panowie i panie, mam problem zalezy mi na szybkiej odpowiedzi bo chce oddac samochód do mechanika dlatego nieszukam w tematach tylko pisze tu, a wiec dzis jak jechałem coś zaczeło stukać najpierw cicho a po 20 km juz na maxa, jak dodałem gazu to ustaje to, ale jak tylko puszcze gaz lub dam na luz to wali jak diabli, < dudududu>, jest to metaliczny dzwięk, przy skręcie w prawo to juz aż trzepie samochodem a w lewo cisza, podejrzewam przegub no ale on przecież strzela tak pstyka a nie tłucze sie, ma ktoś taka wiedze żeby mi na to pytanie odpowiedziec co z tą wentką sie stało???????????
Silnik: 1Z Pomógł: 5 razy Wiek: 47 Dołączył: 27 Mar 2006 Posty: 53 Skąd: piekary śl
Wysłany: 2008-01-30, 21:40
też kiedyś miałem podobnie. najpierw coś cicho stukało potem coraz głośniej i głośniej aż w końcu zaczęło nieźle walić i auto zaczęło pływać. jak się okazało najzwyklej w świecie przy zmianie kół na zimówki nie dokręciłem jednego koła śruby powoli się odkręcały i tylko szczęście że nie odpadło mi koło....
Silnik: 1.8 ABS 66kW Pomógł: 10 razy Wiek: 38 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 1375 Skąd: Leszno
Wysłany: 2008-01-31, 03:26
ja stawiam na przegub wewnetrzny... przerabialismy z bratem w jego TDi. uzywke dosc tanio kupisz-trzeba tylko mechanika znalesc, co to tanio zrobi o ile to to
_________________ VW jest bogiem, predkość nałogiem, życie zabawą jazda podstawą
wewnętrzany odpada ponieważ dzwignołem cały przód na lewarku i wbiłem 5 , tłucze sie przy kołach , jeśli to przegub to naszczescie tanio mnie to skrobnie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum