Witam
Niedawno zakupiłem sobie oryginalny bagażnik dachowy firmy Votex. Dedykowany do Golfa III/Vento. Pytanie, tylko w których miejscach się go montuje? Bo przejrzałem te uszczelki dachowe i tam nie ma żadnych znaków. Więc sądzę, że po prostu montuje się go tam gdzie mi pasuje? Odpowiedzi nigdzie nie znalazłem, wszędzie piszą o jakiś znakach, strzałkach, które informują gdzie ma być montowany bagażnik. U mnie tego nie ma, dlatego pytam znawców tematu. A i jeszcze jedno, czy te uszczelki od jazdy z bagażnikiem, się w pewnym stopniu nie deformują, żeby mi później nie odstawały za bardzo Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2011-09-25, 11:28
Paweł_R, są znaczki na listwach dachowych, takie strzałki słabo widoczne ale są , poszukaj i w tych miejscach podważasz listwę od strony wewnętrznej i tam zakładasz uchwyty. W tej instrukcji na samym dole jest obrazek na ktorym widac te znaczki http://www.thule.com/pdf....501-4613-06.PDF
pablomed, znaczków na 100% nie mam, więc zaczepiłem go mniej więcej w miescach gdzie inni montują bagażniki dachowe. Wcześniej jak jeździłem przez jakiś czas golfem III, to te strzałki były na listwach, ale u mnie niestety ich nie ma.
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2011-09-30, 16:02
dziwne ale skoro niema to niema, może masz jakieś zamienniki listw dachowych, ja nie widziałem jeszcze listwy bez znaczków, ale często sa tak zdarte że naprawde trzeba się z bliska przyjrzeć pod kątem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum