Witam serdecznie forumowiczów! Mam pytanie: czym się różni wersja GTD od innych wersji ventylów w dieslu. Jestem od niedawna w posiadaniu takowej i nie mam pojęcia co je różni. Dodam, że nie zbyt znam się na autach ale na razie z tego ventusa jestem bardzo zadowolony i dlatego trafiłem tutaj !!!!!
Silnik: 1.9 GTD AAZ Pomógł: 36 razy Wiek: 37 Dołączył: 22 Kwi 2008 Posty: 1323 Skąd: St Gieląd/Gdańsk
Wysłany: 2011-06-24, 21:13
silnikowo niczym a jesli jest to GTD to masz silnik TD a nie TDI
a ogólnie to wyposażeniem, pakiet szerokich listew i sierpów na zewnątrz, fotele połkubełkowe, szyber i lustra elektryczne i halogeny
Silnik: AHU+ Pomógł: 8 razy Wiek: 35 Dołączył: 24 Sie 2009 Posty: 1278 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 2011-06-24, 21:19
lukasz3k007, GTD to turbo diesel silnik zapewne AAZ czyli nie to co tdi. Twój silnik nie ma intercoolera ani kompa i ma 75km/55kw. od innych ventek nie różni się niczym oprócz znaczków na listwach i pakietu plastików na progi i nadkola oraz środka
Panowie właśnie że to tdi z intercoolerem! Mam identyczny silnik jak w passatach 1999 rok bo sprawdzałem (wizualnie oczywiście) i różni sie tylko pompą wtryskową! Intercooler jest na 100% ( z prawej strony w przedniej częsci auta pooniżej lampy przedniej), aż takim laikiem to jeszcze nie jestem. Wydaję mi że rózni sie przede wszytskim zawieszeniem ale nie jestem pewien dlatego pytam was fachowców jak mniemam! Jak ktoś ma jeszcze jakieś pomysły to proszę pisać!!!
Jeżeli do pompy przy silniku leci wiązka przewodów to jest to TDI bo inne silniki miały linką sterowane.A i jeszcze w TDI jest sprzęgło hydrauliczne po tym idzie poznać czy to TDI czy nie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum