od ostatniej wymiany oleju, prawie rok temu, dolałem już ponad pół litra i teraz znowu poziom zbliża się do minimum. a gdy ostatnio uzupełniałem olej i podniosłem autko na podnośniku z prawej strony(wymieniałem poduszki amortyzatorów z przodu) to z lewej strony pod miską olejową zrobiła się plama świeżo dolanego oleju. Tak samo jak podniosłem auto z prawej strony to pod miską olejową z lewej nakapał olej. co może byś grane? uszczelka miski olejowej do wymiany?
a kolega co ile wymienia olej, ja jak czytałem na forum to co 15tyś jest dobrze, a niektórzy szczycą się że jeszcze więcej jeżdżą ale ja osobiście bałbym się ryzykować
osobiście wymieniam co 6-7 k km. Tak jak pisze Rafik, na tym się nie oszczędza!!! A co do Twojego problemu to musisz przede wszystkim trochę oczyścić ten syf co naleciał a potem odpalić auto i najlepiej na kanale pooglądać skąd jest nowy ślad oleju. A jaki masz kolor dymu z tłumika? Trochę sporo Ci wcina tej oliwy. Zawsze ma prawo trochę wciągnąć ale nie tyle
no właśnie tak myślałem że coś przy dużo mi ubywa jak zimnego odpalam to zakopci gęsto na biało, a tak to nie zauważyłem żeby jakoś niepokojąco dymił.
Cytat:
musisz przede wszystkim trochę oczyścić ten syf co naleciał a potem odpalić auto i najlepiej na kanale pooglądać skąd jest nowy ślad oleju
Na weekend będę w domu to ogarnę temat i może nawet wreszcie zbiorę się podwozie zakonserwować jak już na kanał wjadę, bo to już chyba najwyższa pora no i olej z filtrem bo mam akurat troszkę kasy to się nie będę ociągał tylko zainwestuję żeby później problemów nie było
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum