Wysłany: 2011-12-14, 01:18 wyjęcie katalizatora i wstawienie strumiennicy
Witam,
opłaca się wstawianie strumiennicy w TDI 90km? Jak się po tym sprawuje Vento? Ktoś próbował? Albo może nie wstawiać strumiennicy ale wyjąć katalizator?
Na forum golfa polecają całkowite wywalenie kata. Jednak jest to zabieg, gdzie coś zaczyna już niedomagać - słabnie, zamula itp. Bo jeśli wszystko jest dobrze, to nie widzę nawet najmniejszego sensu wywalać go.
a o strumienicy nawet nie myśl, ja też miałem taki zabieg działać ale porównując koszta i wyczytując historie o tym, że coś kiedyż komuś strumienica popsuła to wstawiłem rurę kwasówkę 2'' i cacy. Niedawno z resztą założyłem tu o tym temat, trzeba było poszukać ze trzy strony wstecz
witam ja juz cztery lata latam na strumienicy i nic sie nie dzieje. Nie wskazane jest tylko przy stumienicy kręcić silnik (przez dłuższy czas) powyżej 4 tyś. obrotów. Pozdro
a ja nadal uważam że strumienica to pieniądze w błoto, dasz na allegro + wysyłka z 70 zł, a rurkę kwasówke 35 cm fi 2'' dasz jakieś 10 zł, prosta matematyka a osiągi chyba. a osiągi porównywalne tak mi się zdaje...
Silnik: 3.0 D 136KM Pomógł: 16 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 3004 Skąd: tyle dymu ?!
Wysłany: 2011-12-16, 22:11
ja mam rurke wspawaną bez strumiennicy i silnik chodzi bez problemu a jak jeżdze w trasy to dostaje i to równo i nic mu sie nie dzieje (ale najważniejsze to olej, rozrząd, paski, filtry, na czas wymieniać ) i nic nie ma prawa się dziać chyba że uprawiamy PSJ to już inna bajka
_________________ VW Vento 1.9 D 1Y 64 KM
VW Vento 1.9 TD AAZ 75KM +
Mercedes W210 E 300 136 KM
jak w dowodzie masz wpisane kat i diagnosta zajrzy pod auto to może nie przejść jak będziesz miał rurkę wstawioną zamiast kata, jak będzie puszka/strumienica w kształcie kata to przejdzie bez problemu
_________________ Spełniaj marzenia, bo życie jest krótkie.
W dowodzie nie mam kata, a jak nie będę mieć strumiennicy w ogóle? Ostatnio na przeglądzie nie zaglądał mi praktycznie nigdzie, powiedział że ładne vento i mnie puscił ;o a nigdy u niego nie byłem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum