Silnik: 1,9 TD 75KM Pomógł: 9 razy Dołączył: 16 Sie 2011 Posty: 308 Skąd: Bunzlau
Wysłany: 2011-08-16, 21:53 co to za wtyki?
Witam ... od wczoraj mam vento 19TD 75KM 1992r.
dzisiaj rano poprawiałem styki blaszek od nawiewu, bo działały tylko 2 i 4 bieg, ale dzięki Wam (poczytałem trochę postów) już działa wszystko ... po zdjęciu plastików ukazało się to:
są schowane pod zaślepkami ... potrzebne bardzo?
druga sprawa, to woda w bagażniku z lewej strony... zauważyłem, że to nie od strony lampy, tylko gdzieś z kierunku tylnych siedzeń ... za cholerę nie mogę znaleź tego miejsca, bo wilgoć jest na całej długości boku, a na słońce się nie zapowiada ... chciałem osuszyć całość, ale nie mam garażu ... szukać przy szybie, przy kanalikach od szybra (o ile idą do tyłu? nadkole bez dziur
te dwie kostki to złącze diagnostyczne OBD1 do diagnozowania samochodu.
co do wody to może wąż gumowy od szybra spadł i woda gdzieś leci po tapicerce i dlatego może być za siedzeniami.
Silnik: 1,9 TD 75KM Pomógł: 9 razy Dołączył: 16 Sie 2011 Posty: 308 Skąd: Bunzlau
Wysłany: 2011-08-16, 22:05
z diagnostyką tak podejrzewałem, ale bez pewności
co do wody będę kontrolował i sprawdzał na biegu ... już mam kilka możliwości (po forumowych postach), ale chyba ściągnę podsufitkę i inne detale jak ciepło się zrobi
Jak masz szyber i wode w bagazniku to wejdz pod samochod i od strony tylnego zderzaka a nadkolem jest taki gumowy koreczek gdzie woda z szybera wyplywa i tam ten kanalik jest niedrozny i caly syf zamiast splywac na droge to leci do bagaznika i jego boczku.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Wysłany: 2011-08-17, 20:37
byłem i widziałem ... kanaliki drożne, woda z szybra spływa, bo polewałem
usterka znaleziona i usunięta lewa lampa też była wilgotna ... przyczyna prozaiczna: od klapy bagażnika idą przewody do lamp ... lewa gumka cała pęknięta (dziura, aż palec wlazł), woda po przewodzie, koło lampy i pod trójkąt ... jak się sporo nazbierało, to leciało wzdłuż aż do siedzenia pasażera
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum