Wysłany: 2014-04-01, 19:10 Czerwone Vento by Mały :)
Witajcie!
Myślę, że nadszedł czas, abym i ja przedstawił swojego Ventyla
Zakupiłem go w połowie grudnia ub. roku, do tego czasu woziłem się golfem 1.6d, rocznik słuszny- 1986
Troche faktów:
Rok prod. 1993
Silnik 1.9td 75KM
Przebieg 264tys km
Kolor jedyny słuszny - wsciekły czerwony
Z wyposażenia fabrycznego tylko wspomaganie i centralny zamek z pilota.
Troche sie naszukałem, żeby dorwać dobry egzemplarz, oglądalem kilka golfów 3, passatów b3, ale tego co widziałem, to bym nawet za darmo nie wziąl
W koncu po tygodniu wrócilem do Żelisławic, do pierwszego którego oglądałem, czyli - taadaamm:
Z wyglądu nie ma sie do czego przyczepic, na pewno był malowany w wielu miejscach, ale wygląda to dobrze. Podłoga zdrowa, progi też.
Poprzednik widać że dbał o autko, wymienił przednie fotele na nowsze, pomalowane zaciski i bębny na czerwono, z przodu kierunki ledowe założone, podświetlenie zegarów na biało zmienione. można by długo wymieniac.
Technicznie bajka, zawieszenie igła, silnik odpala w ułamku sekundy.
Na trójce jak wcisnę gaz w podłoge, to w lusterku ani grama dymu
Jedyne co jest do roboty, to wyciek z pompy wtryskowej, na parkingach znaczy swój teren trzema kropkami na asfalcie
Po zakupie przejechalem ok 4kkm, nie naprawialem nic, jedynne co zrobiłem to audio;
Radio z usb sony, głosniki jbl gto 100mm, a do bagażnika trafiła skrzynia z glosnikiem JBL 30cm 1000W, i wzmacniacz, również firmy JBL
Ładny ventylek, widać, że zadbany Osobiście zmienił bym grill bo jakoś nie pasuje do czerwonego lakieru..
Siedzenia z przodu - bajka ! Tylko z przodu masz takie? Jak to się zgrywa z tyłem?
Czy mi się zdaje, że masz nie spasowane tylne światło? Bo taka dziwna dziura jest między klapą a lampami w błotnikach ;o
Ostatnio zmieniony przez kowal323 2014-04-01, 19:23, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2014-04-01, 20:06
Ładny i co najważniejsze zdrowy.
mazloo napisał/a:
Poprzednik widać że dbał o autko, wymienił przednie fotele na nowsze, pomalowane zaciski i bębny na czerwono, z przodu kierunki ledowe założone, podświetlenie zegarów na biało zmienione. można by długo wymieniac.
No widać że zadbany, gratki. A mnie się dla odmiany grill z no name podoba, ale ja mam oczywiście inne gusta
_________________ "Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawdę .... aż ciężko czasami ich wyprzedzić"
Siedzenia rzeczywiście wyśmienite, wygodne nawet na długich trasach. Tylko z przodu są wymienione, tył ori. A z racji tego że nowe są wyższe i obszerniejsze, pasażer z tyłu ma ograniczone pole widzenia, hehe.
Jeśli chodzi o lampe, to na zdjeciu to dziwnie wygląda, na żywo tego nie zauważyłem, sprawdze rano
A co do grilla, to też sie zastanawiam nad wymianą, ale co proponujecie? jakieś foto?
Ja bym zostawił, zawsze coś innego, i nawet fajnie to wygląda, lepiej zamiast grilla zainwestuj w ciemne helle na tył bo do czerwonego będzie super
o własnie o tym samym pomyslałem Ostatnio miałem okazje oglądąc pieknego czerwonego Ventyla i z ciemnymi hellenkami świetnie wygladał A grill mi sie tez podoba, pasuje do reszty no i ogólnie bardzo ładny samochód
_________________ "Diesel kopci, Diesel czadzi, Diesel nigdy Cie nie zdradzi"
A słuchaj wiesz moze ile ta skrzynia basowa ma pojemności? Bo to JBL GTO 1264?
Bo właśnie zastanawiam się czy moja nie jest za mała, i powiedz jak to gra
_________________ "Diesel kopci, Diesel czadzi, Diesel nigdy Cie nie zdradzi"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum