Wysłany: 2011-10-25, 20:21 brak podswietlenia zegarow
Witam!
znalazlem podobne tematy ale nie byl to ten sam problem dlatego zalozylem nowy topic
wiekszosc tematow dotyczy podswietlenia wszystkiego w srodku a mi to dziala...
Mam problem z podswietleniem zegarow. Wczoraj podlaczylem radio pozyczone bo stary oryginal gubil fale i chcialem sprawdzic czy to wina radia czy instalacji... okazuje sie ze radia. Ale do rzeczy: Po podlaczeniu radia wszystko pieknie ladnie gra ale nie dziala podswietlenie zegarow (uciazliwe w nocy i wczesnym rankiem:/ ). W kostce radia musialem zrobic mostek zeby w ogole chcialo dzialac - i tu pojawil sie maly "cyk" ale nie przypuszczalem ze cos sie stalo. Rano wsiadlem do auta jade do roboty i okazalo sie ze nie swieca zegary.
bezpieczniki sprawdzone, wszystkie w porzadku
wszystko co ma dzialac to dziala z wyjatkiem podswietlenia zegarow...
dziala podswietlenie na wlaczniku swiatel, szyberdachu, ale nie dziala podswietlenie regulacji podswietlenia i ustawienia swiatel oraz podswietlenie nawiewu
Brat mial w Vento popieprzone polaczenie w kostce audio i przewod "ilumination" byl podlaczony do podswietlenia i jesli wlaczylo sie radio zegary zaswiecaly sie. Radio wylaczone, zegary gasna
Sprawdz czy jesli odlaczysz radio (na kostce ISO) to zegary beda dzialac normalnie.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Ostatnio zmieniony przez bradley 2011-10-26, 21:45, w całości zmieniany 1 raz
Witam mam podobny problem związany z podświetleniem zegarów tylko że u mnie wszystko działało a któregoś dnia już nie było podświetlenia i tak raz jest raz nie ma nie wiem co jest grane z tym sprawdzone zostały bezpieczniki i na tym kończą mi się pomysły...
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2011-12-22, 22:36
jeśli tylko licznik - próbuj poruszać jego wtyczką może nie kontaktuje, jeśli wszystkie podświetlenia regulowane: podmień od kogoś cały włącznik świateł dowiesz się czy on jest winien. Jesli tak możesz próbować rozbierać jest tam potencjometr może coś da się poprawić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum