Wysłany: 2011-07-30, 14:03 co to za wtyczka pod pudelkiem na kasety??
Witam! dzisiaj wytargałem (w koncu) te dziadostwo w ktorym trzyma sie kasety i moim oczom ukazał sie widok tylnej czesci tego. Co ciekawe byl tam kabel i lampka... i tu moje pytania:
- co ta lampka podswietla? bo jest ona z tyłu i nie wiem po co ona tam jest...
1 kabelek jest brazowy a drugi czarny z białym paskiem, po przekreceniu stacyjki jest prad na stykach ale lampka nie swieci (pewnie zepsuta)...
prawdopodobnie podświetla które miejsce w schowku na kasety jest zajęte a które wolne.
no własnie wydaje mi sie ze nie bo jak wsadzisz kasete to te "okienko" robi sie czerwone nawet jak juz zdemontowalem ten schowek... normalnie jest białe. Zastanawiam sie czy daloby rade jakos przerobic wtyczke i uzyc ja do czegos innego...
no własnie wydaje mi sie ze nie bo jak wsadzisz kasete to te "okienko" robi sie czerwone nawet jak juz zdemontowalem ten schowek... normalnie jest białe.
No bo tam jest coś na styl przesłony, taka klapeczka jakby, jest jest puste to jest białe, a jak włożysz kasetę, to przestawia się na czerwony. Jest to mechanicznie, a nie elektrycznie robione. Natomiast co do tej wtyczki to jest ona od podświetlenia tegoż schowka. Ale przeważnie żaróweczki są popalone, więc ono może nie świecić. jednak możesz sobie przerobić na co tylko dusza zapragnie, byś miał podłączone, podświetlone. Ja kiedyś kombinowałem z żaróweczką, żeby mi sama świeciła, ale po jakimś czasie wywaliłem to. Wg pomysłu, gdziekolwiek byś nie chciał tego zastosować, będzie działać.
Nie ma żadnego rozbierania. Łapiesz pod spodem i trzymając go ciągniesz. Po bokach są takie blaszki, które trzymają to ustrojstwo. Po prostu musisz dobrze szarpnąć i pociągnąć. Nic nie urwiesz, nic nie połamiesz. Potem tylko odłączysz ten kabelek z wtyczką i po sprawia. 20 sekund roboty i po sprawie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum