Silnik: 2.8 VR-6 Pomógł: 16 razy Wiek: 39 Dołączył: 09 Mar 2009 Posty: 2400 Skąd: Warszawa-Puszków
Wysłany: 2011-08-23, 23:17
zgadza się ale jeżeli włożysz skrzynkę od mocniejszej jednostki możesz tylko na tym zyskać ,nawet jak wsadzisz od diesla do benzyny skrzynię to wyjdzie to na plus
O jakich zyskach i plusach Ty wogóle mówisz???? Poczytaj o różnicach między 020 a 02A i porównaj przelożenia poszczególnych skrzyń. Np. w 1.8 były różne kody skrzyń z tym że dwie grupy- krótkie i długie, to samo jest z innymi silnikami. Nie znając kodu skrzyni nie znasz jej przełożeń czyli nie wiesz nic. Dziękuję wszystkim którzy próbują wcisnać mi swoje skrzynie jakie by nie były ale interesują mnie tylko o oznaczeniach podanych wyżej. Pozdrawiam:)
Silnik: 2.8 VR-6 Pomógł: 16 razy Wiek: 39 Dołączył: 09 Mar 2009 Posty: 2400 Skąd: Warszawa-Puszków
Wysłany: 2011-08-24, 19:55
enesen napisał/a:
O jakich zyskach i plusach Ty wogóle mówisz????
kolego tak się składa że przerabiałem ten temat nie raz,np u siebie w pasku 1,8 mam skrzynię od 1.9td ,"zysk i plus" =większe i lepsze przełożenie co przekłada się na całkiem inne osiągi autka na danym biegu w porównaniu do skrzynie z 1.8 ,po za tym na logikę jak wsadzisz skrzynię z mocniejszej jednostki to normalne że nie będzie miała mniejszego przełożenia niż ta z słabszej ,ale ok ty wiesz swoje a po za tym nie wciskam ci niczego tylko napisałem że mam taką skrzynię
a na marginesie gdybym nie wiedział co pisze to bym nie udzielał się w tym temacie
Ostatnio zmieniony przez Wąski 2 2011-08-24, 19:57, w całości zmieniany 1 raz
Maras2003 Niedzielny kierowca CAŁE VENTO NA CZESCI
Silnik: 1.8 Pomógł: 1 raz Dołączył: 25 Maj 2011 Posty: 96 Skąd: 64-400 Międzychód
Wysłany: 2011-08-26, 20:37
Chodzi o "zysk" ze względu na inne przełożenie
Na jednym przełożeniu autko może lepiej przyspieszać, ale prędkość np. 100km/h osiągniemy na 3500 obr/min, a jak założymy skrzynie o innym przełożeniu to osiągniemy mniejsze przyspieszenie, ale przy 100km/h autko będzie miało 2000 obr/min
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum