Silnik: 1,9tdi
Wysłany: 2011-08-14, 10:02 otarcie lakieru
hej wiecie czym mozna usunac rysy na lakierze wczoraj zawadziłem o drzwi jak wyjezdzalem z garazu i chciałem zeby tych ryz nie byłoo widac co polecacie aby je zlikwidować ??
Silnik: 1.9 D 1Y Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Maj 2011 Posty: 210 Skąd: Kielce
Wysłany: 2011-08-14, 13:50
A gleboko zarysowales? Jesli tak delikatnie ze nie dokopales sie po podkladu to sprobuj jakims TEMPO albo FARECLA G3 i dobry wosk (np. Formula 1 niebieska albo zołta) a jesli zjechles do podkladu albo gorzej bo do blachy to najlepiej dobrac i dokupic 50-100ml farby koloru samochodu i delikatnie pedzelkiem zamalowac. Nie bedzie rdzewiec i potem nie ma problemu jesli chcialbys to profesjonalnie pomalowac. I nie probuj nawet tego robic sprayem bo tylko spaprzesz sprawe.
Tak jak kolega wyżej napisał, zależy od grubości zarysowania. Osobiście udało mi się ostatnio usunąć rysy, które powstały w kontakcie z rowerem Na początek przetarłem to wodnym papierem 2500, następnie polerka pastą polerską i wszystko ładnie zeszło.
Silnik: 1.9 D 1Y Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Maj 2011 Posty: 210 Skąd: Kielce
Wysłany: 2011-08-15, 22:31
Ale polerke mechaniczna musi robic osoba co ma troszeczke pojecia o tym (nie chcac obrazac przy tym autora tematu bo nie mam pojecia czy mial kiedy kolwiek stycznosc z polerowaniem) a papier 2500 na wode ciezko recznie dopolerowac na glanc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum