jest tam możliwośc stworzenia konta i tego aby w każdej chwili móc usunąć każdą swoją fotkę
Tego akurat na otofotkach nie ma, ale skoro wrzucasz fotki, to po co je usuwać?
A jeśli chce sie meć pełną kontrolę nad swoimi zdjęciami, to stronka www.odsiebie.pl będzie wsam raz.
mówiłem ze nie jest to klarowne szczególnie jak ktoś jest laikiem w te klocki ,wiec będę obstawiał przy swoim instrukcja musi miec konkretne punkty ze skanami co i jak pookoleii krok po kroku,bo inaczej nikt nie będzie sie chciał dodać.
sebastian, miał kłopoty z tym zrezygnował,kolega Tygrysisko, tez sie zamotał wiec cos jest nie tak z tym opisem.
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-10-25, 11:06
Tzn sam opis jest nawet ok....tylko przydałoby się na skanach kilka przycisków zaznaczyć np EDYTUJ bo wystarczy że się przeciągnie jednym z kilku suwaków i już tego nie widać.
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2008-10-25, 11:14
Ja już wiem o co tu biega....
Jak cinek robił instrukcję to tylko o n był na mapce...
teraz jest kilka osób i np ja obok tych osób mam suwaczek...
wystarczy że umieszczę kursor myszy obok osób na mapce i delikatnie ruszę scroll-em myszy to suwak zjeżdża na sam dół dzięki czemu już nie widze tego przycisku EDYTUJ ...i dlatego wczoraj miałem takie kłopoty gdyż nieświadomie ruszyłem scroll-em.
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2008-10-25, 11:29
1. Należy mieć aktywne konto na http://mapy.google.pl/ (aktywne, znaczy po otrzymaniu e-maila z linkiem do pełnej aktywacji z tej właśnie strony). Gdy wiemy że już mamy aktywne konto wystarczy kliknąć link z naszego forum od ostatnio dodanej osoby; w tym przypadku jest to link od Tygrysiska: http://mapy.google.pl/map...,33.925781&z=5.
2. Pojawi się okno z mapą. Należy zapisać tą mapkę w swoich mapach
3. Następnie wciskamy przycisk "Edytuj"
4. Pojawią się nowe opcje na mapce
Klikamy na niebieski punkcik który tu zaznaczyłem (on wędruje nam razem z ruchem myszki) i ustawiamy go tam gdzie mieszkamy. Po ustawieniu punktu, dodajemy do niego swój opis jaki chcemy mieć.
W opisie można dodać zdjęcie (najlepiej wrzucając na http://www.otofotki.pl/). Zdjęcia dodajemy w sposób następujący: klikamy w oknie edycji opisu w "Tekst Wzbogacony"
Następnie klikamy ikonkę obrazka "Dodaj zdjęcie"
Wyskoczy nam taki komunikat:
i tam wrzucamy bezpośredni link do zdjęcia z portalu otofotki.pl
5. Po całej tej operacji należy wszystko zapisać klikając "Zapisz" i "Gotowe"
6. Zwieńczeniem operacji jest pobranie linku z dopisaną swoją osobą
i wklejenie go na forum żeby następna osoba mogła się dopisać do mapy.
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2008-12-08, 23:08
Ooo jak fajnie Widzę mapa wróciła do łask. Dodawać się panowie to nic nie boli a bynajmniej wiadomo ile do kogo na jest km Tak Paweł wsio dobrze, tylko szkoda że bez zdjęcia Ale jak furka będzie po lakierce to i fotka pewnie będzie.
Bo z tamtego nie zawsze mi się włączało, szkoda że tak mało osób się tym zainteresowało, chętnie bym zamienił słówko z kimś z Rzeszowa na temat Ventki, może ktoś jest z moich okolić i poleci mi jakiegoś dobrego/taniego blacharza-lakiernika?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum