Silnik: 1.9 D 1Y Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Maj 2011 Posty: 210 Skąd: Kielce
Wysłany: 2011-05-24, 13:52 Cisnienie oleju
Witam.
Po wymianie oleju i filtra oleju przy 2000-2200 obr/min mryga i piszczy kontrolka cisnienia oleju ale dopiero po zagrzaniu silnika (ok. 30km). Cisnienie jest napewno. Kabel od alternatora i czujników dobre. Licznik dziala super. I moje pytanie czy mogli uszkodzic czujnik przy wymianie filtra czy moze wystarczy go jakos wyczyscic? I czy mozna odłaczyc czujniki bo jestem aktualnie w berlinie i uciazliwie jest to piszczenie i jazda 80-90km/h na 4 biegu i prawie 3tys obrotów?
Dzieki za odpowiedz.
To zalezy ktory czujnik piszczy. Od za malego czy za duzego cisnienia. Jeden zwierny drugi rozwierny. Wiec jak jednemu zdejmiesz wtyczke to nie bedzie sie nic dziac, a drugi bedzie piszczal.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
normalka bo deska bierze pomiar z jednego lub drugiego czujnika zależnie od obrotów silnika. Nie da rady ominąć czujników (chyba), bo na niskich obrotach jeden jest załączony, a drugi rozłączony i zmienia się to na obrotach wyższych. Mam to samo. Rok temu wymieniłem pompę oleju było dobrze, ale znowu zaczyna świecić przy 3tys. obr.(moze dlatego ze to była najtańsza pompa Topran )) Ktoś gdzieś pisał ze częsta przyczyna jest siadająca deska.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum