Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2011-02-02, 12:02
Krzywa tarcza.
Też tak miałem do pewnego momentu gdy rozgrzaną tarczę polałem zimną wodą....kupa pary i syku, ale tarcza zrobiła się idealnie prosta chodź teoretycznie powinna sie bardziej wykrzywić. Ale polewania wodą nie polecam....prawdopodobieństwo, że bedzie lepiej to tak jak prawdopodobieństwo wygrania w lotka-chodź czasami sie udaje
A co dalej Albo wymień tarcze albo naucz się z tym zyć.
odkopie W sobotę wymieniłem klocki i dzisiaj dopiero zauważyłem dziwne zachowanie hamulców a dokładniej jak delikatnie przycisnę hamulec to czuję jak on odbija coś podobnego jak przy ABS jak się porządnie depnie po heblach i mam tutaj pytanie czy może być krzywa tarcza a może klocki lipne dodam że na starych było wszystko dobrze.
I jeszcze jedno pytanko po wymianie heblów odpowietrzyłem układ i pedał mam taki sam jak wcześniej czyli łapie od polowy i tutaj moje pytanie czy nie przypadkiem pedał powinien łapać od samej góry skoro są nowe klocki czy może ten typ tak ma?
gryzonvw, Producent zaleca przejechać 300km bez gwałtownego hamowania ja już mam ponad 400km
przy kolejnej wymianie trzeba będzie i tarcze wymienić nie ma innego wyjścia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum