silnik lezy obok alternator juz w polerce jak na mnie to jest ok. zdjeta glowica w tyg wioze do planowania. a rozpurka by sie przydala bylo by gdzie troche kabla schowac... a nie pekla mi blacha tylko ten kit co byl jakas bum-blach nie wiem kto tyle nawalil no i nie powiem ze rdzy to wcale nie byla ale juz jest po zabiegu z migiem. no teraz malowanie bedzie i mysle ze w niedlugim czasie auto wyjedzie z garazu tylko chyba juz na zimowych kapciach i postawione nieco wyzej...:(
nowe foto jutro:P
Gr23s, co to za silnik z jakiego fooraka i jak podszedl do Ventka w TD, duzo przerabiania??
silnik z passka b5fl pompowttrysk o oznaczeniu avb wiec to nie jest 130KM tylko 101:(:[ koles nie wiedzial co sprzedaje a dla mnie oznaczenie nic nie mowilo... ale ma wyslac mi pompowtryski od 130Konnego tdi i bedzie 130. a jesli nie wysle to i tak bedzie krecony. a to nie ja robie tego swapa nie mam gdzie i nie wiedzialbym jak koledze powiezylem ta robote a przerobek w chu* wiazke trzeba zmieniac itp.
Ostatnio zmieniony przez Gr23s 2009-12-03, 11:13, w całości zmieniany 2 razy
kolego kredyt nie kredyt robisz to dla siebie i jakby na to nie patrzeć dorobiłeś się tego sam a nie tata albo mama dali bo nie lubię ludzi którzy chodzą szeroko bo jeżdżą S4 powiedzmy ale tata kupił i co to zwykły śmieć bo bez taty sobie nie poradzi a dla ciebie kolego wielki szacunek to wszystko jest za twoje ciężko zarobione pieniądze mi rodzice mówią tak po co ładujesz w ten samochód tyle pieniędzy kup sobie lepszy jakiś ja mówię nie dlaczego bo to moje HOBBY
tak;] robie to dla siebie i tez wiele ludzi sie dziwi po co tyle ladowac w auto? nie wiedza ze jest cos takiego jak PASJA;]
swojego czasu na allegro wisiala jetta mk1 chcialem ja brac ale miala cos nie hallo z papierami...
Ostatnio zmieniony przez Gr23s 2009-12-04, 13:23, w całości zmieniany 1 raz
Witam kolegę,obserwuję Twoje poczynania przy ventylku i muszę powiedzieć ze za bardzo zaczynasz kombinować. Podjąłeś się zrobić swapa ,to szacun za to ,ale jak się kupuje silnik na swapa to jak nie wiesz jak rozpoznać czy to 130 km czy 101KM lub 115KM to trzeba było zabrać ze sobą fachowca,a już nie będę komentował że powinieneś wiedzieć co to kompletny silnik na swapa.Widzę po fotach że silniczek już na miejscu,ciasno się zrobiło przy turbinie(prawie haczy o poduchę),ale tego icka to już wogóle nie rozumiem,po co Ci taki potwór ,w jakie moce chcesz celować.Przy takiej turbinie jak masz teraz ,a zakładam że to jest turbina od tego silnika.to nie potrzebujesz aż takiego icka(FMIC).Z założeniem większego turbo też może być problem bo już to prawie haczy o poduchę.no chyba że przerobisz łapę . Teraz możesz mieć duży problem ze skompletowaniem brakujących części,jeśli ten gościu Ci nie dośle.A poskładać to wszystko i wystroić to dalega droga jeszcze przed tobą.Jeśli nie masz nikogo pod ręką co ma troche pojęcia o takich rzeczach to kopalnią wiedzy na ten temat jest forum vwgolf.pl ; Nie odbierz moich uwag negatywnie,jestem pełen szacunku dla Ciebie że chce Ci się bawić w takie rzeczy,ale uważam że trzeba to robić z głową,a nie na łapucapu,bo szkoda czasu i Twojej kasy.PozdóVWki
Witam kolegę,obserwuję Twoje poczynania przy ventylku i muszę powiedzieć ze za bardzo zaczynasz kombinować. Podjąłeś się zrobić swapa ,to szacun za to ,ale jak się kupuje silnik na swapa to jak nie wiesz jak rozpoznać czy to 130 km czy 101KM lub 115KM to trzeba było zabrać ze sobą fachowca,a już nie będę komentował że powinieneś wiedzieć co to kompletny silnik na swapa.Widzę po fotach że silniczek już na miejscu,ciasno się zrobiło przy turbinie(prawie haczy o poduchę),ale tego icka to już wogóle nie rozumiem,po co Ci taki potwór ,w jakie moce chcesz celować.Przy takiej turbinie jak masz teraz ,a zakładam że to jest turbina od tego silnika.to nie potrzebujesz aż takiego icka(FMIC).Z założeniem większego turbo też może być problem bo już to prawie haczy o poduchę.no chyba że przerobisz łapę . Teraz możesz mieć duży problem ze skompletowaniem brakujących części,jeśli ten gościu Ci nie dośle.A poskładać to wszystko i wystroić to dalega droga jeszcze przed tobą.Jeśli nie masz nikogo pod ręką co ma troche pojęcia o takich rzeczach to kopalnią wiedzy na ten temat jest forum vwgolf.pl ; Nie odbierz moich uwag negatywnie,jestem pełen szacunku dla Ciebie że chce Ci się bawić w takie rzeczy,ale uważam że trzeba to robić z głową,a nie na łapucapu,bo szkoda czasu i Twojej kasy.PozdóVWki
wlasnie mam kogos kto mi to robi jak wczesniej napisalem ja nie mam gdzie tego robic i nie mam czasu. kolega kreci auta i sam mi polecil ten silnik i mowil ze trzeba duzy IC wiec wynalazlem i kupilem ;]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum