Wysłany: 2011-07-17, 08:44 Problem El Szyby włącznik sterowania na konsoli centralnej
Witam wszystkich mam problem mógł mi ktoś pomóc konkretnie chodzi mi o to że robię tylne el szyby i nie wiem jakie kable mam podłączyć pod włącznik sterowania szyb drzwi tylnych lewych i prawych na konsoli centralnej bo nie mam wtyczki do tego przełącznika posiadam tylko przełącznik a są jakieś numerki w środku przełącznika prosił bym o pomoc z góry dziękuję a w wiązce kabli mam takie kolory bo oryginalne kable mam i el szyby z vento
Czarno zielony Brązowo biały Brązowo niebieski Zielony i Szary to za pewno do centralnego zamka jak w przodzie robiłem Brązowy do masy czerwony to + Brązowo czarny i Czarno zółty to oświetlenie Proszę o pomoc a luźne kable to Brązowo niebieski Zielono czarny i Brązowo Biały więc chyba tylko na tych 3 kablach trzeba się skupić ale nie mam pojęcia
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2011-07-17, 22:33
Te numerki z tyłu to są numery pinów tego przełącznika.
8 to jest stały + więc powinieneś się wpiąć w przewód czerwony lub czerwono żółty w głównej wiązce el. szyb (powinien być ciut grubszy od pozostałych)
4 to jest + do oświetlenia całego przełącznika więc możesz go wziąć z byle gdzie - np. z oświetlenia zapaliczki, przycisku podgrzewania tylnej szyby lub nawiewów bo wszystko jest blisko
1, 5 i 6 możesz śmiało połączyć ze sobą i podpiąć pod masę obojętnie skąd
a z resztą musisz po kablach dojść:
2 idzie do pinu nr 11 w prawym tylnym silniczku
7 idzie do pinu nr 11 w lewym tylnym silniczku
3 idzie do przewodu łączącego piny nr 6 w obu tylnych silniczkach
Po kolorach kabli to ja bym się bał podłączać bez rozgryzienia skąd i dokąd idą bo jak ja podłączałem swoje szyby i szukałem info to co schemat to różnica
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum