Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-11-25, 10:15
Zapewne te wersje różniły się także sprężynami...
Bo jak inaczej wytłumaczyć że jedno vento...
ciągnie tyłkiem po ziemi a przód ma wysoko...
inne jest równo wyprofilowane...
a jeszcze inne ma zadarty kufer...
Tygrysie ale idąc tym tokiem to przy zakupie sprężyn powinien być podział sprężyn na wersje, ja się nigdy nie spotkałem i gadałem wczoraj z kolesiem w największej częstochowskiej hurtowni części samochodowych i tez robił wielkie oczy jak mu mówiłem o Vento Orlando czy Atlantic do Vento jest tylko podział wynikający z różnych silników i lat produkcji. Więc te wersje to takie rodzynki wśród Vetolotów. Bo w MK 3 to chleb powszedni
Tygrysie zgadza się z tymi sprężynami, że są różne rodzaje, tyle że nigdy nie słyszałem, aby ich rodzaj wynikał z przeznaczenia do różnych wersji Ventolota Te wersje Ventyla to jak zagadka z archiwum X. Ciekawe zagadnienie warte wyjaśnienia.
Przy okazji jeśli ktoś tam coś ma po rusku to dawać na forum przypomnę sobie troszkę język naszych sąsiadów
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2008-11-25, 23:12
Tak na mój łeb to nie jest żadne zdziwko, co to za wersja itd itp. Przecież Vento to jest Golf z i tak jak Golfer miał swoje wersje Atlanta czy tam Atlantyda tak Vento wyszło w jakichś wersjach jak np Bon Jovi. Vento jest zjeb... autkiem ale panowie nie oszukujmy się to nie jest 1mln lat świetlnych od Golfa i może mieć jakieś specjalne edycje tak jak mniejszy brat
Silnik: Brak :P Pomógł: 1 raz Dołączył: 26 Cze 2008 Posty: 172 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-11-26, 01:18
Kurde, cos musi w tym byc... Bo... Jak moj ojciec mial Vento w wersji GT... To byl tam fabryczny chip tuning, o wiele twardsze zawieszenie, 4 tarcze, INNA kierownica i duzo innych dodatkow... To moze byla jakas super mega wypas edycja :o Bo jezdzilem w vencie niby fabrycznym GT, ale nei bylo to to samo co mielismy w naszym... Nie wiem juz nic :O
Ostatnio zmieniony przez Reth 2008-11-26, 01:19, w całości zmieniany 1 raz
a może ktoś przykleił tylko nalepkę... Bo szoku doznaję, ze i Ventki w różnych specjalnych wersjach wychodziły...
Z tego co poczytałem na tym ruskim forum to wychodzi że i Ventyle wychodziły w różnych wersjach tak jak MK3 . Ponieważ relatywnie Ventolotów jest mniej niż golfingerów to jest to dla nas coś dziwnego. Naprawdę musiały to być wersje limitowane i nie wszystkie dotarły do naszych czasów. Trzeba się z tym pogodzić że tak było. Wersje które wymienił kolega jocker dotyczą Ventki reszta która można zaobserwować na ulicach to już inwencja twórcza właściciela samochodu
Zaraz jeszcze się okaże, że na specjalne okazje, wersją limitowaną były Venta z silnikiem 2.9 synchro A taka by się na pewno przydała
seryjne 190 Koników zawninie asfalt aż do Wąchocka
nie no to BON JOVI to już przegięcie i na 100% wymysł i inicjatywa właściciela owej ventki
a czy ktoś z zacnych kolegów ma może vento ATLANTIC lub ORLANDO, i mógłby coś więcej nam na ten temat powiedzieć ,bo mimo dużej ilości lekturki sytuacja sie nic a nic nie wyklarowała ,powiedział bym ze sie tylko bardziej zamotała ...
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2008-11-26, 21:24
krzeszak napisał/a:
na 100% wymysł i inicjatywa właściciela owej ventki
A Ty Kamil nie widziałeś nigdy golfera trójeczki Bon Jovi , bo ja kilkanaście razy widziałem i dla mnie to nic dziwnego. Tak jak Piru napisał i ja też tak twierdzę, jak golf tak i vento miało swoje jakieś edycje w tym to śmieszne Bon Jovi. Jak na stacji pracowałem to się naoglądałem różnych wersji golfów.
A Ty Kamil nie widziałeś nigdy golfera trójeczki Bon Jovi
widziałem nie raz ,ale vento to pierwsze słyszę i wątpię zęby i golf i vento wyszły w wersji Bon Jovi, czy ktoś kiedykolwiek wcześniej widział vento w tej wersji???bo jak ktoś takowe widział to można w to uwierzyć ale jeśli to jest jedno jedności to znaczy ze ktoś go ozdobił piękną naklejka i ów cała tajemnica
Wersje bon jovi golfa 3 cabrio ma moj kumpel, wiec potwierdzam, ze w ogole jest takie cos;)
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Troche późno, ale jak mawiają lepiej późno niż wcale
cinek82 napisał/a:
a czy ktoś z zacnych kolegów ma może vento ATLANTIC lub ORLANDO, i mógłby coś więcej nam na ten temat powiedzieć ,bo mimo dużej ilości lekturki sytuacja sie nic a nic nie wyklarowała ,powiedział bym ze sie tylko bardziej zamotała ...
Otóż ja jestem w posiadaniu wersji ATLANTIC ( a przynajmniej tak ma na drzwiach naklejone ) i z tego co zauwazylem to nie ma wiele różnic od bodaj wersji CL.
Silnik TDi 90KM, elektryczny szyberdach, "turbo korba" w drzwiach , alusy VW, swiatla HELLA i co charakterystyczne brak oznaczenia wersji na klapie bagażnika (ale może sobie ja ktoś kiedyś pożyczył i nie oddał ).
Jedynym elementem niespotykanym (poki co) w innych ventolotach jest TAPICERKA. Ma jakies takie dziwne wzorki, ktorych nie widzialem w zadnym GOLFIE ani w zadnym innym VENTO.
Wiecej informacji nie moge podac, bo niestety nie mam ksiązki do niego (kupiłem sprowadzonego i nie wiem kto i co w nim zmieniał).
Ostatnio zmieniony przez 13thghost 2008-11-28, 19:21, w całości zmieniany 2 razy
Jedynym elementem niespotykanym (poki co) w innych ventolotach jest TAPICERKA. Ma jakies takie dziwne wzorki, ktorych nie widzialem w zadnym GOLFIE ani w zadnym innym VENTO.
wrzuć jakieś foty tej tapicerki może to cos wniesie do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum