostróda
Wysłany: 2008-09-07, 21:15
Co do tych mat i zaklejanie drzwi to ja mam inne zdanie
po 1 nie trzeba oklejać całych drzwi to nic nie daje poza wywaleniem kasy
2 stare venta mają folie na drzwiach te nowsze mają oryginalną piankę jest to najlepsze wygłuszenie drzwi
3 jak już chcemy oklejać drzwi tymi matami to tylko te elementy które wpadają w wibracje
Silnik: 2e Pomógł: 25 razy Wiek: 45 Dołączył: 15 Maj 2006 Posty: 924 Skąd: Ostróda
Wysłany: 2008-09-07, 22:50
Zobacz w tym temacie tam jest parę fot jak szykowałem się do wygłuszania
a tam gdzie dystansy były montowane to na koniec było wszystko pryśnięte masa bitumiczna w sprayu
No panowie radyjko już siedzi w venciaku. Wieczorkiem zaprezentuje wam foty jak to wygląda wszystko w oświetleniu. Powiem szczerze że jestem bardzo zadowolony z niego. Odbiór czysty. Fachowiec od caraudio który montował mi to radyjko był zaskoczony że tak pięknie ściąga fale radiowe. Nic nie szumi i pięknie gra. Bo tak naprawdę to trochę się bałem że ten odbiór będzie gorszy w vento. Ale jest wszystko git. Teraz w najbliższym czasie pozostanie mi zamontowanie głośników .
_________________ MaRtInEz PIŁA
Ostatnio zmieniony przez martinez2006 2008-09-08, 11:22, w całości zmieniany 1 raz
martinez2006, -a jakie miałeś wcześniej radyjko? seryjnie montowane? kostki podpasowały czy trzeba było kombinować? a głośniki rozumie masz nadal serie?
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum