Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: cinek82
2010-08-12, 12:51
[KUPIĘ] Nawigację samochodową
Autor Wiadomość
Gienek 
Kierowca eLki

Wysłany: 2007-02-15, 13:54   [KUPIĘ] Nawigację samochodową

Jestem zainteresowany nabyciem uzywanej, w dobrym stanie nawigacji samochodowej. Może koś z Was ma coś takiego i mógłby sprzedać ?

spyro 
www.vwvento.org

Silnik: 1,8 90KM B+G
Wysłany: 2007-02-15, 22:13   

Do jakiej kwoty szukasz? Czy z mapami od razu czy bez. Jakiej firmy, jakiej wielkości?

MAPET 
Vento to ja!

Silnik: VR6
Wysłany: 2007-02-18, 22:12   

nowa z automapa ok 1200zl a do ilu chcesz kupic?

www.mapet-TUNING.com
Strona i sklep dla pasjonatów tuningu...
zawieszenia sport, lampy, grille, dystanse, śruby i inne

spyro 
www.vwvento.org

Wysłany: 2007-02-18, 22:25   

A wogóle widzieliście używkę? Bo ja jeszcze nie, bo op co ma ktoś sprzedawać, to raczkuje jak narazie w PL nie widziałem jeszcze używki w dobrej cenie, bo dać 100 zł mniej mieć używkę to bezsens...

MAPET 
Vento to ja!

Wysłany: 2007-02-18, 22:29   

no dokaldnie... jak ktos tego potrzbuej to kupuje i ciezko bedzie na rynku wtornym..

www.mapet-TUNING.com

gucio 
Zapalony Ventkarz

Silnik: ABS
Wysłany: 2007-02-18, 23:47   

Witam
cena nawigacji 679zl

http://www.allegro.pl/ite..._glos_w_pl.html

MAPET 
Vento to ja!

Wysłany: 2007-02-18, 23:51   

ja mam akurat palmtopa MIO 350 ;) daje rade z automapa :)

www.mapet-TUNING.com

spyro 
www.vwvento.org

Wysłany: 2007-02-18, 23:59   

gucio, skoro widzisz na aukcji to czemu nie bierzesz w takim razie?

Wiesz to co pokazałeś to syf na maxa. Kto normalny kupi cokolwiek firmy Medion? To taki badziew na raz, chińszczyzna z najniższej półki, tandeta.

Niestety MEDION robi tanie rzeczy, nie dobre, widzę że już nawet nawigacje zaczęli. To jak sprzęt z ryneczku firmy PANASONIX, czy SONYO :-) Kiedyś były takie badziewia na rynkach, Medion to coś w tym stylu... Odradzam, lepiej wydać więcej i kupić markwy produkt.

gucio 
Zapalony Ventkarz

Silnik: ABS
Wysłany: 2007-02-19, 00:06   

czesc
Ja nie musze kupowac , dostalem z pracy , tu masz link jak wyglada

http://www.allegro.pl/ite...t_szczecin.html

kazdy kupuje na ile go stac !! !!
ale on chcial chyba uzywke ?? a tu ma nowe

spyro 
www.vwvento.org

Wysłany: 2007-02-19, 00:09   

gucio, przepraszam Cię, mój błąd, tzn myślałem, że to ty szukasz stąd moja reakcja... Sorki jeszcze raz...

A naprawdę nie ma co oszczędzać i kupować MEDIONa, uważam, że nawigacja nie jest towarem bez którego nie dasię żyć, więc lepiej poczekać i kupić porządną, niż wziąć jakiegoś MEDIoNa i pluć sobie w brodę przez cały czas... A różnica niecałych 300 zł między Twoim MIO a tym medionem...

Gienek 
Kierowca eLki

Wysłany: 2007-02-19, 10:09   

Widzę, że jak na forum pyta się o cos, to zaraz się przechwalacie co jest lepsze a co gorsze, a odpowiedzi na dany temat ciagle brak. Dziwi mnie również brak Waszego zorientowania się.....Na allegro są uzywane i to markowe nawigacje. Ale ja pytam sie o to czy w Naszym gronie moze ktos sie orientuje o takową rzecz uzywaną i to wszystko...A tu potok, co jest lepsze a co gorsze.......A tak naprawdę to Mercedesy, VW, Tojoty, Nokie itd. tez się psują. Wystarczy udać się do punktów naprawczych i wtedy przestaniecie tak strasznie chwalić te markowe rzeczy. Każda firma kiedyś musi zaistnieć i zasłynąć z dobrego wyrobu i nie można wiecznie ganić tych firm. Dla przykładu (w różnym na forum jesteśmy wieku, jam mam 45 lat-może dla niektórych tutaj jestem wapniakiem, ale trochę więcej przeżyłem i przez to więcej pamiętam) jest taka firma samochodowa jak ,,Hunday" bardzo często kiedyś wyśmiewana i krytykowana. Po latach jednak firma wzięła sie pod boki i w tej chwili nie dośc, że bardzo się liczy na rynku światowym, to jeszcze konkuruje z Toyotą i innymi firmami samochodowymi. Zależy również od tego jaki egzemplarz sie trafi. Może być jak to mówicie na forum ,,badziewna firma" a lepiej będzie służyć i bezawaryjnie pracować jak wyrób firmy markowej. Trochę juz przeżyłem na tym świecie i miałem już z niejedną rzeczą do czynienia.

idgray 
Pan i władca oktanów
vwVento-Fans.com

Silnik: z przodu
Wysłany: 2007-02-19, 10:23   

dobrze napisane :tak: :oklaski:

Gienek 
Kierowca eLki

Wysłany: 2007-02-19, 12:52   

Dzięki Idgray :OK: :tak: :] :D

[ Dodano: 2007-02-19, 12:58 ]
Super nawigacja-lepiej parę groszy dołozyć i się juz ma mareczkę co???

http://www.allegro.pl/ite...oth_polska.html

[ Dodano: 2007-02-19, 13:03 ]
Albo zapłacić normalną cenę i też długo posłuży, bo to tylko nawigacja, a nie magnetofon z częściami mechanicznymi czy CD z soczewkami i róznymi mechanizmami......

http://www.allegro.pl/ite...s_sd_256mb.html

idgray 
Pan i władca oktanów
vwVento-Fans.com

Silnik: z przodu
Wysłany: 2007-02-19, 13:52   

ta pierwsza przesadzona 9 tyś :wow:
ta druga już całkiem

Gienek 
Kierowca eLki

Wysłany: 2007-02-19, 14:01   

Uwaga !! ! Przed chwilą czytałem o nawigacji samochodowej. Wstrzymajcie sie wszyscy !! ! Nie kupujcie tego urzadzenia, lepiej kupić dobre CB Radio. Oto co to jest dziś nawigacja samochodowa : Podczas postoju w mieście na światłach, strzałka pokazuje, że jeszcze jedziesz, po zjechaniu z obranej trasy, dopiero po dobrych kilkudziesieciu metrach jest pierwszy komunikat o złej trasie, myli się w adresach, no i najważniejsze - w takim mieście jak Łódź czy Warszawa itd...... zanika często w różnych uliczkach sygnał nadawania,....... to badziew, szkoda na to grosza !! !!!!!!! Poważnie, wszystko wyczytałem w testach najnowszych urządzeń do nawigacji samochodowej.

spyro 
www.vwvento.org

Wysłany: 2007-02-19, 15:37   

Gienek, ja zawsze wychodzę z założenia, że wolę dołożyć i kupić produkt markowy. Hyundai to dobry przykład, ale powiedz mi czy porównują te auta z Mercedesem? Nie z autami klasy średniej bo dalej się nie da. Dlatego też omijam produkty firm takich jak Medion itp...

Zaś co do złego działania, o którym piszesz. Zależy jakie mapy się wgra. Są lepsze i gorsze, a wcale nie jest tak że każda wariuje. Myślę, że powinieneś pogadać z Mareckim, on ma nawigację już dość długo i jest zadowolony. Mapet teżma od paru iesięcy. ja nadal bstaje, że nie ma sensu kupować najtańszej...

\Masz rację, ze na allegro są używki, ale róznica w cenie max 100 zł, uważam że nie ma sensu, wolę wydać 1300 zamiast 1200 i mieć nówkę. O to mi chodziło, że zakup używki jest bezsensowny...

CB-RADIO - fajna sprawa,ale jednak ma inne zadanie niż nawigacja :-) Wiadomo jakie i na pewno w sposób graficzny nie przedstawi Ci jak dojechać na miejsce :-)

Mieszkam w Łodzi, kumpel używa nawigacji od jakiegoś czasu, nie zdarzyło mu się jeszcze żeby był zanik sygnału, czasem nie ma małych uliczek , takich naprawde małych, ale rzadk się zdarza. Osobiście sam bym sobie kuł jakby miał trochę wolnej gotówki, ale jak narazie mam inne cele w samochodzie :-)

MAPET 
Vento to ja!

Wysłany: 2007-02-19, 18:20   

Gienek napisał/a:
Uwaga !! ! Przed chwilą czytałem o nawigacji samochodowej. Wstrzymajcie sie wszyscy !! ! Nie kupujcie tego urzadzenia, lepiej kupić dobre CB Radio. Oto co to jest dziś nawigacja samochodowa : Podczas postoju w mieście na światłach, strzałka pokazuje, że jeszcze jedziesz, po zjechaniu z obranej trasy, dopiero po dobrych kilkudziesieciu metrach jest pierwszy komunikat o złej trasie, myli się w adresach, no i najważniejsze - w takim mieście jak Łódź czy Warszawa itd...... zanika często w różnych uliczkach sygnał nadawania,....... to badziew, szkoda na to grosza !! !!!!!!! Poważnie, wszystko wyczytałem w testach najnowszych urządzeń do nawigacji samochodowej.

przesadzasz.. jechalem z nia kilka razy przez polske przez lodz po lodzi po warszawie czestochowie, wroclawiu itp.. i co lepsze po roznych malych wioskach... i wszedzie trafilem.. i powiem ci ze osoby ktore wiozlem byly zszokowane dokladnoscia urzadzenia i 2 osoby kupily zaraz po tym!

ja jestm np bardzo zadowolony z tego... sygnaly gina raczej ale tylko w tunelach.. ale stary wszedzie z tym trafisz! wg mnei duzo szybciej niz po mapie.. z cb napewno tak eni tarfisz ... np do wioski gdzie nikt z cb nie jedzie..cb jest do czego innego i tez mam...

dziwne ze tak krytykujesz nagle podpierajac sie testami.. moglby s sie tak wypowieziec jesli bys uzywal...

wg mnei to super sprawa :)

www.mapet-TUNING.com

theority 
Vento 1,9 TDi

Silnik: 1Z
Wysłany: 2007-02-19, 18:23   

MAPET napisał/a:
wg mnei to super sprawa

Również popieram :OK:
Ja robię nawigację ale trochę w innym stylu, ważne że z tym wszędzie się zajedzie ;)

Vento 2.0

Znajdż mnie na Facebook'u

Gienek 
Kierowca eLki

Wysłany: 2007-02-19, 20:54   

Mapet, powiedz co masz za nawigacje ? opisz ja, jak mozesz.

MAPET 
Vento to ja!

Wysłany: 2007-02-19, 20:58   

palmtop MIO 350 + automapa i tyle.. automapa na polske jest narazie na zagranice nie potrzebuje....

takie cos:
http://www.allegro.pl/ite...tis_fa_vat.html

www.mapet-TUNING.com

Gienek 
Kierowca eLki

Wysłany: 2007-02-19, 20:59   

Mapet, powiedz, jeżeli się trochę na tym znasz, jaką najtańszą nawigację mogę sobie sprwić ?

[ Dodano: 2007-02-19, 21:06 ]
Długo masz tą nawigację Mapet ? Powiedz, czy te tańsze też są dobre ? na Polskę ?

MAPET 
Vento to ja!

Wysłany: 2007-02-19, 21:07   

nie siedze w cenach tego neistety.. mysle ze to mio nie jest juz takei drogie i jest z automapa...

sama automapa bodajrze ok 400zl

http://www.allegro.pl/ite...s_sd_256mb.html ten myse ze nei jest tez zly ale mnei o to nei pytaj w sensie ktora firma dobra o tym ja sie nie wypowiadalem wyzej ;)

[ Dodano: 2007-02-19, 21:08 ]
Cytat:
Długo masz tą nawigację Mapet ? Powiedz, czy te tańsze też są dobre ? na Polskę ?

hmm niecaly rok... co do map to polecam automape na polske the best nie ma lepeszego pokrycia inna mapa

www.mapet-TUNING.com

Gienek 
Kierowca eLki

Wysłany: 2007-02-19, 21:34   

A kogo mam zapytać, pomóż mi Mapet. :hmmm:

spyro 
www.vwvento.org

Wysłany: 2007-02-19, 22:09   

Gienek napisał/a:
A kogo mam zapytać

Myślę, że najlepiej zrób to w ten sposób:

Podjedź do jakiegoś porządnego sklepu z takimi rzeczami, albo jakiś MM w ostateczności. Tam Ci jakiś sprzedawca, który w tym siedzi wszystko objaśni, poleci jakieś urządzenia. Potem z powrotem do domu, Allegro i już wiesz c kupić. Ja tak robię z wieloma rzeczami, bo jak wiadomo przebitka miedzy MediaMarkt czy specjalistycznymi sklepami a Allegro potraf być nawet 40% na korzyść Allegro, więc po co przepłacać...

Z mojej strony, osoby, która lubie wszelkie elektroniczne nowinki i na punkcie komputerów ma bzika mogę CI polecić kupno palmtopa, tak jak ma Mapet, tzn nie samej nawigacji jak np TomTom tylko palmtop plus zainstalowana mapa. Dzięki temu oprócz samej nawigacji masz normalny komputer zawsze przy sobie, masz na nim Windowsa w wersji na palmtopy, możesz sobie sprawdzić maila, napisać post na forum klubowym :-) , napisać dokument w Wordzie i tysiąc innych rzeczy, także palmtop to bardzo dobre rozwiązanie, bo nie ogranicza Cię tylko do nawigacji... Może narazie nie jest C potrzebne, ale zapewniam CIę że w krótkim czasie bardzo Cię to wciągnie :-)

Gienek 
Kierowca eLki

Wysłany: 2007-02-21, 14:06   

Masz racje Spyro :OK: :tak:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi