Silnik: turbodiesel
Wysłany: 2007-03-04, 00:49
Dzolo ja to widze zupełnie inaczej. dla mnie jest gorezj niż zle. wymieniłbym wszystko od lakieru po wydech no oczywiscie poza zderzakami które trzeba dosyc poważnie odrestaurowc po zaczynają rdzewiec.
theority wlasnie dlatego jeszcze nie kupilem takiego golfiny bo doproawdzenie go do takiego stanu jak bym chciał wymaga sporo czasu no i sporo $$$
Przed kupnem Vento rozważałem jeszcze Toyotę Carinę z lat 1996-97 i Opla Vectrę 1997-98. Vectrę odpuściłem sobie po raczej mało entuzjastycznych opiniach z jakimi się spotkałem odnośnie tego auta i przeciętnego poziomu spalania i awaryjności. Czarnej Cariny z dieslem i klimą w dobrym stanie szukałem najdłużej i niestety znalezienie takowej jest niezwykle trudne, a wycieczki kilka tys. km nie brałem pod uwagę. Vento znalazło się najszybciej i spełniało w sumie wszystkie moje oczekiwania, poza tym że nie było japońskie
Aktualnie mam trójkę, która mnie interesuje jako następcy Vento:
Mitsubishi Galant 1997-2002
Honda Civic od 2006
Alfa Romeo 159, model z ostatnich kilku lat
wszystko piękne diabelskie maski ...z silnikami turbo diesla, w czarnym kolorze
Ze względu na ceny, przyjdzie jeszcze poczekać parę lat, aż się ten Civic i 159tka trochę zestarzeją Galanta można już co prawda kupić za sensowną cenę tyle, że znalezienie czarnego sedana diesla, nie mówiąc już o napędzie 4x4 graniczy z cudem.
Pomógł: 4 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Mar 2006 Posty: 72 Skąd: Lędziny
Wysłany: 2007-03-14, 22:30
Nissan Patrol GR 2,8 td only podniesione zawieszenie wyciągarka, autko w pełni przystosowane do terenu to jest to ewentualnie można wrzucić vento na rame z Patrola (ciekawe co by z tego wyszło he he he).
Silnik: 2.0 2E Pomógł: 8 razy Wiek: 48 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 172 Skąd: K-Kożle
Wysłany: 2007-03-16, 21:57
top chop mnie nie interesuje,i nie te lata (50-te odpadaja) ale fotka fajna
[ Dodano: 2007-03-16, 22:01 ]
a tak poza tym Boyd buduje calkiem ladne furki w moim stylu,wlasciwie niepowtarzalne bo wszystko to reczna robota,ale trzeba zejsc na ziemie bo na takie cacka mnie jeszcze nie stac-aczkolwiek robie co moge zeby takie zmajstrowac ........tylko czas i kasa mi sa potrzebne w wiekszej ilosci
Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 137 Skąd: Jasło
Wysłany: 2007-07-31, 12:14
Heh..
Widzę że niektórzy szaleją z pomysłami na następcę.
Ja na swoje Vento trafiłem zupełnie przypadkiem - po prostu pojechałem do komisu po Astrę Kombi TD. Jej ukryte wady sprawiły że wychodząc zrezygnowany zatrzymałem się przy Ventce i tak już mi się została.
A wracając do tematu następcą (dosłownie!!) będzie czarna Bora TDI z 2002 lub wyżej.... (mam nadzieję że się taka znajdzie)
Moim następnym autkiem będzie BMW e36 320 z silnikiem 6-garowym w hackback jeśli sie znajdzie oczywiście takim czymś to będę mógł pośmigać troszkę więcej niż ventem bo 190 km/h to za malo
Silnik: AAZ Pomógł: 5 razy Wiek: 48 Dołączył: 07 Mar 2007 Posty: 410 Skąd: Włocławek/Pruszków
Wysłany: 2007-10-12, 21:26
umieją, ale nie renault z tamtych lat. auta koncernu psa są spoko, miałem 205 gti i maszynka cztery latka latała bez inwestowania jak złotko. z megane coupe natomiast miałem wieczne problemy, więc na markę renault raczej nie spoglądam z uznaniem.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-10-12, 21:29
dla mnie liczą się tylko auta niemieckie i japońskie, reszta to kombinacje które nie bardzo wychodzą... Ale to moje zdanie oczywiście... Francuzy i włoskie w tej chwili są piękne... i nic poza tym.
A my mieliśmy na uwadze dacia logan z salonu lub daewoo matiz tez salonu. Nawet już mieliśmy przydzielone kredyty do oby dwu samochodów, ale w końcu zakochaliśmy się w Ventce...
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-10-12, 22:49
tak się zakochaliście, że chcecie teraz sprzedać
Krótka ta miłość... Co do Daewoo, moja Rodzicielka jeździ Matizem i choć to fajne autko to jest potwierdzeniem tego co zawsze uważałem, auto może być tylko niemieckie albo japońskie...
Co sądzicie, jakie jest wasze zdanie na temat Renault Laguna?
Wizualnie mnie się podoba , estetyczne autko i bardzo wygodne wnętrze.Mój znajomy sprowadził sobie pół roku temu Lagunke i jak narazie bardzo sobie chwali , od 2 miesięcy lata na gazie (1,8) i tez podobno dobrze się sprawdza.Kazdy chwali swoje
Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 137 Skąd: Jasło
Wysłany: 2007-10-24, 19:14
Coraz bardziej zaczynam myśleć i szukać....nowego.
Polowałem na Borę TDI 2002 lub nawet wyżej anie niestety life is brutal i kaska poszła na inne rzeczy.
Niemniej jednak czas zmiany autka nadchodzi i pojawiło się w mojej głowie pytanko z którym się męczę....
Kupić czarnego Paska B5 rok 97 za ok 22-25 tysi., czy czarne Vento 97 za 12-14 tysi?? (zastanawiam się też poważnie nad silnikami 1.8 benz czy TDI?)
Moja obecna Ventka pewno zostanie w rodzinie (dostanie ją ojciec) więc będzie można nią pośmigać jeszcze tylko co tu sobie sprawic??
Wysłany: 2007-10-24, 22:08
ja bym vento wziął. Po pierwsze 10 tys zostaje ci w kieszeni, to bardzo dużo. Po drugie passki delfinki to najbardziej usterkowe passki w historii VW. Także ja bym wziął Ventkę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum